On me voli na svoj nacin tj. Mr. Neshvaceni...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

Post by anais_nin »

mIRCerka wrote:zene moje, nek mi se javi ona koja u vezu ulazi mozgom a ne emocijama, ili kao sto komi reci radi velikog kurca..

:)
imali smo i tu temu :D pa eto nismo ni tu svi isti :D ima ih koji i takve odluke donese malo vise razumom nego emocijama :D koliko ljudi toliko cudi :D

i podebljah juce, da ne pricam o ovome s neke tacke gledista sudije :roll: istovremeno to je razlog sto sam navela dva primjera mojih prijateljica (a samo za informaciju, iako i to vec rekoh, ni jedna ni druga nemaju nikakve veze s nasim govornim podrucjem, ali eto usput obadvije su upoznate sa cinjenicom da sam ih navela kao primjere na ovoj temi, jer je ovo konverzacija koju smo mi zene imale vec vise puta :roll:) jer je valjda logicno da sam s njihovim odnosima ipak malo bolje upoznata, znaci s njihovim emotivnim stanjem u vezi tog odnosa.....

ako mi se pripisuje neko gledanje s visine, nek bude, mada sumnjam da sam ikad ikome tako pristupila....sustina ove diskusije nije ni u jednom momentu da se pokaze da sam ja bolja ili pametnija od njih (ne krijem svoje "greske" mislim da je ovaj podforum prepun otvorenih priznanja o istima....i ni jednu ne bih mjenjala jer se iz njih valjda uci), mislim da je lucynda negdje na pocetku naglasila da vecina zena prodje kroz to rezonovanje makar jednom u zivotu, obicno vrlo rano :D ja govorim o situacijama kada neko ili konstantno upada u takve odnose ili zaglavi u jednom takvom odnosu dugi niz godina :roll: a izgleda dosta nas zna makar jednu takvu odnosu....

isto tako navedoh primjer druge osoba koja se uspjesno iskobeljala iz takvog odnosa u kojem je bila maltretirana i nesretna, i pronasla je ono sto je usrecuje.....nije bitno sta je to sto je usrecuje, ali jeste sretna i zadovoljna....i eto meni drago :D

tesko je voditi rasprave ove vrste bez davanja primjera....na skoro svakoj temi na kojoj smo pricali o ljubavi, braku, vezama i odnosima, normalno je da neko malo vise cijeni ovo, neko malo vise ono....uz to mozda sam ja malo naivna i blentava, na svim ozbiljnijim temama se ozbiljnije javljam, i citam SVE postove na temama na kojim ucestvujem, kontajuci da smo valjda tu da progovorimo koju, da ce neko mozda nauciti nesto iz nasih postova, isto kao sto se i meni pocesto desi da naucim nesto iz tudjih :D
Last edited by anais_nin on 17/12/2007 15:42, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

evy wrote:
anais_nin wrote:ne mogu da shvatim tu potrebu :roll: za mene je to u startu "mission impossible" :roll: u bilo kojem odnosu...odnosu prema prijateljima, kolegama, roditeljima itd itd....naravno da postoje nacini da se neki odnos manipulise, da tj svaki odnos ima svoju dinamiku, mjenja se konstantno, i ono sto doprinosimo utice na to kako ce se taj odnos razvijati....ali za mene to podrazumijeva da u osnovi prihvatimo tu drugu osobu onom kakva je....ako spoznamo necije vrline i mane, ako stvarno VIDIMO tu osobu, na osnovu toga valjda donosimo odluku da li za tu osobu postoji prostor u nasem zivotu :roll: naravno izuzetno bitan element u svemu tome je NACIN na koji se ta osoba odnosi prema nama.....jer divno je to ako je on dobar svojim prijateljima, roditeljima, poznancima, nekom beskucniku na ulici....ali KAKAV JE (PREMA) TEBI? :roll:

Moje rijeci :shock: ali doslovno :shock: :-)

No sa jednim se ne bih slozila. ne vjerujem da je uvijek u pitanju nedostatak ljubavi prema sebi, cak ni manjak samopouzdanja barem nije bilo u slucajevima koji su mene okruzivali.
Igra tu veliku ulogu i navika. Svi imamo odredeni tip na koji "padamo" na to dodaj dozu idealizma i prizu nade da ce ce stvari ici na bolje i eto ti belaja :D hocu reci da kada se zaljubis ne vidis ili ne zelis da vidis necije mane. Ko je u stanju da VIDI partnera u potpunosti ima vecu sansu da na pocetku izbjegne mr. neshvacenog (i ostale belajsuze :D ) i izgradi normalnu i stabilnu vezu
nisam mislila da je uvijek u pitanju nedostatak ljubavi prema sebi....rekoh da mi se cini da je u nekim slucajevima to pozadina svega.... :D nije isto kada to radi neka tinejdzera ili mlada cura ili zena od 40 godina :D ili kada je neko u jednoj takvoj vezi, pa izadje iz nje, nauci nesto o sebi o svojim potrebama itd itd....ipak je drugacije kad neko tako posveti 15 godina svog zivota nekom drugom na osnovu takvog razmisljanja.....ili kad stalno i iznova stupa u te vrste odnosa zbog kojih je mizerna :( opet rekoh, razdvajam one odnose u kojima jos ima i komponenta fizickog zlostavljanja, jer znam da su tu dinamike puno kompleksnije.... :roll:

i naravno, u pravu si, zaljubljivanje ima tu i te kako veze :D kad ponese covjek mnogo stvari ne vidi....obicno je u tom periodu ionako stanje lebdenja pa nema ove "nesretnosti" u toj mjeri :roll: a poslije.....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

anais_nin wrote:
mIRCerka wrote:zene moje, nek mi se javi ona koja u vezu ulazi mozgom a ne emocijama, ili kao sto komi reci radi velikog kurca..

imali smo i tu temu :D pa eto nismo ni tu svi isti :D ima ih koji i takve odluke donese malo vise razumom nego emocijama :D koliko ljudi toliko cudi :D

i podebljah juce, da ne pricam o ovome s neke tacke gledista sudije :roll: istovremeno to je razlog sto sam navela dva primjera mojih prijateljica (a samo za informaciju, iako i to vec rekoh, ni jedna ni druga nemaju nikakve veze s nasim govornim podrucjem, ali eto usput obadvije su upoznate sa cinjenicom da sam ih navela kao primjere na ovoj temi, jer je ovo konverzacija koju smo mi zene imale vec vise puta :roll:) jer je valjda logicno da sam s njihovim odnosima ipak malo bolje upoznata, znaci s njihovim emotivnim stanjem u vezi tog odnosa.....

ako mi se pripisuje neko gledanje s visine, nek bude, mada sumnjam da sam ikad ikome tako pristupila....sustina ove diskusije nije ni u jednom momentu da se pokaze da sam ja bolja ili pametnija od njih (ne krijem svoje "greske" mislim da je ovaj podforum prepun otvorenih priznanja o istima....i ni jednu ne bih mjenjala jer se iz njih valjda uci), mislim da je lucynda negdje na pocetku naglasila da vecina zena prodje kroz to rezonovanje makar jednom u zivotu, obicno vrlo rano :D ja govorim o situacijama kada neko ili konstantno upada u takve odnose ili zaglavi u jednom takvom odnosu dugi niz godina :roll: a izgleda dosta nas zna makar jednu takvu odnosu....

isto tako navedoh primjer druge osoba koja se uspjesno iskobeljala iz takvog odnosa u kojem je bila maltretirana i nesretna, i pronasla je ono sto je usrecuje.....nije bitno sta je to sto je usrecuje, ali jeste sretna i zadovoljna....i eto meni drago :D

tesko je voditi rasprave ove vrste bez davanja primjera....na skoro svakoj temi na kojoj smo pricali o ljubavi, braku, vezama i odnosima, normalno je da neko malo vise cijeni ovo, neko malo vise ono....uz to mozda sam ja malo naivna i blentava, na svim ozbiljnijim temama se ozbiljnije javljam, i citam SVE postove na temama na kojim ucestvujem, kontajuci da smo valjda tu da progovorimo koju, da ce neko mozda nauciti nesto iz nasih postova, isto kao sto se i meni pocesto desi da naucim nesto iz tudjih :D
:D

Da dodam- mnogi kazu MOJ PRIJATELJ/ica jer nije lako reci JA SAM KRETENUSA STO TRPIM ONOG SMRADA... :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

mIRCerka wrote:
anais_nin wrote:

:D

Da dodam- mnogi kazu MOJ PRIJATELJ/ica jer nije lako reci JA SAM KRETENUSA STO TRPIM ONOG SMRADA... :D
E yebiga Mirci, kazu prvi korak u rjesavanju svakog problema je priznati da imas problem :D .

Kad bi neka od sevda izjavila to sto ti pises, slabo da bi ostalo zena koje bi trpile kretene (ili muskaraca koji bi trpili rospije da budem gender correct :D ) i sax bi postao Terapija Onlajn Anonimus TOA :D
anais_nin

Post by anais_nin »

mIRCerka wrote: Da dodam- mnogi kazu MOJ PRIJATELJ/ica jer nije lako reci JA SAM KRETENUSA STO TRPIM ONOG SMRADA... :D
ne znam za mnoge :D ali nemam obicaj da se krijem iza prica o prijateljicama :D ja svoje fulove, greske i papanluke mazim, pazim i zovem djordje :D i ponavljam ih naglas, zato da ih ne bih u praksi ponavljala :D i samo da kazem da nije isto trpiti i biti nesretna, i tolerisati neke stvari koje neko drugi mozda i ne bi, ali u sustini biti ZADOVOLJNA (naravno nema bajki, ali eto ono u prosjeku)

Kao sto rece Lucy, vecina je imala tog nekog smrada :D imala sam i ja svog,,,,samo sto trpiti nije bila "produzena" radnja :D nego "svrsena" :D
anais_nin

Post by anais_nin »

FFK as Lucy01 wrote: E yebiga Mirci, kazu prvi korak u rjesavanju svakog problema je priznati da imas problem :D .

Kad bi neka od sevda izjavila to sto ti pises, slabo da bi ostalo zena koje bi trpile kretene (ili muskaraca koji bi trpili rospije da budem gender correct :D ) i sax bi postao Terapija Onlajn Anonimus TOA :D
to je vec nova emisija :D tj to su 2 nove emisije :lol: :D
jednu je @lady u vise navrata spominjala (a mislim da je i "danas"), a ona se zove pretvaranje "on me voli na svoj nacin" u "on me ne voli" :D a to izgleda jednostavno ide protiv nase prirode, jer mi se cini da je to jedna od najtezih stvari priznati, cak i sebi, a ne drugima :roll: (P.S. nemojte tako evo vidite da je Gabi javno priznala :D i jos otpjevala :D)

a druga emisija, pa Lucy mislim da bi se za nju moglo naci prostora :D i jos bizMis zapoceti :D
Post Reply