OLIMPOVE PRIČE - Tako nam malo treba

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
User avatar
Olimp 987
Posts: 103
Joined: 05/03/2011 17:04

#1 OLIMPOVE PRIČE - Tako nam malo treba

Post by Olimp 987 »

Sa koliko stvari si možemo zadovoljiti naša htjenja, potrebe i snove. Što više imamo sve više tražimo i nikako da stanemo, da odredimo granicu svojih potreba. U tim širenju svojih prohtjeva postajemo megalomani i nikako da si nađemo mir, spokoj i zadovoljstvo. Uvijek želimo više, više i više. Postajemo robovi svoje nezasitnosti, a tada doživljavamo emocionalni i ljudski krah. Tonemo i padamo unatoc materijalnom blagostanju koje je nagomilano oko nas.

A u stvari tako malo nam treba. Evo vam primjera:

Malo dasaka, najlona i eksera uz potreban trud i pripomoć prijatelja, zgodno mjesto u prirodi i evo nam raja za uživanje. I oni koji najviše imaju žude za ovakvime mjestom, za mirom i spokojom koji davno izgubiše, a koje treba znati doživjeti upravo ovdje, tu na ovome mjestu.

Na ovo sam predivno mjesto naišao na Dravi nizvodno od Barča, na desnoj obali rijeke. Koristio sam ga za predah i bio zadivljen lokacijom, jednostavnošću i mirom koji sam zatekao. Spokojno sam i zadrijemao poslije ručka koji sam ovdje pojeo i da nije bilo obilja komaraca kojima moja krv postade poslastica, prespavao bih u tome raju cijelo popodne.

Da li sam u pravu prosudite i sami ...


Image

:run:
realna do boli
Posts: 1674
Joined: 08/06/2006 13:04
Location: na mjestu ...

#2 Re: OLIMPOVE PRIČE - Tako nam malo treba

Post by realna do boli »

Treba zivjeti s prirodom.
Priustiti sebi odmor od danasnje trke, frke, vijesti....
Ovakva kucica, zanemaricemo komarece :D, bar na slici djeluje idilicno, robinzonski..mogla bi tu provesti neko vrijeme.
Poprilicno cijenim tisinu i mjesta gdje nema kamara ljudi.
User avatar
Lucazode
Posts: 2743
Joined: 27/03/2008 18:06
Location: Where I belong.

#3 Re: OLIMPOVE PRIČE - Tako nam malo treba

Post by Lucazode »

Naravno da treba priuštiti. Samo kad pomislim da se "odmor" sveo na šteku cigara i gajbu točene po noćnim klubovima, neka hvala. Dekica, travica :thumbup:
User avatar
Zovem se Zelena
Posts: 3461
Joined: 23/09/2010 13:17

#4 Re: OLIMPOVE PRIČE - Tako nam malo treba

Post by Zovem se Zelena »

Olimp 987 wrote:Sa koliko stvari si možemo zadovoljiti naša htjenja, potrebe i snove. Što više imamo sve više tražimo i nikako da stanemo, da odredimo granicu svojih potreba. U tim širenju svojih prohtjeva postajemo megalomani i nikako da si nađemo mir, spokoj i zadovoljstvo. Uvijek želimo više, više i više. Postajemo robovi svoje nezasitnosti, a tada doživljavamo emocionalni i ljudski krah. Tonemo i padamo unatoc materijalnom blagostanju koje je nagomilano oko nas.

A u stvari tako malo nam treba.
Akcentirat ću ovo citirano! U biti je najkaše zadovoljiti svoje potrebe i snove, ako već znaš koji su... Džaba ti sva ljepota ove naše zemlje, džaba ti ovakav raj na dohvat ruke, džaba ti na kraju krajeva i dekica i trava na svakom koraku kada te mrzi izaći iz kuće.

Najbitnije u svemu tome je pokrenuti sebe, a onda mjesta i prilika kao što je ova imaš na pretek.
Post Reply