Odnosi nakon razvoda?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Euridika
Globalna šefica

#26 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Ma neeee ... treba mi za moju slavinu ... :oops:
Čitaš li ti šta ja pišem? Il' si danas premoren... :sad:

Instalacije... :D
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#27 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by heat »

Ramzess Veliki wrote:
heat wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ma neeee ... treba mi za moju slavinu ... :oops:
:lol: :lol: :lol:
pa doktorica to rijesi :D
Nije upala u pitanju ... nego prekomjeran pritisak. :lol:
:lol: hahahahahaa
nuovavita

#28 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by nuovavita »

Ramzess Veliki wrote:
heat wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ma neeee ... treba mi za moju slavinu ... :oops:
:lol: :lol: :lol:
pa doktorica to rijesi :D
Nije upala u pitanju ... nego prekomjeran pritisak. :lol:

Zna on šta traži...treba pročepiti dovod :lol:
Doktorica možda kasnije... 8-)
heat

#29 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by heat »

nuovavita wrote: Zna on šta traži...treba pročepiti dovod :lol:
:pisnuo: mozda :-)
heat

#30 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by heat »

heat

#31 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by heat »

sha_ba

#32 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by sha_ba »

vruci tebe bas krenulo :izet: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
heat

#33 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by heat »

sha_ba wrote:vruci tebe bas krenulo :izet: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
šejtane :lol: :lol:
puljka na sluzbenom misu ne valja, jbg a ne znam kako ovo uspijem napraviti :-)
sha_ba

#34 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by sha_ba »

heat wrote:
sha_ba wrote:vruci tebe bas krenulo :izet: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
šejtane :lol: :lol:
puljka na sluzbenom misu ne valja, jbg a ne znam kako ovo uspijem napraviti :-)
ja reko ti joj halalio :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
heat

#35 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by heat »

sha_ba wrote: ja reko ti joj halalio :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
nikom ne halalim moj suhoguzi Sabane :lol:
hrle1976

#36 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by hrle1976 »

Sabaton wrote:Ima li ovdje razvedenih? Onih sa djecom? Svjeze razvedenih? Svjeze depresivnih nakon razvoda? Sigurno ima. :D

Zanima me, posto slusam da je cest slucaj da bivsi supruznici olajavaju jedno drugo, i mrze se ko dvije Koreje, mene zanima zasto? Kakva se promjena desi u ljudima, pa da zamrze ono sto su doskora voljeli? iLi ipak ima pozitivnih primjera, pa svako nastavi svojim putem, NO HARD FEELINGS? :izet: Ima li kakvih licnih primjera od razvedenih forumasa? Kakvi su ostali vasi odnosi nakon razvoda u pogledu vaseg odnosa ili odnosa prema djetetu? Komunicira li se , barem na sluzbenom nivou, barem zbog KINDERA?

Tanka je linija izmedju LJUBAVI i MRZNJE! Koliko i u kojoj mjeri su ljudi opsjednuti svojim bivsim partnerima, ili im je PAROLA: Who the fuck cares? :D

I ako je ovo mozda prica koja bi se trebala strogo drzati unutar cetri zida, i ako ne poznajem ni za jedan identican slucaj, evo ti prica mog brata.
Prije malo jace od 10 godina je bio skupa sa jednom s kojom je imao plan da je ozeni i sve sto ide uz to. Nije do tog doslo niti znam zasto. Godinu i po kasnje je sa nekom poceo ziviti i dobiju dvoje djece. Ta veza je "pukla" jednog dana kad je brat odlucio da ih vise ne vidi. Uzbuna je bila uzduz i poprijeko. Kasnje se ispostavilo da on nikad nije htjeo djecu sa tom i ta je znala razlog ali je insistirala i popustio je. Ona mu je trebala samo zato da nije sam i na cistom je bio s njom oko tog. Otisao je u banku napravio novi racun i prebacio noliko koliko bi zakonski bio duzan da izdraje djecu mjesecno do njihove punoljetnosti. Napravio je izjavu kod notara da daje njoj starateljstvo 100%, predaje racun i da ne zeli da ih vise vidi. Isto tako je ucinila i ona djevojka koju je htjeo da ozeni. Ona je napustila muza i djetje na isti nacin. Podigla kedit i nesto ustedjevine, da bi djetjeu mogla dati odma citavu sumu za izdrzavanje. Cak je u rekordnom vremenu povratila i djevojacko prezime. Ona je ranije se razvela jer je malo trajao proces. I poslje kad smo mi saznali za to sve je brat u roku pet dana se ozenio sa ovom koju je uvijek htejo da ozeni. Prvo sto su uradili jeste svu ostalu ustedjevinu cak je brat i kucu prodao pomirio dug do kreditora i sa viskom uz nesto malo ustedjevine, koju su imali su spizdili na putovanje. Dvije godine su samo putovali. Da nadoknade sve sto su propustili. Sad je trudna. Ni jedno od djece nije vido niti ona svoje. Niti ih zanimaju niti ih smatra da su dio njega - hladno skroz. Brat kaze nije da mrzim onu ili djecu ali jednostavno oni za mene ne postoje vise. Kaze ovo sam htjeo uvijek a ono mu je bila agonija. Kao davao nam osmjeh a unutar sebe je bio u zalostan. Prica da su toliko jedno za drugim tugovali da su gotovo istovremeno pronasli jedno drugo opet. Cak se u par dana unaprijed najavi kad ide kod roditelja kako bi imali vremena da poskidaju slike od djece i sl.
Ommadawn

#37 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by Ommadawn »

hrle1976 wrote:
Sabaton wrote:Ima li ovdje razvedenih? Onih sa djecom? Svjeze razvedenih? Svjeze depresivnih nakon razvoda? Sigurno ima. :D

Zanima me, posto slusam da je cest slucaj da bivsi supruznici olajavaju jedno drugo, i mrze se ko dvije Koreje, mene zanima zasto? Kakva se promjena desi u ljudima, pa da zamrze ono sto su doskora voljeli? iLi ipak ima pozitivnih primjera, pa svako nastavi svojim putem, NO HARD FEELINGS? :izet: Ima li kakvih licnih primjera od razvedenih forumasa? Kakvi su ostali vasi odnosi nakon razvoda u pogledu vaseg odnosa ili odnosa prema djetetu? Komunicira li se , barem na sluzbenom nivou, barem zbog KINDERA?

Tanka je linija izmedju LJUBAVI i MRZNJE! Koliko i u kojoj mjeri su ljudi opsjednuti svojim bivsim partnerima, ili im je PAROLA: Who the fuck cares? :D

I ako je ovo mozda prica koja bi se trebala strogo drzati unutar cetri zida, i ako ne poznajem ni za jedan identican slucaj, evo ti prica mog brata.
Prije malo jace od 10 godina je bio skupa sa jednom s kojom je imao plan da je ozeni i sve sto ide uz to. Nije do tog doslo niti znam zasto. Godinu i po kasnje je sa nekom poceo ziviti i dobiju dvoje djece. Ta veza je "pukla" jednog dana kad je brat odlucio da ih vise ne vidi. Uzbuna je bila uzduz i poprijeko. Kasnje se ispostavilo da on nikad nije htjeo djecu sa tom i ta je znala razlog ali je insistirala i popustio je. Ona mu je trebala samo zato da nije sam i na cistom je bio s njom oko tog. Otisao je u banku napravio novi racun i prebacio noliko koliko bi zakonski bio duzan da izdraje djecu mjesecno do njihove punoljetnosti. Napravio je izjavu kod notara da daje njoj starateljstvo 100%, predaje racun i da ne zeli da ih vise vidi. Isto tako je ucinila i ona djevojka koju je htjeo da ozeni. Ona je napustila muza i djetje na isti nacin. Podigla kedit i nesto ustedjevine, da bi djetjeu mogla dati odma citavu sumu za izdrzavanje. Cak je u rekordnom vremenu povratila i djevojacko prezime. Ona je ranije se razvela jer je malo trajao proces. I poslje kad smo mi saznali za to sve je brat u roku pet dana se ozenio sa ovom koju je uvijek htejo da ozeni. Prvo sto su uradili jeste svu ostalu ustedjevinu cak je brat i kucu prodao pomirio dug do kreditora i sa viskom uz nesto malo ustedjevine, koju su imali su spizdili na putovanje. Dvije godine su samo putovali. Da nadoknade sve sto su propustili. Sad je trudna. Ni jedno od djece nije vido niti ona svoje. Niti ih zanimaju niti ih smatra da su dio njega - hladno skroz. Brat kaze nije da mrzim onu ili djecu ali jednostavno oni za mene ne postoje vise. Kaze ovo sam htjeo uvijek a ono mu je bila agonija. Kao davao nam osmjeh a unutar sebe je bio u zalostan. Prica da su toliko jedno za drugim tugovali da su gotovo istovremeno pronasli jedno drugo opet. Cak se u par dana unaprijed najavi kad ide kod roditelja kako bi imali vremena da poskidaju slike od djece i sl.
Tvoj brat je - tvoj brat. Ja brata nemam. Ali kad bi moj brat tako ostavio svoju djecu, da ne želi ništa sa njima da ima - ili bih ga odležao ili bih mu iskopao oba oka i napravio gluhim da nikad više ništa lijepo u životu niti vidi niti čuje. Najvjerovatnije ovo drugo.
A sad kako ti sa svojim bratom, tvoja lična stvar.
prog321

#38 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by prog321 »

Asta wrote:Nisam luda da se svadjam sa bivsim muzem, ko ce mi ekser zakucat, internet napraviti, smontirat sto, ogradu osisat, promjeniti gume na autu.
Priznaj da mu das ponekad ?

Medjunarodno pravilo je da onaj ko te jebe nek ti i gume mijenja. :-D
cLo

#39 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by cLo »

.
Last edited by cLo on 16/02/2016 10:55, edited 1 time in total.
edo_79

#40 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by edo_79 »

Odnosi postanu jako dobri nakon razvoda ..... :izet: ko koga stigne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cLo

#41 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by cLo »

:lol:
hrle1976

#42 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by hrle1976 »

Ommadawn wrote:
Tvoj brat je - tvoj brat. Ja brata nemam. Ali kad bi moj brat tako ostavio svoju djecu, da ne želi ništa sa njima da ima - ili bih ga odležao ili bih mu iskopao oba oka i napravio gluhim da nikad više ništa lijepo u životu niti vidi niti čuje. Najvjerovatnije ovo drugo.

Nebi digo ruku na brata nema tih razloga, mozda kad bi on na mene ili moju porodicu. Ovo nije razlog nikakav. Mozda je specifican primjer jer i ta njegova s kojom se zabavljo nekad je isto ucinila. A sto se tice napustanja djece poznam dva primjera, naravno svaki je na svoj nacin specifican.
Poznam iz vjerskog razloga. Gdje se roditelji nisu skinuli sa kostiju cerke dok nije naspustila muza jer nije iste vjere bio i to sina sto je imala s njim kojem je danas 18 godina nije nikad ni vidila niti je jednog centa uplatila. Od sestre prijateljica nekim pehom izgubila posao a onda i bark otisao, pristane da starateljstvo ima muz. Ona placala djelimicno i dan danas placa ali nasla je posao u Irskoj i nema se vise vremena za te djece. Stekla novu porodicu. I kad jednom u godini obidje roditelje postalo vise neprirodno da ide toj djeci jer oni vec drugu zenu nazivaju mamom. A sigurno i ta zena nije da druga tek tako dolazi. Imas ti takih slucaja na svakom cosku. Pa cak i u BiH.
Ommadawn

#43 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by Ommadawn »

hrle1976 wrote:
Ommadawn wrote:

Nebi digo ruku na brata nema tih razloga, mozda kad bi on na mene ili moju porodicu. Ovo nije razlog nikakav. Mozda je specifican primjer jer i ta njegova s kojom se zabavljo nekad je isto ucinila. A sto se tice napustanja djece poznam dva primjera, naravno svaki je na svoj nacin specifican.
Poznam iz vjerskog razloga. Gdje se roditelji nisu skinuli sa kostiju cerke dok nije naspustila muza jer nije iste vjere bio i to sina sto je imala s njim kojem je danas 18 godina nije nikad ni vidila niti je jednog centa uplatila. Od sestre prijateljica nekim pehom izgubila posao a onda i bark otisao, pristane da starateljstvo ima muz. Ona placala djelimicno i dan danas placa ali nasla je posao u Irskoj i nema se vise vremena za te djece. Stekla novu porodicu. I kad jednom u godini obidje roditelje postalo vise neprirodno da ide toj djeci jer oni vec drugu zenu nazivaju mamom. A sigurno i ta zena nije da druga tek tako dolazi. Imas ti takih slucaja na svakom cosku. Pa cak i u BiH.
Znas sta se meni desilo? Kad sam bio mladji, bio sam zajedno s jednom djevojkom. Tek friska veza, nismo se dugo poznavali. I ona posumnjala da je trudna. Kasni joj i to podugo. Ja u to vrijeme nisam bio spreman ni za porodicu, ni za roditeljstvo, imao sam sasvim druge planove za buducnost i nije mi bilo bas najdraze ali - ukoliko postanem otac, gledat cu da budem pravi otac ma sta god to zahtijevalo. I ispostavi se, srecom, lazna uzbuna.
Nekoliko godina kasnije, upoznam djevojku koju cu kasnije ozeniti i koja ce mi roditi dijete - odrekao sam se milion nekih stvari da bih se posvetio tom djetetu i nijedne sekunde mi nije zao. Ona ljubav u ocima mog djeteta se ne moze nicim zamijeniti. I moze se bilo sta desiti izmedju mene i moje supruge ali ne izmedju mene i mog djeteta. Tu vezu nikada necu prekinuti!
spreca

#44 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by spreca »

odnos nakon razvoda?....nista bez kurtona
Tito_i_Partija

#45 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by Tito_i_Partija »

hrle1976 wrote:I ako je ovo mozda prica koja bi se trebala strogo drzati unutar cetri zida, i ako ne poznajem ni za jedan identican slucaj, evo ti prica mog brata.
Ufff jebote, ovdje k'o da su neki sihiri u pitanju. Cuj hladno se odrec' svog djeteta...ne znam vala, nek' im je Bog na pomoci.
Zoya

#46 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by Zoya »

Kastrirati ih, a ne da se takvi ponovo razmnozavaju. Nikad nisam goru priču procitala.
Sunny-7

#47 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by Sunny-7 »

Asta wrote:Kod nas se ovdje majstori placaju a i obaveza brate.
Onako lijepo samo posaljem sms "mali je kod druga, a javili su snijeg, a kod mene jos ljetne gume"
Naravno moram po dijete.
Kraljice :lol:
Ovaj moj bivsi bi dosao i te ljetne gume jos izbusio :lol:
hrle1976

#48 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by hrle1976 »

Ommadawn wrote:
Znas sta se meni desilo? Kad sam bio mladji, bio sam zajedno s jednom djevojkom. Tek friska veza, nismo se dugo poznavali. I ona posumnjala da je trudna. Kasni joj i to podugo. Ja u to vrijeme nisam bio spreman ni za porodicu, ni za roditeljstvo, imao sam sasvim druge planove za buducnost i nije mi bilo bas najdraze ali - ukoliko postanem otac, gledat cu da budem pravi otac ma sta god to zahtijevalo. I ispostavi se, srecom, lazna uzbuna.
Nekoliko godina kasnije, upoznam djevojku koju cu kasnije ozeniti i koja ce mi roditi dijete - odrekao sam se milion nekih stvari da bih se posvetio tom djetetu i nijedne sekunde mi nije zao. Ona ljubav u ocima mog djeteta se ne moze nicim zamijeniti. I moze se bilo sta desiti izmedju mene i moje supruge ali ne izmedju mene i mog djeteta. Tu vezu nikada necu prekinuti!
Opet kazem, svak gleda razlicito na zivot. Dzaba ti djeca sa nekim ako to nije to. U jednu ruku onda covjek laze sam sebe. Drugo je biti u vezi u kojoj hoces pa ako ista pukne opet zadrzati neki odnos i sve sto ide uz to. A sasvim deseto je ako se od samog pocetka zna da to nije to ali eto radi reda. Bar u mog brata je tako bilo mada to ja niti niko od nas nije znao a ta sa kojom je imao djecu je znala u sta se upusta. I nije nimalo posizila kad je odlucio na to sto je, jer je sama rekla da je znala da je to moguc scenario. E sad kako je bilo na strani one sa kojom je sad skupa o tom pojma nemam niti me previse zanima iskreno receno.
Niemand

#49 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by Niemand »

Isto da su djeca cipele, pa ono, ne svidjaju mi se ove vise pa cu ih baciti i odoh kupiti druge. :o
nemampojma0

#50 Re: Odnosi nakon razvoda?

Post by nemampojma0 »

Sunny-7 wrote:
Asta wrote:Kod nas se ovdje majstori placaju a i obaveza brate.
Onako lijepo samo posaljem sms "mali je kod druga, a javili su snijeg, a kod mene jos ljetne gume"
Naravno moram po dijete.
Kraljice :lol:
Ovaj moj bivsi bi dosao i te ljetne gume jos izbusio :lol:
Ma daj..to joj sifra. Tako ga zove na jednu partiju. Vidis da naglasi da je mali kod druga, drug zivi sigurno u istom gradu, pa moze po njeg i prosetat...kakve gume i snijeg. Nije nasla novog zagondziju, pa ovog koristi kad joj naumpadne :wink:
Post Reply