Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
-
stari grad Visegrad
#26 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
Ove patetike, bori se za sebe i to je to.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#27 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
Gledaj, malo sam se pogrešno izrazio. Mislio nam na bošnjačke političke vođe, a ne na sami narod. Političari su zbog pokolja nevinih žrtava iskoristili za bolju pregovaračku poziciju što je i normalno. Pa stvoren je image žrtve u postratnom razdoblju. To bi u takvoj situaciji svatko učinio. Pa skoro svaki dan možemo vidjeti potenciranje teme o Srebrenici na medijima u BiH. E, na to sam mislio. Pokoj svim žrtvama želim, ali ovo je samo loš pokušaj diskretizacije sugovornika s tvoje strane i svega napisanog od mene u ovoj temi. Pročitaj temu ponovo i shvati što sam htio reći. Sumnjam da si se stvarno našla uvrijeđenom i da misliš da su mi namjere zle i da nemam empatije prema tragičnoj sudbini Srebreničana. Druge ne mislim ni komentirati, pogotovo Bosnologa.plain vanilla wrote:Da sam bezosjecajna i bezobrazna, sad bih ti rekla steta sto i ostali nisu imali svoje Srebrenice, pa da se malo okoriste, ali posto nisam, necu ti nista reci.1pajdo wrote: Gledaj, Bošnjaci su dobro odigrali na kartu žrtve (iskoristili su žalosnu situaciju) za Srebrenicu, ali sve je to izblijedilo u svijetu (evo svi o Japanu s desecima tisuća žrtava u par dana sve manje izvještavaju, kako neće za BiH nakon 15 godina), samo predrasude ostaju. Danas se recimo Srbija propagira u drugim sferama života pa tako i u športu pa će stranac prije povezati Bosnu s ratnim stanjem nego Srbiju s Miloševićem, a i taj proces će se nastaviti. Realno Srbi su veća nacija i takvo što mogu lakše progutati.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#28 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
Pa ti i dalje nastavljas u istom smjeru. Nije nakon rata stvoren imidz zrtve, kako ti to hoces prikazati. Kako se stvara imidz zrtve? Tako sto se govori istina? Ma hajde..1pajdo wrote: Gledaj, malo sam se pogrešno izrazio. Mislio nam na bošnjačke političke vođe, a ne na sami narod. Političari su zbog pokolja nevinih žrtava iskoristili za bolju pregovaračku poziciju što je i normalno. Pa stvoren je image žrtve u postratnom razdoblju. To bi u takvoj situaciji svatko učinio. Pa skoro svaki dan možemo vidjeti potenciranje teme o Srebrenici na medijima u BiH. E, na to sam mislio. Pokoj svim žrtvama želim, ali ovo je samo loš pokušaj diskretizacije sugovornika s tvoje strane i svega napisanog od mene u ovoj temi. Pročitaj temu ponovo i shvati što sam htio reći. Sumnjam da si se stvarno našla uvrijeđenom i da misliš da su mi namjere zle i da nemam empatije prema tragičnoj sudbini Srebreničana. Druge ne mislim ni komentirati, pogotovo Bosnologa.
Bosnjaci jesu najveca zrtva proteklog rata, a da im je to sta pomoglo kasnije, ne bi postojala RS.
A nisi primijetio da se i svakodnevno negira genocid u Srebrenici? Ja nemam obicaj nikad potezati pitanje Srebrenicana po forumu, jer je to stvarno nepotrebno, ali ako ti na ovakav nacin govoris o Srebrenici, onda me bas uvrijedi, i povrijedilo bi svakog iole normalnog.
Kakve su tvoje namjere ja ne znam, ali rezoni ti ne valjaju.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#29 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
Recimo koliko se spominju Ahmići, a koliko selo Trusina? Za par zločina Armije BiH ja kao Hrvat nisam znao sve do nedavno. Dosta ljudi i danas za njih ne zna, poglavito mlađi Bošnjaci jer se o tome ne govori skoro pa nikako pa se stvara neki image žrtve.plain vanilla wrote:Pa ti i dalje nastavljas u istom smjeru. Nije nakon rata stvoren imidz zrtve, kako ti to hoces prikazati. Kako se stvara imidz zrtve? Tako sto se govori istina? Ma hajde..1pajdo wrote: Gledaj, malo sam se pogrešno izrazio. Mislio nam na bošnjačke političke vođe, a ne na sami narod. Političari su zbog pokolja nevinih žrtava iskoristili za bolju pregovaračku poziciju što je i normalno. Pa stvoren je image žrtve u postratnom razdoblju. To bi u takvoj situaciji svatko učinio. Pa skoro svaki dan možemo vidjeti potenciranje teme o Srebrenici na medijima u BiH. E, na to sam mislio. Pokoj svim žrtvama želim, ali ovo je samo loš pokušaj diskretizacije sugovornika s tvoje strane i svega napisanog od mene u ovoj temi. Pročitaj temu ponovo i shvati što sam htio reći. Sumnjam da si se stvarno našla uvrijeđenom i da misliš da su mi namjere zle i da nemam empatije prema tragičnoj sudbini Srebreničana. Druge ne mislim ni komentirati, pogotovo Bosnologa.
Bosnjaci jesu najveca zrtva proteklog rata, a da im je to sta pomoglo kasnije, ne bi postojala RS.
A nisi primijetio da se i svakodnevno negira genocid u Srebrenici? Ja nemam obicaj nikad potezati pitanje Srebrenicana po forumu, jer je to stvarno nepotrebno, ali ako ti na ovakav nacin govoris o Srebrenici, onda me bas uvrijedi, i povrijedilo bi svakog iole normalnog.
Kakve su tvoje namjere ja ne znam, ali rezoni ti ne valjaju.
Bošnjacima i danas to pomaže i pomagalo im je jer ih više gotivi međunarodna politika. Ako ti to nije jasno onda stvarno ne znam što jeste. Primjetio sam negiranje Srebrenice, ti ljudi se žele distancirati od provođenja pogrešnog poteza i branjenju svoga korpusa. To su samo pojedinci.
Da si tako moralna kao sada ti bi osudila i svaki pokušaj nacional-šovinizma na ovom forumu s kojim se susrećeš da ne kažem kako se tolerira nazivanje cijelog naroda genocidnim, fašističkim, svakakvo etiketiranje na osnovu nacionalne pripadnosti poglavito Hrvata i Srba, a ne se javljala na jednu rečenicu koja može biti pogrešno intrepetirana u najčešćem slučaju u kojoj nisam mislio ništa loše, a sam sam isti događaj i osudio. Molio bih te da se ne poteže više pitanje Srebrenice, a i odmaknuli smo se od teme.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#30 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
Koji bolan pojedinci, pa to je Dodik, preCjednik RS-a, za kojeg glasa vecina u RS-u1pajdo wrote:
Recimo koliko se spominju Ahmići, a koliko selo Trusina? Za par zločina Armije BiH ja kao Hrvat nisam znao sve do nedavno. Dosta ljudi i danas za njih ne zna, poglavito mlađi Bošnjaci jer se o tome ne govori skoro pa nikako pa se stvara neki image žrtve.
Bošnjacima i danas to pomaže i pomagalo im je jer ih više gotivi međunarodna politika. Ako ti to nije jasno onda stvarno ne znam što jeste. Primjetio sam negiranje Srebrenice, ti ljudi se žele distancirati od provođenja pogrešnog poteza i branjenju svoga korpusa. To su samo pojedinci.
Da si tako moralna kao sada ti bi osudila i svaki pokušaj nacional-šovinizma na ovom forumu s kojim se susrećeš da ne kažem kako se tolerira nazivanje cijelog naroda genocidnim, fašističkim, svakakvo etiketiranje na osnovu nacionalne pripadnosti poglavito Hrvata i Srba, a ne se javljala na jednu rečenicu koja može biti pogrešno intrepetirana u najčešćem slučaju u kojoj nisam mislio ništa loše, a sam sam isti događaj i osudio. Molio bih te da se ne poteže više pitanje Srebrenice, a i odmaknuli smo se od teme.
i da, ja sam sad nemoralna..Nadam se da ces i ti jednog dana biti nemoralan kao ja
- ravno
#31 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
Da malo suzim okruženje, evo kako na to gleda mostarski biskup Alojzije Mišić u svojim pismima Biskupskoj konferenciji i vlastima NDH 1941. godine. Kažu, ko ne čita historiju...............
68 “Muhamedanci su od davnina do danas povlašteni elemenat. Pametno je i državnički, da ih se ne gura od sebe. Bolje da su uz katolike nego proti, ali ko jedna skupina s katolicima, jer su brojčano jači, pogibeljni. Traže za sebe koristi na štetu sv. katoličke stvari. Negdašnji bosanski sabor pruža za ovo živu sliku.
Muslimani uopće nisu jake kičme, ni stanac kamen po značaju. Povjesno rekrutiraju se iz Patarena. U prošlosti, ako je negda koji ban ili kralj BH bio natrušen patarenstvom, udarili su u patarenstvo. Došla druga trublja, izmijenile se smjernice, prevladali pogledi u katolički smjer. Došo Azijat, oglasila se Muhamedova trublja, postali muhamedanci. Došla Austrija, nitko veći Austrijanac od muhamedanaca. Najmanja stvar, njima ako je nepovoljna, bune se; ne valja Austrija. Došla Srbija, svi muhamedanci za Srbe. Čak konvikte za njihovu žensku djecu otvaraju u Beogradu. Došla naša hrvatska država, odmah Hrvati.
Muhamedanci u razgovoru s katolicima govore: Vi Hrvati i mi muhamedanci. Znači muhamedanac je ko musliman samo protivnik hrvatske države, katolik je nacionalno Hrvat. Muhamedanac je jedno kmezavo dijete. Treba ga miziti, gladiti. Ne podaj mu, što traži, viče, buči. Sva prošlost svjedoči, muhamedanac okreće se prema vremenu. Muhamedanac je Pataren, Turčin, Austrijanac, Srbin, Hrvat. Prema povremenom interesu, koji je njemu mjerodavan.”
69 “Bizant ko i muhamedanac jednaki su. Oba jurišaju na katoličanstvo. Muhamedanac mrzi katolika ko Bizant Rim. Ipak su bliže i lakše veze s Bizantom, nego s Muhamedovom Mekom. Krist spaja, Muhamed ruši. Ja osobno prigodom sv. ispovijedi u masama doživljavao sam, da mi je došao na sv. ispovijed čisti pravi grkoistočnjak. Dakle bliže nam je.”
"Nažalost vlasti uzanim pogledima nehotice smetaju hrvatsku i katoličku sv. stvar. Nijesu krivi vrhovi. Umješalo se svašto: mlado, nespremno, beziskusno; mjesto pameti i razbora – vatra, sila, – nije čudo, da su od toga za hrvatsku i katoličku stvar nezgodne posljedice."
"To nije u korist hrvatskoj ni katoličkoj sv. stvari. Iza nekoliko godina, svak i svi osudjivat će ovakav nepromišljen rad i djelovanje, a u sadašnjici propušćamo vrlo lijepe zgode i prilike, da ih iskoristimo u dobro hrvatske i svete katoličke stvari. Od manjine da postanemo u BH većina. Da ne gledamo milosti iz tudje ruke, nego da mi dijelimo milosti.
Ovo smatram ko svetu i uzvišenu našu stvar, stoga je preuzvišenom Presidijumu dojavljujem u interesu hrvatstva i
katoličanstva, da sve poduzmemo, kako je najbolje poradimo, kobne posljedice prepriječimo, dobroj stvari put poravnamo, tim hrvatstvu i katoličanstvu sretnija vremena osiguramo.
Ne treba biti veliki optimista, ali toliko zdrava pamet, hladan sud i pogled donose: sa nastranim patarenima-muhamedancima za 200 godina ništa koristi u svakom pogledu, – sa grkoistočnim, nama vrlo blizim, najdulje 20-30 godina najdivniji izgledi.”
68 “Muhamedanci su od davnina do danas povlašteni elemenat. Pametno je i državnički, da ih se ne gura od sebe. Bolje da su uz katolike nego proti, ali ko jedna skupina s katolicima, jer su brojčano jači, pogibeljni. Traže za sebe koristi na štetu sv. katoličke stvari. Negdašnji bosanski sabor pruža za ovo živu sliku.
Muslimani uopće nisu jake kičme, ni stanac kamen po značaju. Povjesno rekrutiraju se iz Patarena. U prošlosti, ako je negda koji ban ili kralj BH bio natrušen patarenstvom, udarili su u patarenstvo. Došla druga trublja, izmijenile se smjernice, prevladali pogledi u katolički smjer. Došo Azijat, oglasila se Muhamedova trublja, postali muhamedanci. Došla Austrija, nitko veći Austrijanac od muhamedanaca. Najmanja stvar, njima ako je nepovoljna, bune se; ne valja Austrija. Došla Srbija, svi muhamedanci za Srbe. Čak konvikte za njihovu žensku djecu otvaraju u Beogradu. Došla naša hrvatska država, odmah Hrvati.
Muhamedanci u razgovoru s katolicima govore: Vi Hrvati i mi muhamedanci. Znači muhamedanac je ko musliman samo protivnik hrvatske države, katolik je nacionalno Hrvat. Muhamedanac je jedno kmezavo dijete. Treba ga miziti, gladiti. Ne podaj mu, što traži, viče, buči. Sva prošlost svjedoči, muhamedanac okreće se prema vremenu. Muhamedanac je Pataren, Turčin, Austrijanac, Srbin, Hrvat. Prema povremenom interesu, koji je njemu mjerodavan.”
69 “Bizant ko i muhamedanac jednaki su. Oba jurišaju na katoličanstvo. Muhamedanac mrzi katolika ko Bizant Rim. Ipak su bliže i lakše veze s Bizantom, nego s Muhamedovom Mekom. Krist spaja, Muhamed ruši. Ja osobno prigodom sv. ispovijedi u masama doživljavao sam, da mi je došao na sv. ispovijed čisti pravi grkoistočnjak. Dakle bliže nam je.”
"Nažalost vlasti uzanim pogledima nehotice smetaju hrvatsku i katoličku sv. stvar. Nijesu krivi vrhovi. Umješalo se svašto: mlado, nespremno, beziskusno; mjesto pameti i razbora – vatra, sila, – nije čudo, da su od toga za hrvatsku i katoličku stvar nezgodne posljedice."
"To nije u korist hrvatskoj ni katoličkoj sv. stvari. Iza nekoliko godina, svak i svi osudjivat će ovakav nepromišljen rad i djelovanje, a u sadašnjici propušćamo vrlo lijepe zgode i prilike, da ih iskoristimo u dobro hrvatske i svete katoličke stvari. Od manjine da postanemo u BH većina. Da ne gledamo milosti iz tudje ruke, nego da mi dijelimo milosti.
Ovo smatram ko svetu i uzvišenu našu stvar, stoga je preuzvišenom Presidijumu dojavljujem u interesu hrvatstva i
katoličanstva, da sve poduzmemo, kako je najbolje poradimo, kobne posljedice prepriječimo, dobroj stvari put poravnamo, tim hrvatstvu i katoličanstvu sretnija vremena osiguramo.
Ne treba biti veliki optimista, ali toliko zdrava pamet, hladan sud i pogled donose: sa nastranim patarenima-muhamedancima za 200 godina ništa koristi u svakom pogledu, – sa grkoistočnim, nama vrlo blizim, najdulje 20-30 godina najdivniji izgledi.”
- 1pajdo
#32 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
Pa pogledaj stranke u BiH i njihove predcjenike. Koja je od njih vjerodostojna? Koja ima stvarnu potporu naroda na onaj način kao u zapadnim zemljama? Da je Dodik izjavio da se dogodio genocid bi li dobio manju podršku naroda? Ne. Bitna je samo neraskidiva RS i takva obećanja i na to se narod pali jer misli da će je isti Dodik najbolje braniti. Ipak je on samo pojedinac kako god okreneš.plain vanilla wrote:Koji bolan pojedinci, pa to je Dodik, preCjednik RS-a, za kojeg glasa vecina u RS-u1pajdo wrote:
Recimo koliko se spominju Ahmići, a koliko selo Trusina? Za par zločina Armije BiH ja kao Hrvat nisam znao sve do nedavno. Dosta ljudi i danas za njih ne zna, poglavito mlađi Bošnjaci jer se o tome ne govori skoro pa nikako pa se stvara neki image žrtve.
i da, ja sam sad nemoralna..Nadam se da ces i ti jednog dana biti nemoralan kao ja
- Vitez Koja
#33 Re: Odnos svijeta/evrope prema Bosnjacima??
I Slobo bi pojedinac.....ihhhh, koliko je bilo pojedinica u svijetu......1pajdo wrote:Pa pogledaj stranke u BiH i njihove predcjenike. Koja je od njih vjerodostojna? Koja ima stvarnu potporu naroda na onaj način kao u zapadnim zemljama? Da je Dodik izjavio da se dogodio genocid bi li dobio manju podršku naroda? Ne. Bitna je samo neraskidiva RS i takva obećanja i na to se narod pali jer misli da će je isti Dodik najbolje braniti. Ipak je on samo pojedinac kako god okreneš.plain vanilla wrote:Koji bolan pojedinci, pa to je Dodik, preCjednik RS-a, za kojeg glasa vecina u RS-u1pajdo wrote: