I sta sad treba cijeli narod da ispasta zbog lične sujete? Vrijeme je da se svi u RS udruže protiv negatora ove države. A ko je protiv udruživanja, on je i protiv ovog naroda i protiv ove drzave i isti je kao i ovi negatori svega bosanskog. Koliko moras biti blesav da ovako nesto uradiš i da ti sve ostalo dobro koje si uradio, padne u voduCapsicum wrote:Jeste. Pouka je da se s SDA više ni kafa ne popije. Nikad.channel10 wrote:Tačno sve, ali to nije razlog da se ne ide u koaliciju zbog nama svima znanih ciljeva. Zar se nije dosad izvukla pouka?Capsicum wrote:Znaci svrstavaju se u stranke koje rade samo u FBIH-a?
Valjda bi svima trebalo biti jasno nakon 23 godine da moraju zajedno izaci u RS-u! Kome oni prodaju mu.a pod bubrege?
Kome svima? SDA je razjebala koaliciju Domovina. SDA je razjebala 1. mart. SDA je četniku isporučila Srebrenicu. Mani se demagogije. SDA po ovu državu nije ništa manje štetna od HDZ i SNSD.
Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
-
channel10
#2226 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Last edited by channel10 on 28/03/2018 16:17, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#2227 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Osim kad treba hajcati u rat.Capsicum wrote:Jeste. Pouka je da se s SDA više ni kafa ne popije. Nikad.
Ko je vidio da se kafa pije u ratnim uslovima.
Pa jel?
"GS poziva vladajuće stranke, posebno SDA koja ima kontrolu nad ključnim polugama vlasti, da počnu sa pripremama za zaštitu života i imovine stanovništva. Pozivamo ih da počnu dizati kapacitete Federalne uprave policije i MUP-ova županija u kojima HDZ nema kontrolu."
- Corto Maltese
- Banksy
#2229 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Tačno. Isto sam pomislila kad sam čula Izetbegovića prije par dana kako ovo izgovara. 'Tronožac' je bosanski temelj stotinama godina, potvrđen i ZAVNOBiH-om i Daytonom. Krene li se u njegovu demontažu, demontiraće se Bosna, to je valjda jasno.
Zaglavni kamen Bosne i Hercegovine – države i društva – od ZAVNOBiH-a 1943. (u koji se sarajevski politički krug voli zaklinjati) bila je do prije koji dan nacionalna ravnopravnost (slavna zavnobihovska rastavno-sastavna maksima ni-ni-ni, i-i-i) i institut konstitutivnosti triju naroda. To je isključivalo kriterij većine i manjine u vladanju, u polaganju ovih ili onih većih političkih prava.
Što, onda, može značiti ovaj epohalni presedan uvođenja toga kriterija u rješavanje ključnih pitanja političke konstitucije u složenoj državi kakva je Bosna i Hercegovina? Je li to tek očajničko pronalaženje što gromoglasnijih parola u predizbornoj kampanji koja je, očigledno, već počela iako do izbora ima sedam mjeseci? Ili je riječ o ozbiljnoj pripremi zahtjeva za temeljitom reartikulacijom države i političkoga sistema, s odnosom većina-manjina kao ključnim elementom? Onako kako napisa jedan od dvojice spomenutih demokratskih talibana: „Suština demokratije je vladavina većine. Mi smo zbog mira u kući odustali od suštine demokratije“. Trijeznoj čitalačkoj pažnji ostavljam iščitavanje opasnih implikacija i konzekvencija ovakvoga umovanja.
Prekrupna su i prevažna ova pitanja, pa bi bilo od krucijalne važnosti da Izetbegović i njegova stranka dadnu nedvosmislen odgovor na njih. No, ne znam hoće li ih imati tko pitati. Kontrahentska strana u aktualnom sporu oko izbornoga zakona – Dragan Čović i njegovi patuljci na čelu s Božom Ljubićem – to neće i ne mogu, a i kada hoće, oni to nikada ne čine s ozbiljnim namjerama i čvrstim argumentima, jer je trgovina, a ne principijelna i prospektivna politika njihov osnovni motiv, pokretač i cilj. Od ostalih, bojim se nitko, jer, recimo, u sarajevskoj javnosti ovaj presedan u političkom diskursu nije ni primijećen, kamoli komentiran.
Ivan Lovrenović
Iako vjerujem da je u pitanju predizborna retorika, opasno je što se takve konstrukcije 'većine i manjine', kroz usta visokih zvaničnika, provlače u javni prostor i ulaze u uho svijeta koji baš i nije sklon kritičkom razmišljanju i analizi, i koji ovakve poruke po pravilu uzima zdravo za gotovo.
Mislim da Lovrenović nije jedini koji je ovo primjetio, pa vjerujem da će se o ovim Bakirovim izjavama još govoriti.
Sitnež iz GS-a tu i nije toliko važna. Očajni, igraće na svaku predizbornu kartu koja loži i zakuhava. A onda će, bude li sreće pa pređu cenzus, baš kao i 2010. i 2014. opet u Bakirovo krilo.
-
Heartbeats
#2230 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ovdje samo Hafis imputirao da je Ivan proglašen islamofobom. Niko to nigdje nije rekao.
- GandalfSivi
#2231 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne bih citirao stvari koje je Hafis vec citirao, vec sam malo povratio u sebi sto se donekle slazem sa njim...Heartbeats wrote:Ovdje samo Hafis imputirao da je Ivan proglašen islamofobom. Niko to nigdje nije rekao.
- Banksy
#2232 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Lovrenović i Heliodrom u pet deka.Heartbeats wrote:Ovdje samo Hafis imputirao da je Ivan proglašen islamofobom. Niko to nigdje nije rekao.
Na sve je spremna ova fukara, samo da se dobije minut medijske pažnje. I opet ih niko neće, i opet će zasluženo propasti, sve džaba.
gdje prestaje Poskok počinje Stav. Gdje prestaje Ivan Lovrenović počinje @Dragan_Covic. Gdje prestaje Inicijativni krug za osnivanje HDZ-a počnje logorska žica Heliodroma
Suljagić
- Corto Maltese
#2233 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Šta je ovo jebo te!?Banksy wrote: Lovrenović i Heliodrom u pet deka.Na sve je spremna ova fukara, samo da se dobije minut medijske pažnje. I opet ih niko neće, i opet će zasluženo propasti, sve džaba.gdje prestaje Poskok počinje Stav. Gdje prestaje Ivan Lovrenović počinje @Dragan_Covic. Gdje prestaje Inicijativni krug za osnivanje HDZ-a počnje logorska žica Heliodroma
Suljagić
- Banksy
#2234 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
NMKCorto Maltese wrote:Šta je ovo jebo te!?Banksy wrote: Lovrenović i Heliodrom u pet deka.Na sve je spremna ova fukara, samo da se dobije minut medijske pažnje. I opet ih niko neće, i opet će zasluženo propasti, sve džaba.gdje prestaje Poskok počinje Stav. Gdje prestaje Ivan Lovrenović počinje @Dragan_Covic. Gdje prestaje Inicijativni krug za osnivanje HDZ-a počnje logorska žica Heliodroma
Suljagić
https://twitter.com/suljagicemir1
samo nemoj praznog stomaka...
- Capsicum
#2235 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Dio ustava koji nikada nije zamišljen kao trajno rješenje, već samo da se zaustavi rat. Osim toga, konstitutivnost naroda se provodi parcijalno i samo kad kome odgovara. Nije zastupljena na jednak način u cijeloj državi. Dat ću ti konkretan primjer. U Skupštini RS imaš vijeće naroda, koje ne predstavlja pravi drugi dom parlamenta, kao što je to slučaj u FBiH, već samo instancu koja se bavi povredama prava naroda i ništa više od toga. Oni imaju pravo poslati zakon na ocjenu Ustavnom sudu i to je to. U FBiH je pak konstitutivnost mehanizam za potpunu blokadu funkcionisanja institucija na nivou entiteta kad i kako im se navije, a na nivou kantona koje su u toku UZP etnički očistili HDZ-ovci, konstitutivnost je samo mrtvo slovo na papiru. HDZ može pitanje oporezivanja kladionica smatrati pitanjem koje zadire u tzv. "vitalni nacionalni interes" i blokirati ga u domu naroda.GandalfSivi wrote:Upadas u zamku da se zoves na ustav kada ti odgovora, a da ga izbjegavas kada ti se ne svidja. Konstitutivnost je takodjer dio ustava, a ne izmisljeni konstrukt.Capsicum wrote:Konstitutivnost je konstrukt koji je izmišljen da bi se očuvali nekakvi etnički ekskluziviteti. Ne može se koristiti konstitutivnost da bi se blokirala država kad god kojem legitimnom vođi ona stvar krene na lijevu ili desnu stranu. Treba je svesti na zaštitu identiteta, jezika, kulture i sl. A koncept jednakosti svih građana je daleko iznad koncepta konstitutivnosti naroda.GandalfSivi wrote:Nastranju lupanje o talibanima, ali Ivanov tekst je totalno realan. Pocelo se pricati o manjini i vecini, sto je totalno u suprotnosti sa konstitutivnim narodima. Mozemo se mi sloziti sa tim ili ne, ali takav je ustav, i brojanje pripadnika raznih naroda je nadasve opasno, jer ce sutra isto tako iz RS-a reci "sveli smo vas na 5 posto, nemate pravo glasa, mi odosmo svojim putem, vozdrica"...
A što se tiče RS, oni po Ustavu nemaju pravo na "vozdrica", tako da se u Bosanskom jeziku to vozdrica prevodi kao objava rata.
Treba svakom izbit iz glave da to što pripada nekom određenom narodu znači da ima neka posebna veća prava od nekog drugog. To nije primjereno modernoj demokratskoj državi.
Jel o toj konstitutivnosti govoriš? Koncept jednakosti svih građana je daleko napredniji model, bolje štiti prava svih građana od ovih etnofašističkih shvatanja konstitutivnosti i dokida veštački stvorene nejednakosti među građanima.
- Capsicum
#2236 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Vidim nisi prestao da pratiš Emirapemanapemani wrote:Ne moraš se slagati sa njim, kao što se i ja ne slažem sa većinom iz ovog njegovog teksta, ali ga ne moraš odmah etiketirati i proglasiti islamofobom.Capsicum wrote:Ivan je sam u istu ravan stavio Reufa i Bakira. Izjednačio je pojam građanske države sa islamskom državom. Oni koji se zalažu za jednaku vrijednost glasa svakog građanina BiH su za njega talibani.pemanapemani wrote:U 90% političkih tekstova Ivana Lovrenovića se raskrinkava tzv. Herceg Bosna i njeni fašistički i zločinački temelji.
Onda zbog jednog teksta, odnosno, rečenice sve padne u vodu i Ivan postane islamofob sa dna kace.![]()
Šta je sljedeće? Možda da se jučer pokopani akademik Vladimir Premec isto proglasi islamofobom i mrziteljem Bosne.
Možda da se iskopa i kakva rečenica pokojnog fra Luke Markešića, pa da i najvećeg franjevca Bosanca proglasimo mrziteljem Bosne i muslimana.
Pušete u istu tikvu kao poskok, dnevnik.ba i ostali polufašistički kvazi mediji. Oni bi Lovrenovića i slične sa apetitom skratili za glavu.
Za vas mrzitelji Bosne i islamofobi, za ustaše mrzitelji svega hrvatskog, dajdže, Alijini Hrvati koje treba tamaniti na svakom koraku.
Odlično.
Evo ja tebe pitam. Po čemu se stavovi Ivana Lovrenovića u pogledu vrijednosti glasa svakog građanina ove zemlje, demokratskih principa, ustava itd. ove zemlje razlikuju od Čovića?
To što on nekad napiše nešto protiv Čovića samo govori o njegovom licemjerstvu. U ovom momentu, on je apsolutno pođonio stavove jednog neosuđenog ratnog zločinca u liku Dragana Čovića. U ovom momentu on je priznao da svoje sugrađane Bošnjake i muslimane smatra manje vrijednim od sebe i svojih sunarodnjaka.
Nekad nešto protiv Dragana Čovića? On i još desetak bosanskih Hrvata intelektualaca su se suprotstavili i raskrinkali politiku HDZ još dok je Reuf igrao sa drugovima pola - cijelo na velikom odmoru u osnovnoj školi.
Ako ćemo se odreći svih koji nemaju do u detalj identično mišljenje o građanskoj državi kao mi, onda meni lično i ne treba takva građanska država.
Posebno ako će takvu politiku provoditi likovi koji su u periodu od dvije godina, sa dvije stranke (SDP i DF) dva puta koalirali sa SDA i jednom sa HDZ.
Ja sam zbog Suljagića i Komšića doslovno odjebao nekoliko dobrih prijatelja i rođaka. Emir mi je bio doslovno kralj političkog sistema u BiH, pratio svaki njegov tv nastup, kao luđak čitao sve njegove tekstove... Danas vidim da sam bio žestoka budala i glupan.
Ivan može biti i Tito i mesija u jednom, ali kad javno ponavlja fašističke stavove Dragana Čovića o tome da je građanska država islamska država i da su oni koji zagovaraju jednaku vrijednost glasa svih građana i jednaka prava za sve talibani, za mene je obični fašista. Njegova pisanja o drugim temama ga apsolutno ne amnestiraju od toga. On kao moj sugrađanin mene smatra manje vrijednim od sebe, samo zato što sam Bošnjak i musliman. Bez obzira što se zalažem za sekularnu, građansku državu sa jednakim pravima za sve njene građane.
- GandalfSivi
#2237 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Mozemo se ti i ja sloziti apsolutno da je koncept jednakosti svih gradjana daleko napredniji model, ali nam drzava nije tako ustrojena. U modernoj istoriji Bosne je uvijek bilo ono "ni, ni, ni te i, i, i", tako da dok se svi ne sloze, nama je zivjeti sa tim.Capsicum wrote: Dio ustava koji nikada nije zamišljen kao trajno rješenje, već samo da se zaustavi rat. Osim toga, konstitutivnost naroda se provodi parcijalno i samo kad kome odgovara. Nije zastupljena na jednak način u cijeloj državi. Dat ću ti konkretan primjer. U Skupštini RS imaš vijeće naroda, koje ne predstavlja pravi drugi dom parlamenta, kao što je to slučaj u FBiH, već samo instancu koja se bavi povredama prava naroda i ništa više od toga. Oni imaju pravo poslati zakon na ocjenu Ustavnom sudu i to je to. U FBiH je pak konstitutivnost mehanizam za potpunu blokadu funkcionisanja institucija na nivou entiteta kad i kako im se navije, a na nivou kantona koje su u toku UZP etnički očistili HDZ-ovci, konstitutivnost je samo mrtvo slovo na papiru. HDZ može pitanje oporezivanja kladionica smatrati pitanjem koje zadire u tzv. "vitalni nacionalni interes" i blokirati ga u domu naroda.
Jel o toj konstitutivnosti govoriš? Koncept jednakosti svih građana je daleko napredniji model, bolje štiti prava svih građana od ovih etnofašističkih shvatanja konstitutivnosti i dokida veštački stvorene nejednakosti među građanima.
A te tvoje definicije koji djelovi ustava su zamisljeni kao trajno rjesenje, a koji da se zaustavi rat su zesce nebuloze. Ustav jeste takav kakav jeste, nema tu sta je pjesnik htio da kaze. Na kraju krajeva, a pazi, ovo je bitno, kada vidim kakvim se epitetima casti jedan Ivan Lovrenovic, kakva konstrukcija se pravi na osnovu "vecine i manjine" (btw, ta konstrukcija je totalno na drugom extremu od jednakosti svih gradjana na koju se pozivas), onda se dobro zapitam kuda to idemo.
Bio je prije mjesec dva interviju sa likom iz HDZ1990 (predsjednik stranke ili tako nesta). I normalno pored uobicajenih nebuloza, lik rece jednu jako zajebanu recenicu, nesto kao "ne date nam da imamo pluralizam medju Hrvatima". Sa ovakvim svrstavanjem sviju u jedan kos, Suljagic dokazuje da je lik po tom pitanju u pravu, sto moze raditi samo u korist Covica i covica...
- GandalfSivi
#2238 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Capsicum wrote:
Ivan može biti i Tito i mesija u jednom, ali kad javno ponavlja fašističke stavove Dragana Čovića o tome da je građanska država islamska država
Gdje je rekao to?
- Capsicum
#2239 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Jah, inače stranke na vlasti ne treba prozivati. Mislim, gdje će to opozicija raditi. Pa jel. Logično.Corto Maltese wrote:Osim kad treba hajcati u rat.Capsicum wrote:Jeste. Pouka je da se s SDA više ni kafa ne popije. Nikad.
Ko je vidio da se kafa pije u ratnim uslovima.
Pa jel?
"GS poziva vladajuće stranke, posebno SDA koja ima kontrolu nad ključnim polugama vlasti, da počnu sa pripremama za zaštitu života i imovine stanovništva. Pozivamo ih da počnu dizati kapacitete Federalne uprave policije i MUP-ova županija u kojima HDZ nema kontrolu."
- Capsicum
#2240 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Nemoj samo prerezat vene kad ti sutra i Reuf i Suljagić budu neki ministriBanksy wrote:Na sve je spremna ova fukara, samo da se dobije minut medijske pažnje. I opet ih niko neće, i opet će zasluženo propasti, sve džaba.
- Capsicum
#2241 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Malo je toga ostalo da se uradi protiv BiH i Bošnjaka što SDA do sada nije uradila. Zato nek odjebu u skokovima. Jedini i isključivi krivac što je danas načelnik Srebrenice četnik je SDA. Niko drugi. I nemoj mi prodavati kvazipatriotsku šuplju. Najbolja stvar koji oni koji vole ovu državu mogu da učine, je da nikad ni u čemu ne sarađuju sa SDA.channel10 wrote:I sta sad treba cijeli narod da ispasta zbog lične sujete? Vrijeme je da se svi u RS udruže protiv negatora ove države. A ko je protiv udruživanja, on je i protiv ovog naroda i protiv ove drzave i isti je kao i ovi negatori svega bosanskog. Koliko moras biti blesav da ovako nesto uradiš i da ti sve ostalo dobro koje si uradio, padne u vodu
-
channel10
#2242 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
I sta ce dobiti tom pričom i tim nastupom? Pusti se bolan SDA (usput familiju im spomenem), pitam te jel to rješenje? Da se raspu glasovi i da niko ne prodje ili da prodje manje ljudi nego što je trebalo?Capsicum wrote:Malo je toga ostalo da se uradi protiv BiH i Bošnjaka što SDA do sada nije uradila. Zato nek odjebu u skokovima. Jedini i isključivi krivac što je danas načelnik Srebrenice četnik je SDA. Niko drugi. I nemoj mi prodavati kvazipatriotsku šuplju. Najbolja stvar koji oni koji vole ovu državu mogu da učine, je da nikad ni u čemu ne sarađuju sa SDA.channel10 wrote:I sta sad treba cijeli narod da ispasta zbog lične sujete? Vrijeme je da se svi u RS udruže protiv negatora ove države. A ko je protiv udruživanja, on je i protiv ovog naroda i protiv ove drzave i isti je kao i ovi negatori svega bosanskog. Koliko moras biti blesav da ovako nesto uradiš i da ti sve ostalo dobro koje si uradio, padne u vodu
Jek ti misliš da je to rješenje? Ako misliš, isto misli i Dodik pa ti vidi gdje ste u toj priči.
Bitno je da se svi ujedine i da se uzmu svi glasovi pa se poslije rastalite koliko će kojih i gdje.
- Banksy
#2243 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Mislim da ih neće zapast' ovaj put. Prije četiri godine, u SDA vladu, progurao ih je Komšić, prije osam Zlatko. Ovaj put, ostanu li sami, mogu sanjati izborni prag.Capsicum wrote:Nemoj samo prerezat vene kad ti sutra i Reuf i Suljagić budu neki ministriBanksy wrote:Na sve je spremna ova fukara, samo da se dobije minut medijske pažnje. I opet ih niko neće, i opet će zasluženo propasti, sve džaba.
- Capsicum
#2244 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
U prvom pasusu citira Bakira kako je pričao o vladavini većine nad manjinom i onda kaže kako su prvi to počeli pričati ovi iz "esktremističke stranke", da bi ih kasnije u tekstu nazvao talibanima. Valjda ako si musliman ili Bošnjak, da ne bi bio smatran ekstremistom ili talibanom, moraš u startu pristati na to da ti je glas manje vrijedan.GandalfSivi wrote:Capsicum wrote:
Ivan može biti i Tito i mesija u jednom, ali kad javno ponavlja fašističke stavove Dragana Čovića o tome da je građanska država islamska država
Gdje je rekao to?
Ko pristane na dalje ojačavanje etničkog na štetu građanskog u ovoj zemlji, njen je najveći neprijatelj. Jedini napredak može biti dokidanje tih zaostalih plemenskih podjela i vraćanje svim građanima jednakih prava.
- Capsicum
#2245 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne bih se ja kladio na tvom mjestu.Banksy wrote:Mislim da ih neće zapast' ovaj put. Prije četiri godine, u SDA vladu, progurao ih je Komšić, prije osam Zlatko. Ovaj put, ostanu li sami, mogu sanjati izborni prag.Capsicum wrote:Nemoj samo prerezat vene kad ti sutra i Reuf i Suljagić budu neki ministriBanksy wrote:Na sve je spremna ova fukara, samo da se dobije minut medijske pažnje. I opet ih niko neće, i opet će zasluženo propasti, sve džaba.
- kmirsad
#2246 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Volio bih da i Reuf dobije kojeg poslanika... Da ima s kime jedina autohtona, ispravna i moralno čista stranka u BiH, Naša stranka, koja ni iz ćije guzice nije izašla... s kim sarađivati...Još i LDP kojeg... DF kojeg... onda ni SDP ne bi nastupao paternalistički/asimilatorski i s pozicije sile prema ostalima nego bi se gurao uz bok Našoj stranci...
Meni stvarno nije jasno kako narod ima kratku pamet i ne vidi ko jedini u Bosni ima pameti i znanja, i ogromne želje da BiH izvede iz ove kaljuge i napravi je zamljom kakva je zaslužila da bude...
Kad te neko piojebe jednom, hajde, desilo se, kad te isti pojebe na istu foru dva puta, haj, zaveli me obečanjima... al kad to isto uradi i treči puta... onda si lud i trebaš psihijatru... ili voliš da te jebu...
Meni stvarno nije jasno kako narod ima kratku pamet i ne vidi ko jedini u Bosni ima pameti i znanja, i ogromne želje da BiH izvede iz ove kaljuge i napravi je zamljom kakva je zaslužila da bude...
Kad te neko piojebe jednom, hajde, desilo se, kad te isti pojebe na istu foru dva puta, haj, zaveli me obečanjima... al kad to isto uradi i treči puta... onda si lud i trebaš psihijatru... ili voliš da te jebu...
Last edited by kmirsad on 28/03/2018 17:28, edited 1 time in total.
- Capsicum
#2247 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Znaš koje je rješenje. Da se SDA ugasi jer radi protiv interesa Bosne i Hercegovine i Bošnjaka. Može saradnja probosanskih stranaka, što SDA nije.channel10 wrote:I sta ce dobiti tom pričom i tim nastupom? Pusti se bolan SDA (usput familiju im spomenem), pitam te jel to rješenje? Da se raspu glasovi i da niko ne prodje ili da prodje manje ljudi nego što je trebalo?Capsicum wrote:Malo je toga ostalo da se uradi protiv BiH i Bošnjaka što SDA do sada nije uradila. Zato nek odjebu u skokovima. Jedini i isključivi krivac što je danas načelnik Srebrenice četnik je SDA. Niko drugi. I nemoj mi prodavati kvazipatriotsku šuplju. Najbolja stvar koji oni koji vole ovu državu mogu da učine, je da nikad ni u čemu ne sarađuju sa SDA.channel10 wrote:I sta sad treba cijeli narod da ispasta zbog lične sujete? Vrijeme je da se svi u RS udruže protiv negatora ove države. A ko je protiv udruživanja, on je i protiv ovog naroda i protiv ove drzave i isti je kao i ovi negatori svega bosanskog. Koliko moras biti blesav da ovako nesto uradiš i da ti sve ostalo dobro koje si uradio, padne u vodu
Jek ti misliš da je to rješenje? Ako misliš, isto misli i Dodik pa ti vidi gdje ste u toj priči.
Bitno je da se svi ujedine i da se uzmu svi glasovi pa se poslije rastalite koliko će kojih i gdje.
- GandalfSivi
#2248 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Probaj jos jednom. Gdje je rekao da je gradjanska drzava islamska drzava?Capsicum wrote:U prvom pasusu citira Bakira kako je pričao o vladavini većine nad manjinom i onda kaže kako su prvi to počeli pričati ovi iz "esktremističke stranke", da bi ih kasnije u tekstu nazvao talibanima. Valjda ako si musliman ili Bošnjak, da ne bi bio smatran ekstremistom ili talibanom, moraš u startu pristati na to da ti je glas manje vrijedan.GandalfSivi wrote:Capsicum wrote:
Gdje je rekao to?
Ko pristane na dalje ojačavanje etničkog na štetu građanskog u ovoj zemlji, njen je najveći neprijatelj. Jedini napredak može biti dokidanje tih zaostalih plemenskih podjela i vraćanje svim građanima jednakih prava.
- Corto Maltese
#2249 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ono, kad toliko izgubiš vezu sa materinjim jezikom da više ne znaš ni razliku između "Pozivanja" i "Prozivanja"Capsicum wrote:Jah, inače stranke na vlasti ne treba prozivati. Mislim, gdje će to opozicija raditi. Pa jel. Logično.Corto Maltese wrote:
- Capsicum
#2250 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Jel jedna od najbitnijih odlika građanske država vladavina onih koji imaju većinsku podršku glasačkog tijela?GandalfSivi wrote:Probaj jos jednom. Gdje je rekao da je gradjanska drzava islamska drzava?Capsicum wrote:U prvom pasusu citira Bakira kako je pričao o vladavini većine nad manjinom i onda kaže kako su prvi to počeli pričati ovi iz "esktremističke stranke", da bi ih kasnije u tekstu nazvao talibanima. Valjda ako si musliman ili Bošnjak, da ne bi bio smatran ekstremistom ili talibanom, moraš u startu pristati na to da ti je glas manje vrijedan.GandalfSivi wrote: Gdje je rekao to?