Okupatori Bosne i Hercegovine
-
mladoliki
Budući da su po tebi Hrvati, tj cc 95% njih ustaše, a Srbi njih cc 95% četnici, ko je onda ostao u toj tvojoj zemlji na 18 % teritorije koju je kontrolirala Armija BiH- sve sami pozitivci i merhametlije? Podaci govore da je to LAŽ i da su činjeni zločini sa kojima se treba konačno suočiti. Naravno da se Armija na početku borila za normalnu BiH, ali je u svojoj borbi od kraja 1992., ne voljom običnih boraca i građana, nego vlastodržaca-Alije i kompanije, itekako odstupila od borbe za "multivitaminsku BiH", islamizirana je, svi bitni ljudi nebošnjačke nacionalnosti su sklonjeni, počinjeno je dosta zločina od koje sam samo naveo nekih 900 ubijenih civila i zarobljenika Hrvata, srušene i desakralizirane crkve, a ima toga i kada su Srbi u pitanju. Obične ljude ne treba trpati u koš sa političarima i liderima, mnogi su išli u vojske u koje su morali i tamo gdje su se zadesili boreći se za vlastiti život i braneći kuću, bili su pod propagandom lokalnih vlasti i nije lijepo nazivati ih generalno fašistima.
Najsmješnije od svega je što su te iste "ustaše" primile hiljade Muslimana u svojoj zemlji (što ne odoše kod "četnika"), deblokirale Bihaćki džep, oslobodile stotine kilometara BiH, razvalile velikosrpsku armadu i došle do Banjaluke za par dana. Vidiš, nakon Washingtonskog sporazuma i ustaše su se počele boriti za BiH. I četnici su se borili za BiH, svi su se borili za BiH, ali po vlastitoj mjeri. Meni kao Bosancu ne odgovara ni jedan od ova tri modela-ni ustašija, ni velika srbija , ni džamahirija. Ja hoću Bosnu i Hercegovinu, svaki komad da bude moj i od svakog drugog čovjeka, a ne ovo srpsko, ono bošnjačko, ono hrvatsko.
Najsmješnije od svega je što su te iste "ustaše" primile hiljade Muslimana u svojoj zemlji (što ne odoše kod "četnika"), deblokirale Bihaćki džep, oslobodile stotine kilometara BiH, razvalile velikosrpsku armadu i došle do Banjaluke za par dana. Vidiš, nakon Washingtonskog sporazuma i ustaše su se počele boriti za BiH. I četnici su se borili za BiH, svi su se borili za BiH, ali po vlastitoj mjeri. Meni kao Bosancu ne odgovara ni jedan od ova tri modela-ni ustašija, ni velika srbija , ni džamahirija. Ja hoću Bosnu i Hercegovinu, svaki komad da bude moj i od svakog drugog čovjeka, a ne ovo srpsko, ono bošnjačko, ono hrvatsko.
- and
mladoliki wrote:Budući da su po tebi Hrvati, tj cc 95% njih ustaše, a Srbi njih cc 95% četnici, ko je onda ostao u toj tvojoj zemlji na 18 % teritorije koju je kontrolirala Armija BiH- sve sami pozitivci i merhametlije? Podaci govore da je to LAŽ i da su činjeni zločini sa kojima se treba konačno suočiti. Naravno da se Armija na početku borila za normalnu BiH, ali je u svojoj borbi od kraja 1992., ne voljom običnih boraca i građana, nego vlastodržaca-Alije i kompanije, itekako odstupila od borbe za "multivitaminsku BiH", islamizirana je, svi bitni ljudi nebošnjačke nacionalnosti su sklonjeni, počinjeno je dosta zločina od koje sam samo naveo nekih 900 ubijenih civila i zarobljenika Hrvata, srušene i desakralizirane crkve, a ima toga i kada su Srbi u pitanju. Obične ljude ne treba trpati u koš sa političarima i liderima, mnogi su išli u vojske u koje su morali i tamo gdje su se zadesili boreći se za vlastiti život i braneći kuću, bili su pod propagandom lokalnih vlasti i nije lijepo nazivati ih generalno fašistima.
slazem se,to je ono za sta se borila arbih.sve sto nije bilo u tom duhu ne podrzavam,za zlocine svako treba odgovarati i naravno da sam protiv toga.
ko je koga primao i zbog cega to je duga prica.
i meni bi kao bosancu odgovarao gradjanski tip drzave i ustav recimo kao crnogorski.
- Prozor
Polahko se sve vise provlaci prica tihog izjednacavanja strana i predstavljanja bosnjackog cilja kao "dzamaharija". Sto li...mladoliki wrote:Budući da su po tebi Hrvati, tj cc 95% njih ustaše, a Srbi njih cc 95% četnici, ko je onda ostao u toj tvojoj zemlji na 18 % teritorije koju je kontrolirala Armija BiH- sve sami pozitivci i merhametlije? Podaci govore da je to LAŽ i da su činjeni zločini sa kojima se treba konačno suočiti. Naravno da se Armija na početku borila za normalnu BiH, ali je u svojoj borbi od kraja 1992., ne voljom običnih boraca i građana, nego vlastodržaca-Alije i kompanije, itekako odstupila od borbe za "multivitaminsku BiH", islamizirana je, svi bitni ljudi nebošnjačke nacionalnosti su sklonjeni, počinjeno je dosta zločina od koje sam samo naveo nekih 900 ubijenih civila i zarobljenika Hrvata, srušene i desakralizirane crkve, a ima toga i kada su Srbi u pitanju. Obične ljude ne treba trpati u koš sa političarima i liderima, mnogi su išli u vojske u koje su morali i tamo gdje su se zadesili boreći se za vlastiti život i braneći kuću, bili su pod propagandom lokalnih vlasti i nije lijepo nazivati ih generalno fašistima.
- Ahmmed
Ja sam oduvijek za Džamahiriju Bosnu i HercegovinuProzor wrote:Polahko se sve vise provlaci prica tihog izjednacavanja strana i predstavljanja bosnjackog cilja kao "dzamaharija". Sto li...mladoliki wrote:Budući da su po tebi Hrvati, tj cc 95% njih ustaše, a Srbi njih cc 95% četnici, ko je onda ostao u toj tvojoj zemlji na 18 % teritorije koju je kontrolirala Armija BiH- sve sami pozitivci i merhametlije? Podaci govore da je to LAŽ i da su činjeni zločini sa kojima se treba konačno suočiti. Naravno da se Armija na početku borila za normalnu BiH, ali je u svojoj borbi od kraja 1992., ne voljom običnih boraca i građana, nego vlastodržaca-Alije i kompanije, itekako odstupila od borbe za "multivitaminsku BiH", islamizirana je, svi bitni ljudi nebošnjačke nacionalnosti su sklonjeni, počinjeno je dosta zločina od koje sam samo naveo nekih 900 ubijenih civila i zarobljenika Hrvata, srušene i desakralizirane crkve, a ima toga i kada su Srbi u pitanju. Obične ljude ne treba trpati u koš sa političarima i liderima, mnogi su išli u vojske u koje su morali i tamo gdje su se zadesili boreći se za vlastiti život i braneći kuću, bili su pod propagandom lokalnih vlasti i nije lijepo nazivati ih generalno fašistima.
Ma, vidi, Prozor.....Uz puno razumijevanje bića Bosne i Hercegovine, ono što mi ide na živce jeste jedna intenca koja bi , valjda, trebala da pokaže da Bošnjaci( a i Bosanci i Hercegovci koji potiču iz "muslimanskog povijesnog kruga) ni u kojem slučaju ne bi mogli biti "normalni" da nije Srba I Hrvata, kao prirodno, genetski sekularnih naroda.....Pa bi, ne daj Bože, u nedostatku istih, namah proglasili "džamahiriju"...Jer , u državama gdje su većina Srbi i Hrvati, demokracija je ostvarena, dakako i sekularizam, dok bi Bošnjaci, čim bi im se pružila prilika, namah stvorili Afganistan po uzoru na talibane.... A sve uz visokoškolske ustanove na kojima bi glavni predmeti za muškarce bili opasavanje eksplozivom i "raznos" dok bi glavni ženski predmet bio "nikab na tisuću načina"....
- cyprus
Oj sad si gotov. Ne gine ti ovdje etiketa ustaše.mladoliki wrote:Budući da su po tebi Hrvati, tj cc 95% njih ustaše, a Srbi njih cc 95% četnici, ko je onda ostao u toj tvojoj zemlji na 18 % teritorije koju je kontrolirala Armija BiH- sve sami pozitivci i merhametlije? Podaci govore da je to LAŽ i da su činjeni zločini sa kojima se treba konačno suočiti. Naravno da se Armija na početku borila za normalnu BiH, ali je u svojoj borbi od kraja 1992., ne voljom običnih boraca i građana, nego vlastodržaca-Alije i kompanije, itekako odstupila od borbe za "multivitaminsku BiH", islamizirana je, svi bitni ljudi nebošnjačke nacionalnosti su sklonjeni, počinjeno je dosta zločina od koje sam samo naveo nekih 900 ubijenih civila i zarobljenika Hrvata, srušene i desakralizirane crkve, a ima toga i kada su Srbi u pitanju. Obične ljude ne treba trpati u koš sa političarima i liderima, mnogi su išli u vojske u koje su morali i tamo gdje su se zadesili boreći se za vlastiti život i braneći kuću, bili su pod propagandom lokalnih vlasti i nije lijepo nazivati ih generalno fašistima.
-
mladoliki
Svakih 100 metara džamija, to mi baš ne liči na džamahiriju.
"Polahko" smo mi svi vazda govorili, samo nismo smjeli reći H naglas zbog onih zloglasnih komunjara. Ti nemaš petlju da vidiš grijehe unutar struktura vlastitog naroda- ti si isti kao i oni koji negiraju genocid, "ne znaju" za masovne grobnice, nemaju pojam za Heliodrom, Dretelj, Manjaču, Keraterm... Eto ja tebe baš izjednačih- ne narod nego tvoj mentalni sklop. Laku ti noć bez H!
"Polahko" smo mi svi vazda govorili, samo nismo smjeli reći H naglas zbog onih zloglasnih komunjara. Ti nemaš petlju da vidiš grijehe unutar struktura vlastitog naroda- ti si isti kao i oni koji negiraju genocid, "ne znaju" za masovne grobnice, nemaju pojam za Heliodrom, Dretelj, Manjaču, Keraterm... Eto ja tebe baš izjednačih- ne narod nego tvoj mentalni sklop. Laku ti noć bez H!
- Prozor
Ma tvoja prazna prica fakat vise ide na zive, kakvi ba mudzahedini? Zbog mudzahedina? HA HA HA HA! Ta prica se provlaci od 90´ a prvi mudzahedin je krocio na bosansku zemlju najmanje dva mjeseca nakon izbijanja rata, a vecina mnogo kasnije. Bas su neki ljudi tvrdoglavi.bosank_a wrote:Zbog mudzahedina - koje nasa vlada ubrzano salje iz zemlje pod pritiskom svijeta.
Hoce li ta informacija doprijeti do tebe ikad.
Nevjerovatno je koliko su neki ljudi tvrdoglavi.
- Prozor
Ma nema ba, kakva bi ovo tek bila rupa da nismo okruzeni Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom....Ahmmed wrote:Ja sam oduvijek za Džamahiriju Bosnu i HercegovinuProzor wrote:Polahko se sve vise provlaci prica tihog izjednacavanja strana i predstavljanja bosnjackog cilja kao "dzamaharija". Sto li...mladoliki wrote:Budući da su po tebi Hrvati, tj cc 95% njih ustaše, a Srbi njih cc 95% četnici, ko je onda ostao u toj tvojoj zemlji na 18 % teritorije koju je kontrolirala Armija BiH- sve sami pozitivci i merhametlije? Podaci govore da je to LAŽ i da su činjeni zločini sa kojima se treba konačno suočiti. Naravno da se Armija na početku borila za normalnu BiH, ali je u svojoj borbi od kraja 1992., ne voljom običnih boraca i građana, nego vlastodržaca-Alije i kompanije, itekako odstupila od borbe za "multivitaminsku BiH", islamizirana je, svi bitni ljudi nebošnjačke nacionalnosti su sklonjeni, počinjeno je dosta zločina od koje sam samo naveo nekih 900 ubijenih civila i zarobljenika Hrvata, srušene i desakralizirane crkve, a ima toga i kada su Srbi u pitanju. Obične ljude ne treba trpati u koš sa političarima i liderima, mnogi su išli u vojske u koje su morali i tamo gdje su se zadesili boreći se za vlastiti život i braneći kuću, bili su pod propagandom lokalnih vlasti i nije lijepo nazivati ih generalno fašistima.
Najsmješnije od svega je što su te iste "ustaše" primile hiljade Muslimana u svojoj zemlji (što ne odoše kod "četnika"), deblokirale Bihaćki džep, oslobodile stotine kilometara BiH, razvalile velikosrpsku armadu i došle do Banjaluke za par dana. Vidiš, nakon Washingtonskog sporazuma i ustaše su se počele boriti za BiH. I četnici su se borili za BiH, svi su se borili za BiH, ali po vlastitoj mjeri. Meni kao Bosancu ne odgovara ni jedan od ova tri modela-ni ustašija, ni velika srbija , ni džamahirija. Ja hoću Bosnu i Hercegovinu, svaki komad da bude moj i od svakog drugog čovjeka, a ne ovo srpsko, ono bošnjačko, ono hrvatsko..
Ma, vidi, Prozor.....Uz puno razumijevanje bića Bosne i Hercegovine, ono što mi ide na živce jeste jedna intenca koja bi , valjda, trebala da pokaže da Bošnjaci( a i Bosanci i Hercegovci koji potiču iz "muslimanskog povijesnog kruga) ni u kojem slučaju ne bi mogli biti "normalni" da nije Srba I Hrvata, kao prirodno, genetski sekularnih naroda.....Pa bi, ne daj Bože, u nedostatku istih, namah proglasili "džamahiriju"...Jer , u državama gdje su većina Srbi i Hrvati, demokracija je ostvarena, dakako i sekularizam, dok bi Bošnjaci, čim bi im se pružila prilika, namah stvorili Afganistan po uzoru na talibane.... A sve uz visokoškolske ustanove na kojima bi glavni predmeti za muškarce bili opasavanje eksplozivom i "raznos" dok bi glavni ženski predmet bio "nikab na tisuću načina"....
- IZVANZEMALJAC
U IZVANZEMALJCEliberal wrote:pa u koju ti grupu spadas vanzemaljac....jadan BIJOIZVANZEMALJAC wrote:OKUPATORI PA TO ZNA I MALO DJETE.
SVI ONI KOJI ŽIVE U BOSNI I HERCEGOVINI A NEGIRAJU JE, SVI ONI KOJI SU SE BORILI I BORE PROTIV NJE, SVI ONI KOJI IMAJU SUSJEDNE NAM ZEMLJE ZA DOMOVINU A NIT SU KAD TAMO BILI NIT IH KO TAMO ŠLJIVI, SVI ONI ŠTO SU NACIJONALNOST I MATERNJI JEZIK PROMJENILI PREKO NOČI...
SVA ONA JADNA STVORENJA ŠTO SU JIM OPRALI MOZAK ILI ŠTO GA NIKAD NISU NI IMALI, ONI ŠTO VJERUJU U NEKE BAJKE, ŠTO SU UVJERENI DA SU NEKI BOŽJI NAROD ILI NEKA SUPER RASA LJUDI.
SVI ONI ŠUPCI ŠTO CJELI ŽIVOT NISU IMALI JEDNE VLASTITE MISLI VEČ ŽIVE PO SCENARIJU NEKOG JOŠ VEČEG ŠUPKA, KOJI JE UMRO DAVNIH DANA I KOJI JE SEBE IMAO ZA NEŠTO EKSTRA. ONOG ŠUPKA KOJI JE ŽIVIJO U DRUGA VREMENA PA MU I NE ZAMJERIŠ TOLIKO ŠTO JE BIO TOLIKI DEBIL.
JADAN JE ONAJ ČIJE SVE ZNANJE DOLAZI OD TAKVI ŠUPAKA I NI NA KRAJ PAMETI MU NE PADA DA BI NEŠTO MOŽDA MOGLO BITI DRUGAČIJE.
MOŽDA JEDNOG DANA NEKI SVATE DA ZEMLJA NIJE RAVNA PLOČA.![]()
-
bosank_a
Prozor wrote:Ma tvoja prazna prica fakat vise ide na zive, kakvi ba mudzahedini? Zbog mudzahedina? HA HA HA HA! Ta prica se provlaci od 90´ a prvi mudzahedin je krocio na bosansku zemlju najmanje dva mjeseca nakon izbijanja rata, a vecina mnogo kasnije. Bas su neki ljudi tvrdoglavi.bosank_a wrote:Zbog mudzahedina - koje nasa vlada ubrzano salje iz zemlje pod pritiskom svijeta.
Ti i dalje vjeruj u svoje bajke.
Po tebi mudzahedini nisu ni dosli u BIH
- Ahmmed
Slušaj, najveći broj džamija u BiH, napravljen je šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Sarajevo ( tačnije , njegovih šest općina) 1991 imalo je ravno STOTINU džamija. I džamahirija znači republika. Ni manje ni više.Ni islamska,ni građanska, ni ovakva ni onakva....Samo republika. A sad, što su neki, kojima smeta H, podložni uticaju velikih "poznavatelja" islama, tipa Miroljuba Jevtića, njihov problem.mladoliki wrote:Svakih 100 metara džamija, to mi baš ne liči na džamahiriju.
I otkud ti znaš, da prije niko nije govorio lahko, mehko....Ako ti se ne govori, ne moraš, niko te ne tjera. U pravopisu bosanskoga jezika, kakav god on bio, ta je mogućnost dozvoljena, pa ću da je koristim, bez želje za posebnim pojašnjavanjem.
I otkud tebi pravo da donosiš zaključke, na osnovu pet-šest postova, vidi li neko ili ne vidi " grijehe unutar struktura vlastitoga naroda". Jer, ovdje su se napisali kilometri i kilometri postova o banditima u bošnjačkoj politici,o bošnjačkim lopovima i neznalicama, prevarantima i skorojevićima....Pisalo se , itekako, o zločinima koje su počinili pripadnici Armije BiH, o Kazanima, Grabovici, Buhinim kućama, Križančevom Selu, o djevojčicama sa Grbavice ubijenim snajperskim hicem, o porodici Ristović.....
- Ahmmed
Ti kad ne bi na usta....Fakat, jel tebe neko zlostavlja u Sarajevu?cyprus wrote:Oj sad si gotov. Ne gine ti ovdje etiketa ustaše.mladoliki wrote:Budući da su po tebi Hrvati, tj cc 95% njih ustaše, a Srbi njih cc 95% četnici, ko je onda ostao u toj tvojoj zemlji na 18 % teritorije koju je kontrolirala Armija BiH- sve sami pozitivci i merhametlije? Podaci govore da je to LAŽ i da su činjeni zločini sa kojima se treba konačno suočiti. Naravno da se Armija na početku borila za normalnu BiH, ali je u svojoj borbi od kraja 1992., ne voljom običnih boraca i građana, nego vlastodržaca-Alije i kompanije, itekako odstupila od borbe za "multivitaminsku BiH", islamizirana je, svi bitni ljudi nebošnjačke nacionalnosti su sklonjeni, počinjeno je dosta zločina od koje sam samo naveo nekih 900 ubijenih civila i zarobljenika Hrvata, srušene i desakralizirane crkve, a ima toga i kada su Srbi u pitanju. Obične ljude ne treba trpati u koš sa političarima i liderima, mnogi su išli u vojske u koje su morali i tamo gdje su se zadesili boreći se za vlastiti život i braneći kuću, bili su pod propagandom lokalnih vlasti i nije lijepo nazivati ih generalno fašistima.
-
bosank_a
and wrote:mudzahedini su se borili na pravoj strani
lnteresanto je da sva tri konstitutivna naroda u BIH misle da su se borili na pravoj strani ali svako na svojoj i kako ljudima dokazati da nisu u pravu.
A mene i kao i ove nase b-h politicare vala od nekog vremena za boli.
- and
lako dokazati,pustis himnu bih,hrvatske i srbije pa ce svak stajati mirno na himni drzave za koju se boriobosank_a wrote:and wrote:mudzahedini su se borili na pravoj strani
lnteresanto je da sva tri konstitutivna naroda u BIH misle da su se borili na pravoj strani ali svako na svojoj i kako ljudima dokazati da nisu u pravu.
- Ahmmed
Šta ćeš...Kako sama kažeš tvoju čaršiju četnici nisu plaho granatirali....bosank_a wrote:and wrote:mudzahedini su se borili na pravoj strani
- Prozor
Ti ili ne citas ili ne razumijes sta citas. Ti si rekla da se prica o dzamahiriji provlaci zbog mudzahedina, sto je sasvim pateticno ozbirom da jedno 1000 ljudi nikako ne mogu stvarati islamsku drzavu. A pored toga, ta prica je pocela jos 90´ a i ranije, a mudzahedini tek dosli kad je rat posao. Ako to objasnis prestajem vjerovati u svoje bajke...bosank_a wrote:Prozor wrote:Ma tvoja prazna prica fakat vise ide na zive, kakvi ba mudzahedini? Zbog mudzahedina? HA HA HA HA! Ta prica se provlaci od 90´ a prvi mudzahedin je krocio na bosansku zemlju najmanje dva mjeseca nakon izbijanja rata, a vecina mnogo kasnije. Bas su neki ljudi tvrdoglavi.bosank_a wrote:Zbog mudzahedina - koje nasa vlada ubrzano salje iz zemlje pod pritiskom svijeta.
-
bosank_a
Prozor wrote:Ti ili ne citas ili ne razumijes sta citas. Ti si rekla da se prica o dzamahiriji provlaci zbog mudzahedina, sto je sasvim pateticno ozbirom da jedno 1000 ljudi nikako ne mogu stvarati islamsku drzavu. A pored toga, ta prica je pocela jos 90´ a i ranije, a mudzahedini tek dosli kad je rat posao. Ako to objasnis prestajem vjerovati u svoje bajke...bosank_a wrote:Prozor wrote: Ma tvoja prazna prica fakat vise ide na zive, kakvi ba mudzahedini? Zbog mudzahedina? HA HA HA HA! Ta prica se provlaci od 90´ a prvi mudzahedin je krocio na bosansku zemlju najmanje dva mjeseca nakon izbijanja rata, a vecina mnogo kasnije. Bas su neki ljudi tvrdoglavi.
Do '92.g. nije bilo o tome govora.
-
bosank_a
Ahmmed wrote:Šta ćeš...Kako sama kažeš tvoju čaršiju četnici nisu plaho granatirali....bosank_a wrote:and wrote:mudzahedini su se borili na pravoj strani
Kad ce sreca i kako onda da shvatim ove sto se mrze da se nemogu gledati.
Ma i ne zanima me neka se dogovore sami, a ja cu ko' sav narod gledati da meni bude dobro.
Tu na politici ima tema zove se - sramota. Niko ni da priviri.
Toliko o ljudima.
- Ahmmed
bosank_a wrote:Ahmmed wrote:Šta ćeš...Kako sama kažeš tvoju čaršiju četnici nisu plaho granatirali....bosank_a wrote:
Kad ce sreca i kako onda da shvatim ove sto se mrze da se nemogu gledati.
Ma i ne zanima me neka se dogovore sami, a ja cu ko' sav narod gledati da meni bude dobro.
Tu na politici ima tema zove se - sramota. Niko ni da priviri.
Toliko o ljudima.
Aha....Blago tebi...Pa ne mrziš četnike....Možda ih voliš????
-
bosank_a
S kojim pravom ti mene to pitas!?
Moj post je za tebe visa matematika.
Predpostavila sam da ce stici takav tvoj odgovor na psiho bazi.
Procitaj jos jednom ako ne shvatis tvoj problem.
A koga ja volim ili ne je moj i
nemam potrebu da ti odgovaram na to pitanje.
- Ahmmed
Oprosti, nisam te prepoznobosank_a wrote:S kojim pravom ti mene to pitas!?