Ognjen Amidžić VS islam

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
HAVANA

#101 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by HAVANA »

Rookie wrote:Smatram da je korisno iskorjenjivati i marginalizirati stavove kakav je Amidžićev. Ima li iko da me shvata? Iko? :-)

Nema.
Dactyl

#102 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by Dactyl »

Tema je fakat za zaključavanje, ali dok to ne urade, imam vremena postavljati još malo uvrijedljivije viceve :D
Znači, možemo se ložiti na viceve o židovima i njihovoj patnji, o muslimanima ili recimo srebrenici ni govora...pa da krenemo:

Q. How do you separate Muslim Men from Muslim Boys?
A. With a crowbar.

Q. How do you save a drowning Muslim?
A. Who cares?

Samo za Rookie:
Q. What do you call a Muslim with half a brain?
A. Gifted.

Q. What do you call a beautiful woman in Pakistan?
A. A tourist.
sinus

#103 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by sinus »

Ovo je staaaaari vic, samo što ga ja nikada u životu nisam čuo u verziji gdje se islam spominje. Ima raznih verzija ali nikada ni jedna nije bila u sprezi sa bilo kojom vjerom.

Evo vic koji je Amidžić mogao ispričati, a da isto tako bude duhovit, ali vjerovatno Srbijanskom pravoslavnom puku je ovaj sa islamom smješniji...

U originalu je uvijek bilo pismo sina ocu, a nikada pismo kćerke ocu.

Prolazeći pored sobe svog sina, otac je bio zapanjen vidjevši krevet lijepo poravnan i sve uredno i pospremljeno. Tada je vidio omotnicu na jastuku. Na njoj je pisalo Tata. Sa najgorim slutnjama, otvorio je omotnicu i počeo čitati pismo držeći ga drhtavim rukama:

Dragi tata,
Pišem ti s velikom žalosti i tugom.
Morao sam pobjeći sa mojom novom curom, jer sam htio izbjeći scenu s tobom i mamom. U Jani sam našao pravu strast i ona je tako lijepa ... Znam da ju ti ne bi prihvatio zbog svih njenih piercinga, tetovaža i njene uske motorističke odjeće kao i zbog toga što je ona toliko starija od mene, ali to nije samo ljubavna strast.
Tata, ona je trudna.
Jana kaže da ćemo biti jako sretni. Ona ima kamp-kućicu u šumi i hrpu drva za loženje što će nam biti dovoljno za cijelu zimu. Želimo imati još puno djece.
Jana mi je otvorila oči činjenicom da marihuana stvarno ne šteti nikome. Uzgajati ćemo je i razmijenjivati sa drugim ljudima u Komuni za kokain i ekstazy. U međuvremenu, moliti ćemo se da će znanost ipak uskoro naći lijek za AIDS da Jani bude bolje; ona to zasigurno zaslužuje.
Ne brini, tata, meni je sad 15 godina i znam se brinuti o sebi. Siguran sam da ćemo vam kad-tad doći u posjetu da vidite svoju unučad.

Tvoj sin Tvrtko

P.S. Tata, ništa od toga nije istinito. Ja sam preko puta kod Tomice doma. Htio sam te samo podsjetiti da u životu ima puno gorih stvari od one školske svjedodžbe na mom pisaćem stolu.
Volim te!
Nazovi kad bude sigurno da se mogu vratiti doma.
ja.neron

#104 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by ja.neron »

ognjen a. ima talenta za humor kao alen albinović i talenta za pjevanje kao selma muhedinović pa onda ne vidim razloga da gledam njegove emisije na pinku jer kod njih je jedino vrijedno poneki film i zabranjeni forum ostalo je sve turbo folk
što se tiće vica glup je i nimalo smiješan, a @rookie sam si kriv što gledaš takve jadne emisije
karanana

#105 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by karanana »

Dactyl wrote:Tema je fakat za zaključavanje, ali dok to ne urade, imam vremena postavljati još malo uvrijedljivije viceve :D
Znači, možemo se ložiti na viceve o židovima i njihovoj patnji, o muslimanima ili recimo srebrenici ni govora...pa da krenemo:

A. With a crowbar.

A. Who cares?

Samo za Rookie:
A. Gifted.

A. A tourist.
slazem se da rookie dize prasinu zbog beze stvari, ali mislim da to nije izgovor i razlog da ti postavljas ovakve viceve. ipak su ovi tvoji postavljeni mnogostruko gori i uvredljiviji od onog koji je zapoceo ovu temu i mislim da oni prelaze tu neku nevidljivu granicu izmedju vica i uvredljivog vica.
drekalica28

#106 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by drekalica28 »

Warhead wrote: Jedno je viceve pricati anonimno po forumima i sl., a drugo je na televiziji. Sta mislite kakva bi bila rekacija da je ispricao neki vic o Hitleru i Zidovima? Mislim da bi doguralo i do CNN-a.
Sarah Silverman je samo jedan od primjera koji ukazuju na suprotno.

juventus

#107 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by juventus »

Dactyl wrote:Tema je fakat za zaključavanje, ali dok to ne urade, imam vremena postavljati još malo uvrijedljivije viceve :D
Vjerujem da bi za tebe bilo OK i da se o ovome pričaju vicevi na četničkoj televiziji...ono, uh jesmo ih poklali...presmiješno..hahahah...
*mima*

#108 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by *mima* »

Opet panika na forumu.
HAVANA

#109 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by HAVANA »

Raja je počela da se žari i pali...
drekalica28

#110 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by drekalica28 »

A samo je vic u pitanju. :roll:
HAVANA

#111 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by HAVANA »

Šta bi tek fata rekla? Vazda jebena stranka. :(
drekalica28

#112 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by drekalica28 »

Ma ne smijem ni da pomislim.....teško je to. :roll:
*mima*

#113 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by *mima* »

Mos mislit da se jos spomenula Ilidja u vicu...........ne smijem ni pomislit sta bi bilo.......
arzuhal

#114 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by arzuhal »

lerdi wrote: Smanji sa pilićima kod braće...
E, ba...nemoj mi na piliće, nemoj da te nađem bezze...
afanalen

#115 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by afanalen »

Rookie wrote:Ovako ide sinoćnji "komedijaški" nastup Ami G-ja: Došao otac kući i nema kćerke, stoji samo pismo u kojem dotična saopštava da je pobjegla sa momkom da živi u pećini(smijeh), da je saznala da marihuana nije štetna i da će je uzgajati jer im je ponestalo kokaina(smijeh), da je dovoljno stara sa svojih 15 godina da odlučuje(smijeh), da je Abdul(smijeh) divno tetoviran i nakićen(smijeh), da vozi motor(smijeh), da je vrlo iskusan u koračanju kroz život sa svojih 47 godina(smijeh).................................................da je uvjerio da pređe "u islam" (smijeh)!
Pismo se završava sa P.S. Šalim se, evo me kod Marije, ovo samo da vidiš da ima i gorih stvari od mojih loših ocjena!

Nešto sam i zaboravio od svih tih groznih stvari koje su trebale da konsterniraju brižnog oca, ali nisam ni sanjao da neki imbecil smatra da bi i prelazak "u islam" mogao biti jedna od njih, a da pritom ima svoju emisiju na bilo kojoj televiziji u svijetu.
Tos to je on prico to je stari vic i samo nesto fol preprico tema glupa pravo.
drekalica28

#116 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by drekalica28 »

*mima* wrote:Mos mislit da se jos spomenula Ilidja u vicu...........ne smijem ni pomislit sta bi bilo.......
:shock:

Sve samo ne to. :run:
karanana

#117 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by karanana »

*mima* wrote:Mos mislit da se jos spomenula Ilidja u vicu...........ne smijem ni pomislit sta bi bilo.......
ma jebla te ilidza.
Dactyl

#118 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by Dactyl »

juventus wrote:
Vjerujem da bi za tebe bilo OK i da se o ovome pričaju vicevi na četničkoj televiziji...ono, uh jesmo ih poklali...presmiješno..hahahah...
hahaha a kad se ispriča vic o malom crncu koji nema da jede onda se svi ublehaši smiju. Baš o ono:"Ne diraj mi moje, a ja ću u tvoje".

Evo jedan što se ne tiče divnih muslimana, pa se možemo malo i nasmijati :D

Pise ciganče novinama Bravo : Imam 13 godina , jos sam nevina znaci li to da je moj tata gay?
fedor

#119 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by fedor »

Ne diraj mi Ilidžu, bacit ću bombu, *emebu vraga... :oops: :oops: :D
arzuhal

#120 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by arzuhal »

svi ste vi neozbiljni :D
amadeus21

#121 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by amadeus21 »

@Rookie: Samo da te pitam, cisto onako, kako bi ti reagovao da ti kcerka kaze da je u vezi sa nekim Radovanom koji je nagovorio da predje na pravoslavlje i kako je sada sretna? Bil' tebi to kao muslimanu bilo nesto negativno?
drekalica28

#122 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by drekalica28 »

arzuhal wrote:svi ste vi neozbiljni :D
ma joooooooook :oops: .....samo ti se čini. :D
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#123 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by enko 1964 »

karanana wrote:

A. With a crowbar.

A. Who cares?

Samo za Rookie:
A. Gifted.

A. A tourist.

slazem se da rookie dize prasinu zbog beze stvari, ali mislim da to nije izgovor i razlog da ti postavljas ovakve viceve. ipak su ovi tvoji postavljeni mnogostruko gori i uvredljiviji od onog koji je zapoceo ovu temu i mislim da oni prelaze tu neku nevidljivu granicu izmedju vica i uvredljivog vica.
:thumbup:

Gledalac one idiotske televizije, treba biti spreman istrpiti i "humor" primjeren programskom konceptu iste.
Problem napraviše pojedini koji su iskoristili ovu glupu temu i pod plaštom "sve je dopušteno" postaviše viceve koji možda nekome jesu smiješni ali mene ovo gore boldirano podsjeti na neke grafite pisane rukom holandskih vojnika u Srebrenici na koje je prije par godina svojom umjetničkom postavkom odgovorila Šejla Kamerić. Nekako mi ničija patnja nije smiješna.
karanana

#124 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by karanana »

btw. govoreci iz iskustva u multikulturalnom fatanju treba, ima pakistanskih treba, ne mozes ih se nagledati kako su dobre. ako i o kome treba praviti viceve o ruznoci onda je to o cistokrvnim engleskim pjegama.
Jolpaz

#125 Re: Ognjen Amidžić VS islam

Post by Jolpaz »

A. With a crowbar.

A. Who cares?

Samo za Rookie:
A. Gifted.

A. A tourist.

Zaista cudan smisao za humor za normalnog covjeka, ali obzirom da si ti potomak koji je nastao iz sexa dikobraza i tvoje majke vjerovatno ti je ovo normalno.
Locked