Pa uradio je konkretno, podnio je krivičnu prijavu protiv Dodika tužilaštvu BiH.zippoo87 wrote:
ovaj govori kako "Reuf govori protiv Dodika"
pa jedno je govoriti a drugo sprijeciti ili uraditi nesto konkretno
Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
-
daddy-kool
#1051 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
- Capsicum
#1052 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Nego Zippoo, jesu li i ova odlikovanja ratnim zlocincima isto predizborna? Sta kaze stranacki sef?
Reuf je podnio krivicnu prijavu protiv Dodika, za sta ni Pedja ni Bakir nisu imali muda. Reuf samo govori da je politika nezamjeranja ubleha i da nece odobrovoljiti nikoga od secesionista. Govori da najodgovoriniji medju probosanskim snagama trebaju da lobiraju po svijetu za podrsku MZ, a ne da idu da se slikaju na presjecanjima vrpce u Turskoj. Diplomatija nam nikad u historiji nije bila na nizem nivou. Kamo srece da neko od aktuelnih politicara na vlasti radi nesto konkretno da se suprotstavi secesionizmu, pa da ne mora ni Reuf ni niko drugi bilo sta da pametuje i kritikuje. Ali nazalost imamo potpune diplomatske i politicke analfabete i kriminalce na celu drzave i njih interesuje samo vlastita korist i nista vise. Evidentno je da njima uopste vise nije bitan opstanak drzave i sve je ociglednije da bi pristali na neku vrstu podjele zemlje.
Razumijes o cemu pricam? Ne stiti ovu drzavu vise SFOR ili EUFOR. Fokus MZ je prebacen na druge zemlje i regione u krizi. Bez lobiranja kod bitnih igraca, pojest ce nas mrak. Dodik ode kod Putina i niko mu ne moze nista. Gdje ode Bakir? Kod Erdogana na presjecanje vrpce prilikom otvaranja nekog mosta. I sta je rezultat toga? Nista! Otisao turisticki. Turci ga domacinski pocastili donerom i baklavom i poslali nazad.
Reuf je podnio krivicnu prijavu protiv Dodika, za sta ni Pedja ni Bakir nisu imali muda. Reuf samo govori da je politika nezamjeranja ubleha i da nece odobrovoljiti nikoga od secesionista. Govori da najodgovoriniji medju probosanskim snagama trebaju da lobiraju po svijetu za podrsku MZ, a ne da idu da se slikaju na presjecanjima vrpce u Turskoj. Diplomatija nam nikad u historiji nije bila na nizem nivou. Kamo srece da neko od aktuelnih politicara na vlasti radi nesto konkretno da se suprotstavi secesionizmu, pa da ne mora ni Reuf ni niko drugi bilo sta da pametuje i kritikuje. Ali nazalost imamo potpune diplomatske i politicke analfabete i kriminalce na celu drzave i njih interesuje samo vlastita korist i nista vise. Evidentno je da njima uopste vise nije bitan opstanak drzave i sve je ociglednije da bi pristali na neku vrstu podjele zemlje.
Razumijes o cemu pricam? Ne stiti ovu drzavu vise SFOR ili EUFOR. Fokus MZ je prebacen na druge zemlje i regione u krizi. Bez lobiranja kod bitnih igraca, pojest ce nas mrak. Dodik ode kod Putina i niko mu ne moze nista. Gdje ode Bakir? Kod Erdogana na presjecanje vrpce prilikom otvaranja nekog mosta. I sta je rezultat toga? Nista! Otisao turisticki. Turci ga domacinski pocastili donerom i baklavom i poslali nazad.
-
daddy-kool
#1053 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Neće nas pojesti mrak.Capsicum wrote:
Razumijes o cemu pricam? Ne stiti ovu drzavu vise SFOR ili EUFOR. Fokus MZ je prebacen na druge zemlje i regione u krizi. Bez lobiranja kod bitnih igraca, pojest ce nas mrak.
Lekcija koju nam stranci šalju iz nedavnih dešavanja je da domaće institucije moraju preuzeti na sebe rješavanje problema BiH, konkretno ovdje tužilaštvo i sud BiH. Za sada bi se moglo reći da ove institucije ne djeluju, što znači da je potrebna promjena institucija ili ljudi u postojećim. Ključni dio je prepoznati ovaj izazov i ne ostati paralizovan.
- Capsicum
#1054 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne znam, budu li oni koji trebaju te institucije natjerati da rade svoj posao tako pasivni kao do sada, tesko da cemo se izvuci. Kod nas je vec postalo uobicajeno da se ne bunimo sto institucije malo iskrivljuju zakon ili se oglusuju na njega kad su u pitanju pojedinci na koje se "ne smije" udarati. SDA i njeni partneri nisu nista konkretno uradili da se sudske institucije obracunaju sa kriminalom u ovoj zemlji. A i kako bi kada su oni najveca kriminalna organizacija u drzavi? Strogoca institucija i zakona se trenira na obicnom svijetu, koji nema prste u organizovanom kriminalu vladajucih struktura.daddy-kool wrote:Neće nas pojesti mrak.Capsicum wrote:
Razumijes o cemu pricam? Ne stiti ovu drzavu vise SFOR ili EUFOR. Fokus MZ je prebacen na druge zemlje i regione u krizi. Bez lobiranja kod bitnih igraca, pojest ce nas mrak.
Lekcija koju nam stranci šalju iz nedavnih dešavanja je da domaće institucije moraju preuzeti na sebe rješavanje problema BiH, konkretno ovdje tužilaštvo i sud BiH. Za sada bi se moglo reći da ove institucije ne djeluju, što znači da je potrebna promjena institucija ili ljudi u postojećim. Ključni dio je prepoznati ovaj izazov i ne ostati paralizovan.
Eto OHR je mogao da uradi mnogo vise da se sprijeci taj cuveni referendum. Mogao je i da kazni Dodika i sve koji su ucestvovali u njegovoj organizaciji. Ali nije. Znas zasto nije? Jer niko iz vladajucih struktura nije nasao za shodno da kod zemalja u PIC-u lobira da se izvrsi pritisak na Inzka da to uradi. Inzko je mogao i bez podrske kompletnog PIC-a da uradi nesto konkretno. I do cega nas je sve to dovelo? Sada ni negiranje genocida vise nije prelazenje granice. Podigla se ljestvica. Juce se odlikuju ratni zlocinci za genocid. Nije ni to dovoljno?
Ja se smijem kladiti da SDA ni u slucaju otvorene secesije i postavljanja granice na Vracama, ne bi uradila nista konkretno da zastiti suverenintet i integritet ove drzave. Kakve institucije, kakvi bakraci. Dok tamo sjedi korumpirana, kriminalna banda, a nakotilo ih se u zadnjih par decenija, nema tu institucija. To je institucionalizirana mafija.
-
zippoo87
#1055 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
ti i ostali koji ste odrastali u komunizmu (ako nisi mladji) morate se nauciti da ne postoji u svakoj stranci "sta sef kaze",konkretno u NSu,nego kako vecina kaze 
kada to svaris,onda mozemo nastaviti pricati dalje o NSu
a vidi,ja opet ponavljam,nista protiv Reufa nemam i cak pozdravljam sve pokusaje svakoga da se odupre ovim debilima iz RSa,tj. politicarima koji vode politiku identicnu ratnoji koji nas vracaju
isto tako sve ovo sto pises o SDA i Baketu stoji...ali ono sto meni nije jasno zasto ti idealiziras Reufa i mislis da on ima te neke nandaravne kapacitete koje jos niko nije otkrio ,ali eto,u narednim danima cemo svi da otkrijemo
on kao POJEDINAS moze guslati,kao i svi drugi pojedinci...protiv sistema se ne moze boriti jedna osoba pa bio to Reuf ili Pedja ili peti,deseti
ti nikako da to shvatis,nego ti mislis da je Reuf neki Mesija koji ce eto,cim dobije (ponovo) priliku,iskoristiti je maksimalno
NECE,jer i sada nije samostalan,i sada ne odlucuje sam a tek nece odlucivati ako bude na fuknciji (opet)
nema vlastite izvore finansiranja,izvori finansija su mutni kao rijeka poslije kise,ima oko sebe covjeka koji iako je napravio i ucestvovao u nekim projektima (koalicija 1.mart),i nema vise nekih projekata iza sebe a da ne govorim o onome sto se prica iza kulisa,da psihicki nije bas najstabilniji (ovo je mozda i neistina ali se prica)
prema tome,ja stvarno ali stvarno ne vidim kako bi ovaj projekat mogao opstati i uraditi ono sto ti mislis da se moze uraditi??
GS nema ni infrastrukturu u vlastitim redovima,a kamoli da rade nesto ozbiljnije...jer jedno je zelja a drugo mogucnost
NS upravo iz tih prakticnih razloga ne pravi odbore koji ce trajati 3 mjeseca,jer ozbiljan odbor zahtjeva ozbiljne ljude,zahtjeva NOVAC,zahtjeva resurse stranke i na kraju ,mora imati program rada a ne postojati samo na papiru
kada to svaris,onda mozemo nastaviti pricati dalje o NSu
a vidi,ja opet ponavljam,nista protiv Reufa nemam i cak pozdravljam sve pokusaje svakoga da se odupre ovim debilima iz RSa,tj. politicarima koji vode politiku identicnu ratnoji koji nas vracaju
isto tako sve ovo sto pises o SDA i Baketu stoji...ali ono sto meni nije jasno zasto ti idealiziras Reufa i mislis da on ima te neke nandaravne kapacitete koje jos niko nije otkrio ,ali eto,u narednim danima cemo svi da otkrijemo
on kao POJEDINAS moze guslati,kao i svi drugi pojedinci...protiv sistema se ne moze boriti jedna osoba pa bio to Reuf ili Pedja ili peti,deseti
ti nikako da to shvatis,nego ti mislis da je Reuf neki Mesija koji ce eto,cim dobije (ponovo) priliku,iskoristiti je maksimalno
NECE,jer i sada nije samostalan,i sada ne odlucuje sam a tek nece odlucivati ako bude na fuknciji (opet)
nema vlastite izvore finansiranja,izvori finansija su mutni kao rijeka poslije kise,ima oko sebe covjeka koji iako je napravio i ucestvovao u nekim projektima (koalicija 1.mart),i nema vise nekih projekata iza sebe a da ne govorim o onome sto se prica iza kulisa,da psihicki nije bas najstabilniji (ovo je mozda i neistina ali se prica)
prema tome,ja stvarno ali stvarno ne vidim kako bi ovaj projekat mogao opstati i uraditi ono sto ti mislis da se moze uraditi??
GS nema ni infrastrukturu u vlastitim redovima,a kamoli da rade nesto ozbiljnije...jer jedno je zelja a drugo mogucnost
NS upravo iz tih prakticnih razloga ne pravi odbore koji ce trajati 3 mjeseca,jer ozbiljan odbor zahtjeva ozbiljne ljude,zahtjeva NOVAC,zahtjeva resurse stranke i na kraju ,mora imati program rada a ne postojati samo na papiru
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1056 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
zippoo87 wrote:ova tema je postala neozbiljnija od teme "vic dana"
ovdje se mogu procitati takve ublehe,da se zapitam zive li neki ljudi uopste u BiH ili im je jedini cilj da pisu o drugim,iako im je svaki post "fulio temu"
ovaj govori kako "Reuf govori protiv Dodika"
pa jedno je govoriti a drugo sprijeciti ili uraditi nesto konkretno
Reuf nema kapacitet da Dodiku skine jednu jedinu dlaku sa glave...o cemu to mi ovdje pisemo ?
po logici nekih ovdje,napises saopstenje i to je to,rijesio si problem
zato ovdje kada nema nikog da pise ublehe,idu saopstenja Reufa
a najjaci su mi ovi sto pokusavaju diskreditovati NS hahaha,na jutru me nasmiju svaki dan
posebno ova papiga capiscum
Ajfon ima kapacitet al da vodi kakvu NVO tipa CCI, CPCD il tako nešto i sere po svakoj televiziji kao poljitićki hanalitićar, otprilike ko što je onomad Štimac srao po HRT-u o fudbalu a kad je bilo koju ekipu vodio na terenu bio propast živa
- Banksy
#1057 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Da su s druge strane kapaciteti, kritika bi imala smisla. Ovako, pored Bakira, Nikšića, Želje, možda se nekome i učini kao kapacitet...JoseMujica wrote:
Ajfon ima kapacitet al da vodi kakvu NVO tipa CCI, CPCD il tako nešto i sere po svakoj televiziji kao poljitićki hanalitićar, otprilike ko što je onomad Štimac srao po HRT-u o fudbalu a kad je bilo koju ekipu vodio na terenu bio propast živa
- Capsicum
#1058 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne idealiziram ja uopste Reufa. Samo ga smatram trenutno jednim od najboljih mladih politicara na politickoj sceni BiH. Inace volim ljude koji otvoreno govore o svemu, bez skrivenih agendi i bez uvijanja. U BiH nazalost nema puno ljudi koji odlucno zastupaju svoje stavove i koji su dovoljno hrabri da se suprotstave kriminalnim, secesionistickim i fasistickim idejama. Nervira me tzv. fina gradska raja koja ce svakoga ko pokusa da digne glas protiv navedenog, proglasiti ublehasem i njegovu pricu obicnom predizbornom supljom.zippoo87 wrote:ali ono sto meni nije jasno zasto ti idealiziras Reufa i mislis da on ima te neke nandaravne kapacitete koje jos niko nije otkrio ,ali eto,u narednim danima cemo svi da otkrijemo
Stranka se finansira iz clanarina i donacija. Ne znam sta tu ima biti mutno. Ako mislis na kampanju, objavit ce sve stranke izvjestaje... Ne moze GS biti mutniji od bilo koje druge stranke u BiH sigurno...zippoo87 wrote:nema vlastite izvore finansiranja,izvori finansija su mutni kao rijeka poslije kise
Ne treba ti ta prica. To je stvarno nisko...zippoo87 wrote:,ima oko sebe covjeka koji iako je napravio i ucestvovao u nekim projektima (koalicija 1.mart),i nema vise nekih projekata iza sebe a da ne govorim o onome sto se prica iza kulisa,da psihicki nije bas najstabilniji (ovo je mozda i neistina ali se prica)
Pa nije ni NS imala infrastrukturu odmah. Korak po korak. Bitno je da su ostvarili kakav takav izborni rezultat i da ce sigurno opstati na politickoj sceni. U ovom politickom trenutku, kada se DF recimo raspada, oni mogu sigurno zadobiti naklonost dobrog dijela njihovih glasaca. GS je i nastao iz potrebe za restartom ljevice u BiH. Opet kazem, imaju priliku da se konstruktivnim radom svojih vijecnika, gradonacelnikom Bihaca i aktivnim ucescem u javnom i politickom zivotu nametnu kao ozbiljna opcija za opste izbore za 2 godine.zippoo87 wrote:prema tome,ja stvarno ali stvarno ne vidim kako bi ovaj projekat mogao opstati i uraditi ono sto ti mislis da se moze uraditi??
Jer mozes ti voljeti ili ne voljeti Reufa i Emira, ali ipak im se mora priznati da ih javnost ipak prati. Njihove izjave prenose svi domaci, ali cesto i inostrani mediji. To svakako nesto znaci. Ne vidjamo bas cesto da se lideri nekih tako malih stranaka stalno vrte u medijima. Neko ih smatra relevantnim. Ja sam uvjeren da ce GS ostvariti drasticno bolji rezultat na opstim izborima 2018.
Nemoj se zavaravati tim odborima. Eto ti odbora u Centru. Predlozili totalnog anonimusa i jos ga ni sami nisu podrzali na izborima. Znaci ili su neozbiljni i nesposobni ili su to odradili smisljeno. Ne znam koja je gora opcija...zippoo87 wrote:NS upravo iz tih prakticnih razloga ne pravi odbore koji ce trajati 3 mjeseca,jer ozbiljan odbor zahtjeva ozbiljne ljude,zahtjeva NOVAC,zahtjeva resurse stranke i na kraju ,mora imati program rada a ne postojati samo na papiru
Sto se resursa/novca tice, GS je u startu dao svima do znanja da ce se finansirati iz vlastitih dzepova, sto moze biti i dobra i losa stvar. Za sad su pokazali da se moze i ovako raditi kvalitetno. Sto se tice ljudi, ima tu kvalitetnih ljudi i sto mi se posebno svidja, potpuno novih lica na politickoj sceni. Oko programa ne treba trositi rijeci. To ima svaka stranka. Razlikuju se u nijansama. Da postoje samo na papiru, ne bi bili toliko aktivni i nakon izbora...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1059 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Banksy wrote:Da su s druge strane kapaciteti, kritika bi imala smisla. Ovako, pored Bakira, Nikšića, Želje, možda se nekome i učini kao kapacitet...JoseMujica wrote:
nama je i jedan Sampras kapacitet...barem po tome kolko more pojest
- Capsicum
#1060 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
https://gradjanskisavez.ba/gradanski-sa ... usuladzic/Građanski savez: školu u Dobroševićima nazvati Mihajlo Petrović, a ne Mustafa Busuladžić
26. Oktobra 2016.
GS poziva Skupštinu Kantona Sarajevo da odbaci prijedlog SDA da na danas zakazanoj sjednici ponovo pokuša osnovnoj školi u Dobroševićima dati ime po nacističkom kolaboracionisti Mustafi Busuladžiću.
Naime, na za danas zakazanoj 21. sjednici, kao 6. tačka dnevnog reda uvrštena je promjena imena škole. Mi u GS-u smatramo da je to novi pokušaj SDA da, nakon izgubljene Srebrenice i Stoca koji čeka da bude izgubljen, u Sarajevu disciplinuje nebošnjake, Bosance, Bošnjake antifašiste. Nema sumnje, naime, da SDA više ne zanima Bosna i Hercegovina od Drine do Une, nego država po njihovoj mjeri između Tuzle, Sarajeva i Zenice.
GS želi stoga pozvati sve poslanike u kantonalnoj skupštini koji nisu članovi SDA da pošalju poruku da fašizam nikad nije bio niti će biti vrijednost koja se poštuje u Sarajevu i u Bosni i Hercegovini. Zahtjevamo od poslanika SDP-a, DF-a, SBB-a, Kluba nezavisnih poslanika da odbiju ovaj prijedlog i pokrenu inicijativu da se škola u Dobroševićima nazove po istinskom bosanskom heroju, majoru Mihajlu Petroviću.
Major ARBiH Mihajlo Petrović dao je svoj život na jučerašnji dan, 25. oktobra 1992. godine i smatramo da je imenovanje škole po njemu mala gesta kojom se zahvalni narod i zemlja mogu odužiti heroju. Za razliku od Busuladžića, koji nije bio ni Bošnjak ni Bosanac, nego Hrvat islamske vjere, major Petrović dao je svoj život za odbranu Bosne i Hercegovine po mjeri svih njenih građana. Mi u GS-u cijenimo da su to vrijednosti koje treba da zavještamo pokoljenjima koja dolaze.
Na koncu, smatramo da je potpuno nebitno ko će formalno inicirati prijedlog. U ovom slučaju, kao društvo moramo povući crvenu liniju i pokazati da su neonacizam, kolaboracionizam i veličanje zločina i zločinaca jer su najbolji sinovi ove zemlje dva puta u pedeset godina ginuli u borbi protiv te pošasti.
-
mario001
#1061 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Reakcije marginalaca nikoga ne zanimaju, sta Damir Niksic kaze na ovo???Capsicum wrote:https://gradjanskisavez.ba/gradanski-sa ... usuladzic/Građanski savez: školu u Dobroševićima nazvati Mihajlo Petrović, a ne Mustafa Busuladžić
26. Oktobra 2016.
GS poziva Skupštinu Kantona Sarajevo da odbaci prijedlog SDA da na danas zakazanoj sjednici ponovo pokuša osnovnoj školi u Dobroševićima dati ime po nacističkom kolaboracionisti Mustafi Busuladžiću.
Naime, na za danas zakazanoj 21. sjednici, kao 6. tačka dnevnog reda uvrštena je promjena imena škole. Mi u GS-u smatramo da je to novi pokušaj SDA da, nakon izgubljene Srebrenice i Stoca koji čeka da bude izgubljen, u Sarajevu disciplinuje nebošnjake, Bosance, Bošnjake antifašiste. Nema sumnje, naime, da SDA više ne zanima Bosna i Hercegovina od Drine do Une, nego država po njihovoj mjeri između Tuzle, Sarajeva i Zenice.
GS želi stoga pozvati sve poslanike u kantonalnoj skupštini koji nisu članovi SDA da pošalju poruku da fašizam nikad nije bio niti će biti vrijednost koja se poštuje u Sarajevu i u Bosni i Hercegovini. Zahtjevamo od poslanika SDP-a, DF-a, SBB-a, Kluba nezavisnih poslanika da odbiju ovaj prijedlog i pokrenu inicijativu da se škola u Dobroševićima nazove po istinskom bosanskom heroju, majoru Mihajlu Petroviću.
Major ARBiH Mihajlo Petrović dao je svoj život na jučerašnji dan, 25. oktobra 1992. godine i smatramo da je imenovanje škole po njemu mala gesta kojom se zahvalni narod i zemlja mogu odužiti heroju. Za razliku od Busuladžića, koji nije bio ni Bošnjak ni Bosanac, nego Hrvat islamske vjere, major Petrović dao je svoj život za odbranu Bosne i Hercegovine po mjeri svih njenih građana. Mi u GS-u cijenimo da su to vrijednosti koje treba da zavještamo pokoljenjima koja dolaze.
Na koncu, smatramo da je potpuno nebitno ko će formalno inicirati prijedlog. U ovom slučaju, kao društvo moramo povući crvenu liniju i pokazati da su neonacizam, kolaboracionizam i veličanje zločina i zločinaca jer su najbolji sinovi ove zemlje dva puta u pedeset godina ginuli u borbi protiv te pošasti.
![]()
![]()
- Banksy
#1062 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Šta kaže načelnik općine u kojoj je spomenuta škola?
- Promoe
#1063 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
To je njegova inicijativaBanksy wrote:Šta kaže načelnik općine u kojoj je spomenuta škola?
- Banksy
#1064 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Busuladžić? Ne znam...Promoe wrote:To je njegova inicijativaBanksy wrote:Šta kaže načelnik općine u kojoj je spomenuta škola?
- Promoe
#1065 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pred zastupnicima Skupstine Kantona Sarajevo jucer je po drugi put iz istih razloga "strijeljan" rahmetli Mustafa Busuladzic, jedan od najvecih bosnjackih intelektualaca u historiji. Iako je zastupnicima u Skupstini predocen izvjestaj Historijskog arhiva kojim je potvrdjeno da je partizanski vojni sud rahmetli Busuladzica osudio na smrt iskljucivo iz ideoloskih razloga, a bez prava na pravedno sudjenje i bez prava na vlastiti mezar, inicijativa gradjana i skolskog odbora osnovne skole u Dobrosevicima odbacena uz svesrdno protivljenje zastupnika Nase Stranke i Demokratke fronte, ali i uz nemaran odnos skupstinske vecine i dijela zastupnika koji bi sigurno prisustvovali sjednici da je na dnevnom redu bilo odlucivanje o nekom direktoru javnog preduzeca.Banksy wrote:Busuladžić? Ne znam...Promoe wrote:To je njegova inicijativaBanksy wrote:Šta kaže načelnik općine u kojoj je spomenuta škola?
Skola u Dobrosevicima mogla je u vrijeme proslog rezima nositi ime Gavrila Principa koji se "proslavio" time sto je ubio nevinog covjeka i njegovu suprugu i tako izazvao prvi svjetski rat. Ali zahvaljujuci ideoloskom nasljiedju tog rezima, skola danas ne moze nositi ime po zrtvi atentata, jer ono sto je izvrsio prijeki sud prema Mustafi Busuladzicu, kada ga je uhapsio i strijeljao istog dana jeste, nista drugo nego atentat.
Da smo kojim slucajem zastupnike Nase stranke i Demokratske fronte morali pitati za davanje imena Centru "Safet Zajko", oni bi sigurno bili protiv toga. Zbog toga ove stranke i postoje. Sve drugo je suplja. Sva njihova prica o ekonomiji, pravdi, ljudskim pravima, iskljucivo sluzi kao pokrice ideoloske pozadine njihovog djelovanja.
Opcinsko vijece Novi Grad Sarajevo jednoglasno je prihvatilo inicijativu da osnovna skola u Dobrosevicima za ciju dogradnju je izdvojeno vise od dva miliona KM, i koja ce uskoro u novom ruhu otvoriti vrata ucenicima, nosi ime Mustafe Busuladzica, ali skupstina Kantona Sarajevo ovu inicijativu je odbacila. U skladu sa propisima koji definisu proces donosenja odluka u Skupstini, inicijativa ce ponovo biti upucena na razmatranje i usvajanje.
Ipak je inicijativa građana i školskog odbora, podržana od općinskog vijeća i načelnika
- Banksy
#1066 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Evo, našla sam, na prijedlog Općinskog vijeća Novi Grad i Savjeta MZ Dobroševići, znači i Efendić, bravo...
- JThomas
#1067 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
novo umiveno i humano lice SDA, disident takoreći... 
- Banksy
#1068 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Lijepi Bakir...
- ABH017
#1069 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Jel' ovaj Reuf Bajrović musliman?
Đe'š u Dobroševićima dat' ime školi po Mihajlu? Vlahu? Pa bola' Reufe, odma' će se pola Dobroševića preselit' neđe drugo. K'o da su ti oni čuli za tog Mihajla.
Sad ozbiljno. Podrška inicijativi GS.
Đe'š u Dobroševićima dat' ime školi po Mihajlu? Vlahu? Pa bola' Reufe, odma' će se pola Dobroševića preselit' neđe drugo. K'o da su ti oni čuli za tog Mihajla.
Sad ozbiljno. Podrška inicijativi GS.
- Banksy
#1070 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Sad listam imena škola, u Sarajevu nema škole Hamdije Pozderca?
- zli_hordas
#1071 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Kakav Hamdija partizan samo mladi muslimani(balije) dolaze u obzir.Banksy wrote:Sad listam imena škola, u Sarajevu nema škole Hamdije Pozderca?
- GeeTnT
#1072 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
..nema ni Cazin, ali u Sarajevu ima ulica H. Pozderca...zli_hordas wrote:Kakav Hamdija partizan samo mladi muslimani(balije) dolaze u obzir.Banksy wrote:Sad listam imena škola, u Sarajevu nema škole Hamdije Pozderca?
-
putokaz1
#1073 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Građanski savez 1 načelnik i jedna vijećnik sila
- Capsicum
#1074 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Prevedi na bosanski Boga ti.putokaz1 wrote:Građanski savez 1 načelnik i jedna vijećnik sila
-
putokaz1
#1075 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
dobili 1 načelnika ,Bihać koji će negdje preletit kao onaj iz B.Petrovca iz 2008 ,a GS dobio vijećnika u Centru i još ponegdjeCapsicum wrote:Prevedi na bosanski Boga ti.putokaz1 wrote:Građanski savez 1 načelnik i jedna vijećnik sila
Svaka čast na ideji ali sam R.B. i drugih 5 su kumovali rečenici ''Centar vrijedi...''