omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sheilak

#76 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by sheilak »

Bibita ;-)
dacina_curica

#77 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by dacina_curica »

ijaoooooo ogladnih i rastuzi se u jednom cugu :sad: :-) :sad: :-) :sad: :-)

Najdrazi slatkis iz djetinjstva i dan danas takodje - Extra Tutti Frutti cokolada....mama mi je i sad kupi svaki put kad naleti :D i ja je smazem (svih 500g) za dva dana u vrh glave :-) :-) :-) :-) :-)
Image

Dado :D i Goga bombone (kupim i sad cesto), i jos one "karamele" od mentola, toga je vazda kod majke u zdjeli bilo :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Cokolesnik :D pogotovo onaj u velikim kutijama pa iskruzis vjeverice i kojekakve karifeke, pa hem se zasladis hem dobijes "igracku" :D
Kinder ladu ne moram ni spominjati, to se takoreci podrazumijeva :sad:
Rum plocice (sad kad naletim obaveznu kupim cijelu kutiju da mi ne zafali ndB) :-)

uh, mogla bih ja ovdje nabrajati do prekosutra (previse favorita :-) ) , jedino sto ne bih ni u snu vise pojela je Baltazar secerna tabla :run:
jedna

#78 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by jedna »

jao, a ja se sjetih (doduse, nije klopa :D ) onih kartonskih lutkica sto dodju kao u slikovnici, pa imas odjecu koju kruzis i uspomoc onih zakacki "oblacis" lutku. sjecam se da mi je posebno bila draga jedna plava i nikako nisam mogla skontat zasto mi govore da je njena kosa "plava" kad je zuta :-D a toliko mi se svidjala da sam cvrsto odlucila da cu svoju kosu farbati, pa da i ja budem "ista ko beba" (btw, to sam i realizovala nekih 10ak godina kasnije :) )
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#79 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by grunt »

Ne mogu da se sjetim imena,uglavnom cokoladice upakovane u foliju crvene,zelene,zlatne boje,vjeverica je bila naslikana ako se dobro sjecam :D
Rondo-c,cedevita bombone,rum plocice,mala coca-cola u staklenoj boci u koju se svaki put prije nego sto se popije ubacivao kamencic :? ...
Braco i seka :)
jedna

#80 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by jedna »

barby02 wrote:Dodje lunapark ili cirkus i sa njim secerna vata :-) Sad da nemam hljebam ne bih a tada , sva uljepljena uzivam. ..
daaaa... "vuna" je bila zakon. i to roza. a kad spomenuste dvojni c, neizostavno je bilo nakon konzumacije istog, napuhati tetrapak, pa pucati "bombe" nogom (sto vise pukne, to bolje).
konstatovasmo da je krash express bio no1 napitak, ali nesto kasnije pojavio se nesquik (obicno ga je neko donosio iz inostranstva). uf, kako sam to tek "sopala" (cak i onako "nasuho" prasak jela). i to onaj u zutoj kutiji sa onim zekom koji pokazuje palac :-)
Starac_Foco

#81 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by Starac_Foco »

Mislim da su te male cokoladice bile mini eurokrem plocice, sjecam se slika zivotinjica.
Ah da, sjecate li se malih mentol pastila u crveno-bijeloj kutijici?
dacina_curica

#82 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by dacina_curica »

I ja mislim da su te sarene cokoladice bile Takovo plocice ili sl. ......Ih, k'o da ih sad gledam, lijepo me flashback spuca :-) :-) :-) :sad:

.....I nisu omiljene ali me strasno podsjecaju na djetinjstvo, dok nas je majka cuvala i vazda pijukala NEGRO, odzacar grla :-) :-) :-) :-) :-)

jesu l' ove samo u mini izdanju? :D
Image
fa84

#83 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by fa84 »

neko je vec napisao da su se prije ovi gazirani sokovi punili u one staklenke od litru hehehhe
redondo72

#84 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by redondo72 »

Gricko - najomiljenija grickalica. Proizvodio PIK Čačak. Crvena kesica ako se neko seća.
čokoladne bananice - Soko Štark ( jok ove SL )
plazma keks
frutek sokići - fruktalovi za bebe u onim malim flašicama
GianFranco

#85 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by GianFranco »

Čuj FRUTEK SOKIĆI :lol: :lol: :lol:
Ako ovak nastavimo, završićemo sa RUBINOVIM VINJAKOM ;-)
ja.neron

#86 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by ja.neron »

OMILJENO PIĆE IZ DJETINJSTVA JE STIL(SA OKUSOM KIWI-a)
Starac_Foco

#87 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by Starac_Foco »

Obecavam da necu vise...
Sjetih se Fruktalovih sokova od 0,7 litara, u onim uskim tetrapak pakovanjima. Najvise sam volio visnju, cini mi se da je bilo zuto pakovanje.
Nekad je sve bilo ukusnije...
GianFranco

#88 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by GianFranco »

Starac_Foco wrote:Obecavam da necu vise...
Sjetih se Fruktalovih sokova od 0,7 litara, u onim uskim tetrapak pakovanjima. Najvise sam volio visnju, cini mi se da je bilo zuto pakovanje.
Meni je najbolja bila BRESKVA. :)
dacina_curica

#89 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by dacina_curica »

Starac_Foco wrote:Obecavam da necu vise...
Dvojni A s mrkvom :-) :-) :-) :-) :-) dajem litar krvi za litar tog soka :oops: u originalnom pakovanju (uski tetrapak, debela folija na vrhu i dnu, morao se nozem (il' otvaracem) probusiti) :-) :-) :-)

btw. OT....jel' jos uvijek prodaju one male otvarace uz pastetu? :D ja ono nikad nisam znala koristiti, vazda sam se kasapila :-) :-) :-) :-)
grunt

#90 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by grunt »

dacina_curica wrote:I ja mislim da su te sarene cokoladice bile Takovo plocice ili sl. ......Ih, k'o da ih sad gledam, lijepo me flashback spuca :-) :-) :-) :sad:

.....I nisu omiljene ali me strasno podsjecaju na djetinjstvo, dok nas je majka cuvala i vazda pijukala NEGRO, odzacar grla :-) :-) :-) :-) :-)

jesu l' ove samo u mini izdanju? :D
Image
Nisu ovo te cokoladice,ove su bile umotane u foliju,pa se samo raspakuju ,kako bi volio sada jednu smazati :D
dacina_curica

#91 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by dacina_curica »

ne znam onda na koje mislis :( ove su bile i u mini izdanju (u bojama i razlicitim zivotinjama), vazda ih bilo u paketicima iz maminog produzeca :-) :-) :-) (mada su paketici iz tatinog bili naj, naj......vazda kamara super Kras proizvoda i jos natrpaju igracaka pride) :D
grunt

#92 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by grunt »

To su bile male cokoladice od mozda jedno 2 griza :D ,bile su jeftine tako da smo to i najvise uzimali.Slicne su kao i eurokrem plocice (sa bjelim u sredini),upakovane u zlatnu,zelenu,plavu,crveno-rozu aluminijsku foliju i uvijek bi u samoposluzi stajale na polici naslagane jedna na drugu bez ikakve kutije :D !

Image
Image
Image :D
Last edited by grunt on 15/08/2008 14:52, edited 1 time in total.
dacina_curica

#93 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by dacina_curica »

ijaaaaaaaaaaaaaaooooooooooooo znam na sta mislis :D :D :D ....ali ko ce se sjetiti ko je to proizvodio :-? :-) :-) :-)

ja skoro mami kupih onu cokoladu "Najlepse Zelje" sa individualno zapakovanim cokoladicama (iz gluposti i nostalgije a i ne pogledah ko proizvodi **bem ti Stark).....odron :-? :roll: ......gora od ovih americkih cokolada (koje su mi ubjedjivo najpoganije)
chuchumbamayumbe

#94 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by chuchumbamayumbe »

Ja samo volio Choka pashtetu, ali onu u tubi...
Ili je to mozda bila Gavrilovic, veze nejmam, bilo je to prije tridesetak godina!?
grunt

#95 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by grunt »

chuchumbamayumbe wrote:Ja samo volio Choka pashtetu, ali onu u tubi...
Ili je to mozda bila Gavrilovic, veze nejmam, bilo je to prije tridesetak godina!?
Kako su se zvale one pastete ako se neko sjeca sa reklamom:al sam gladan,al sam gladan mmmm njam,njam,njam :lol:
dacina_curica

#96 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by dacina_curica »

grunt wrote:Kako su se zvale one pastete ako se neko sjeca sa reklamom:al sam gladan,al sam gladan mmmm njam,njam,njam :lol:
Njambo, Brzi mazales, Mocko, Njupko, Njambina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kjajević Majko

#97 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by Kjajević Majko »

Može se još dosta toga nabrojanog naći po prodavnicama, i rum ploćice su odlične. :)

Samo nigdje nisam vidio onaj sok Mirinda, njega sam pio stalno kakva kola i fanta. :D
fa84

#98 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by fa84 »

Kjajević Majko wrote:Može se još dosta toga nabrojanog naći po prodavnicama, i rum ploćice su odlične. :)

Samo nigdje nisam vidio onaj sok Mirinda, njega sam pio stalno kakva kola i fanta. :D
imas je kupiti manje vise svugdje
pravi je sarajevska pivara po licenci pepsija ;)
karanana

#99 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by karanana »

Kjajević Majko wrote:Može se još dosta toga nabrojanog naći po prodavnicama, i rum ploćice su odlične. :)

cuj nije mirindu vidio? nema gdje je nema. to ti se puni pod pepsi licencom. recimo kod hilme u merkuru to je jedina opcija sode od narandze koju i mozes kupiti jer on ne drzi fantu.

joj bila je jedna tema sa 30-40 stranica ovih raznoraznih proizvoda, sve sa slikama...ne mogu sad da je nadjem i da dam link onima koji je nisu vidjeli
grunt

#100 Re: omiljeni slatkis (pice,namaz...) iz djetinstva?

Post by grunt »

dacina_curica wrote:
Njambo, Brzi mazales, Mocko, Njupko, Njambina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: ja sam zaboravio imena skroz :D ,svaka cast ko je otvorio ovu temu da se malo vratimo u djetinstvo!
Post Reply