oni dani...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Vingo

Post by Vingo »

Ketonal je super.
Mene isto vise ne boli....al boli moje okruzenje-bolje njih no mene... :D
Neelix

Post by Neelix »

mene nista ne boli :? :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

vidim da nisam jedina.

ja sam s` vremenom naucila da to koliko-toliko drzim pod "kontrolom", prije sam ostajala u krevetu dok sada se makar krecem (a bolovi su neopisivi). isla kod ginekologa, sve u redu, znaci moram i dalje da trpim i to je to.
uzimam zeljezo, nabavila borovnice i to kljukam u sebe... pomaze, mada se nekada jedva krecem od bolova a pored toga me zna nekada i glavobolja uhvatiti.
izbjegavam tablete, ali nekada ih stvarno moram uzeti ... za glavobolju rijetkost da mi pomognu. :-?
i da... znam biti toliko nervozna i sve mi smeta... u tom periodu nastojim da sto manje pricam sa ljudima (sreca pa me ovo ne uhvati svaki put, inace bih se ubila :D ) koji mi puno znace, jos samo fali da i njih verbalno uvrijedim. :roll:
zato se zatvorim i trpim muke i bolove - sama sa sobom.

zavidim djevojkama/ zenama koje ne osjete nikakve bolove. :)
maccarona

Post by maccarona »

meni kasni :shock: :shock: :shock:

:D
labrusca

Post by labrusca »

maccarona wrote:meni kasni :shock: :shock: :shock:

i meni :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

maccarona wrote:meni kasni :shock: :shock: :shock:

mashala :D

nego, nekad smo pisale o tome da 2-3 dana pred crvenku treba piti kalcij i magnezij. Ublazuju grceve :)
ugradite spiralu tzv Mirenu, pa je uopste necete ni imat. Samo sto je pojacan pms :roll:
debela

Post by debela »

mamica 31 wrote:ugradite spiralu tzv Mirenu, pa je uopste necete ni imat.
sta necemo imati?
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Haj sto me boli stomak, za to popijem voltaren..al mene uzasno bole ledja, sva se pokocim, i tu nista ne pomaze :-? jadno zensko :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

debela wrote:
sta necemo imati?
Maternice za 20 godina. :D
mamica papucarka

Hierarchia wrote:
debela wrote:
sta necemo imati?
Maternice za 20 godina. :D
oj, legendo :lol:

Debela, menstruacija se nema sa Mirenom (ili nesto minimalno)
moje dvije prijateljice su je ugradile. :roll:
debela

Post by debela »

hajde recimo da se mamica malo zajebala :D inace bi mi bilo strasno da jedna zena ne zna sta je spirala i za sta se koristi.
mamica papucarka

debela wrote:hajde recimo da se mamica malo zajebala :D inace bi mi bilo strasno da jedna zena ne zna sta je spirala i za sta se koristi.
hebo ga ti, nisam se ni ja plazala po rosi :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

debela wrote:hajde recimo da se mamica malo zajebala :D inace bi mi bilo strasno da jedna zena ne zna sta je spirala i za sta se koristi.
Ma dobro, upravu je ona, jer te hormonalne spirale zaista reduciraju krvarenje. Zasto se svi ustručavaju staviti spiralu - niko ne zna tačne posljedice, čak ni doktori.
Sjećam se da sam nekad čitala da je i obična spirala bila opasna (infekcije, ciste i rak), a kamoli toliki hormoni koji se direktno odlažu u tvoje tijelo...
:roll:
debela

Post by debela »

reducira krvarenje kao i ostali hormonalni kontraceptivi ali ne sluzi za zaustavljanje krvarenja u potpunosti. cisto da ne bude zabune :)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Bolova nema, ali sam tersssssssss uh.... :roll:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

debela wrote:reducira krvarenje kao i ostali hormonalni kontraceptivi ali ne sluzi za zaustavljanje krvarenja u potpunosti. cisto da ne bude zabune :)
Znam, oa zato ti i kazem. Je li vrijedno imati u sebi strano tijelo, hormonalnu bombu, paziti se kojekakvih infekcija i svako malo ici na kontrole samo zato da ti krvarenje bude manje? :roll:
mamica papucarka

Hierarchia wrote:
Ma dobro, upravu je ona, jer te hormonalne spirale zaista reduciraju krvarenje. Zasto se svi ustručavaju staviti spiralu - niko ne zna tačne posljedice, čak ni doktori.
Sjećam se da sam nekad čitala da je i obična spirala bila opasna (infekcije, ciste i rak), a kamoli toliki hormoni koji se direktno odlažu u tvoje tijelo...
:roll:
od svih hormonalnih spirala ova je najmanje hormonalna. Zato je vecina doktora i preporucuje.
Ovdje je 400 Eura ugradnja spirale i rok trajanja joj je pet godina.

Debela, upravu si ti. Ja samo kazem od cega se nema menstruacija, pa ko voli nek izvoli.
Ja sam razmisljala o Mireni, ali sam odustala, mada znam dosta zena koje su je ugradile (sve su to zene koje su zavrsile sa radjanjem).
Opet znam jednu koja ju je mislila ugradit, pa kad bude htjela dijete izvadit. Meni je to prekomplikovano :roll: :roll: :roll:
debela

Post by debela »

Hierarchia wrote:
debela wrote:reducira krvarenje kao i ostali hormonalni kontraceptivi ali ne sluzi za zaustavljanje krvarenja u potpunosti. cisto da ne bude zabune :)
Znam, oa zato ti i kazem. Je li vrijedno imati u sebi strano tijelo, hormonalnu bombu, paziti se kojekakvih infekcija i svako malo ici na kontrole samo zato da ti krvarenje bude manje? :roll:
naravno da nije. zene se i ne zale na kolicinu krvarenja nego na bolove, koji takodjer nestaju koristenjem ovakvih kontraceptiva. ali kad se uzme u obzir sta sve dobijes pumpanjem hormonima, a sta gubis, ja licno biram bolnu menstruaciju i analgetike.
mamica papucarka

Hierarchia wrote:
moj prijateljicu iz srednje ,je otac svake veceri vozio na injekcije, jer ima uzasne menstrualne bolove :roll: :roll: :roll:
nije kod svakog isto. Ja sam prije djece imala uzasne bolove, a sada hvala Bogu skoro pa nista. :roll: Mislim da sam dva puta u 1,5 godini popila tabletu protiv bolova. (valjda necu urec :D )
misha

Post by misha »

a što se tiče kontracepcijskih pilula?
da li ima neko iskustvo da su mu se bolovi smanjili uz uzimanje ovakvih tableta???
ili je i to utopija?
Hierarchia

Post by Hierarchia »

misha wrote:a što se tiče kontracepcijskih pilula?
da li ima neko iskustvo da su mu se bolovi smanjili uz uzimanje ovakvih tableta???
ili je i to utopija?
Ne znam sta od lijekova moze djelovati analgetski osim pravi analgetici. Ovo o hormonima je vjerovatno mit. Ja nemam problema s tim, a ocito i nisam znala da toliki bolovi zaista i postoje kod zena, tako da.... :roll:
tech10

Post by tech10 »

Sad dacina_curica ovo iz prikrajka cita i slatko vam se smije. :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

tech10 wrote:Sad dacina_curica ovo iz prikrajka cita i slatko vam se smije. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja budaleeeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Iskreno mene vise suhva hvata od menstruacije nego od poroda.....kontam porodim se sad pa bog zna kad opet, a one bolove valja opet mjesecno durati :-) :-) :-) ......
Ja isto imam nenormalne bolove koliko po dnu stomaka toliko i u kicmi, nije neuobicajeno naci me na podu u kancelariji dok se kotrljam od bolova.......Licno, meni najvise pomaze hodanje (nazor iako boli nenormalno na pocetku) i (lagana) yoga.....I takodje pijem mnogo (mnogo) tecnosti (to mi je nekad doktor spomenuo i pridrzavam se).....
Pearl

Post by Pearl »

meni obicno pomogne "narodni lijek": pola casice vinjaka, ili nekog tamnog pica... za 15-20 min sam bolje...

ako sam na poslu, uzmem cofaddon... bol ne nestane ali bar popusti do granice podnosljivog..

sat vremena prije nego sto treba da dobijem se kod mene obicno sastavi: stomacna bol, bol u ledjima, muka i da prostite proliv..
u tom slucaju ni alkohol ni tablete ne pomazu jer odmah sve povratim... tad mogu samo da se sklupcam u fetus polozaj, psujem sto sam zensko i cekam da odliv krene...

srecom, to traje maksimalno sat-dva i nije do sad bilo potrebe za doktorom i inekcijama... nisam znala da je ovoliki broj cura/zena koje imaju tako jake bolove :S
misha

Post by misha »

moram priznat da je i mene iznenadilo, jer u mom 'zenskom' drustvu sam jedina koja pati u ovolikoj mjeri..
sad se pitam sve vise do cega je to ustvari, jer kontam da bolovi tog intenziteta, od cega god da potiču nisu prirodna i normalna stvar..
a ljekarima vise nista ne vjerujem.. :roll:
Post Reply