Omiljeno Pivo
Moderator: anex
-
Phobius
http://beer.trash.net/topten.php?to_list=all
Nashao sam ovu top listu piva. Sarajevsko na 33 mjestu od 2213 vrsta piva.
Inache, ja preferiram Sarajevsko i Tuzlansko u staklenim bosama.
Od stranih piva, nadraze mi je Beck's.
P.S.
Sto se tice piva u dvolitrenim, plasticnim bocama, definitivno najbolje Tuzlansko. Sarajevsko u plasticnim bocama je fuj.
Nashao sam ovu top listu piva. Sarajevsko na 33 mjestu od 2213 vrsta piva.
Inache, ja preferiram Sarajevsko i Tuzlansko u staklenim bosama.
Od stranih piva, nadraze mi je Beck's.
P.S.
Sto se tice piva u dvolitrenim, plasticnim bocama, definitivno najbolje Tuzlansko. Sarajevsko u plasticnim bocama je fuj.
-
Vozdra_123
moosehead! 
ali kako starim, vino mi vise legne nego pivo...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Iskreno - pregledao sam ovu listu, Budweiser je 16-ti na njoj. Coors 15 i 18 meni se cini. Old English 80 - 50-to (ovo je jedno od najjeftinijih piva u Americi). Uglavnom - moguce da je lista, a cija je ne znam (definitivno nije lista najboljih piva na svijetu...).
Moja lista:
Newcastle Dark Ale
St. Pauli Girl
Killians
Warsteiner
Americko najbolje pivo mi je Rolling Rock (al' po mogucnosti - popijeno na festivalu Rolling Rock - iz cisterni - staro 1-2 dana)....
Od light piva - Amstel Light
Od nasih piva:
Karlovacko
Niksicko
Ozujsko
Preminger
Moja lista:
Newcastle Dark Ale
St. Pauli Girl
Killians
Warsteiner
Americko najbolje pivo mi je Rolling Rock (al' po mogucnosti - popijeno na festivalu Rolling Rock - iz cisterni - staro 1-2 dana)....
Od light piva - Amstel Light
Od nasih piva:
Karlovacko
Niksicko
Ozujsko
Preminger
-
Vozdra_123
kako nije kad ti je tek 22Beatrice_22 wrote:ne znam jel sto starim (rano je, brate) ali meni stosta od pica bolje prija nego pivo...Vozdra_123 wrote:moosehead!
ma zensko si zato ne volis pivo
-
car-x
kad sam u bosni onda je to obicno:

ima cudan smek, i ko nije "odrasto" na tom pivu, sigurno mu se na prvu nece svidjeti..
u becu sam pojavom blopera definitivno preso na:

sto se tice najbolje pive, u becu je to meni ova iz wieden bräu-a:

a u pragu sam pio jos i bolje pivo i to je za mene najbolje mjesto na svijetu.. mislim da se kafana zove "u fleku"..
tu te niko ne pita sta ces pit.. cim sjedes, donesu kriglu pred tebe.. a kad dodje vrijeme da se "presijece" sluze odlicno viljamovku..

ima cudan smek, i ko nije "odrasto" na tom pivu, sigurno mu se na prvu nece svidjeti..
u becu sam pojavom blopera definitivno preso na:
sto se tice najbolje pive, u becu je to meni ova iz wieden bräu-a:

a u pragu sam pio jos i bolje pivo i to je za mene najbolje mjesto na svijetu.. mislim da se kafana zove "u fleku"..
tu te niko ne pita sta ces pit.. cim sjedes, donesu kriglu pred tebe.. a kad dodje vrijeme da se "presijece" sluze odlicno viljamovku..

-
car-x
moze i 0,3 tocena.. barem prva tri komada.. ne stignu se zagrijati.. sa inkrementiranim brojem rundi, javlja se zelja za vecom "zdjelom".. ovo govorim iz licnog iskustva kad je u pitanju toceni tuzlak..Any wrote:
al polovka tocena![]()
od stranih Stella ili Beck's
krenuli buraz i ja prvo s onom 0.25 pivom.. (1 KM).. vec drugu turu smo narucili 0.3 (1,5 KM).. da bi nakon dvije runde presli na 0.5 (2 KM).. a kad smo poslije par rundi (tu je brojanje postalo otezano) trazili vecu kriglu, donese nam cojk dvije krigle po litar i veli kuca casti dok se ne userete, jebo vas ko vas meni posla..
-
car-x
odlican izbor.. gotivim ova "bijela" piva.. ako budes u prilici probajStLouis wrote:Da li ste probali Jamican Red Stripe? Dobro!!
Ipak najvise volim Hefenweise, obavesno s limunom.
Od domacih me prijatno iznenadio Preminger.
svejedno da li hefetrüb iil kristallklar.. dobro je i jedno i drugo..
- vatana
Žiku povipija ovdje oca mi, hehe.
Od stranih uvjerljivo na prvom mjestu je češki Pilsner Urquell (takav ukus ima, bolji je od sexa, hehe) Na drugom mjestu mi je Tuborg Green, pa onda Becks i tako redom.
Guieness i one englesko-irske zajebancije za mene ne liče na pivu
Od stranih uvjerljivo na prvom mjestu je češki Pilsner Urquell (takav ukus ima, bolji je od sexa, hehe) Na drugom mjestu mi je Tuborg Green, pa onda Becks i tako redom.
Guieness i one englesko-irske zajebancije za mene ne liče na pivu
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Međede, ako ti treba pomoći - zovi!!B.Medjed wrote:.ebo vas 'vaka tema!!! Ja o'so jutros i kupio gajbu Urquela, i nista ne radim...![]()
Ko da gledam da ce puc' gajbica do veceras![]()
- uozo
Haj' pozuri!!!horns&drums wrote:Međede, ako ti treba pomoći - zovi!!B.Medjed wrote:.ebo vas 'vaka tema!!! Ja o'so jutros i kupio gajbu Urquela, i nista ne radim...![]()
Samo ponesi dvije velike da imamo sta za meze!!!
-
whow
Evo ja se spremam da udarim po Laskom poslije vecere ali ne smijem bas pretjerati mozda jedno 4 komada.horns&drums wrote:Međede, ako ti treba pomoći - zovi!!B.Medjed wrote:.ebo vas 'vaka tema!!! Ja o'so jutros i kupio gajbu Urquela, i nista ne radim...![]()
Shoba je to bas fino apsolvirao u svome postu , vidi se covjek " ljubitelj". Potpuno se slazem sa ocjenom da u BiH uopce ne postoji neka solidna selekcija bilo domaceg bilo uvoznog piva. Mozda je razlog djelimicno u tome sto u Bosni je najvaznije da se dobro uroka a manje vazno sta se pije. Nazalost prosjecna samoposluga u vecem Austriskom selu ima vecu selekciju piva nego neki bolji restorani u Sarajevu al valjda ce se i ovo promjeniti. Eto tako pa uzdravlje.
-
Any
car-x wrote:moze i 0,3 tocena.. barem prva tri komada.. ne stignu se zagrijati.. sa inkrementiranim brojem rundi, javlja se zelja za vecom "zdjelom".. ovo govorim iz licnog iskustva kad je u pitanju toceni tuzlak..Any wrote:
al polovka tocena![]()
od stranih Stella ili Beck's
krenuli buraz i ja prvo s onom 0.25 pivom.. (1 KM).. vec drugu turu smo narucili 0.3 (1,5 KM).. da bi nakon dvije runde presli na 0.5 (2 KM).. a kad smo poslije par rundi (tu je brojanje postalo otezano) trazili vecu kriglu, donese nam cojk dvije krigle po litar i veli kuca casti dok se ne userete, jebo vas ko vas meni posla..
imao sam slicnu situaciju takodje sa burazom ali je svo vrijeme piva bila od 0.5l
nego djes ba brate kak' je
- flora.sa
ovi stranci imaju privilegiju da probaju neka piva koja ja vidim tek sad na ovim slikama
ja najvise volim Tuborg...volim toceno Ozujsko, Sarajevsko...onda volim Sarajevsko u onoj maloj export boci...
i nikako ne volim piva iz limenki...totalno izgube okus...npr. Lasko pivo iz limenke mi je totalno bezze, dok je iz boce super.
ja najvise volim Tuborg...volim toceno Ozujsko, Sarajevsko...onda volim Sarajevsko u onoj maloj export boci...
i nikako ne volim piva iz limenki...totalno izgube okus...npr. Lasko pivo iz limenke mi je totalno bezze, dok je iz boce super.
- karanana
Toceno Karlovacko.
Ima tu i malih americkih pivnica koje prave dobro pivo (Point, Bass Ale...)
Sarajevsko se pokvarilo, posebno ono u flasi, jednostavno smrdi na flasu a cesto je i "skunky" (smrdi ko tvor). Valjda masine za pakovanje ne zavrnu cep kako bi trebalo.
Sarajevsko se pokvarilo, posebno ono u flasi, jednostavno smrdi na flasu a cesto je i "skunky" (smrdi ko tvor). Valjda masine za pakovanje ne zavrnu cep kako bi trebalo.
- flora.sa
ne..rekla bih da je dobro ne operukaranana wrote:Toceno Karlovacko.
- aNTropocentrio
Sarajevsko (mala flaša/export) ubjedljivo najjača piva u našem kraku Milječnog Puta.