i mada negdje ima tema o ohr-u namjerno sam pokrenuo novu, sa konkretnijim naslovom, jer mislim da je več šupljaka trubit jedno te isto o miloradu, o čoviću, o blokadi države i slično ...
jedni druge ubjeđujemo u iste stvari i vrtimo se u krug umjesto da pažnju okrenemo prema stvarnom uzroku bosanskih problema ...
po mom mišljenju ali i po mišljenju velikog broja kolega sa foruma ( ali i javnosti uopšte ) trenutno največi problem ove zemlje, ovako konstituisane, je nefunkcionisanje najvažnije poluge dejtonskog sporazuma - ohr-a ...
čak se više i nekrije da visoki predstavnik neče da radi svoj posao nego, eto, treba domači političari da nešto rade kao da bosna ima potrebne državne, ustavne, demokratske mehanizme kojima bi sama prevladavala probleme ...
to je kao da invalida tjeramo da igra nogomet, a onda se smijemo, ljutimo i zviždimo što nemože da stigne loptu, a kamoli da da go ... ( sam je kriv što gubi, upada, vrišti od bolova, plače tražeči pomoć (hitna pomoć sjedi na tribinama i čopa nos broječi još jednu masnu dnevnicu ))
zahvaljujem svima koji su iznjeli ili če iznjeti svoje mišljenje ...
tema nije zatvorena ...
naprotiv ...
po mom dubokom ubjeđenju, bit če sve aktuelnija ...