Okrsaj u sinteraju

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#151 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by mIRCerka »

neshto wrote:ja sam davno isto tako tužio jednu uticajnu firmu i nisam mogao vjerovati kako se sve u sekundi okrenulo protiv mene...
dobro procjeni situaciju i ne nasjedaj na "dobronamjerne" savjete sudija da je bolje odustati jer ionako nemaš šanse...
ako vidiš da je ima, idi do kraja!!!
Vidim da nisi upoznao adnana. On ce ici do kraja, sta god mu bilo ko savjetovao! Zato ga raja koja ga je upoznala i podrzava!
I on i zena su lavovi pravi!
teAMICA

#152 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by teAMICA »

mIRCerka wrote:
neshto wrote:ja sam davno isto tako tužio jednu uticajnu firmu i nisam mogao vjerovati kako se sve u sekundi okrenulo protiv mene...
dobro procjeni situaciju i ne nasjedaj na "dobronamjerne" savjete sudija da je bolje odustati jer ionako nemaš šanse...
ako vidiš da je ima, idi do kraja!!!
Vidim da nisi upoznao adnana. On ce ici do kraja, sta god mu bilo ko savjetovao! Zato ga raja koja ga je upoznala i podrzava!
I on i zena su lavovi pravi!
Ote mi rijec iz usta! Odavno nisam vidjela odlucniju i hrabriju osobu (osobe) od njih dvoje!
luciferino

#153 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by luciferino »

teAMICA wrote:Adnane - ADVOKAT + TUZBA = NAPLATA. A onda fino od tih para kupis jos vece dvoriste da Charli moze jurcat'.
Mamlazi jedni, cuj covjeku razbili mobitel, jos sebi ne mogu doc... :x :x :x
Pih, pa kad mogu UKRASTI zivotinju iz dvorista, mogu i mobilni razbiti. To im je jos najmanji problem. Cak bi bilo cudno da ga nisu razbili. Cak je i nadrealno da je cuko spasen. Ja sam stvarno mislila da ce ga ucmekati dok vide gazdi ledja, ali mi je drago da sam pogrijesila. Nemam nista krzneno, drzim pernata stvorenjca i ne znam sta bi bilo da ih neko tako otudji i jos ucjenjuje. Grozno, stvarno grozno sta su sebi dozvolili. Ali, lijepi mediji, slobodni internet i medijski publicitet. Treba oplest po njima, javno ih ponizavati svakom prilikom uz obaveznu tuzbu. Dosta vise "ne mozete mi nista" politike.
DaysleepeR

#154 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by DaysleepeR »

Adnan je prepametno postupio

Maglajlija je više od nemoći tim izbijanjem mobitela pokušao stvorit incident kako bi opet došlo do frke samo da ne bude po Adnanovom.
Njegovo ne odgovaranje na fizički napad istom mjerom je najpametnija stvar koju je mogao uraditi. Sve ostalo bi bilo dodatna komplikacija.
valter.ba

#155 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by valter.ba »

Bravo Adnane :thumbup: Cestitke na cooliranju i neka si papka doveo u stanje povisene razdrazljivosti :dance: Sada mislim da ti uopste ne treba advokat u ovoj fazi. Kada su podnesene krivicne prijave kantonalno tuzilastvo preuzima slucaj i oni po sluzbenoj duznosti ganjaju siledzije. Tebi poslije toga ostaje mogucnost za pokretanje parnicnog postupka za nadoknadu stete i tu ti treba advokat! Nisam htjeo da te lozim na fiziku jer si sada ti mogao biti objekt krivicnog gonjenja ali ti moram priznati da si to mangupski odradio :thumbup:
VeljaPas

#156 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by VeljaPas »

Evo Carlija I Adnana u SOSu:
Image

Cika Velja imate za ovo mustuluk![/quote]

mustuluk cemo kad sinteraj zamijenimo centrom za nezbrinute zivotinje.
8.000 Carlija ubiju svake godine najmanje.
mIRCerka

#157 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by mIRCerka »

Velja wrote:Evo Carlija I Adnana u SOSu:
Image

majko mila vidi Adnanu ozarena lica....
konyan

#158 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by konyan »

Velja, ima li ikakvih detalja kako ga je preuzeo? Je li na kraju ipak platio? Jesu li ga samo predali? Ima li ikakvog objasnjenja? Sta je bilo sa policijom i prijavom i sve ostalo?
Cober

#159 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Cober »

luciferino wrote:Odlicno. Najvaznije je da je cukec na sigurnom. :-D
Prijave su legle, treba sloziti sirovinama...ali je za takve ipak najpozeljnije da nalete na sebi ravnu sirovinu, a ako se tako nastave ponasati, hoce sigurno...boze, jesu ti ljudi mizerni, prodase dusu djavolu za 140 maraka.

Adnanu svaka cast, prije svega na zivcima, a onda na hrabrosti da se suprostavi i istrajnosti. :thumbup:
Na žalost nije odlično. Problem nimalo nije riješen, samo je ovaj Čarli spašen. A ubijenih Čarlija je 8.000 svake godine. I mi svi stalno dajemo pare i finansiramo to ubijanje. 750.000 KM godišnje iz budžeta. A nema previše onih koji se trzaju na to dok sami ne dođu na red. Adnanu svaka čast, respect i sva podrška, ali ljudi većinom kada završe samo svoj problem zaborave na sve druge Čarlije i uživaju u svom malom svijetu neosjetljivi previše na druge stravične patnje. Zahmetli im previše, bolje razmišljati kako kupiti nešto novo za sebe. Dok im ne upadnu u kuću. A onda njihov problem postaje najvažniji. Siguran sam da će Adnanovo suprotstavljanje pomoći i plasiranje vijesti po medijima makar malo doprinijeti svijesti svih nas koji smo gluhi po principu žao mi je ali šta ja tu mogu. A možemo. Svi mi pojedinačno možemo puno toga. I najmanje dizanje glasa u javnosti, i najmanje djelo pojedinca je puno za sve Čarlije.

Bio sam sa Adnanom ispred šinteraja juče. Trebali ste da čujete glasno jauke svih ostalih Čarlija koji su ostali unutra i njihovu sudbinu. Nije odlično. A mi svi učestvujemo u tome jer ćutimo i plaćamo tu patnju svaki dan.
mIRCerka

#160 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by mIRCerka »

Cober wrote:
Bio sam sa Adnanom ispred šinteraja juče. Trebali ste da čujete glasno jauke svih ostalih Čarlija koji su ostali unutra i njihovu sudbinu. Nije odlično. A mi svi učestvujemo u tome jer ćutimo i plaćamo tu patnju svaki dan.
Upravo zbog ovoga treba sada iskoristiti sav ovaj belaj i izboriti se da na mjesto direktora kafilerije dodje neko ko ce postivati zakon i nekoga ko ce organizovati rad kafilerije tako da uvijek ima neki dezurni tamo da pazi na cuke...
dok se ne promjene neke stvari, poput gasenja sintoraja i formiranja azila kao sto je cika Velja rekao, ono za sta se treba izboriti jeste sve ono sto sintoraj treba imati a nema...
izmedju ostalog da koriste kuke za hvatanje pasa sto im je SOS donirao...a ne sajle...da vrse eutanaziju a ne davljenje ili uspricavanje deterdzenta u srce zivotinja... nijedan medij nece prenjeti snimak ubijanja tih pasa jer su takvi snimci sokantni itd itd...a sto ne vidimo, to se i ne desava....
VeljaPas

#161 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:
Velja wrote:Evo Carlija I Adnana u SOSu:
Image

majko mila vidi Adnanu ozarena lica....
CARLI kao pobjednik:
Image
luciferino

#162 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by luciferino »

@Cober
Kazem odlicno i ostajem pri odlicno, jer je Carli mogao zaginuti. Ne znam da li je Adnan opste mogao spavati ovih par dana, ja ne bih sigurno. Pratim temu par dana i dirnulo me je licno, ne mogu bas reci kao da su moga cuku oteli, ali osjecam nevjerovatnu dozu zgadjenosti. Pa oni su spremni ne samo ubiti, nego i ucjenjivati ubistvom! U najmanju ruku monstruozno! S druge strane, razumijem tvoj post i shvatam da je situacija katastrofalna. Ali ima tu josh nesto. Ljudi nisu dovoljno informisani. Licno ne bih imala pojma sta se desava i kako ubijaju pse i kako otimaju ljubimce da nije ovog foruma. Apsolutno treba "iskoristiti" ovaj slucaj (mada rijec iskoristiti ruzno zvuci, najnormalnija stvar u svijetu je da neko ko dopusta (i sam cini) ovakve stvari bude ispaljen iz direktorske stolice brzinom svjetlosti) i pogurati medijski. Adnan je vec s "pravne" strane ucinio sto je i trebao - prijave su podnesene. Nadajmo se da sudstvo nece zakazati i da ce neke pticice biti spustene na zemlju.

I ne mogu opste opisati koliko mi je drago sto je cukica spasen. Bas je cukica, sve se bojim da bi se usudili nekog tornjaka oteti. Djubrad.
amrica

#163 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by amrica »

Pravo mi drago sto je Carli napolju, cak i izgleda dobar.

Sto se tice podrske Adnanu, ima nas jos, samo je problem sto Amila i Adnan tamo nemaju internet, pa je teze komunicirati.

Na kraju, da li su platili tih famoznih 140 KM ili su ga samo preuzeli?
in33sa

#164 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by in33sa »

Velja wrote: 8.000 Carlija ubiju svake godine najmanje.
Ovo mi je najgore u cijeloj ovoj prici.

Carli gore ili dole (naravno da je gazdi njegov pas najvazniji, njemu je Carli jedan i jedini) ostaje cinjenica da oni svake godine ubiju 8000 Carlija.

Da je to bar injekcijom, mada je i to uzasno, vec davljenjem i kako vec, ne zelim ni znati metode tih krvnika.

Uvijek mi je tragikomicno kako se mi guramo u drustvo modernih i naprednih drzava, kako se volimo predstaviti naprednim, kako je Sarajevo u rangu svjetksih metropola... a dozvoljavamo nesto sto je u svakom normalnom drustvu zakonom zabranjeno. Kod nas drzava finansira genocid nad psima, dok u normalnim drzavama zakon stiti te iste pse i te iste metode koje ovdje drzava finansira, tamo su zakonom kaznjive i zabranjene.

Smijesno i zalosno u isto vrijeme.
Cober

#165 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Cober »

luciferino wrote:@Cober
Kazem odlicno i ostajem pri odlicno, jer je Carli mogao zaginuti.
Pozdrav Luci, ne bih da zachatavam korisnu temu. Nemoj moj post shvatati tako lično, nisi bitna ti niti ja, i nije uopće upućen tebi kao neko kontriranje pa da ti ostaješ pri tome što kažeš, nego je samo iskorišten i upućen javnosti kao APEL što i sama kasnije naglašavaš. Ja lično ne bih bio pred šintorajem sa Adnanom da ne mislim da je bitno i da je odlično što je ovaj Čarli spašen. Ali ima ih još. Drago mi je što čujem da si se bar ovako informisala gdje živimo. Zato te molim pretraži moje stare postove na ovom podforumu i saznačeš mnogo toga na temu borbe protiv šinteraja i sistema.

Pozdrav, Cober.
Cober

#166 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Cober »

Na TV Hayat upravo najavljen prilog o Čarliju.. 18:15
jaca78

#167 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by jaca78 »

najavljen ali nije prikazan :-)
luciferino

#168 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by luciferino »

Cober wrote:
luciferino wrote:@Cober
Kazem odlicno i ostajem pri odlicno, jer je Carli mogao zaginuti.
Pozdrav Luci, ne bih da zachatavam korisnu temu. Nemoj moj post shvatati tako lično, nisi bitna ti niti ja, i nije uopće upućen tebi kao neko kontriranje pa da ti ostaješ pri tome što kažeš, nego je samo iskorišten i upućen javnosti kao APEL što i sama kasnije naglašavaš. Ja lično ne bih bio pred šintorajem sa Adnanom da ne mislim da je bitno i da je odlično što je ovaj Čarli spašen. Ali ima ih još. Drago mi je što čujem da si se bar ovako informisala gdje živimo. Zato te molim pretraži moje stare postove na ovom podforumu i saznačeš mnogo toga na temu borbe protiv šinteraja i sistema.

Pozdrav, Cober.
:thumbup: razumijemo se
Necu ni ja puno zacatavati. Znala sam da smo kao drustvo zaglibili do vrata, cula sam svasta nesto, ali priznajem da nisam znala da su spremni i na ovo samo zbog bijednih para. Eto, necu vishe. :)
Cober

#169 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Cober »

Namjerna obmana na TV Hayat?
Da li je moguće da je TV Hayat nakon najave priloga o Čarliju i JKP RAD nakon neke brze intervencije tako brzo i lako prekrižio novinarsku etiku?

Skinuto sa http://www.hayat ba

"Vijestu u 7"
Centralna informativna emisija TV Hayat, emituje se svakim danom osim subote kada gledatelji u tom terminu mogu pogledati "Centralni Dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem". Sadrži pregled najznačajnijih dnevnih događaja u zemlji i svijetu, te informacije o vremenu i sportu.
Koncepcija emisije se zasniva na kratkim i jasnim informacijama, a cilj je da se na objektivan način predstave akteri i događaji koji, direktno ili indirektno, utječu na sudbinu Bosne i Hercegovine. Osim dnevnih političkih događaja, u "Vijestima u 7" obrađujemo najaktuelnije teme iz svih sfera javnog života, prezentirajući stavove institucija, organizacija i pojedinaca koji su najtješnje vezani i zainteresirani za njenu eksplikaciju.
Novinari, također, kritički obrađuju pojedine teme, pa i one "najškakljivije", nastojeći izazvati reakciju svih zainteresiranih, a radi pronalaženja odgovora na sva pitanja i probleme, posebno insistirajući da nadležne institucije budu i odgovorne za ono što rade.
Poseban kvalitet emisijama dala je i praksa da našI novinari redovno putuju širom Bosne i Hercegovine i prezentiraju aktuelnosti i neobične događaje iz bh. čaršija i krajeva naše zemlje koji se već odavno smatraju zaboravljenim.
Dnevne aktuelnosti iz BiH obrađujemo i u saradnji sa partnerskim stanicama, a zahvaljujući saradnji sa televizijskim stanicama iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Ljubljane… "Vijesti u 7" sadrže i informacije iz regiona.

e-mail: [email protected]

Bilo bi dobro da im pošaljemo par upita mailom i tražimo da emituju prilog, bar to može svako od nas, a pritisak javnosti nimalo ne treba podcijenjivati.
pravo_brz

#170 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by pravo_brz »

Pun grad velikih vjernika a ovo se toleriše i na ovo se klima glavom!

ADNANE BRAVO, ČARLI BRAVO IZDRŽALI STE, ali

mi ljubitelji pasa i svih živih bića ne smijemo se na ovome zaustaviti
mIRCerka

#171 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by mIRCerka »

da li se iko cuo sa ljudima s Hayata, zasto nije emitiran prilog?
mIRCerka

#172 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:da li se iko cuo sa ljudima s Hayata, zasto nije emitiran prilog?
stonehange

#173 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by stonehange »

mIRCerka wrote:
mIRCerka wrote:da li se iko cuo sa ljudima s Hayata, zasto nije emitiran prilog?
Evo smijem glavu dati da se neko sjetio da je Ramazan i da ljudima ne treba kvariti iftar tamo nekakvom prljavom paščadi!
Hayat je,za one koji to još nisu primijetili,velika muslimanska TV.
mIRCerka

#174 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by mIRCerka »

stonehange wrote:
mIRCerka wrote:
Evo smijem glavu dati da se neko sjetio da je Ramazan i da ljudima ne treba kvariti iftar tamo nekakvom prljavom paščadi!
Hayat je,za one koji to još nisu primijetili,velika muslimanska TV.
Mislim da ti je komentar fula teshka, jer su dva dana ranije u istom terminu dali prilog o toj nekoj pascadi...

Iskreno se nadam da je u pitanju problem tehnicke prirode, da nije bilo intervencije ODOZGO...
dushmanka_sa

#175 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by dushmanka_sa »

Ja sam sinoć gledala vijesti (čini mi se da su one glavne u 7) na Hayatu, i uredno je najavljen prilog o Čarliju. Ali nigdje priloga. Stvarno sam se začudila.
Post Reply