Okupirana srpska podrucja

Da li bi vi dali nezavisnost ili ukinuli okupirana srpska podrucja?

Bih
10
59%
Ne bi
7
41%
Neznam
0
No votes

Total votes: 17

danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
danas wrote:kaze se "seni seviyorum" crni gavrilo... :lol: :lol: :lol:
turski mi ne ide nesto najbolje :D :lol:
naucices, ima vremena... :D :D :D mlad si... :lol:
Toozla

Post by Toozla »

....Gavrilo, nahebo si kad Ake vidi sta si pis'o..... :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:
gavrilo wrote:
danas wrote:kaze se "seni seviyorum" crni gavrilo... :lol: :lol: :lol:
turski mi ne ide nesto najbolje :D :lol:
naucices, ima vremena... :D :D :D mlad si... :lol:
jebi ga ... burcu me naucila neke druge stvari :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:
Novi_Nick wrote:Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.
:lol:

kao prvo ... boli me kurac koje gene nosim. geni treba da se mjesaju ... zato smo tako lijep narod :D

a ako je tebi bitno da imas "cistu krv" onda obrij glavu na celavo, obuci bombericu i cizme, nalijepi 88 negdje na majici ... i daleka ti kuca bila :zzzz:
:lol: Vidis "oko" kako sam te nas'o, argumentima i samo argumentima. Trk brzo na test DNK, mozda nisi uopste srbin kako mislis i kako ti raznorazni mitovi ispiraju lagano ali sigurno mozak nego neki X etnikus :lol: ?
gavrilo

Post by gavrilo »

Toozla wrote:....Gavrilo, nahebo si kad Ake vidi sta si pis'o..... :D :D :D
jebi ga...

za jedne sam ... izdajnik i balija (zamisli ... nazvase me balijom)

a za druge ... salonski cetnik

pa ti sad izvagaj :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:
gavrilo wrote:
Novi_Nick wrote:Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.
:lol:

kao prvo ... boli me kurac koje gene nosim. geni treba da se mjesaju ... zato smo tako lijep narod :D

a ako je tebi bitno da imas "cistu krv" onda obrij glavu na celavo, obuci bombericu i cizme, nalijepi 88 negdje na majici ... i daleka ti kuca bila :zzzz:
:lol: Vidis "oko" kako sam te nas'o, argumentima i samo argumentima. Trk brzo na test DNK, mozda nisi uopste srbin kako mislis i kako ti raznorazni mitovi ispiraju lagano ali sigurno mozak nego neki X etnikus :lol: ?
varas se... nasao sam ja tebe :wink:

kazem ti ... meni geni nisu bitni ... za razliku od tebe :wink:

kad planiras da obrijes glavu? :oops:
Toozla

Post by Toozla »

gavrilo wrote:
jebi ga...

....kakav balija....ti si pravi Turcin...... :D :lol: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Toozla wrote:
gavrilo wrote:
jebi ga...

ne, ne ... X etnikus :D
melina

Post by melina »

vidim lijepo... dok je god srba i ova druga dva naroda, da se svijet može fino zamajavati... ministarsko vijeće može uvesti i 2 pdv-a ... narod ništa ne bi primjetio :D :D :D

jel ko od vas gledao terzica i lagumdziju u emsiji ''posteno govoreci'' ?
gavrilo

Post by gavrilo »

melina wrote:jel ko od vas gledao terzica i lagumdziju u emsiji ''posteno govoreci'' ?
i am not listening to hip hop :D

:kiss:
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:
Novi_Nick wrote:
gavrilo wrote: :lol:

varas se... nasao sam ja tebe :wink:

kazem ti ... meni geni nisu bitni ... za razliku od tebe :wink:

kad planiras da obrijes glavu? :oops:
:lol: Evo ti @Sarafa i @Danas neka ti objasne, ja vise stvarno ne mogu :-D Sutra se sisam na celavo samo za tvoju informaciju :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:Sutra se sisam na celavo samo za tvoju informaciju :lol:
znao sam :D
melina

Post by melina »

gavrilo ;-)

gledam naslove na forumu, koje su nam teme zanimljive, a jos mi odzvanjaju riječi jednog gosta u toj emisiji, nisam sigurna da li je poljoprivrenik ili iz grafičarske struke...

jednostavno kaže: kupio sam tri hljeba, 2 marke i 10 feninga.. a zaraditi se ne moze !!!

i stvarno... o čemu mi mislimo... :roll:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

ja samo pjevam :D
ja samo sviram :D
ja nemam razlog da se zivciram :D

jer volim SVE sto vole mladi ;)
neutralac

Post by neutralac »

gavrilo wrote:
Toozla wrote:
gavrilo wrote: jebi ga...

ne, ne ... X etnikus :D
A ne, ne. Tijesi pravi Turcin-vidi se koji nick koristis. :D
gavrilo

Post by gavrilo »

melina wrote:gavrilo ;-)
melina ;-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Cijela3 wrote: Jel znas kad su Albanci dobili alfabet? Tek 1908 godine. To je nepismeni narod, narod stocara, koji je zivio na planinama u Albaniji.
Prvi pisani dokumnet albanskog, stara forma, pronadjen je na podrucju Elbasana i datira izmedju 6-8 vijeka, neka vrsta liturgije i molitve...
A pored toga dolaskom Osmanlija prilagodili su arapsko pismo svom glasovnom sistemu!
!878 a ne 1908 je prizrenska liga prilagodila danasnje latinicno pismo kojim se pise allbanski albanskom glasovnom sistemu, do tada su se korisitle i verzije latinicnog i grckog pisma , istina u manjem borju i to uglavnom po manastirima i primorskim gradovima!
Stari

Post by Stari »

Procitvasi neke komentare na ovoj temi dodjoh do meni novih saznanja da postoje i istorijske varijante po kojima se kosovska bitka uopste nije dogodila. To me ponuka da potrazim (posto mi je istorija republike srbije fakat losija strana) eventualne informacije u nordijskoj nacionalnoj enciklopediji. I evo sta oni kazu o tome:

Kosovo polje [kc´scvc pc´lj3] (serbiska, 'Trastfältet'), långsträckt högslätt i Kosovo, Serbien och Montenegro. K. har varit slagfält för flera uppgörelser mellan serber och osmaner. Mest känt är ett stort slag 28 juni 1389, där osmanerna under sultan Murad I (som stupade i slaget) besegrade en koalition av bl.a. serbiska och bosniska styrkor under furst Lazar (även han stupade). På grund av Murads död kunde inte osmanerna realisera sin seger, vilket möjliggjorde för Serbien att förbli ett tributbetalande territorium till mitten av 1400-talet. Händelsen har en central plats i serbisk nationalkänsla. Ett gigantiskt massmöte (ca 1 miljon deltagare) vid K. 28 juni 1989 under ledning av Slobodan Milo{evi( räknas som startskottet för den utveckling som ledde till de jugoslaviska krigen. Sedan Kosovokriget 1999 administreras provinsen av

Prijevod:
Kosovo Polje (sto na srpskom znaci poljana gdje zivi ptica zvana Kos), predstavlja izduzenu visoravan u provinciji Kosovo, Srbija i Crna Gora. Kosovo je bilo popriste vise okrsaja izmedju Srba i Osmanlija. Najpoznatiji medju tim okrsajima se desio 28 juna 1389, kad su Osmanlije predvodjeni sultanom Muradom (Muratom- koji je tu tada i poginuo) pobijedili koaliciju srpsko- bosanskih snaga pod vodjstvom kneza Lazara (koji je takodje tu i tada poginuo). Zbog Muratove smrti osmanlije nisu mogli realizovati svoju pobjedu, sto je omogucilo Srbiji da ostane teritorijum placanja pristojbe sve do sredine 1400-tih godina. Taj dogadjaj zauzima centralno mjesto u nacionalnim osjecanjima Srba.
28 juna 1989 se tu desio i gigantski narodni zbor pod rukovodstvom Slobodana Milosevica sto se racuna kao pocetak dogadjaja koji su svojim razvojem doveli do Jugoslavenskih ratova. Od 1999 Kosovom administrativno upravlja medjunarodna zajednica.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@cijala3

Nemoj pricat.
Bosnjaci su imali svoje pismo, Hrvati svjetske drame a Srbi prije Karadzica(Vuka) skoro nisu imali ista. Cak je i Vuk Karadzic predstavio "Hasanaginicu" kao najbolje iz srpske kulture iako su autori bili Bosnjaci. Za Albance ti je vec neko objasnio nego si ti pun prica o "nebeskim" Srbima a ustvari vecina vase historije je uvelicana i prepravljena na vasu korist kao i hrvatska. Kazes u srednjem vijeku Kosovo dio Srbije ali i Dalmacija je bila dio Bosne tada, opet sada su skoro jedini Bosnjaci tamo turisti kosto su Srbi malesna manjina na Kosovu.
I sta okrece se za Srbiju? Dosta je sto su vas pustili da pokusate istrjebit cijele narode(narucito Bosnjake) i unistit cijele drzave mislis da ce iko vam jos pomoc da isto radite. Ako ulazu u vas to je zbog svoje koristi ko i Slovenci u Bosnu sto ulazu.
Srpska vojska je u balkanskom ratu okupirala Kosovo jer je ono mozda 4 stoljeca bilo tipicni albanski dio nego je zbog pomoci Rusa Albanija ostala bez Kosova pa ste ga vi okupirali.
A znas li sto je tolko podsjecanja na srpsku kulturu ostalo jer je puno Albanaca vama dalo besu da ce to cuvat ali kada ste ih poceli napadati i konstanto tjerat sa Kosova oni su ih poceli napadati(naravno neopravdano) ali vi zelite reci da je Kosovo vase. Znas li sta je historija? Proslost. To je i Kosovo za vas, historija i proslost. A sadasnjost tamo je albanska i Crnogorci vise nece sa vama.
Haj cao
TheGame

Post by TheGame »

idi ohladi...

volio ti il ne volio srbija počinje sa pregovorima o pridruživanju E.U.

a što se istorije tiče...sjedi 1
Zadig

Post by Zadig »

ovaj murat i lazar mi se bar cine casni likovi...obojica poginuli...
sto ovi nasi ne poginuse odma majku im
:x
mostarac

Post by mostarac »

kako bi bio sevap da se moze napravit atomska bomba takva da joj se moze striktno odredit granica djelovanja pa je bacit da djeluje unutar granica bivse Juge, izuzimajuci Sloveniju. ucinili bi uslugu cvojecanstvu :x :x
TheGame

Post by TheGame »

umro je mostar wrote:kako bi bio sevap da se moze napravit atomska bomba takva da joj se moze striktno odredit granica djelovanja pa je bacit da djeluje unutar granica bivse Juge, izuzimajuci Sloveniju. ucinili bi uslugu cvojecanstvu :x :x
bačena je "psihološka" atomska bomba

ideja ti nije loša
Post Reply