Odred El-Mudžahid

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Tutnjavac

#51 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Tutnjavac »

Tri su razloga srpskih poraza u proteklom ratu:

1. pustili smo vam
2. prodali smo vam
3. bila Osinjska brigada

:sretan:
Maharadza

#52 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Maharadza »

Tutnjavac wrote:Tri su razloga srpskih poraza u proteklom ratu:

1. pustili smo vam
2. prodali smo vam
3. bila Osinjska brigada

1. 2. i 3. - JER SU ČETNICI OBIČNE PIČKE!!!!

PS. Evo još jedan razlog:

Image

:evil:
ZAGORS

#53 Re: Odred El-Mudžahid

Post by ZAGORS »

Tutnjavac wrote:
ZAGORS wrote:
junior3 wrote:Sto se tice Vozuce,omjer snaga je bio daleko veci u korist armije BiH.Ona bi pala i da nije bilo tih vasih mundzosa.
Istina je da je vojnika ARBIH bilo više. Ukupan broj vojnika ARBIH je bio negdje oko 10 000- 12 000, a srba oko 6 000. Greška ovo za mudžahide. Vojnik koji se borio na ratištu u Vozućoj mi je rekao da bi ona teško pala bez njihove pomoći. Oni su izviđali teren i napravili strategiju i prvi krenuli na četničke bunkere.

Ti majke mi nisi pročito onu temu na koju ti dadoh link... Pa de barem osnove pofataj... El Mudžahid nije predstavljao ni 10% ukupnih snaga Armije BiH u toj operaciji, koju vode 2 korpusa (!!!) a ti pričaš da su oni napravili strategiju?! Strategije oružanih borbi donose vrhovni komandanti i politički/idejni lideri...
Možda nije prestavljao 10% ukupnih snaga ARBIH ali je tačan moj izvor da su prvi krenuli i problili četničke bunkere. Imaš temu Vozuća 1995 na ovom forumu gdje ti ima detaljan opis Vozuće.
salik79

#54 Re: Odred El-Mudžahid

Post by salik79 »

junior3 wrote:
ZAGORS wrote:
junior3 wrote:Sto se tice Vozuce,omjer snaga je bio daleko veci u korist armije BiH.Ona bi pala i da nije bilo tih vasih mundzosa.
Istina je da je vojnika ARBIH bilo više. Ukupan broj vojnika ARBIH je bio negdje oko 10 000- 12 000, a srba oko 6 000. Greška ovo za mudžahide. Vojnik koji se borio na ratištu u Vozućoj mi je rekao da bi ona teško pala bez njihove pomoći. Oni su izviđali teren i napravili strategiju i prvi krenuli na četničke bunkere.
Mozes slobodno da uduplas taj broj od 10 000-12 000 i neces pogrijesiti,a sto se tice VRS-a,taj broj je otprilike tacan.Dok su ljudi iz vrh RS-a,htjeli da brane Vozucu ona i nije pala.Ne znam tacan datum,ali 94 godine je bio napad na vozucu,sa vjerovatno istim,ako ne i vecim snagama ABiH i pale su neke kote ali su vracene,dok 95 je vecina jacih brigada povucena sa tog ratista i zamjenjena nekim koje do tada i nisu bile tu.
Naravno, sjecam se zarobljenih cetalja - sve sami kuhari, vozaci i poneki vezista. Logika je da oni nisu mogli odbraniti Vozucu. Da vam ne bi onog cice sa svojim sijacem ne bi se ni onoliko odrzali. :D
junior3

#55 Re: Odred El-Mudžahid

Post by junior3 »

Koliko ja znam,on je bio iz Prnjavorske brigade i na tom rovu je borba i najduze trajala.Iz njega je i ubijen neki glavni mundzos,ali ti bi to trebao bolje znati.
Ripicipi

#56 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Ripicipi »

Maharadza wrote:

1. pustili smo vam
2. prodali smo vam
3. bila Osinjska brigada

Image

Na kakve se ti gluposti furas, k'o kakvo dijete :roll:

Nije te stid da se zbog bliskoistocih bradonja seres u usta ljudima koji su ti branili guzicu i grad :run:
Maharadza

#57 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Maharadza »

Ripicipi wrote:
Maharadza wrote:

1. pustili smo vam
2. prodali smo vam
3. bila Osinjska brigada

Image

Nije te stid da se zbog bliskoistocih bradonja seres u usta ljudima koji su ti branili guzicu i grad :run:
Klasična Islamofobija (hint: bradonje)! DA si se BAREM MALO informisao (pogledaj dokumentarac kojeg' sam postavio) o tom odredu znao bi da ga je činio ogroman broj BOŠNJAKA-Muslimana, da, BOŠNJAKA-Muslimana ali jok, bitno je koncentrisati "hejt" na strance koji su došli DOBROVOLJNO da brane TUĐU zemlju! btw. Za tebe možda jesu stranci ali meni NISU NITI ĆE IKADA BITI jer su grčevitom borbom i žrtvovanjem dokazali da u najmanju ruku zaslužuju taj naš prokleti pasoš i državljanstvo, da ne kažem priznanje za neizmjernu solidarnost i saučešće u mukama koje smo prošli! Da ne počnem o tome kako su mi i po Vjeri Braća ali šta ti znaš šta je Vjera kada si zaslijepljen mržnjom koju osječaš za istu?! A ni to im ne možemo obezbjediti, već smo dozvolili da ih se hapsi i drži BEZ VALJANOG RAZLOGA I BEZ IZGLEDA NA SUĐENJE po raznim konc. logorima (nisu zatvori već upravo ono u čemu su i Židovi držani od strane nacista - divi slike pa ćeš vidjeti sličnost i uslove u kojima ih se drži), bilo u dalekom Gvantanamu ili u ČETNIČKOJ LUKAVICI U tkz. "imigracionom centru"...ali neka...vidiš da i nas Dragi Bog kažnjava što smo im tako "vratili"...stižu nas kletve njihovih žena i djece koji su ostavljeni na Božiju milost! Neka nam je Dragi Bog na pomoći!

PS. ŽIVIO PETI KORPUS I GENERAL ATIF DUDAKOVIĆ! SILA NEBESKA!

Jesi sad zadovoljan patriJotski anti-"bradnonjo"???

PS2. Ja sam rekao da se serem onima koji misle nešto loše o tim ljudima a tako ZASIGURNO NE MISLI NITI JEDAN ISTINSKI (nipošto ne pomiješati sa ovim "borcima-podrumašima") BORAC ARMIJE RBiH! Čak štaviše, vrhovna komanda je cijenila odred El-Mudžahid i "koristila" ga kada god je postalo "teško" i "gusto"! OBRAZUJ SE NACIONALISTO!!!
Cybernetic

#58 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Cybernetic »

Cuj ovog, islamofobija kme kme kme. :lol:

Poserem ti se na bradonje. :lol:
DaysleepeR

#59 Re: Odred El-Mudžahid

Post by DaysleepeR »

podvaljeno kukavičije jaje, najveći i najsnažniji agrument naših neprijatelja protiv istinske borbe za pravednu državu za svakog poštenog čovjeka, i tempirana bomba za sve nedužne ljude koji žive ovdje još decenijama...

bolje bi bilo da nikad ni došli nisu
Objektivni navijac

#60 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Objektivni navijac »

_mufljuz_ wrote:
XXS wrote:Dokazani borci za multietnicku republiku.

Branili Bosnu kao sto su cetnici branili Jugoslaviju.
u svakom slucaju dokazani borci - razvalili su cetaljoide samo tako - a vi mozete komotno da nastavite da ih sanjate - kako ste ga oglabali kme kme posutane glave kme kme - zlocini.... ali vi ne vidite 8000 ubijenih ljudi - cak dodjete i da slavite taj zlocin... u svakom slucaju ja sam im zahvalan sto su cetaljoidi otkrili novu dimenziju rata koja se zove mubareć - strah :mrgreen:

'bala te Srboslavija i Gazimestan 1989e....pitaj onaj milion "jugoslovena" sa Gazimestana gdje im je bila YUG...
U akciji na Ozrenu su ucestvovale jedinice drugog i treceg korpusa,preko 20 hiljada bosanskih vojnika. Tako da je zauzimanje par cukica,od strane mudzahida samo dio sire slike. Naravno ,propaganda onih koji su ih doveli i instalirali ovdje je od te minorne akcije pravila famu i stvarala propagandu. Inace bradonjice nisu imale nijedne druge uspjesne akcije tokom cetri godine rata. Sluzili su onako bradati,jadni i neorganizovani uglavnom za podsmjeh. Bio sam prisutan,kada je bradata gamad,krenula u napad na Ocadzalo,brdo izmdzu Kijeva i Trnova. Smijali smo im se i prozivali ih ,prilikom polaska u napad,mahali im flasama viskija i pozdravljali majke,jer su bili antipaticni,gadni i ruzni. :D
Kada su ih nase komsije iz trnovske i novosarajevske brigade VRS povaljali kao bekane na tom brdu i ovi se poceli vracati krvavih gaca,smijali smo im se jos vise. :D :D :D
Epilog,komanda prvog korpusa,je par dana poslije poslala 'svete ratnike' tamo odakle su dosli,neka maltretiraju zene oko Zenice,sto je njihov nivo a rat neka ostave ljudima. Par dana poslije,su fino obrijani,propisno utegnuti momci iz jedne od sarajevskih lahkih brigada,poslije kafe i par konjaka,maestralnim vojnim manevrom uz minimalne gubitke na svojoj i maksimalne na neprijateljskoj u roku 20-ak minuta zauzeli to isto brdo.
No,mudzahidi su dobri i zlatni,u usporedbi sa onima koji su ih doveli i drzali u Bosni,neko bi za to zlo i ogromnu stetu ,koju su nanijeli nasoj zemlji trebali odgovarati.
_mufljuz_

#61 Re: Odred El-Mudžahid

Post by _mufljuz_ »

nemoj pisat budalestine u pola 5 ujutro nije zdravo ha ja....
ima l sta kod komsija iz novosadskog uzickog i romanijskog korpusa - kako te slusa raja?
odvedes li ih na cevape i kaHvu na bascarsiju da se priSetite starih dozivljaja?
Objektivni navijac

#62 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Objektivni navijac »

_mufljuz_ wrote:nemoj pisat budalestine u pola 5 ujutro nije zdravo ha ja....
ima l sta kod komsija iz novosadskog uzickog i romanijskog korpusa - kako te slusa raja?
odvedes li ih na cevape i kaHvu na bascarsiju da se priSetite starih dozivljaja?
Mlad si. Vecina pripadnika ArBiH ima izuzetno lose misljenje o ovim bradatim monstrumima. Da si ih vidio,bio sa njima,vjerovatno bi i ti imao lose misljenje. Ako zelis formirati misljenje,imas snimke iz Sirije,gdje ISIL i Nusra ,ubijaju zarobljenike,sjeku glave,jedu ljudske iznutrice. To su doslovno isti ljudi. U tom el mudzahidu su ionako zlocinci iz Sirije bili vecina.
Pripadnici romanijskoga korpusa,pricaju,kao i svi bosanski Srbi,kristalno cistu ijekavicu. A sta cu ih ja voditi na cevape, :? bivsi pripadnici romanijskoga korpusa zive u Sarajevu,to im je rodni grad. Grad u kojem zive i rade :D :D ,dok bradonje iz el mudzahida sjede u zatvoru i cekaju deportaciju :D :D
aldinjo

#63 Re: Odred El-Mudžahid

Post by aldinjo »

_mufljuz_ wrote:nemoj pisat budalestine u pola 5 ujutro nije zdravo ha ja....
Nemoj mu šta zamjeriti vidiš da piše sve nebuloze i gadosti. :roll:
aldinjo

#64 Re: Odred El-Mudžahid

Post by aldinjo »

DaysleepeR wrote:podvaljeno kukavičije jaje, najveći i najsnažniji agrument naših neprijatelja protiv istinske borbe za pravednu državu za svakog poštenog čovjeka, i tempirana bomba za sve nedužne ljude koji žive ovdje još decenijama...

bolje bi bilo da nikad ni došli nisu
:lol: :-) :roll:
aldinjo

#65 Re: Odred El-Mudžahid

Post by aldinjo »

Ripicipi wrote:
Maharadza wrote:

1. pustili smo vam
2. prodali smo vam
3. bila Osinjska brigada

Image

Mislim da ne postoji forum osim možda nekih srpskih da se ovoliko vrijeđa Islam i Muslimani kao na ovom forumu a moderacija obično ne reaguje.Dokle više?
ZAGORS

#66 Re: Odred El-Mudžahid

Post by ZAGORS »

Opet ponavljama kakvi su da su opet su nam pomagali da se borimo protiv neprijatelja. Vojnik ARBIH mi lično priznao da nisu bili neka izmišljena hrabrost, nego pravi borci.
Zokipfc

#67 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Zokipfc »

aldinjo wrote: Mislim da ne postoji forum osim možda nekih srpskih da se ovoliko vrijeđa Islam i Muslimani kao na ovom forumu a moderacija obično ne reaguje.Dokle više?

... Ili forum na kojem se opravdava odrubljivanje glave ljudima? Mozemo i tako, po tvojoj retorici.

Eh i da, jebe mi se i za hrista i za muhameda, ako se zbog njih treba ubijati i klati :thumbup:
Ripicipi

#68 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Ripicipi »

aldinjo wrote: Mislim da ne postoji forum osim možda nekih srpskih da se ovoliko vrijeđa Islam i Muslimani kao na ovom forumu a moderacija obično ne reaguje.Dokle više?
Cuj vrijedjanje Islama i muslimana :lol:
Pa jeste li vi svjesni kakve gluposti pisete :-)
_mufljuz_

#69 Re: Odred El-Mudžahid

Post by _mufljuz_ »

Zokipfc wrote:

... Ili forum na kojem se opravdava odrubljivanje glave ljudima? Mozemo i tako, po tvojoj retorici.

Eh i da, jebe mi se i za hrista i za muhameda, ako se zbog njih treba ubijati i klati :thumbup:
gamadi koja je bila na sve spremna opravdavam i gore od odrubljivanja glave....
a tebi ako je zao cetaljoida svijece pokupi i pravac vozuca pa im odrzi pomen...
nece ti niko nista vjeruj mi.
ZAGORS

#70 Re: Odred El-Mudžahid

Post by ZAGORS »

Šta plačete za 500 četničkih glava, a šta je samo sa Srebrenicom preko 8 000 u nekoliko dana, to nikom ništa ? Vozuća je bila poslije Srebrenice i šta su mogli drugo očekaviti. Oni smiju da ubijaju muslimane , a mi njih ne ?
Svaka hvala Mudžahidima.
_mufljuz_

#71 Re: Odred El-Mudžahid

Post by _mufljuz_ »

Ripicipi wrote:
Cuj vrijedjanje Islama i muslimana :lol:
Pa jeste li vi svjesni kakve gluposti pisete :-)
svjesni smo nakon vise masovnih ubistava kroz desetljeca (1 svj. rat, 2. svj. rat, mitoloskih kompleksa spram muslimana citaj "osveta dahijama na pocetku 3 milenja" , desetine hiljada pobijenih muslimana u sred evrope za koje kurcem niko nije mrdno (jer smo se borili da prezivimo bioloski), masakr nad 8000 u samo par dana, koji su bili izblokirani oruzano, korupcijski podrzani od strane zapadnih vlada trenutno (jer ista kvislinsko-hohstaplerska oligarhija stoluje i dan danas), nakon opste agresije na resurse koji su u rukama muslimana od libije, iraka,afganistana, somalije i slicno - da mnogi imaju veliki problem sa muslimanima te da ih se pokusava satanizirat na svaki moguci nacin....

pa nemoj ti matere ti da mi stavljas naocare na oci da bolje vidim i palis mi svjetlo i objasnjavas sta i kako stoje stvari.....
svojevremeno nam je tako svjetlo palio i Slabaw Milojebacevic....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72 Re: Odred El-Mudžahid

Post by Chmoljo »

da ne bih banovao 80% vas koji ste upisali na temu samo ću je zaključati... ovaj put.
Locked