Omiljeno Pivo
Moderator: anex
-
King Kikapu
sarajevsko premium 0.5
klipaca
tamno sarajevsko veliko
toceno sarajevsko veliko
klipaca
tamno sarajevsko veliko
toceno sarajevsko veliko
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Ama jedno je Guiness koji ti pijes i ja, iz boce. Drukciji je sasvim Guiness koji prave u Irskoj. Tj. kad je popijes - frisku iz Guniess pivare - e to je i pravi Guiness.ArtefakT wrote:1. Sarajevsko Pivo
2. Ottakringer (Bec)
3. Karlovacko
Guiness je fakat odvratna piva, neznam sto je ljudi gotive... To vjerovatno radi furke
Jos jedna piva koja meni ima okus na sapunicu - sto me automatski tjera da haman pa povratim je Samuel Adams' - Americka piva, i to kao racuna se medju boljim. A kar'na. Nema gore pive na svijetu od Americkih. Nigdje pjene. U okusu samo - alkohol, i doza hmelja. Pretezno je piju - mladi tako da im je samo - natekstelovati se, a sto manje da je potrositi i to je to.
- uozo

U zadnje vrijeme sam se pravo navadio.
Inace prilicno dobro pivo iz Drezdena. Zanimljivo je da se naprimjer mada se proizvodilo i jos proizvodi u Drezdenu, tj. tadasnjem DDR-u, za vrijeme istog tog DDR-a nije moglo kupiti u DDR-u.
Bilo je moguce samo velikim partijskim glavesinama da dobiju poneku gajbu, a sva produkcija se izvozila u zapadnu Njemacku, USA, Englesku i ostale klasne neprijatelje.
Pivo je stvarno kvalitetno!!!
A ja zaboravih da spomenem da je Efes, tursko pivo koje je maltene godinama imalo monopol na veoma velikom turskom trzistu, (samo je tuborg jos postojao) prvoklasno pivo...

- chuchumbamayumbe
Probajte Niksicko! Ja sam u Sarajevu, ima kod nas da se kupi (Interex. Mercator). I to u flasama od 2 litra, jeftinije je od Sarajevskog, a odlicno pivo. Nisam pobornik ovih dvolitrenki, ali se sada o kakvoj prilici irazaramo iskljucivo propisno ohladjenim Niksickim od 2 litra i to je to. Jesam za domace, ali kada je uvozno bolje, a k tome jos i jeftinije, zasto da ne. Inace mi je i Karlovacko skroz OK, a i ono malo Sarajevsko export, odlicno je. A ovi sminkeri sto daju 3 km za malo pivo, ma bjaaazi. Ionako je poslije pete svako isto, jel tako?! 
- van Basten
meni je sarajevsko izvrsno, pogotovo ona stara dobra klipača
a od ovih "šminka" marki, tuborg mi je na prvom mjestu
a na zadnjim mjestima te liste, tj pive koje ne bih pio ni najžedniji - laško i ožujsko
a od ovih "šminka" marki, tuborg mi je na prvom mjestu
a na zadnjim mjestima te liste, tj pive koje ne bih pio ni najžedniji - laško i ožujsko