Online kupovina računara i dijelova preko PIK-a

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Tahta

#26 Re: Online kupovina računara i dijelova preko PIK-a

Post by Tahta »

Moje iskustvo:
kupio računar gejmerski preko PIK prodavač BL (ima godina i po)
sve u redu po dogovoru, nakon godinu dana problem računar počeo pištati i gasi se
ja se prepao ko grlica kontam katastrofa
Na kraju je bila u pitanju jedan pločica DDR3 od 4 gige pokvarena
dvije plaočice u konfoiguraciji jedna se pokvarila nakon godinu.kontaktiram prodavača on mi fino kaže da je garancija 2 god da pošaljme i da ću dobiti novu,tako i bilo.
jedini problem što sam sam morao dijagnosticirati kvar i na sve sam mislio osim na RAM jbg neki daju doživotnu garanciju nikad do sad nisam vidio da se može RAM pokvariti ali izgleda da može
Neformalno

#27 Re: Online kupovina računara i dijelova preko PIK-a

Post by Neformalno »

Legenden wrote:
Neformalno wrote:E pa vidis pametnjakovicu (a garantujem da si ti prodavac 100% ovaj sa pika) na memoriji i stoji na deklaraciji da je 1333MHz, kao i na specifikaciji na sajtu proizvodjaca memorije.

Drugo, da ti imas "imalo corbe u glavi" ne bi tako pisao, jer nikada ne znas ko sjedi sa druge strane tastature. Kroz moje ruke je do sada proslo racunara koliko ti u zivotu nisi vidio, je ispitao, servisirao ili ti podigao sistem.
Prema tome, da sam htio klokati memoriju sa 1333 na 1600, ne bih ni zahtjevao 1600, uzeo bih fino ddr2 i klokao.

E sada ti sa svojim "niskofrekventnim mozgom" dobro procitaj sta si napisao, pocesi se po glavi i nastavi varati ljude, ja sam ti fino na piku rekao da SI IZVRSIO PREVARU sto i jesi, ides na fazon kome prodje prodje, sta levati znaju koja je memorija, instalirace kakav program i pogledati i hadj boga ti.....

DAKLE JOS JEDNOM PREVARANTU; UNUTRA JE MEMORIJA KOJA NA NALJEPNICI IMA OZNAKU 1333MHz, A NE 1600MHz, I ZA TVOJE PRLJAVE PROZIVKE SLIKACU I TO I OBJAVITI DA SAMOM TEBI DOKAZEM DA SI PREVARANT POSTO JOS NE VJERUJES
Ali ne mogu da vjerujem, lik samouvjereno nastavlja pisat post u drugom licu, obraćajući se meni kao prodavaču. Nisam prodavač 101%. Ako si ti već toliko pametan, zašto odmah nisi naveo u prvom postu da je na pločici deklaracija sa natpisom 1333MHz? I mani se tih gluposti, ja prodavač, ja ovo, ja ono. Da sam ja prodavač, i da sam te zaista prevario, ne bih imao obraza da se i ovdje javljam.

Eh sada, sva ova moja priča je iz ličnog iskustva, i ja sam kupio računar od drugog momka iz BL, isti slučaj, po dogovoru bio RAM od 1600MHz, upalio računar a ono 1333. Jednostavno podesim u BIOS-u na 1600. Naravno, kod mene je i na kutiji i na deklaraciji na pločici pisalo da je 1600MHz, tako da ti nisam u prazno pričao. Sve se ovo odvijalo na licu mjesta, kod prodavača, jer ja tako skupe stvari lično preuzimam, dakle odem, uvjerim se na licu mjesta da je sve po dogovoru pa tek onda kupoprodaja.

I još jedna stvar. Ako je RAM 1600MHz, a po defaultu ti je u BIOSu 1333MHz, vraćanje na stock frekvenciju od 1600MHz nije clock-anje pametnjakoviću, ti koji toliko iskustva imaš sa komponentama. Dalje, ono što mi je zapalo za oko iz tvog posta, a moram ti spomenuti je:
"da sam htio klokati memoriju sa 1333 na 1600, ne bih ni zahtjevao 1600, uzeo bih fino ddr2" - Kakve ovo gluposti valjaš? Kakve veze ima to da li je DDR2 ili DDR3 sa pojmom clock?
ocigledno si "strucnjak" pa nisi razumio....
Uzeo bih DDR2 provjeren i klokao na frekvenciju 1333MHz, sta je tu cudno??? za tvoj info klokao sam i na vise ali nazalost ne moze raditi duze od 3h pod opterecenjem,,,,,,, ako si vec "strucnjak" znao bi kakva je razlika izmedju ddr2 i ddr3, jedno je papir a drugo praksa, ali sta je tu je....

joj koliko se puta ugrizem, sta se ja imam sa kime raspravljati, ispravljati krivu drinu i uciti nekoga osnovama....

MEMORIJA JA ISPORUCENA POGRESNA, PRODAVAC JAKO NEKULTURAN I BEZOBRAZAN, KRAJ PRICE, ZBOGOM....
(ne pada mi na pamet vise pisati o ovome, za sve!!!!!!!!!!!)
Cossack

#28 Re: Online kupovina računara i dijelova preko PIK-a

Post by Cossack »

Ima li neko preporučiti ikoga da u Sarajevu prodaje preko PIK-a. Ja znam za momka didi_sa ali me zanima ima li još neko a da su iskustva s njim pozitivna.
Post Reply