Omiljeno Pivo

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

svako pivo je isto brate :roll: :-)
water

Post by water »

jedno i jedino

Image
King Kikapu

Post by King Kikapu »

sarajevsko premium 0.5
klipaca
tamno sarajevsko veliko
toceno sarajevsko veliko
shadow

Post by shadow »

SA-sarajevsko
USA-usarajevsko :D ..ovaj mislim..samuel adams
bas ono domacinski :-D u svom gradu, svoju pivku
LeKo

Post by LeKo »

Moja lista:

1. Sarajevsko - odrastao na njoj :)
2. Tuborg Green
3. Haineken
4. Premingen
5. Tuzlanski
6.Corona extra
7. Becks

Ostale i ako sam probao ne sjecam ih se :)
ArtefakT

Post by ArtefakT »

1. Sarajevsko Pivo
2. Ottakringer (Bec)
3. Karlovacko

Guiness je fakat odvratna piva, neznam sto je ljudi gotive... To vjerovatno radi furke ;)
mr2

Post by mr2 »

kada jedem belgiski palm :D :D ubija dobro....inace...Heineken
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

ArtefakT wrote:1. Sarajevsko Pivo
2. Ottakringer (Bec)
3. Karlovacko

Guiness je fakat odvratna piva, neznam sto je ljudi gotive... To vjerovatno radi furke ;)
Ama jedno je Guiness koji ti pijes i ja, iz boce. Drukciji je sasvim Guiness koji prave u Irskoj. Tj. kad je popijes - frisku iz Guniess pivare - e to je i pravi Guiness.

Jos jedna piva koja meni ima okus na sapunicu - sto me automatski tjera da haman pa povratim je Samuel Adams' - Americka piva, i to kao racuna se medju boljim. A kar'na. Nema gore pive na svijetu od Americkih. Nigdje pjene. U okusu samo - alkohol, i doza hmelja. Pretezno je piju - mladi tako da im je samo - natekstelovati se, a sto manje da je potrositi i to je to.
uozo

Post by uozo »

Image

U zadnje vrijeme sam se pravo navadio.
Inace prilicno dobro pivo iz Drezdena. Zanimljivo je da se naprimjer mada se proizvodilo i jos proizvodi u Drezdenu, tj. tadasnjem DDR-u, za vrijeme istog tog DDR-a nije moglo kupiti u DDR-u.
Bilo je moguce samo velikim partijskim glavesinama da dobiju poneku gajbu, a sva produkcija se izvozila u zapadnu Njemacku, USA, Englesku i ostale klasne neprijatelje. :shock:
Pivo je stvarno kvalitetno!!!

A ja zaboravih da spomenem da je Efes, tursko pivo koje je maltene godinama imalo monopol na veoma velikom turskom trzistu, (samo je tuborg jos postojao) prvoklasno pivo...
Image
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Probajte Niksicko! Ja sam u Sarajevu, ima kod nas da se kupi (Interex. Mercator). I to u flasama od 2 litra, jeftinije je od Sarajevskog, a odlicno pivo. Nisam pobornik ovih dvolitrenki, ali se sada o kakvoj prilici irazaramo iskljucivo propisno ohladjenim Niksickim od 2 litra i to je to. Jesam za domace, ali kada je uvozno bolje, a k tome jos i jeftinije, zasto da ne. Inace mi je i Karlovacko skroz OK, a i ono malo Sarajevsko export, odlicno je. A ovi sminkeri sto daju 3 km za malo pivo, ma bjaaazi. Ionako je poslije pete svako isto, jel tako?! :D
van Basten

Post by van Basten »

meni je sarajevsko izvrsno, pogotovo ona stara dobra klipača :D
a od ovih "šminka" marki, tuborg mi je na prvom mjestu
a na zadnjim mjestima te liste, tj pive koje ne bih pio ni najžedniji - laško i ožujsko
Post Reply