On krije od nje da ima...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

taxi_driver

Post by taxi_driver »

jarane ne govori nista.uzmi dvije sedmice godisnjeg,2 milje eura u padzje i pravac prijateljske turska.za tu lovu imat ces zube ko s reklame za sensodine.i to ugradjene,znaci nema proteze,klaparanja,i vecernjeg odlaganja u casu.a i cura ce biti tvoja.
ako joj kazes popusio si ga,prvo radi proteze a drugo sto joj nisi odmah rekao.jer svaka na muskarcu gleda prvo zube pa sve ostalo.koja kaze da nije tako laze.
crnjak

#27 Re: On krije od nje da ima...

Post by crnjak »

Sogan wrote:E ovako dragi forumashi... iako, radi mora banalnosti te laznih problema koje ljudi ovdje svakodnevno postavljaju, postoje realne mogucnosti da i ovaj apel ne shvatite ozbiljno, ili da neovisno od vase percepcije ipak sve okrenete na za*ebanciju, ja cu ipak izloziti situaciju jer se radi o mom prijatelju. Stalo mi je do njega i tesko mi je gledati kako se u posljednje vrijeme sve vise povlaci u sebe, zanemaruje posao, raju pa cak i roditelje te pokazuje sve jasnije simptome depresije.

Sve je zapravo pocelo kada je prije par mjeseci upoznao i poceo vezu sa, kako je sam opisuje, zenom njegovih snova. Znam, zvuci apsurdno da takav po svim normalnim kriterijima pozitivan zivotni preokret moze rezultirati u depresiji. Medjutim, on sebe ne dozivljava normalnom osobom, ma koliko ga svi mi koji ga dobro poznajemo uvjeravali u suprotno. Razlog: on ima socijalne zube. Bez svojih je ostao tokom rata i iako je mlad, u najboljim godinama reklo bi se, on je dakle osudjen na laznjake.

Nosio se relativno dobro sa tom cinjenicom sve dok nije upoznao ovu djevojku. Zaljubljen je do usiju, a cini mi se da su im osjecaji obostrani, medjutim na putu njihove srece poprijecili su se "njegovi" zubi.
Kao sto vec pogadjate, ona jos uvijek ne zna za taj detalj o njemu. Ljubili se jesu, naravno, medjutim njegova proteza je pravljena ovdje, po svedskom standardu, i izuzetno je dobro kamuflirana da ju je prostim okom pa cak i spletom jezika skoro nemoguce uociti.

Pretpostavljam dakle da ga je uhvatila frka kako ce ona reagovati na sve to. On ima osjecaj da su vec dovoljno dugo u vezi i da je doslo vrijeme kad ce se to skrivanje istine pretvoriti u klasicnu laz sto kasnije moze ispasti i gore. Mozda ona uopste nece negativno reagovati na to, medjutim ako bude to i dalje skrivao, kad istina vec izadje na vidjelo, vjerovatno ce biti povrijedjena. Isto tako, ima tu i prakticnih problema, sve cesce provode noci zajedno i on zube ne moze vaditi kako je navika a strah ga je da ce to mahinalno napraviti.

Kakvo je vase misljenje, imate kakav savjet? Da li uopste postoji teoretska mogucnost da nesto tako banalno razori jednu vezu, kao recimo da on nema svoje zube a ona ima?
ebi ga stari neznam dali cemo pomoci ali njemu mozda treba psihic
ili ako ce se osjecati bolje sto neko rece malo vise kesa i nek uradi par implanata profesionalni savjet
moze i u turskoj ,turci rade dobro
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Turci, pa Turci, al` ste navalili. U Indiji to bolje rade. Ima protezica ko zmaj.
Ljubitelj Zabara

Znas kako ces? Dovedes devojku da pogleda ovu prvu sliku.
Onda je testiras. Kao slucajno joj pokazujes sliku. Pitas je sta vidi.Ako ne primeti nista, ti pravac kod onog Indusa u soping.
Image
dino_va..djevojcica

Post by dino_va..djevojcica »

ma jok, nek ih izvadi i ode na sastanak, bit ce to sulplajs.. :D

koja problematika.. ja rekoh ima AIDS najmanje..
zlatan01

#31 Mrgud-lazni/vjestacki zubi

Post by zlatan01 »

Cuj evo odgovor od iskusnog proteticara!
Radim sa time i nije mi nepoznato da mnogi imaju problema da prihvate cinjenicu da moraju imati ili da imaju vjestacke vilice, ali gledajmo sa pozitivne strane da ih nema kako bi izgledao? :)
Ako je prava ljubav u pitanju to joj nece igrati neku ulogu ako nije onda samo valja preboliti i tacka!
Pozdrav iz SWE
Sogan

Post by Sogan »

Samo da se zahvalim na dobronamjernim replikama :) a ova ocekivana nekolicina dezurnih skepticara i saljivdzija, poput @debele :roll: nek' procitaju @zlajin post, momak je iskusni proteticar i zna kakve psiholoske implikacije mogu nositi socijalni zubi, tako da tema uopste nije irelevantna niti je umjesno ismijavati se nad njom i lijeciti neke svoje komplekse koji su mozda i banalniji od vjestackog podrijetla vilice.

Uglavnom, moj jaran i dalje krije istinu :roll: znate i sami kako ljudi u pocetku veze imaju tendenciju idealizacije partnera... vide savrsenstvo... i upravo toga ga je strah...
anais_nin

Post by anais_nin »

Sogan wrote:Samo da se zahvalim na dobronamjernim replikama :) a ova ocekivana nekolicina dezurnih skepticara i saljivdzija, poput @debele :roll: nek' procitaju @zlajin post, momak je iskusni proteticar i zna kakve psiholoske implikacije mogu nositi socijalni zubi, tako da tema uopste nije irelevantna niti je umjesno ismijavati se nad njom i lijeciti neke svoje komplekse koji su mozda i banalniji od vjestackog podrijetla vilice.

Uglavnom, moj jaran i dalje krije istinu :roll: znate i sami kako ljudi u pocetku veze imaju tendenciju idealizacije partnera... vide savrsenstvo... i upravo toga ga je strah...
recimo na momenat da si ozbiljan :D jeste ljudi su nesigurni, ali isto tako poenta veze i ljubavi je da sebe pokazes i otvoris drugoj osobi sve u paketu zajedno sa slabostima i manama....ako je to cura po njegovoj mjeri i ako vrijedi onoliko koliko on misli da vrijedi onda ce ga prihvatiti onakvog kakav jeste, i nece joj smetati tako apsolutno nebitna stvar.... :roll:

eh kamo srece da se stide oni sto stvarno imaju zbog cega da se stide :D nego reci ti jaranu da ima malo vise vjere u tu svoju curu i u tu vezu, ona ako ima ista u glavi samo ce se slatko nasmijesiti i odmahnuti rukom kad joj kaze :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sogan wrote:Samo da se zahvalim na dobronamjernim replikama :) a ova ocekivana nekolicina dezurnih skepticara i saljivdzija, poput @debele :roll: nek' procitaju @zlajin post, momak je iskusni proteticar i zna kakve psiholoske implikacije mogu nositi socijalni zubi, tako da tema uopste nije irelevantna niti je umjesno ismijavati se nad njom i lijeciti neke svoje komplekse koji su mozda i banalniji od vjestackog podrijetla vilice.

Prvo neka joj da do znanja da ona nije idealna :D

A onda joj objasni za protezu.
sicky

Post by sicky »

ne'am ni ja keca :roll: :shock:
amrino

Post by amrino »

Iskrenost, iskrenost i samo iskrenost....bez toga, veza pukne po savovima kad- tad. :D

Prijedlog: neka natrpa vate u usta, nazove je i isprica joj kako se setao gradom i odjednom spazio kako neki huligani maltretiraju sirotu staricu. On je, naravno, izvrsavajuci svoju gradjansku duznost potrcao da je brani. Potukao se s njima trojicom, dvojicu je podobro namlatio ali ga je treci bas u tom trenutku mlatno s ledja letvom i - izbio mu zube...Poslije takve price- volit ce ga jos vise- bez zuba... bit ce njen heroj...a zubi ce se napraviti vec nekako...:D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@Sogan Porazgovaraj sa svojim jaranom u vezi svega toga i otvoreno mu reci da za to postoji rijesenje. Nisi napisao koliko ima godina (pretpostavljam da je jako mlad) i sasvim je normalno sto se boji/ zabrinjava kako ce ona na sve to reagovati.
Mi nismo ni svjesni koliko mladih ljudi ima na zapadu a da nema svoje zube, jer uvijek kad se nasmiju vidimo da su tu "na mjestu".
Reci mu da ode kod svog doktora, isprica mu situaciju a preko njega se sigurno da nesto srediti tako da on (tvoj jaran) moze ugraditi implantate.
p.s. Nije njegova djevojka problem, mislim da se on bori sa tim problemom vec odavno. Zato - pravac kod doktora, nek napise uputnicu kod oralnog hirurga, popuni formulare pa posalje "Trygdeverket" (valjda se i kod vas ovako zove :) ).

I jos nesto: Sto vise tvoj jaran cekao njegovo vlastito zubno meso ce se povlaciti, znaci manje ce ga biti a za ugradjivanje implantata potrebno je imati sto vise svog zubnog mesa, jer inace ce morati prvo raditi na nadogradnji vilice (gdje momak mora cekati 2-3 mjeseca da sve dodje na svoje i naravno da u tom periodu bude bez zubi), pa tek onda implantati.

Ja sam nedavno preko prakse srela jednog pacijenta koji ima samo 20 godina i nema zubi u gornjoj vilici (stranac, banda ga pretukla i momak ostao bez njih). Takve ljude prioritiraju, jer znaju sa kakvim problemima se susrecu svakodnevno (mi ljudi smo pokvareni pa se vise skoncentrisemo da trazimo na kakav nacin mozemo nekome spustiti da bi ojacali svoj vlastiti ego, nazalost :sad: ).

Ako tvoj jaran cekao sa rijesavanjem tog problema onda ce se taj problem pretvarati u sve veci belaj, a on to nije zasluzio.
Sretno. :)
zena21

Post by zena21 »

Sogan ima najinteresantnije "probleme" na ovom forumu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dori

Post by Dori »

Nema to veze. Ja sam izlazila s tipom koji je u saobracajci izgubio prednje zube. Ja to nisam ni skontala (vjerovala) dok mi nije pokazao.
I jedini "rezultat" je da smo se oboje zavalili od shege :lol:
Ali nista strasno....Pogotvo ako su vec u nekoj vezi. Nema zasto da brine ;-)
tech10

Post by tech10 »

Ako su se vec zvalili i uvaljivali jezike morala je to registrovati. Znaci da joj ne smeta. :D
porCelaiN

Post by porCelaiN »

ako misli da je to to, zar nije svjestan činjenice da bi svejedno jednog dana stavljao zube svako veče u čašu? zato je bolje prije nego kasnije, da joj da fore da se navikne :) , a ak se ne navikne batali je :).
iva24

Post by iva24 »

:roll: bice bolje...
Ljubitelj Zabara

Uzmes protezicu kod Indusa, ubacis malo u varikinu da pobeli, i mozes i kaladont da reklamiras.
Post Reply