Hafis wrote:U tom smislu, GS poziva vladajuće stranke, posebno SDA koja ima kontrolu nad ključnim polugama vlasti, da počnu sa pripremama za zaštitu života i imovine stanovništva. Pozivamo ih da počnu dizati kapacitete Federalne uprave policije i MUP-ova kantona u kojima HDZ nema kontrolu.
"Važno je da javnost ima u vidu da su Oružane snage BiH nažalost gotovo u potpunosti podijeljene i neutralizovane.
Da j ovo izjavio Dodik za MUP RS-a, ili ne dao Bog neki nižerangirani HDZ-ovac, misleći na dizanje kapaciteta MUP-ova kantona u kojima SDA nema kontrolu...to bi bila prava bomba....vanredno stanje bi se proglasilo.
Srećom, ovaj psihotični lik je već odavno pročitana knjiga.
Nisu vam valjali ljevica i Varta zastava? Onda se ide na NVZ varijantu i grb Kotromanica...
Inace, ovo za MUP-ove nije njegova ideja. Mi smo o tome ovdje raspravljali unazad par godina, premotaj NVZ teme i procitaj. Sjecas se, ono kad sam ti govorio da ces na kraju morati redati balvane na cesti?
HDZ je slobodan da u sklopu svojih mogucnosti, u skladu sa zakonskim rjesenjima, uradi isto u kantonima gdje obnasa vlast. Siguran sam poreski obveznici Livna na svojim plecima mogu iznijeti nabavku hiljadu jurisnih pusaka s pratecom opremom i barem jednog oklopnjaka.
Kantonalni budzet im je oko 80 miliona, tako da bi im jedva cetvrtina budzeta otisla na to. U Kantonu Sarajevo, prihodi po osnovu direktnih poreza prosle godine su narasli za preko 80 miliona KM.
Nadam se da ste na Pika karticama nakupili dovoljno bodova.