Oneplus All about!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ortodont

#426 Re: Oneplus All about!!

Post by ortodont »

valjuga wrote:OnePlus-ovci i Oneplus-ovke sretna vam Nova godina i puno zdravlja i sreće u životu i ljubavi želim..
Jeli neko instalirao ovaj novi update? Oxygen 5.0.1
@diablo dođe li OP5T ?
Čitao sam forum, kažu da ima neki bug i da usporava fingerprint reader. Update nekome i ne prikazuje čak i preko Opera VPN-a pa kažu da je navodno povučen zbog buga i da će zvanično izaći ponovo 3.1. Preko oxygen updatera je tu?

Pitanje, ako uradim hard reset, da li mogu vratiti sve instalirane aplikacije ukljucujuci i app data kao sto su viber konverzacije i sl. ako prethodno backapujem sve? Kontakti i ostalo?
valjuga

#427 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

Ja sam uspijevao uvijek vratit back up i app i data.Al ima negdje pita pa nemoj nasumice klikat Next next :mrgreen:
A viber i WhatsApp zasebno back up napravi za svaki slučaj.
diablobih

#428 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Sretna nova, nije još, 5 januara mi stiže, pa ću postaviti par slika i to.
vanjki

#429 Re: Oneplus All about!!

Post by vanjki »

Koristim svoj 3t vec nekoliko mjeseci i sa oravom mogu reci da nisam nikada imao stabilniji i fluidniji mobitel. Cestitke svima koji se odluce za kupovinu
valjuga

#430 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

diablobih wrote:đe si valjugarigseverything
U pitanju je zamjena baterije i Micro USB džeka za punjenje.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
mufa1

#431 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

I to jos cyanogen verzija.. Ja nikad necu prezalit sto sam ga prodo, to je stvarno kultni telefon.. Skoro 8 sati sot-a sam izvlačio s njim..
Nikad necu zaboravit kad mi radnik u saturnu ponudi 5 stoja da mu prodam telefon, jer tad je bas poteško bilo doci do pozivnice, a ja sam sigurno jedan od prvih u Austriji sto ga je kupio..
valjuga

#432 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

mufa1 wrote:I to jos cyanogen verzija.. Ja nikad necu prezalit sto sam ga prodo, to je stvarno kultni telefon.. Skoro 8 sati sot-a sam izvlačio s njim..
Nikad necu zaboravit kad mi radnik u saturnu ponudi 5 stoja da mu prodam telefon, jer tad je bas poteško bilo doci do pozivnice, a ja sam sigurno jedan od prvih u Austriji sto ga je kupio..
Jašta,ja sam ovaj sinu kupio,evo i sad ga koristi maximalno a osmi je razred..Znači dušu mu vadi :mrgreen:
diablobih

#433 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Ljepotan, nema sta. Izgleda k'o da nije ni tezak uopste ni za popravljati, sto je bas vrh.
mufa1

#434 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Da quotam sam sebe :D
mufa1 wrote:
Image

Image

Sent from my OnePlus One
valjuga

#435 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

diablobih wrote:Ljepotan, nema sta. Izgleda k'o da nije ni tezak uopste ni za popravljati, sto je bas vrh.
Pa nije vala što kažeš težak za pravit a i kultni je više.Mijenjao sam digitizer na LG G2 i to mi je nešto teško bilo skroz.Ovaj sa pjesmom. :thumbup:
diablobih

#436 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Odvedose nam najbolju temu na drugu stranicu podforuma jbt :D

Nego dobio sam ima vec 10tak dana mob, 5T naravno, nevjerovatno zadovoljan.

Uz kutiju dobio masku, iako ja ta sranja ne koristim, ali eto, dobio masku providnu koja nije k'o one sto pozute nakon mjesec i sto su debele k'o jorgan, nego se i ne primjeti, ali opet telefon bez maske je ljepsi, pa nju tek koristim kada mi treba bolji grip mobitela. Par stickera, uglavnom lijepa kutijica.

Face unlock koliko god gledao na silnim klipovima, reviews, postovima, pricama, opet se covjek iznenadi kako brzo i vrhunski radi, uz to da dodam i zbog flasha koji se upali kada je tamno (i u mrklom mraku radi) da bi me prepoznao je nesto prejako.

Baterija 7 sati SOT average, nekad i duze, a drkam ga vala k'o onomad kad smo svi shvatili cari youjizza i slicnih siteova. Dash charge, 0-70% za 35 minuta, sta dalje reci.

Aplikacije rade sve bez imalo laga, bas munjevito. Fingerprint mislim da ne moram ni objasnjavati. Screen isto dusa za gledati, iako nemam sada aparat pri ruci osim starog moba, pa se nece vidjeti slika lijepo, a i mracno je u sobi. GPS je stabilan kako i treba da bude, sto mi je bitno zbog Pokemon Go.

Onda opcije, gestures koristim konstantno, podesavanje svake tipke itd. OxygenOS je vrh. Mislio sam da ce i Oreo doci dosad, ali eto morat cu se jos koji dan strpiti.

Kamera je vala dobra, uporedjivao sam ih licno i sa S8 i sa jos nekim mobitelima kao huawei P10 i slicnim, pokazala se boljom po svima.

https://i.imgur.com/nbI8Ws7.jpg

https://i.imgur.com/uXf2MXD.jpg

https://i.imgur.com/eQxo1Xh.jpg

https://i.imgur.com/WjhDjqv.jpg

https://i.imgur.com/6FwkGBT.jpg

I jedna nabrzaka trenutna u low light, ali u portrait modeu naravno:

https://i.imgur.com/fjF5BCP.jpg

Ako bude trebalo jos slika, ovih raznih, ne samo tegle eurokrema, recite :D Nisam neki profesionalac, ali ne moram ni biti :P Takodjer ako sam nesto fulio, pitajte.
Quaresma

#437 Re: Oneplus All about!!

Post by Quaresma »

da se nisi zajebo za kameru, valjda si mislio reci da je bolja od note8?
diablobih

#438 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Quaresma wrote:da se nisi zajebo za kameru, valjda si mislio reci da je bolja od note8?
HuEHUEheuehue
Quaresma

#439 Re: Oneplus All about!!

Post by Quaresma »

ko te ne zna skupo bi te platio :D
diablobih

#440 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Quaresma wrote:ko te ne zna skupo bi te platio :D
Ali ne, stvarno je dobra, valjda zbog updatea, sigurno u top 5 ili 6 ako ubrajamo iphone X :D
vanjki

#441 Re: Oneplus All about!!

Post by vanjki »

Prepoznavanje lica prilikom otkljucavanja ekrana zvanicno potvrdjeno dolazi i na 3t
valjuga

#442 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

vanjki wrote:Prepoznavanje lica prilikom otkljucavanja ekrana zvanicno potvrdjeno dolazi i na 3t
Ja odavno koristim na OP3 onaj trusted face i radi super.
ortodont

#443 Re: Oneplus All about!!

Post by ortodont »

valjuga wrote:
vanjki wrote:Prepoznavanje lica prilikom otkljucavanja ekrana zvanicno potvrdjeno dolazi i na 3t
Kako si ga unable-ao?

Jesi li instalirao update, kako ti se čini?
valjuga

#444 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

ortodont wrote:
valjuga wrote:
Kako si ga unable-ao?

Jesi li instalirao update, kako ti se čini?
Instalisan mi je svaki update,tako da ne znam na koji tačno misliš.Trenutno imam oficijelni Oxygen 5.0.1 i android 8.0.0
A trusted face ide ono standardno Settings/Security i lock screen/Smart Lock/Trusted face ili nešto drugo ako ti paše :thumbup:
ortodont

#445 Re: Oneplus All about!!

Post by ortodont »

valjuga wrote: Instalisan mi je svaki update,tako da ne znam na koji tačno misliš.Trenutno imam oficijelni Oxygen 5.0.1 i android 8.0.0
A trusted face ide ono standardno Settings/Security i lock screen/Smart Lock/Trusted face ili nešto drugo ako ti paše :thumbup:
5.0.1 sam mislio. Načitah se svega pa nisam htio još. A to znam, ali mi je disabled by administrator, zato i pitah.
Last edited by ortodont on 15/01/2018 18:18, edited 1 time in total.
valjuga

#446 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

Ma radi mi sve za deset.Kao i do sad.Uvijek mi je OP3 radio za desetku..
diablobih

#447 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Zar nije u tom updateu bio i face unlock ? Mislim to je u sustini trusted face, samo sigurnije i dosta brze.
valjuga

#448 Re: Oneplus All about!!

Post by valjuga »

diablobih wrote:Zar nije u tom updateu bio i face unlock ? Mislim to je u sustini trusted face, samo sigurnije i dosta brze.
Nein,tek su potvrdili da stiže Face unlock,tako da :D
diablobih

#450 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Ma ne volimo mi otkrivati svoje identitete :P
Post Reply