On meni "nema Bosne"....

JBT

Post by JBT »

"Ti decko mjesas kruske i jabuke......nije stvar KO NECE da istakne zastavu te zemlje vec KO HOCE da istakne zastavu te zemlje.

Pa zasto Bosnjaci ne isticu sviju zastavu , ako je imaju? "

- Nije bitna zastava na prozoru. Bitna je zastava u glavi.
Kamarad

Post by Kamarad »

:-)

To znaci JBT da Bosnjaci imaju zastavu u glavi dok Englezi, Njemci, Francuzi, Amerikanci, Jevreji itd. svoje zastave istaknu na prozore.

Jel se mozda Bosnjaci stide svoje zastave, pa je zato javno ne isticu? :?

Il mozda, sto je jos gore, da svaki Bosnjak ima svoju zastavu u svojoj glavi pa onda nece da je isticu " da se nebi odali" sta misle po onoj poslovici " koliko ljudi toliko cudi".
:lol:
Last edited by Kamarad on 22/08/2004 00:25, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

"Ako postoji zasto Bosnjaci kao i svi Europski narodi ne isticu svoju zastavu( ako je imaju), zasto Bosnjaci kao i svi ostali Europski narodi ne isticu putem svojih medija ( opet ako ih imaju) svoj patriotizam i nacionalizam kao sto , ponovo ponavljam , rade svi ostali Europski narodi?

Moze li se onda, iz ovog gore napisanog, postaviti pitanje...jesu li Bosnjaci Europski narod? ....ako nemaju ponasanje kao i ostali Europski narodi.

Racunica je cista samo sabiram 2 + 2. "

-Kad u to 2+2 ubacis i to da se u Europi nije ratovalo prije 9 godina a kod nas jeste onda ce jednadzba biti ok. Kod nas se radi o smirivanju situacije i dolasku do cilja zaobilaznim putem jer inace sve ode dovraga. Kod nas je jos tema rata jedna od najaktuelnijih tema. Treba ljude nauciti da se ne boje....izmedju ostalog.....da bi se moglo doci do puta koji nas vodi u Europu.
Kamarad

Post by Kamarad »

:roll: Zakljucak tvoga pisanja je da se Bosnjaci boje i da bez svoje zastave zele uci u Europu.
A sa cijom ce zastavom uci u Europu? :?
JBT

Post by JBT »

hahahahaha, covjek te je pitao: "ciju ti veceru veceras?", a ja te pitam: "kakvu ti veceru veceras?"

U Europi se niko nikog ne boji. Niko nikog sa komsijom ne strasi. Kod nas se ljudi jos uvijek boje jedni drugih. Iz razumljivih razloga. Juce smo iz rata izasli. Ako se mi bojimo jedni drugih, kako da se Europljani ne zapitaju da li cemo ih sviju isprepadati ako im se pridruzimo.
Dakle, poslali su nam vojnike i visokog predstavnika da nas sve stave pod jednu zastavu, ma kako ona izgledala, da svi imamo iste autoregistracije, da imamo isti pasos, ma kako da izgledaju. Pa kad se u tako, fino, zblizimo da mozemo onda medju njih. Da ne bi belaja pravili. Jer ako sami sebi belaj pravimo, ko garantuje da ga necemo i njima praviti?
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Kamarad wrote:
KraljTvrtkoII wrote:Mjera progresa jedne drzave je patriotizm gradjana prema toj drzavi. drzave mogu biti slozene od vise naroda (skoro sve drzave svijeta) ili drzave predominantno jednog naroda, ali je patriotizam u odbrani te drzave neupitan. nazalost kod nas, zbog okruzenja koje se satoji od Srbije i Hrvatske, u kojoj latentni fasizam uzima maha i u kojima je projekat velikesrbije i velikehrvatske itekako ziv, Republike BiH placa ceh. Katolici i Pravoslavni u Bosni su asimilirani u Hrvate i Srbe pocetkom panslovenskog pokreta za ujedinjenje. Od tada jedan veliki dio njihzastupa tudje interse i u Bosni imamo najveca krvoprolica, koja su sve do jednog uvezena sa strane.

Dakle historijska krivica za sve nedace u Bosni lezi na fasistima u Srbiji i hrvatskoj i kolaboracioniste njihovih interesa u Bosni. jednom ce ipak doci dan kada ce se morati polagati racune za izdaju drzave u kojoj zivis. Indirektno taj se danak placa siromastvom i ekonomskim zaostajanjem.
U redu Kralju jasno mi je kada su srbi i hrvati u pitanju......ali reci mi sta je sa Bosnjacima i njihovim patriotizmom / nacionalizmom da li on stvarno postoji.
Ako postoji zasto Bosnjaci kao i svi Europski narodi ne isticu svoju zastavu( ako je imaju), zasto Bosnjaci kao i svi ostali Europski narodi ne isticu putem svojih medija ( opet ako ih imaju) svoj patriotizam i nacionalizam kao sto , ponovo ponavljam , rade svi ostali Europski narodi?

Moze li se onda, iz ovog gore napisanog, postaviti pitanje...jesu li Bosnjaci Europski narod? :? ....ako nemaju ponasanje kao i ostali Europski narodi.

Racunica je cista samo sabiram 2 + 2. :zzzz:
:?
Ono sto ti ne mozes da shvatis to je da postoji razlika izmedju PATRIOTIZMA i NACIONALIZMA. Patriota se bori da odbrani svoju drzavu, svoju opstinu, svoj grad, svoju familiju. nacionalisti bi da otimaju tudju drzavu, da progone sa ognjista njihovo stanovnisvo, da cine zlocine i genocid.

Kod Bosnjaka, primjetna je tolerancija, izvestan stepen patriotizma i kompletno odsusvo nacionalizma. Zato su Bosnjaci spremni za kompromise, pa cak i promjeniti i zastavu i himno ako ce to stvoriti bolje odnose u drzavi u kojoj zive. To tvoj um tesko moze shvatiti jer po tebi mjerilo vrijednosti su Adolf, Karadzic, Pavelic i td.

Sto se tice evropskih narda Biosnjaci su (dobri Bosnjani) sagradili svoju drzavu jos u 12 vijeku i odrzavali njenu nezavisnost do invazije Turske. U to doba dvorovi bosanskih kralljeva se ni po cemu nisu razlikovali od dvorova ostalih evropskih. mjerilo vrijednosti i tada i anas je bi i ostao nivo kulture. I tada i danas ti evropski narodi, za koje ti smatras da su uzor civilizacije su vodili krstaske ratove, spljivali zene i naucnike i kupali se jednom gosisnje. U Bosni tih stvari nije bilo i ako je suditi o stepenu kulture onda ni jedan evropski narod se ne mzoe porediti sa kulturo i civilizaijom prisutnom kod Bosnjaka.

Da nije bila tako uspjesna banditska politika velikosrpskih i velikohrvatskih fasista tokom historije, danas bi BiH bila jedna od najnaprednijih dzrava svijeta.
Last edited by KraljTvrtkoII on 22/08/2004 01:14, edited 1 time in total.
Kamarad

Post by Kamarad »

Ovo je za JBT-A.

Ja sam fino vecerao pomfrit, biftek i puno salate a jesil ti imao sta za vecerati.....il te drugi hranio sa necim? :lol:

Ti mali pises djecju prozu na koju se odrasli samo smiju i sto je najgore TI NE ZNAS KOLIKO JE 2+2. :x

Cinjenica je sledeca da u Bosni Hrvati imaju sbvoju zastavu koju puno vole da je isti slucaj i sa Srbima i da JEDINO Bosnjaci nemaju svoje zastave jer ne isticu nikakvu zastavu.

Vi ste dobili po nekoj stvari u ratu i sada biste molili srbe i hrvate da ne dobijete ponovo.
Jesil to htio reci?
:zzzz:
JBT

Post by JBT »

Tvrtko ti je vec odgovorio.
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Kamarad wrote:Ovo je za JBT-A.

Ja sam fino vecerao pomfrit, biftek i puno salate a jesil ti imao sta za vecerati.....il te drugi hranio sa necim? :lol:

Ti mali pises djecju prozu na koju se odrasli samo smiju i sto je najgore TI NE ZNAS KOLIKO JE 2+2. :x

Cinjenica je sledeca da u Bosni Hrvati imaju sbvoju zastavu koju puno vole da je isti slucaj i sa Srbima i da JEDINO Bosnjaci nemaju svoje zastave jer ne isticu nikakvu zastavu.

Vi ste dobili po nekoj stvari u ratu i sada biste molili srbe i hrvate da ne dobijete ponovo.
Jesil to htio reci?
Ja zaradjuem 35.000 funti sterlinga godisnje, ljetujem na kanarskim ostrvima, vozim mercedes i imam svoju kucu u sred Velike Britanije. Ovaj tekst ti pisem sa najacim kompjuterom koga mozes zamisliti povezanim na net sa broadbend linkom sa brzinom 1MBs. Zivim u drzavi u kojoj ima na hiljade dzamija, crkava, budistickih hramova, crnaca, bijelaca, azijata i sta jos... i niko mi ne trazi da nosim svoju zastavu. ja je nosim u srcu i to mije dovoljno. Medju vama postoji banda barbara, pecinskih ljudi i neandertalaca, koja vas jos uvijek vode u neke zamisljene nebeske ratove sa izmisljenim neprijteljima. meni vas je donekle zao jer oko vas trava nikada nece rasti i uvjek cete zivjeti sa guslama i gangom, drkajuci na jednoj zici jednu te istu stvar. zahvaljujuci takvim vasim liderima i pokretima, vi nikda ncete dostici nivo civilizacije ni africkih urodjenika, a kamoli evropskog naroda. Volio bih da grijesim, ali buducnost ce pokazati.
Last edited by KraljTvrtkoII on 22/08/2004 00:55, edited 1 time in total.
Kamarad

Post by Kamarad »

KraljTvrtkoII wrote:
Kamarad wrote:
KraljTvrtkoII wrote:Mjera progresa jedne drzave je patriotizm gradjana prema toj drzavi. drzave mogu biti slozene od vise naroda (skoro sve drzave svijeta) ili drzave predominantno jednog naroda, ali je patriotizam u odbrani te drzave neupitan. nazalost kod nas, zbog okruzenja koje se satoji od Srbije i Hrvatske, u kojoj latentni fasizam uzima maha i u kojima je projekat velikesrbije i velikehrvatske itekako ziv, Republike BiH placa ceh. Katolici i Pravoslavni u Bosni su asimilirani u Hrvate i Srbe pocetkom panslovenskog pokreta za ujedinjenje. Od tada jedan veliki dio njihzastupa tudje interse i u Bosni imamo najveca krvoprolica, koja su sve do jednog uvezena sa strane.

Dakle historijska krivica za sve nedace u Bosni lezi na fasistima u Srbiji i hrvatskoj i kolaboracioniste njihovih interesa u Bosni. jednom ce ipak doci dan kada ce se morati polagati racune za izdaju drzave u kojoj zivis. Indirektno taj se danak placa siromastvom i ekonomskim zaostajanjem.
U redu Kralju jasno mi je kada su srbi i hrvati u pitanju......ali reci mi sta je sa Bosnjacima i njihovim patriotizmom / nacionalizmom da li on stvarno postoji.
Ako postoji zasto Bosnjaci kao i svi Europski narodi ne isticu svoju zastavu( ako je imaju), zasto Bosnjaci kao i svi ostali Europski narodi ne isticu putem svojih medija ( opet ako ih imaju) svoj patriotizam i nacionalizam kao sto , ponovo ponavljam , rade svi ostali Europski narodi?

Moze li se onda, iz ovog gore napisanog, postaviti pitanje...jesu li Bosnjaci Europski narod? :? ....ako nemaju ponasanje kao i ostali Europski narodi.

Ono sto ti ne mozes da shvatis to je da postoji razlika izmedju PATRIOTIZMA i NACIONALIZMA. Patriota se bori da odbrani svoju drzavu, svoju opstinu, svoj grad, svoju familiju.
nacionalisti bi da otimaju tudju drzavu, da progone sa ognjista njihovo stanovnisvo, da cine zlocine i genocid.
Kod Bosnjaka, primjetna je tolerancija, izvestan stepen patriotizma i kompletno odsusvo nacionalizma. Zato su Bosnjaci spremni za kompromise, pa cak i promjeniti i zastavu i himno ako ce to stvoriti bolje odnose u drzavi u kojoj zive. To tvoj um tesko moze shvatiti jer po tebi mjerilo vrijednosti su Adolf, Karadzic, Pavelic i td.

Sto se tice evropskih narda Biosnjaci su (dobri Bosnjani( sagradili svoju drzavu jos u 12 vijeku i odrzavali njenu nezavisnost do invazije Turske. U to doba dvorovi bosanskih kralljeva se ni po cemu nisu razlikovali od dvorova ostalih evropskih. mjerilo vrijednosti i tada i anas je bi i ostao nivo kulture. I tada i danas ti evropski narodi, za koje ti smatras da su uzor civilizacije su vodili krstaske ratove, spljivali zene i naucnike i kupali se jednom gosisnje. U Bosni tih stvari nije bilo i ako je suditi o stepenu kulture onda ni jedan evropski narod se ne mzoe porediti sa kulturo i civilizaijom prisutnom kod Bosnjaka.

Da nije bila tako uspjesna banditska politika velikosrpskih i velikohrvatskih fasista tokom historije, danas bi BiH bila jedna od najnaprednijih dzrava svijeta.
nacionalisti bi da otimaju tudju drzavu, da progone sa ognjista njihovo stanovnisvo, da cine zlocine i genocid.
Sa ovim si uvrijedio sve Europske narode jer svi Europski narodi IMAJU SVOJ NACIONALIZAM ukljucujuci i srbe i hrvate .....jedino od svih Europskih naroda sto Bosnjaci tog nacionalizma nemaju.

Ti hoces da kazes da su za rat u Bosni krive srbija i hrvatska :lol: :lol: i da su vas klali srbi iz srbije i hrvati iz hrvatske :lol: :lol: .

Bravo Kralju sledeci put kada vas budu klali DOBRO PAZI ODAKLE SU? :lol:

Osim toga pokusavas nevjesto da lazes da je kroz istoriju Bosna bila naprednija od ostatka Europe ( kao da si tada ti zivio) sto nije tacno.
Balkan nikada u istoriji nije bio naprednije od bilo koje zemlje zap. europe.

Mislio sam da ste pametniji , ali na zalost........genetski ste izgleda glupost nasledili.
JBT

Post by JBT »

Inace, tebi neko nesto podovaljuje u icu ili picu ili cigarama. Jedno salijevanje strave ti ne bilo na odmet. Ima tema na diskusijama. Neko trazi gataru. Informisi se.
Slazem se da je diskusija na nivou petog razreda osnovne skole. Sta ces, imam vremena veceras na bacanje a lako sam prilagodljiv.
Kamarad

Post by Kamarad »

:-D Prepoznatljiv bosansko-muslimanski zanr= licne uvrede, diskvalifikacije , psovanje, nervoza, i sl. A SVE ZBOG NEPOSTOJANJA VLASTITOG NACIONALIZMA kao i gradanske kulture.
Kamarad

Post by Kamarad »

KraljTvrtkoII wrote:
Kamarad wrote:Ovo je za JBT-A.

Jesil to htio reci?
Ja zaradjuem 35.000 funti sterlinga godisnje, ljetujem na kanarskim ostrvima, vozim mercedes i imam svoju kucu u sred Velike Britanije. Ovaj tekst ti pisem sa najacim kompjuterom koga mozes zamisliti povezanim na net sa broadbend linkom sa brzinom 1MBs. Zivim u drzavi u kojoj ima na hiljade dzamija, crkava, budistickih hramova, crnaca, bijelaca, azijata i sta jos... i niko mi ne trazi da nosim svoju zastavu. ja je nosim u srcu i to mije dovoljno. Medju vama postoji banda barbara, pecinskih ljudi i neandertalaca, koja vas jos uvijek vode u neke zamisljene nebeske ratove sa izmisljenim neprijteljima. meni vas je donekle zao jer oko vas trava nikada nece rasti i uvjek cete zivjeti sa guslama i gangom, drkajuci na jednoj zici jednu te istu stvar. zahvaljujuci takvim vasim liderima i pokretima, vi nikda ncete dostici nivo civilizacije ni africkih urodjenika, a kamoli evropskog naroda. Volio bih da grijesim, ali buducnost ce pokazati.
Lazes i to debelo :lol: .

U tebi prepoznajem osobu koja se vjecito zeli dokazivati i hvaliti iako to nije tacno a sve zbog nedostatka vlastite vrijednosti i samopostovanja.

Engleska je drzava engleskog naroda muslimane vec sada sve drze pod kontrolom i poceli su im praviti konc. logore.

Ovo sto si za sebe napisao, reci mi sta se desilo kada si se probudio?
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Kamarad wrote:
KraljTvrtkoII wrote:
Kamarad wrote: U redu Kralju jasno mi je kada su srbi i hrvati u pitanju......ali reci mi sta je sa Bosnjacima i njihovim patriotizmom / nacionalizmom da li on stvarno postoji.

Ono sto ti ne mozes da shvatis to je da postoji razlika izmedju PATRIOTIZMA i NACIONALIZMA. Patriota se bori da odbrani svoju drzavu, svoju opstinu, svoj grad, svoju familiju.

Sto se tice evropskih narda Biosnjaci su (dobri Bosnjani( sagradili svoju drzavu jos u 12 vijeku i odrzavali njenu nezavisnost do invazije Turske. U to doba dvorovi bosanskih kralljeva se ni po cemu nisu razlikovali od dvorova ostalih evropskih. mjerilo vrijednosti i tada i anas je bi i ostao nivo kulture. I tada i danas ti evropski narodi, za koje ti smatras da su uzor civilizacije su vodili krstaske ratove, spljivali zene i naucnike i kupali se jednom gosisnje. U Bosni tih stvari nije bilo i ako je suditi o stepenu kulture onda ni jedan evropski narod se ne mzoe porediti sa kulturo i civilizaijom prisutnom kod Bosnjaka.

Sa ovim si uvrijedio sve Europske narode jer svi Europski narodi IMAJU SVOJ NACIONALIZAM ukljucujuci i srbe i hrvate .....jedino od svih Europskih naroda sto Bosnjaci tog nacionalizma nemaju.

Ti hoces da kazes da su za rat u Bosni krive srbija i hrvatska :lol: :lol: i da su vas klali srbi iz srbije i hrvati iz hrvatske :lol: :lol: .

Bravo Kralju sledeci put kada vas budu klali DOBRO PAZI ODAKLE SU? :lol:

Osim toga pokusavas nevjesto da lazes da je kroz istoriju Bosna bila naprednija od ostatka Europe ( kao da si tada ti zivio) sto nije tacno.
Balkan nikada u istoriji nije bio naprednije od bilo koje zemlje zap. europe.

Mislio sam da ste pametniji , ali na zalost........genetski ste izgleda glupost nasledili.
Nemam vremena da te ucim historiji, a nema ni koristi jer si ti vec zatrovan onom nebeskom. Mi znamo nasu historiju i njme se ponosimo. Ne treba ici dalje od 92-95. Vi, kompletna JNA i kompletan velikosrpski lobi MZ-a sa setom flotom niste uspjeli pokoriti BiH. Nas saka, bez oruzja nanjela vam je takve gubitke da ste vec 95 u Banja Luci bili na traktorima. Spasio vas je Holbruk i budalsti Alija, koji su vam dali onako dzaba pola Bosne, kada ste vec bili razbijeni. Neki kazu da vam je Alija bio najace oruzje i kljuc uspjeha u vasim zlocinackim namjerama. Porede ga sa Sejdom Bajramovicem, Kusturicom i ostalim sabackim ciganima, sto i nije daleko od istine. Medjutim, legaliet je stvar naprednog svijeta, a legalitet podrazumjeva unutarnje i medjunarodno pravo. To znaci da cete na kraju ipak morati poslati u Hag vase famozne lidere, morat ce se ponistiti rezultati njihovog zivotnog djela, a prognani ce na kraju dobiti pravo da se vrate u drzavu- Republiku BiH, odakle su protjerani.
Last edited by KraljTvrtkoII on 22/08/2004 01:10, edited 1 time in total.
Kamarad

Post by Kamarad »

:-)
Ja nisam srbin, gluho bilo. :?
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Kamarad wrote::-)
Mentalno jesi, nazalost
Kamarad

Post by Kamarad »

Nije bila tema o srbima vec o Bosnjacima i zasto oni ne isticu svoju zastavu( ako je imaju) i zasto nemaju svoj nacionalizam u svojim medijima (ako ih imaju).
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Kamarad wrote:Nije bila tema o srbima vec o Bosnjacima i zasto oni ne isticu svoju zastavu( ako je imaju) i zasto nemaju svoj nacionalizam u svojim medijima (ako ih imaju).
Srecom nemamo nacionalizma i to sam objasnio. Time se ponosimo. Ali imamo patriotizam, zastavu, himnu i kulturu i to nam je vise nego dovoljno.

Ovdje je jedan od dokaza, mada ih mozes naci sirom RBiH.

http://www.republikabih.net
Saraajlija

Post by Saraajlija »

Turci opet tri teme:Zastava, Esdun i Ratni zlocinci(optuzenici za ratne zlocine).
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

KraljTvrtkoII wrote:
Kamarad wrote::-)
Mentalno jesi, nazalost
Jos da dodam definitivan ANTI-BOSANAC :lol:
Koliko mu je zasmetala BH zastava da se ganja po topiku evo vec 2 stranice. :lol:
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Image
Srednjovjekovni Bosanski Zlatnik sa Zlatnim Ljiljanima

Image
"Lilium Bosniacum" - naziv na latinskom 'Bosanski Ljlijan' je nasa cvjecka :lol:

Iz svega toga najdrza mi zastava ova iz 92: Image Simbol ljiljana je simbol ratne BiH, stradanja, patnje ali i hrabrosti i kao takav simbol nezaboravan za svakog ko je ucestvovao u ratu na strani Armije BiH.... i jedinstvene BH. Zastavi daje sadrzaj ono so je narod prozivio uz nju. A nas narod je uz zastavu sa Ljiljnima prvi put u istoriji se uspravio i kao dostojanstven narod branio svoju Bosnu i Hercegovinu. ;)

Image

I ova je nasa ali osjecam da je 'nametnuta':
Image

Zasto ljiljani nisu prihvaceni od srba i hrvata ( anti-Bosanaca) jer su se doticni prepali da bi to mogao biti simbol jedinstvene BiH. Svaki simbol i na zastavi i na grbu je bio BOSANSKI, za razliku od njihovih cetnickih/ustaskih - nacionalistickih.
violentjack

Post by violentjack »

Sta prosipas svoju bolesnu propagandu tvog idelanov vode Boro-..znas dalje?

Tvrtko

Haj, sad pusi :oops:
Kamarad

Post by Kamarad »

Sarajevska Princeza wrote:Image
Srednjovjekovni Bosanski Zlatnik sa Zlatnim Ljiljanima

Image
"Lilium Bosniacum" - naziv na latinskom 'Bosanski Ljlijan' je nasa cvjecka :lol:

Iz svega toga najdrza mi zastava ova iz 92: Image Simbol ljiljana je simbol ratne BiH, stradanja, patnje ali i hrabrosti i kao takav simbol nezaboravan za svakog ko je ucestvovao u ratu na strani Armije BiH.... i jedinstvene BH. Zastavi daje sadrzaj ono so je narod prozivio uz nju. A nas narod je uz zastavu sa Ljiljnima prvi put u istoriji se uspravio i kao dostojanstven narod branio svoju Bosnu i Hercegovinu. ;)

Image

I ova je nasa ali osjecam da je 'nametnuta':
Image

Zasto ljiljani nisu prihvaceni od srba i hrvata ( anti-Bosanaca) jer su se doticni prepali da bi to mogao biti simbol jedinstvene BiH. Svaki simbol i na zastavi i na grbu je bio BOSANSKI, za razliku od njihovih cetnickih/ustaskih - nacionalistickih.

Kao prvo : Ne podnosim nista sto ima prefix Sarajevsko, sto znaci da ne podnosim ni glupe Sarajevske seljancice/princeze tj. NE PODNOSIM Sarajevsku Nacionalnost kao ni druge Nacionalnosti koje su vezane za odredene gradove.

Kao drugo: Vidi se da si iz Sarajeva jer si glupa ko Trebevic i ni jedne rjeci nisi razumjela sto sam ja napisao.
Medutim mozes se tjesiti nisi jedina, na zalost ima vas takvih puno cak i previse.

Jedno pitanje:
Zar vi stvarno mislite da mozete bez svog nacionalizma pobjediti srpsko-hrvatski nacionalizam? :lol:

Vi i da hocete ne mozete imati svoj Nacionalizam jer vam narod jos nije odrastao, sazrio da bi shvatio i mogao imati svoj nacionalizam.
SADA SE PONASATE POPUT ARAPSKIH PLEMENA.

Moja poruka:

" JEDAN NAROD SE MOZE ODBRANITI OD NACIONALIZMA DRUGOG NARODA JEDINO I SAMO SVOJIM VLASTITIM NACIONALIZMOM I NICIM DRUGIM".

Medutim vi muslimani tj. islamisti ne razumjete to , jednostavno neke stvari NE SHVACATE za razliku od Srba i Hrvata.
Shoba

Post by Shoba »

Jarane...popij malo vode sa sebilja na carsiji...pljusni se malo...vrucina udara....ljeto je....

nacionalizam je izmisljotina kao i svaka druga...(nije postojao do nedavno....nametnuli su ga oni koji bi da se sire naokolo...)

Bosna je jedna i jedina.....nema druge.....a srbija i hrvatska su u susjedstvu.....

izaberi sta ti odgovara ili zacepi!!!
wels

Post by wels »

Bosnjaci,obzirom na specifican polozaj i specificnu religiju(trn u oku) za ove nase i evropske prostore nebi opstali kada bi oponasali srpski,hrvatski ili neki drugi evropski nacionalizam(fasizam).

Davno bi Bosnjaci kao narod bili zbrisani sa Balkana da su se ugledali na svoje komsije,nestali bi sa svojom kulturom i religijom.Misliis da bi Evropa trpila da joj i muslimani na kucnom pragu i dvoristu prosipaju nacionalisticke suplje.

Upravo mudrost,tolerantnost i zelja za suzivotom je doprinjela opstanku Bosnjaka u Evropi.

Kamarad,ili si plitak da zakljucis da Bosnjacima muslimanima nema mjesta u Evropi kao extremnim nacionalistima ili takvo sto zelis isprovocirati tu na forumu da bi ti i takvi koji se pojavljuju ovdje imali nekakve toboze argumente za postavke o nemogucnosti zajednickog zivljenja.

Bosanci i Hercegovci u dovoljnoj i umjerenoj mjeri izrazavaju svoje nacionalne i drzavne simbole,ni manje ni vise nego drugi evropski narodi.

[
Post Reply