Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Capsicum

#2051 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Kako valjate gluposti haha. Još se sjećam "zvaničnih" informacija kako su se Reuf i Emir posvađali i neće ni doći do formiranja GS-a, pa onda da će Šuhret među nezavisne načelnike, pa kod Šepića, pa da je napustio GS, pa evo sad da je Reuf napustio. Još je bolja stvar kad odu gledat na stranici slike ljudi, pa kažu vidi više nema Reufa, a on nikad nije ni bio na toj slici :-D

Ne ofirajte se više tako vam Boga
PeraDzetic

#2052 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Capsicum wrote:Kako valjate gluposti haha. Još se sjećam "zvaničnih" informacija kako su se Reuf i Emir posvađali i neće ni doći do formiranja GS-a, pa onda da će Šuhret među nezavisne načelnike, pa kod Šepića, pa da je napustio GS, pa evo sad da je Reuf napustio. Još je bolja stvar kad odu gledat na stranici slike ljudi, pa kažu vidi više nema Reufa, a on nikad nije ni bio na toj slici :-D

Ne ofirajte se više tako vam Boga
:lol: :lol:
Ja za to da su se posvadali nisam cuo. Za Suhreta pretpostavljamo, ali ovo je i vise nego jasno. Zasto ne bi bio? Je li on manje clan savjeta od Suljagica? :roll:
Heartbeats

#2053 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Joj ovih Fahrinih trolova :lol: :lol: :lol: (crni Vanja što ti to treba :skoljka: )
Prepali se Emirove kandidature i sada pokušavaju istriolat da je eto i Reuf napustio GS.
Radi guza, a?

Ali dobro,da ne dužim oko odgovora:
a.Pratite malo Reufov twitter, recimo https://twitter.com/ReufBajrovic/status ... 7919734784 pa ćete vidjeti koliko se Reuf povukao.
b.Evo vam Reufa u Sarajevu pa ga pitajte
Pratite medije a mahalanje sa vašingtonsko-sarajevskih kafa.
PeraDzetic

#2054 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Heartbeats wrote:Joj ovih Fahrinih trolova :lol: :lol: :lol: (crni Vanja što ti to treba :skoljka: )
Prepali se Emirove kandidature i sada pokušavaju istriolat da je eto i Reuf napustio GS.
Radi guza, a?

Ali dobro,da ne dužim oko odgovora:
a.Pratite malo Reufov twitter, recimo https://twitter.com/ReufBajrovic/status ... 7919734784 pa ćete vidjeti koliko se Reuf povukao.
b.Evo vam Reufa u Sarajevu pa ga pitajte
Pratite medije a mahalanje sa vašingtonsko-sarajevskih kafa.
Ako sam trol onda sam SDP trol. A sto bi rekao jedan veliki Bosnjak "Suljagica se bojim- ko dorata svoga"
Znamo mi da se on politicki nije povukao, pise i na tviteru tom, ponekad podijeli Suljagica i to je sve sto uradi za bivsu "partiju".
Nemamo ga sta pitati, nek se sam ocituje ili nek nesto napise za GS.
A izmeduostalog i po politici "partije" vidimo da Reuf vise ne vodi no Suljagic.
Zao mi jr zaista.
gilla

#2055 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by gilla »

Ne pratim toliko politiku (umjereno) ali unazad 20 godina nisam slusao politicare kao sto su Reuf i onaj Emir da mi gode (zvucim kao pr sluzba nazalost).
Kad god sam ih slusao i gledao uvijek su u kost udarali, pucali bez ikakvog uvijanja. Vjerovatno ce im se odbiti od glavu to ali vjerovatno imaju moj glas i porodice ako ne slazu :lol: .

Od jednih te istih faca poput Genjca, Osmanovica, onoga sa podocnjacima,Špirića.....mi je muka blago receno (jedino onoga Slavuja ne vidjam).
Kad zasjednu 2 sata pricaju i nista ne kazu, standard.

Uglavnom ocekujem nova lica u ovoj stranci i nove ideje nadam se.
Banksy

#2056 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Koliko nepotrebne histerije i agresije...

Kad se zadnji put Reuf oglasio kao član GS-a?
Dajte link i začepite svima usta.
GandalfSivi

#2057 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Reuf se povukao sa izjavama da se spusti lopta, a ne da se povuce iz stranke. Eto vam ga u Sarajevu sada (btw, pozdrav minjonima i mozete mi se znate sta za nepotrebno bacanje koske), a u DC dolazi iz drugih razloga, pa onda i to koristi za korisna lobiranja ovdje...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2058 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Heartbeats wrote: Kad je u pitanju ovo sa ljevicom, kasniš jedno 5 mjeseci tj od momenta kad su SDP i DF odlučili da ipak ne idu na zajedničke liste što je jedini garant ikakvog uspjeha ljevice.
SDP i DF izabrali vlastiti konformizam ispred jedine moguće opcije.
Nisu mogli ni SDP ni DF donijeti nikakvu odluku o zajedničkim listama bez NS-a i GS-a.

Za NS zajedničke liste nisu bile dobro riješenje iako bi sigurno u praksi izbacili više zastupnika na federalni odnosno državni nivo kao što im sada nije dobro riješenje prihvatanje ovih IGg-ovaca osim naravno samog Marjanovića.

Ali i SDP i DF su se zapravo - zeznuli , oni su javno trebali pozvati NS i GS i ponuditi zajedničku listu sa uslovima za koje se moglo pretpostaviti da će ih NS i GS odbiti no oni su sami napravili autogol odbijanjem pružanja bilo kakve ponude njima - NS i GS dakle samo slegnu ramenima umjesto da se teoretski "brane".
Da li bi ih NS zaista odbila- ne znam , članstvo i baza bi bili plebiscitarno protiv takvog aranžmana ali je opet pitanje kako bi se postavilo (tadašnje) rukovodstvo NS-a , za GS sam prilično sigurna da bi ih odbio i to isključivo radi Komšića a Komšić je SDP-u iako se sada ponaša kao nestašni dječačić ipak važniji.

A SDP generalno ne bi trebao imati probleme zza predstojeće izbore osim njihovih internih (jer oni se definitivno nisu reformisali , operativno-tehnička reforma nije i suštinska).Situacija u državi nikad nije bila gora , SDA se dijeli , Radončić ima najmanje po istraživanjima u istoriji istraživanja...oni bi bez po muke trebali uzeti - vlast u Federaciji i kantonima.

Nijhov drugi problem je Kanton Sarajevo , iako Naša stranka trenutno ima unutrašnje turbulencije gotovo izvjesno je da će biti - druga (ne može biti prva jer ih nema u Ilijašu , Vogošći , Hadžićima i Trnovu) ali tu SDPće teško biti prvi i zbog same SDA i zbog Hadžibajrića i zbog evo -Konakovića.

Ne mislim da će GS ući u kantonalnu skupštinu osim ako Suljagić ne bi nosio istu - to je jednostavno realan omjer njhove snage i pozicije naspram relanih potreba za prelazak praga.

Da bi GS postao ozbiljniji i jači mora raditi sistemski (što i čini) i nekada u doglednoj budućnosti kada budu jaki da se mogu sami održavati - riješiti se Suljagića jer im subjektivnim stavovima ruši politički potencijal.
Pozdrav.
kiligonzales

#2059 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kiligonzales »

SDA uzima manje glasova u odnosu na opste izbore 2014, bez obzira sto je na KS uzela najvise glasova na lokalnim, zaboravlja se cinjenica da su izgubili pojedine opstine u BiH, a time i odredjeni broj glasaca. U Sa su dobili prvenstveno losem odzivu glasaca. Stalnije glasacko tijelo SDA na lokalnim izborima pobralo je sljedece rezultate:

SDA je u starom gradu na lokalnim izborima dobila najvise glasova za opstinsko vjece, medjutim nezavisna lista SG imala je drugi rezultat, DF treci, NS cetvrti, njih troje su sami skupili zajedno malo vise glasova od SDA, ali opet manje od koalicije SDA-SBB koja je imala par procenata glasova vise od njih.

U Centru isto tako, SDA dobila najvise glasova, NS , DF, SDP dobili zajedno vise glasova, ali nesloga ih satrala i izgubili i tu opstinu. U vjecu su imali vise ruku i mandata od SDA. Zato u Centru SDA nije ni napravila puno.

U Novom gradu zakucala SDA, skoro pa identican rezultat imali DF, NS, SBB i SDP. DF i NS po 4 vjecnika, SBB I SDP po 3.

U Novom Sarajevu SDA pobjedila, dobila najvise mandata, ali DF I NS imali zajedno vise vjecnika od nje same, ali jednak broj kao koalicija SDA - SBB. Sa SDP u koaliciji DF i NS bi ih presisali za 3 vjecnika.

U sve 4 opstine koje se smatraju sarajevskim opstinama izlaznost je bila manja od 50%

Od svih stranaka najvise u SA su izgubili SBB i SDP. Dobitnicima se mogu smatrati NS I DF, pa i Hadzibajriceva lista. DF zato sto su im to prvi lokalni izbori, NS sto je to mala stranka koja bas nema velike domete na nivou drzave, ali radi na tome da popravi imidz na nivou drzave do opcih izbora. Tjesni rezultati su i kumovali epizodama "papak" po vjecima nasih gradskih opstina, gdje je SDA kupovala vjecnike drugih stranaka. :D

Ako se po jutru dan poznaje, SDA ce sigurno imati manje glasova nego prije, SBB takodjer. Ako ljevica nastupi skupa, sto nije nemoguce, SBB bi mogao okrenuti ledja SDA i pridruziti im se (medjutim SBB koketiranje s ljevicom, neiskljucuje mogucnost stvaranje nove vlasti sa SDA jer su pokazali pragmaticnost), pitanje je samo dali ce praviti kombinacije da izbace samo SDA iz svake racunice za vlast ili ce uraditi to i HDZ, sto nije nemoguce. Nesto ne racuna da ce im GS i NS biti od pomoci.

Ocekujem slijedeci izborni rezultat, ovim redom u FBiH,
1. SDA 22,34%
2. DF 20,36%
3. SDP 13,75%
4. HDZ 10,05%,
5. SBB 10,11%
6. NB, HDZ1990, BPS i SzBIH podijelice oko 15%, u ovih posto prvi poslanicki mandat bi mogla osvojiti i NS,
7. ostatak ce potpasti pod stranke koje nemaju sanse da predju ikakav prag.

DF dajem najvise sansi da ce ostvariti drugi izborni rezultat, upravo radi kandidature Komsica, koja ce sigurno povuci dobar broj neglasaca da ga zaokruze, a time i njegovu stranku.

SDP ako kandiduje Becirovica, sigurno ce time popraviti imidz i izborni rezultat.

Uglavnom bice papaka na ovim izborima vise nego na lokalnim. :D

Ako GS osvoji barem jedan mandat u FBIH bice to super, ali tesko. :D
PeraDzetic

#2060 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

GandalfSivi wrote:Reuf se povukao sa izjavama da se spusti lopta, a ne da se povuce iz stranke. Eto vam ga u Sarajevu sada (btw, pozdrav minjonima i mozete mi se znate sta za nepotrebno bacanje koske), a u DC dolazi iz drugih razloga, pa onda i to koristi za korisna lobiranja ovdje...
Izvini, zašto se povukao? Nisam te najbolje shvatio? Imaš li ti kakav dokaz za to da je on još unutar Gs-a i radj za njih ili samo tako pišeš?
GandalfSivi

#2061 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

PeraDzetic wrote:
GandalfSivi wrote:Reuf se povukao sa izjavama da se spusti lopta, a ne da se povuce iz stranke. Eto vam ga u Sarajevu sada (btw, pozdrav minjonima i mozete mi se znate sta za nepotrebno bacanje koske), a u DC dolazi iz drugih razloga, pa onda i to koristi za korisna lobiranja ovdje...
Izvini, zašto se povukao? Nisam te najbolje shvatio? Imaš li ti kakav dokaz za to da je on još unutar Gs-a i radj za njih ili samo tako pišeš?
Jebi ga, mnogi ovdje isto kao da su pali sa neba. Bila prica da se ljevica treba objediniti. Bila prica da su i Emir i Reuf bili clanovi dvije stranke prije osnivanja GS-a i da nisu ostali u najboljim odnosima sa ostalima. Bilo par javnih foruma gdje je Reuf nastupao i (ispravno) tvrdio da je jedini ispravni put da se ljevica objedini, te da, ako je on problem, povuci ce se iz vrha stranke. Do toga na kraju i dodje, gdje se na konferenciji za novinare objavi da je vrijeme za nova lica, te da ce, ako se dobro sjecam, Nihad Colpa, biti novi predsjednik stranke, jer je stranka bitnija i od Reufa i od Emira.

Ja znam da Reuf ovo jeste uradio zarad pokusaja da se popravi situacija u drzavi kroz ujedinjeni nastup ljevice. Isto tako znam da je aktivan u stranci i da pored mogucnosti odlicnog posla u Americi, pored prinove u porodici i dan danas se bori i vise vremena provodi u Sarajevu nego bilo gdje drugo. Na kraju krajeva, ti njegovi minjoni ovdje na forumu odmah mu trce da mu kazu sta se napisalo, a ne bi da nije aktivan. Covjek se svjesno povukao iz medija da bi se dala sansa novim ljudima i koalicijama, ali dzaba, kada ti se drugi lik u stranci, koji je trebao uraditi isto, ne skida sa tvitera i koji ide iz konfliktnog u konfliktni interviju, lik kojemu niko na svijetu ne valja. To nije politika, to je kontraproduktivnost.

Zivot te jeb'o, ja jucer bijadoh optuzen da "patoloski mrzim Suljagica". Halo, ono, lika jednom upoznao na pet minuta, u sustini ga gotivio i dok je novinar bio i kada se politikom poceo baviti, ali ovo ide do ludila, gluho bilo ne sloziti se sa nekim, ili reci da mislis da ne radi dobre stvari za stranku, odmah se ide na licne optuzbe (ne od njega nego od minjona). Onaj gore minjon mi i ime spomenu, kao eto da znam da on zna. Pa dijete drago, nikada se nisam krio, odes mi na profil, ima i link za blog koji ima i ime i sliku. Ja shvatam da mnogi ovdje imaju agendu, ja je nemam, volio bih da nam drzava na zelenu granu izadje, i zato mi je zao kada vidim nesto za sta ja mislim da unistava razvoj opcije za koju se zalazem...
putokaz1

#2062 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

kiligonzales wrote:SDA uzima manje glasova u odnosu na opste izbore 2014, bez obzira sto je na KS uzela najvise glasova na lokalnim, zaboravlja se cinjenica da su izgubili pojedine opstine u BiH, a time i odredjeni broj glasaca. U Sa su dobili prvenstveno losem odzivu glasaca. Stalnije glasacko tijelo SDA na lokalnim izborima pobralo je sljedece rezultate:

SDA je u starom gradu na lokalnim izborima dobila najvise glasova za opstinsko vjece, medjutim nezavisna lista SG imala je drugi rezultat, DF treci, NS cetvrti, njih troje su sami skupili zajedno malo vise glasova od SDA, ali opet manje od koalicije SDA-SBB koja je imala par procenata glasova vise od njih.

U Centru isto tako, SDA dobila najvise glasova, NS , DF, SDP dobili zajedno vise glasova, ali nesloga ih satrala i izgubili i tu opstinu. U vjecu su imali vise ruku i mandata od SDA. Zato u Centru SDA nije ni napravila puno.

U Novom gradu zakucala SDA, skoro pa identican rezultat imali DF, NS, SBB i SDP. DF i NS po 4 vjecnika, SBB I SDP po 3.

U Novom Sarajevu SDA pobjedila, dobila najvise mandata, ali DF I NS imali zajedno vise vjecnika od nje same, ali jednak broj kao koalicija SDA - SBB. Sa SDP u koaliciji DF i NS bi ih presisali za 3 vjecnika.

U sve 4 opstine koje se smatraju sarajevskim opstinama izlaznost je bila manja od 50%

Od svih stranaka najvise u SA su izgubili SBB i SDP. Dobitnicima se mogu smatrati NS I DF, pa i Hadzibajriceva lista. DF zato sto su im to prvi lokalni izbori, NS sto je to mala stranka koja bas nema velike domete na nivou drzave, ali radi na tome da popravi imidz na nivou drzave do opcih izbora. Tjesni rezultati su i kumovali epizodama "papak" po vjecima nasih gradskih opstina, gdje je SDA kupovala vjecnike drugih stranaka. :D

Ako se po jutru dan poznaje, SDA ce sigurno imati manje glasova nego prije, SBB takodjer. Ako ljevica nastupi skupa, sto nije nemoguce, SBB bi mogao okrenuti ledja SDA i pridruziti im se (medjutim SBB koketiranje s ljevicom, neiskljucuje mogucnost stvaranje nove vlasti sa SDA jer su pokazali pragmaticnost), pitanje je samo dali ce praviti kombinacije da izbace samo SDA iz svake racunice za vlast ili ce uraditi to i HDZ, sto nije nemoguce. Nesto ne racuna da ce im GS i NS biti od pomoci.

Ocekujem slijedeci izborni rezultat, ovim redom u FBiH,
1. SDA 22,34%
2. DF 20,36%
3. SDP 13,75%
4. HDZ 10,05%,
5. SBB 10,11%
6. NB, HDZ1990, BPS i SzBIH podijelice oko 15%, u ovih posto prvi poslanicki mandat bi mogla osvojiti i NS,
7. ostatak ce potpasti pod stranke koje nemaju sanse da predju ikakav prag.

DF dajem najvise sansi da ce ostvariti drugi izborni rezultat, upravo radi kandidature Komsica, koja ce sigurno povuci dobar broj neglasaca da ga zaokruze, a time i njegovu stranku.

SDP ako kandiduje Becirovica, sigurno ce time popraviti imidz i izborni rezultat.

Uglavnom bice papaka na ovim izborima vise nego na lokalnim. :D

Ako GS osvoji barem jedan mandat u FBIH bice to super, ali tesko. :D
DF Drugi Ja se s tim ne slažem ,Nikako,Sam Komšić nije ni Popularan,AferaStojnići,Afera Nezavisni u KS,Afera Vratite mi moj Glas.....Oni su Tanki
SDA Bez Obzira na Odlazak Šepića,Kifle ITD vjerovatno Prva ZBOG LOŠE KONKURENCIJE
1.SDA MANJE OD 270 000
2.Koalicija SDP-DF(ako do nje dođe)
3.NZBLOK+PBHNL(AKO DOĐE DO TOGA)
4.HDZ oko 13%
5.SBB,NS,LBH,HDZ90,BPS,ASDA...Možda jošneko prođe FBIH Prag SBIH?
TZV ''OPOZICIJA'' svaka od tih stranaka je pojedinačno slaba SDP bi mogao ostvariti pristojan rezultata na TK,NZBLOK u Zenici,GS u Bihaću,BHNL u Starom Gradu,NS u Sarajevu,LBH Kladuša,ASDA Cazin,SBB svugdje po malo,SBIH(TK-ZDK-BPK) i BPS takođe po malo svugdje ali Koliko SBIH može opstati pored dvije nove stranke BHNL i NZBLOK,90 Svugdje po malo
Mnogo stranaka 4 Lijeve,2Nezavisne,Nekoliko ostalih koje su male OSTAVLJA SDA NA VLASTI,NAŽALOST
Heartbeats

#2063 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Joj agresive, što se upališe ljudi :lol:
Nema potrebe crni Gandalfe, biće Adis (i Adisa) nešto poslije izbora jerbo uće Fahro opet u koaliciju sa SDA, ali za Fahrino mjesto u predsjedništvu ne garantujemo. Ako se Emir kandiduje, neće sigurno. A ako ne možda i bude. Ja da sam na vašem mjestu pazio bi ga više nego što pazite Čovića..
Nego kad je GS tako minoran, pustite ga na miru...ili?
Heartbeats

#2064 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

sabina1 wrote:
Heartbeats wrote: Kad je u pitanju ovo sa ljevicom, kasniš jedno 5 mjeseci tj od momenta kad su SDP i DF odlučili da ipak ne idu na zajedničke liste što je jedini garant ikakvog uspjeha ljevice.
SDP i DF izabrali vlastiti konformizam ispred jedine moguće opcije.
Nisu mogli ni SDP ni DF donijeti nikakvu odluku o zajedničkim listama bez NS-a i GS-a.

Za NS zajedničke liste nisu bile dobro riješenje iako bi sigurno u praksi izbacili više zastupnika na federalni odnosno državni nivo kao što im sada nije dobro riješenje prihvatanje ovih IGg-ovaca osim naravno samog Marjanovića.

Ali i SDP i DF su se zapravo - zeznuli , oni su javno trebali pozvati NS i GS i ponuditi zajedničku listu sa uslovima za koje se moglo pretpostaviti da će ih NS i GS odbiti no oni su sami napravili autogol odbijanjem pružanja bilo kakve ponude njima - NS i GS dakle samo slegnu ramenima umjesto da se teoretski "brane".
Da li bi ih NS zaista odbila- ne znam , članstvo i baza bi bili plebiscitarno protiv takvog aranžmana ali je opet pitanje kako bi se postavilo (tadašnje) rukovodstvo NS-a , za GS sam prilično sigurna da bi ih odbio i to isključivo radi Komšića a Komšić je SDP-u iako se sada ponaša kao nestašni dječačić ipak važniji.

A SDP generalno ne bi trebao imati probleme zza predstojeće izbore osim njihovih internih (jer oni se definitivno nisu reformisali , operativno-tehnička reforma nije i suštinska).Situacija u državi nikad nije bila gora , SDA se dijeli , Radončić ima najmanje po istraživanjima u istoriji istraživanja...oni bi bez po muke trebali uzeti - vlast u Federaciji i kantonima.

Nijhov drugi problem je Kanton Sarajevo , iako Naša stranka trenutno ima unutrašnje turbulencije gotovo izvjesno je da će biti - druga (ne može biti prva jer ih nema u Ilijašu , Vogošći , Hadžićima i Trnovu) ali tu SDPće teško biti prvi i zbog same SDA i zbog Hadžibajrića i zbog evo -Konakovića.

Ne mislim da će GS ući u kantonalnu skupštinu osim ako Suljagić ne bi nosio istu - to je jednostavno realan omjer njhove snage i pozicije naspram relanih potreba za prelazak praga.

Da bi GS postao ozbiljniji i jači mora raditi sistemski (što i čini) i nekada u doglednoj budućnosti kada budu jaki da se mogu sami održavati - riješiti se Suljagića jer im subjektivnim stavovima ruši politički potencijal.
Pozdrav.
Moram priznati da je NS pametnije odigrala ovo oko ljevice sa pokazat cese opravdanom sumnjom prema SDP-u i DF-u.
GS je veliku grešku napravio što je povjerovao da su u Neka i Željko ozbiljni u namjeri da se ljevica okrupni.
Pokazalo se da nije tako i NS može da slavidobitno nastavi pljuckati sa visine u stilu I told you so.
Pozdrav
madner

#2065 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by madner »

NS uvijek igra istu igru, nekad im ispadne dobro nekad lose.
Najveci problem bi im bio da ne mogu biti opozicija poslje 2018. :D
GandalfSivi

#2066 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Heartbeats wrote:Joj agresive, što se upališe ljudi :lol:
Nema potrebe crni Gandalfe, biće Adis (i Adisa) nešto poslije izbora jerbo uće Fahro opet u koaliciju sa SDA, ali za Fahrino mjesto u predsjedništvu ne garantujemo. Ako se Emir kandiduje, neće sigurno. A ako ne možda i bude. Ja da sam na vašem mjestu pazio bi ga više nego što pazite Čovića..
Zlato drago, kako si mi ti samo smirem i smijesan. Zajebi ba to projektovanje ovdje, nije ni simpaticno. Kao sto mi ti sada kao nesto spocitavas (impliciras) za Adisa i Adisu, isto su tako nekada neki drugi radili za Reufa, pa sam bio optuzen da ili sam Reuf, ili uporno spinujem za njega, u vremena dok jos nisi vjerovatno ni bio svjestan politike kao ideje. Ne pisem ja zato sto ne volim GS, nego upravo obrnuto, zato sto vjerujem u mnoge stvari za koje su se zalagali, i sto me boli sada kada vidim da se to urusava.

Ali hajde, ako vam je u stranci dobro biti okruzeni ljudima koji ce govoriti "vi ste najbolji, vi ste najbolji", daleko cete dogurati. Kao sto rekoh (ne samo na ovoj temi), ja ovdje nemam ni agende ni licnog interesa, pricam onako kako licno mislim da jeste (niti sam najpametniji, niti sam uvijek u pravu), pokusavam realno sagledati stvari, kazem istinu, pa makar i zabolila.
Capsicum

#2067 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ako je išta konstanta na ovom forumu, onda je to da su ova predviđanja izbornih rezultata oko kojih se većina složi redovno potpuno pogrešna. Sudeći po tome, GS može očekivati odličan rezultat :-D
putokaz1

#2068 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Capsicum wrote:Ako je išta konstanta na ovom forumu, onda je to da su ova predviđanja izbornih rezultata oko kojih se većina složi redovno potpuno pogrešna. Sudeći po tome, GS može očekivati odličan rezultat :-D
Ja pola pogodim
2014 sam pogodio broj Zastupnika SDA u Parlamentu BH i Njihova imena ali mašio skoro sve ostalo
Heartbeats

#2069 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

GandalfSivi wrote:
Heartbeats wrote:Joj agresive, što se upališe ljudi :lol:
Zlato drago, kako si mi ti samo smirem i smijesan. Zajebi ba to projektovanje ovdje, nije ni simpaticno. Kao sto mi ti sada kao nesto spocitavas (impliciras) za Adisa i Adisu, isto su tako nekada neki drugi radili za Reufa, pa sam bio optuzen da ili sam Reuf, ili uporno spinujem za njega, u vremena dok jos nisi vjerovatno ni bio svjestan politike kao ideje. Ne pisem ja zato sto ne volim GS, nego upravo obrnuto, zato sto vjerujem u mnoge stvari za koje su se zalagali, i sto me boli sada kada vidim da se to urusava.

Ali hajde, ako vam je u stranci dobro biti okruzeni ljudima koji ce govoriti "vi ste najbolji, vi ste najbolji", daleko cete dogurati. Kao sto rekoh (ne samo na ovoj temi), ja ovdje nemam ni agende ni licnog interesa, pricam onako kako licno mislim da jeste (niti sam najpametniji, niti sam uvijek u pravu), pokusavam realno sagledati stvari, kazem istinu, pa makar i zabolila.
Biće to dobro. Nema agende, nema ničega.
Izdahni nemir, udahni ljubav. :kiss:
PeraDzetic

#2070 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Gandalf Sivi, sve sto si ti meni nabrojao kao razlog što jr on predao štafetu je već sazvakana prica. Evo zasto.
Ko biva predao ju je i Suljagic pa i dalje nastupa u ime stranke, piše u ime stranke, pita se i odlučuje u stranci. Postoji mu u slika kao 'lice gs-a'
Dok, Reuf, ne piše u ime stranke, ne nastupa u ime stranke, za medije je 'bivši ministar FMERI' i koliko možemo 'osjetiti nema ga u stranci jer nema umjerenosti koja odlikuje tog momka.
Nema mu slike na stranuci.
Znaci, prosto... daj mi dokaz da R. Bajrovic nije napustio projekat kao što ovamo činjenice idu u prilog mojoj tvrdnji.
GandalfSivi

#2071 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

PeraDzetic wrote:Gandalf Sivi, sve sto si ti meni nabrojao kao razlog što jr on predao štafetu je već sazvakana prica. Evo zasto.
Ko biva predao ju je i Suljagic pa i dalje nastupa u ime stranke, piše u ime stranke, pita se i odlučuje u stranci. Postoji mu u slika kao 'lice gs-a'
Dok, Reuf, ne piše u ime stranke, ne nastupa u ime stranke, za medije je 'bivši ministar FMERI' i koliko možemo 'osjetiti nema ga u stranci jer nema umjerenosti koja odlikuje tog momka.
Nema mu slike na stranuci.
Znaci, prosto... daj mi dokaz da R. Bajrovic nije napustio projekat kao što ovamo činjenice idu u prilog mojoj tvrdnji.
Jesi ikada bio u DCu? Pravo lijep, uredjen grad. Cak i u februaru kad prosetas, cist zrao, sredjen grad, nasmijani ljudi. 80+ posto stanovnistva je izmedju 25 i 45 godina staro, jako fino se zaradjuje, svi izlaze na kafu, pice, veceru, sedam dana sedmicno. Karta do Kariba nekih $300, kad hoces sjednes u avion i za cetiri sata si na plazi iz snova.

Ako imas sve to, i onda cijelo vrijeme pricas samo o politici, i puno vise vremena provodis u Sarajevu nego ovdje i ako se na glavu nasadis i kada si ovdje da lobiras i gostujes na emisijama i javnomforumima i pregovaras i ganjas koga stignes, sve to dok bi mogao imati komotan posao i prst u uho, onda si jos uvijek u GSu i u politici. Napadnut sam sto koristim svoje poznanstvo sa njim za neke “licne agende”, ali ovo je prvi put da ti dajem komentar na osnovu licnih iskustava. Budala je, i rekao sam mu to, ali nece on nigdje iz politike niti iz stranke. Plus, imas ovdje dvojicu koja zastupqju GS u raspravama i koji kao pudlice trce da mu predaju izvjestaj, pa ti skontaj...

Sto se medija tice, Emir prica o entitetima i ratovima, to ti je politika as usual, ali je Reuf taj koji je udario gdje boli, po parama. Pa se nakaslja lik prije par dana, a pola drzave se odmah diglo da kaze da haman zove na novi rat protiv “njihovih”. Zato je bolje da ga tamo nema.

Btw, odlucite se vise da li ih napadam ili branim, pun mi je vise nejasnoca...
Roccohljup

#2072 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Pa jarane ti tvrdis da nije vise, pa valjda bi ti trebao da das dokaze za te "zvanicne informacije" a jok da prenosis mahalanja. Vazda je breme dokazivanja na onom ko optuzuje :D
GandalfSivi

#2073 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:Pa jarane ti tvrdis da nije vise, pa valjda bi ti trebao da das dokaze za te "zvanicne informacije" a jok da prenosis mahalanja. Vazda je breme dokazivanja na onom ko optuzuje :D
Shvatam ja njega, nije se kod nas jos desilo da se aktivan politicar dobrovoljno povukao iz medija. To realno bi trebalo biti dokaz samo po sebi...
Roccohljup

#2074 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Roccohljup wrote:Pa jarane ti tvrdis da nije vise, pa valjda bi ti trebao da das dokaze za te "zvanicne informacije" a jok da prenosis mahalanja. Vazda je breme dokazivanja na onom ko optuzuje :D
Shvatam ja njega, nije se kod nas jos desilo da se aktivan politicar dobrovoljno povukao iz medija. To realno bi trebalo biti dokaz samo po sebi...

Ja se iskreno nadam da se nije povukao (fakat pojna nemam) jer ga vise cjenim od suljagica....al eto.....bumo vidjeli.

PS
kakav crni DC......mocvara :D :D
GandalfSivi

#2075 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:

Ja se iskreno nadam da se nije povukao (fakat pojna nemam) jer ga vise cjenim od suljagica....al eto.....bumo vidjeli.

PS
kakav crni DC......mocvara :D :D
Fuck, dok sam pisao sve kontam da ce se neko uhvatiti komaraca i vlage :D
Locked