On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MedenoSrce

#701 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by MedenoSrce »

il' sto kazu bolje se bez penisa roditi nego bez srece :D
Ma.Le.Na

#702 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ma.Le.Na »

:lol: :lol:

al zamisli nesretnicu koja se povela onom...ne zivi sa roditeljima, hairli je :D

a on zene i nekretnine ko carape mijenja :lol: :lol:
MedenoSrce

#703 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by MedenoSrce »

sto je zanimljivo to nije ni bila pocetna premisa teme, da li zivi sam, sa roditeljima, ... nego da li cijenimo vise ljude koji se bore u zivotu :D al' kod nas svak cuje/cita ono sto zeli
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#704 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Truba »

ima i ona ne kupuj od vlasnika
nego onog ko naslijedi :D
stakasa

#705 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by stakasa »

Black swan wrote:ima i ona ne kupuj od vlasnika
To je pravo upotrebljiva izreka
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#706 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Truba »

stakasa wrote:
Black swan wrote:ima i ona ne kupuj od vlasnika
To je pravo upotrebljiva izreka
da a mnogi su i priznali da su prodali i 5 puta jeftinije
mene bi samo velika bijeda morala natjerati da nešto prodam
radije bih posuo vreću soli i 100 litara iskorištenog motornog ulja nego prodo zemlju
Ma.Le.Na

#707 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ma.Le.Na »

veze s vezom wrote:znaci da trazim momka koji ima svoj stan :D

edit: il vise stanova :D i kucu koju ce naslijediti :D

trazi onog koji ima jako puno rodbine koja je jednom nogom u grobu a on jedini nasjednik :lol: :lol:
JThomas

#708 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JThomas »

Objektivni navijac wrote:
JThomas wrote:a naslijeđeno nipošto ne mora biti guzovača, može ono biti i prerađeno da si kad povučeš crtu šta si dao a šta dobio i u minusu sa tom osobom.
Zavisi od shvatanja i pogleda u zivotu. Po meni je guzovaca,nekome nije. Ali vracamo se na ono da se ne zelimo gurati sa roditeljima,svekrvama,punicama ali nasljedstvo od njih nikada necemo odbiti,niti preusmjeriti u humanitarne svrhe.
Ili sto je cesto,kada ljudi postanu stari i senilni,'oteti' im imovinu. Kao to njima ne treba a ja imam planove s tim. I onda na osnovu tudje necije muke,budes 'samostalan i uspjesan'.
No,moj post je uglavnom bio osvrt na meni smijesnu konstataciju od Ultime,kao on je vrijedan,sposaban,radi/gradi i onda mu kao dokaz njegove spsobnosti baba ostavi kucu :-) :-) :-) I kada je dobio babinu kucu,onda je ultrasposoban i jos samostalniji :D
ako je on babu pripazio tu negdje ili više nego što vrijedi kuća, onda nije guzovača. emocije ne mogu, ali paženje, kupanje, liječenje i hranjenje se itekako mogu preračunati u pare - koliko bi to koštalo da to neko nije bio voljan džabe raditi.
Amy82

#709 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Amy82 »

Malo ste se smirili...sta je rec...pao pritisak?

Vrijeme je za kaficu ili neki čaj :mrgreen:

:zen: :caj: :kafa1:
krater

#710 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by krater »

:roll: :lol: :lol:
sha_ba

#711 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by sha_ba »

pocelo masovno iseljavanje :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#712 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

Ma.Le.Na wrote:

trazi onog koji ima jako puno rodbine koja je jednom nogom u grobu a on jedini nasjednik :lol: :lol:
Za takve najbolje dati oglas :oops: :mrgreen:
McMoy

#713 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by McMoy »

A šta ti donosiš u miraz? :)
faust79

#714 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by faust79 »

Objektivni navijac wrote:
LieToMe wrote: Pa ako pretpostavimo da vi zakupci niste zlobni i pokvareni :D ,onda paralelno ni mi 'gazde' nismo zlobni i pokvareni. Pa ako je tako,zasto mislis da 'gazde' izbjegavaju : ulaganja,popravke,krecenja,renoviranja ,obnovu namjestaja u svoj stan. Zato sto je kirija neekonomska i nigdje te nema. Jednostavno ne mozes biti pravi 'gazda' i baviti se dostojanstveno rentanjem ,nego se radi o varakanju i prezivljavanju o prosipanju iz supljeg u prazno. Renta uglavnom ko mora,kojem tih par stoja sto dobije ze rentanje sluzi da pokrpi neku trenutnu rupu. Imam prijatelja koji renta stan,koji je nezaposlen i zivi sa majkom,osim rentanja ,jos se varaka nekako da sastavi kraj sa krajem. Takvih su vecina 'gazda'. Razmisljao sam jos prije desetak godina o kupovini nekoliko stanova u Sarajevu ali nema ekonomske logike,nema tu profita sa normalnim poslovanje,nego da bi ikako bio u plusu,moras gaziti i varati ljude a meni to,ipak ne treba. Znaci ,kirije u Sarajevu ne mogu pokriti amortizaciju,zato je vlasnici i izbjegavaju. Jedini profit nekretnine u Sarajevu je rast njenje trzisne vrijednosti a ne rentanje. Da se rentanje isplati ,nasle bi se firme koje bi pravile zgrade/stanove za rentanje.
Krečenje stana košta koliko jedna kirija. Namještaj ako se ne kupi najjeftiniji sa nekog buvljaka realno može potrajati makar 10 godina. Dakle veća ulaganja u stan koji izdaješ su rijetka. Za tih par godina iznos koji dobiješ od kirije višestruko premaši ulaganja. Ali eto ispada da bi kirija trebala biti 1000 km.
faust79

#715 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by faust79 »

Banksy wrote:
Black swan wrote:
Svoju, na koju smo otišli triput nakon rata, dali smo za pet puta manje novca nego što je vrijedila, ali bila je kapital za neki početak. Mislim da je to bila pametna odluka. Zapravo, danas znam da je bila.
A šta sa onima koji imaju jednu vikendicu i 3 ili 4 djece? Šta ćeš ako đedo ili baba imaju više djece i više unučadi?
Tirkiz

#716 Re: Odg: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Tirkiz »

veze s vezom wrote: 2 kuce i 2 stana.
koliko placas godisnje poreza na sve te nekretnine :) :)
McMoy

#717 Re: Odg: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by McMoy »

veze s vezom wrote:
McMoy wrote:

2 kuce i 2 stana.
Imaš ti dobre šanse da se udaš. ;-)
krater

#718 Re: Odg: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by krater »

veze s vezom wrote:
McMoy wrote:

2 kuce i 2 stana.
dobra si :D
imaš li zemlje ? :mrgreen:
McMoy

#719 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by McMoy »

MedenoSrce wrote:il' sto kazu bolje se bez penisa roditi nego bez srece :D

Znamo mi da si ti fina, ali narodski se to malo drugačije kaže.
Ovako malo gubi na ljepoti izričaja... :mrgreen:
DoZeN

#720 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by DoZeN »

MedenoSrce wrote:sto je zanimljivo to nije ni bila pocetna premisa teme, da li zivi sam, sa roditeljima, ... nego da li cijenimo vise ljude koji se bore u zivotu :D al' kod nas svak cuje/cita ono sto zeli
Temu sam zapoceo da se manemo predrasuda, a posto se svako cese gdje ga svrbi,tema se razvukla.
Nekima je lakse zivjeti sa izgovorima,a nekima ne'
Prica da u BIH nema uslova da se omladina odvoji od roditelja,veca je bajka od Crvenkape
Prodjite Ferhadijom,ulicama BL.Bijeljine,Tuzle i vidjecete da se ljudi imaju bolje cipele,odjecu nego neki u New Yorku,Chicagu,Torontu,kakva se auta vozaju,svi imaju internet u kucama/stanovima itd.
rtmper44

#721 Re: Odg: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by rtmper44 »

veze s vezom wrote:
McMoy wrote:

2 kuce i 2 stana.
Slatka si pravo. :stidljiv:

:lol:
Tirkiz

#722 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Tirkiz »

DoZeN wrote: Temu sam zapoceo da se manemo predrasuda, a posto se svako cese gdje ga svrbi,tema se razvukla.
Prica da u BIH nema uslova da se omladina odvoji od roditelja,veca je bajka od Crvenkape
Prodjite Ferhadijom,ulicama BL.Bijeljine,Tuzle i vidjecete da se ljudi imaju bolje cipele,odjecu nego neki u New Yorku,Chicagu,Torontu,kakva se auta vozaju,svi imaju internet u kucama/stanovima itd.
Na ovo se mora reagirati, sto se tice cipela i odjece, pa normalno da imaju bolje cipele..ulica Ferhadija je duga hajmo aproksimativno reci 2 kilometre, dok su ulice u drugim gradovima jos krace...ulice New Yorka, Cichkaga i Toronta su daleko duze...Ferhadija je poplocana onim finim glatkim plocama tako da je trenje izmedju dzona i podloge svedeno na minimum...to su sve faktori koji uticu na ocuvanost i ljepotu cipela...
druga stavka: odjeca...ove gore pobrojane metropole vrve od guzvi,naguravanja, natezanja, a sta se dogadja u guzvi...potegne te onaj malo tamo, povuce te ovaj malo vamo...zakacis za neciju torbu, ruksak...i eto ga... odjeca se izlize i podere...u Ferhadiji postoji normalan slijed kretanja--desna strana ide prema Bascarsiji---lijeva od Bascarsije prema vjecnoj vatri tako da je kontakt izmedju odjece i eventualnog uzroka pohabanosti sveden na minmum...za sve postoje logicni i opravdani razlozi.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#723 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

Jbt ja mislila da je davno isfurana prica na forumu da se Ferhadija puna kokuza i fejkova uzima ozbiljno kao mjerilo za neke ozbiljne stvari.
Sto se zajebah. :mrgreen:
McMoy

#724 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by McMoy »

Tirkiz wrote:
DoZeN wrote: Temu sam zapoceo da se manemo predrasuda, a posto se svako cese gdje ga svrbi,tema se razvukla.
Na ovo se mora reagirati, sto se tice cipela i odjece, pa normalno da imaju bolje cipele..ulica Ferhadija je duga hajmo aproksimativno reci 2 kilometre, dok su ulice u drugim gradovima jos krace...ulice New Yorka, Cichkaga i Toronta su daleko duze...Ferhadija je poplocana onim finim glatkim plocama tako da je trenje izmedju dzona i podloge svedeno na minimum...to su sve faktori koji uticu na ocuvanost i ljepotu cipela...
druga stavka: odjeca...ove gore pobrojane metropole vrve od guzvi,naguravanja, natezanja, a sta se dogadja u guzvi...potegne te onaj malo tamo, povuce te ovaj malo vamo...zakacis za neciju torbu, ruksak...i eto ga... odjeca se izlize i podere...u Ferhadiji postoji normalan slijed kretanja--desna strana ide prema Bascarsiji---lijeva od Bascarsije prema vjecnoj vatri tako da je kontakt izmedju odjece i eventualnog uzroka pohabanosti sveden na minmum...za sve postoje logicni i opravdani razlozi.
:mrgreen: :lol:
ultima_palabra

#725 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

ladyblue18 wrote:Jbt ja mislila da je davno isfurana prica na forumu da se Ferhadija puna kokuza i fejkova uzima ozbiljno kao mjerilo za neke ozbiljne stvari.
Sto se zajebah. :mrgreen:
Otkad ti psuješ toliko? :skoljka: :mrgreen:
Post Reply