anais_nin wrote:jer ko ti garantuje da ces cijelo vrijeme samo kitom razmisljat
odnos s osobom koja je u braku
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Murat Sabanovic
u tome i jeste fazonanais_nin wrote:ja sam zbunjujuce postavila pitanje...mislila sam koje su komplikovanije kad hoces nesto vise, udate ili slobodne???Murat Sabanovic wrote: komplikovanije su one u koju se zaljubisja samo pokusavam reci da bilo kakva igra sa udatim/ozenjenim je ujedno i igra s vatrom...jer ko ti garantuje da ces cijelo vrijeme samo kitom razmisljat
ako ti srce potrci za udatom onda je komplikacija ista kolika je i sa slobodnom
-
Ina
da li ste imali intimni odnos s osobom koja je vec u braku,ima djece i vodi kol'ko tol'ko normalan porodicni zivot?
Upitno je da li ta onda osoba ima kol'ko tol'ko normalan zivot ukoliko poseze za izvanbracnim aktivnostima...Vjerovatno nesto ne stima na nekom planu...emotivnom, sexualnom i slicno...ali desava se...uz obavezno pravdanje jednog i drugog subjekta ( mada je jedno uglavnom objekat drugog ), navodjenje hiljadu i jednog razloga izlike uz potenciranje ljubavi koja se iznenadno pojavila i vinula u neslucene visine ( do tada niko nije volio u slicnoj mjeri, slicnog inteziteta
)...a, kod kuce sve stima...toliko o normalnosti...
Upitno je da li ta onda osoba ima kol'ko tol'ko normalan zivot ukoliko poseze za izvanbracnim aktivnostima...Vjerovatno nesto ne stima na nekom planu...emotivnom, sexualnom i slicno...ali desava se...uz obavezno pravdanje jednog i drugog subjekta ( mada je jedno uglavnom objekat drugog ), navodjenje hiljadu i jednog razloga izlike uz potenciranje ljubavi koja se iznenadno pojavila i vinula u neslucene visine ( do tada niko nije volio u slicnoj mjeri, slicnog inteziteta
-
vodolija_33
Svakome se može desiti, ali za to postoji razvod brakaIna wrote:da li ste imali intimni odnos s osobom koja je vec u braku,ima djece i vodi kol'ko tol'ko normalan porodicni zivot?
Upitno je da li ta onda osoba ima kol'ko tol'ko normalan zivot ukoliko poseze za izvanbracnim aktivnostima...Vjerovatno nesto ne stima na nekom planu...emotivnom, sexualnom i slicno...ali desava se...uz obavezno pravdanje jednog i drugog subjekta ( mada je jedno uglavnom objekat drugog ), navodjenje hiljadu i jednog razloga izlike uz potenciranje ljubavi koja se iznenadno pojavila i vinula u neslucene visine ( do tada niko nije volio u slicnoj mjeri, slicnog inteziteta)...a, kod kuce sve stima...toliko o normalnosti...
-
mr2
Ina wrote:da li ste imali intimni odnos s osobom koja je vec u braku,ima djece i vodi kol'ko tol'ko normalan porodicni zivot?
Upitno je da li ta onda osoba ima kol'ko tol'ko normalan zivot ukoliko poseze za izvanbracnim aktivnostima...Vjerovatno nesto ne stima na nekom planu...emotivnom, sexualnom i slicno...ali desava se...uz obavezno pravdanje jednog i drugog subjekta ( mada je jedno uglavnom objekat drugog ), navodjenje hiljadu i jednog razloga izlike uz potenciranje ljubavi koja se iznenadno pojavila i vinula u neslucene visine ( do tada niko nije volio u slicnoj mjeri, slicnog inteziteta)...a, kod kuce sve stima...toliko o normalnosti...
-
Ina
vodolija_33
Svakome se može desiti, ali za to postoji razvod braka
Hvala Bogu pa i ta mogucnost postoji sto je i jedina fer-opcija ukoliko ne zelimo ostati dvolicni i licemjerni i prema drugima ( toj nekoj drugoj strani ) i prema samim sebi.
po tom razmisljanju niko u recimo holandiji nema normalan zivot......samo to mi balkanci imamo sesualne i druge slobode su jos daleko,od tih nasih cobanskih krajeva.....
Daleko od toga da mi Balkanci / Cobanski ljudi vodimo "normalne" zivote. Statistika razvoda brakova je vise nego jasan pokazatelj.
Svako ima vlastiti stil zivljenja...neko malo slobodniji neko ne.
Sexualne slobode ( izuzev onih homosexualnih ) po meni nisu ni upitne jer ovdje svako radi ono sto hoce i mi smo poprilicno razvratan narod, uostalom poput ostatka svijeta...naravno naprednog zapada.
Ukoliko sebe smatramo sexualno neobuzdanim onda se i ne trebamo gusiti okovima bracne zajednice...Ta institucija neka ostane na raspolaganju onima koji vjeruju u njegovu vrijednost.
Sto manje povrijedjenih ostavljas iza sebe to ces imati ciscu savijest...
Hvala Bogu pa i ta mogucnost postoji sto je i jedina fer-opcija ukoliko ne zelimo ostati dvolicni i licemjerni i prema drugima ( toj nekoj drugoj strani ) i prema samim sebi.
po tom razmisljanju niko u recimo holandiji nema normalan zivot......samo to mi balkanci imamo sesualne i druge slobode su jos daleko,od tih nasih cobanskih krajeva.....
Daleko od toga da mi Balkanci / Cobanski ljudi vodimo "normalne" zivote. Statistika razvoda brakova je vise nego jasan pokazatelj.
Sexualne slobode ( izuzev onih homosexualnih ) po meni nisu ni upitne jer ovdje svako radi ono sto hoce i mi smo poprilicno razvratan narod, uostalom poput ostatka svijeta...naravno naprednog zapada.
Ukoliko sebe smatramo sexualno neobuzdanim onda se i ne trebamo gusiti okovima bracne zajednice...Ta institucija neka ostane na raspolaganju onima koji vjeruju u njegovu vrijednost.
-
mr2
vidis stvar je socijalne sigurnosti....ako mislis na te statistike......nase zene jednostavno nemaju mogucnost,pristojnog zivota ukoliko se rastave a ne rade......... ostavi zapad na miru,jer su ipak u svemu daleko od nasIna wrote:vodolija_33
-
Ina
mr2
Ne diram ja Zapad i nemam nista protiv svih onih pozitivnosti koje mi uglavnom zaobilazimo dok negativne karakteristike objerucke prihvatamo...No, ovdje nije rijec o tome i ne zelim polemisati o prednostima i manama ovog ili onog dijela svijeta
Akcenat nije na zlom zapadu i dobrom istoku ili obrnuto...tek slucajno sam spomenula tu relaciju i mozda napravila ironicnu usporedbu...vjerovatno i po obicaju nedovoljno jasnu
Uostalom kada je nas teren u pitanju, ovdje nema pravila...Mi smo ipak svojesvrsni specifikum Balkana.
Socijalna sigurnost bosanske zene ?!? Zar to nije tuzno sto ti govoris i ispravno konstatujes ? E, pa da bi zene ravnopravno sa muskarcima imale mogucnost razvoda kao i mogucnost njegove realizacije a bez straha na posljedice, te iste zene treba da se izvuku iz podredjenog i manje vrijednog polozaja nametnutog od strane mentaliteta sopstvenog naroda i njegove tradicije...BiH zena treba da ulaze u sebe, u vlastitu naobrazbu, postane finansijski neovisna sto je pretpostavka njene samostalnosti izvan braka a dobar ulog i oslonac unutar braka i bracne zajednice...Ali ovim vec skrecem sa teme...
Ne diram ja Zapad i nemam nista protiv svih onih pozitivnosti koje mi uglavnom zaobilazimo dok negativne karakteristike objerucke prihvatamo...No, ovdje nije rijec o tome i ne zelim polemisati o prednostima i manama ovog ili onog dijela svijeta
Uostalom kada je nas teren u pitanju, ovdje nema pravila...Mi smo ipak svojesvrsni specifikum Balkana.
Socijalna sigurnost bosanske zene ?!? Zar to nije tuzno sto ti govoris i ispravno konstatujes ? E, pa da bi zene ravnopravno sa muskarcima imale mogucnost razvoda kao i mogucnost njegove realizacije a bez straha na posljedice, te iste zene treba da se izvuku iz podredjenog i manje vrijednog polozaja nametnutog od strane mentaliteta sopstvenog naroda i njegove tradicije...BiH zena treba da ulaze u sebe, u vlastitu naobrazbu, postane finansijski neovisna sto je pretpostavka njene samostalnosti izvan braka a dobar ulog i oslonac unutar braka i bracne zajednice...Ali ovim vec skrecem sa teme...
- anais_nin
Murat Sabanovic wrote:u tome i jeste fazonanais_nin wrote:ja sam zbunjujuce postavila pitanje...mislila sam koje su komplikovanije kad hoces nesto vise, udate ili slobodne???Murat Sabanovic wrote: komplikovanije su one u koju se zaljubisja samo pokusavam reci da bilo kakva igra sa udatim/ozenjenim je ujedno i igra s vatrom...jer ko ti garantuje da ces cijelo vrijeme samo kitom razmisljat
ako ti srce potrci za udatom onda je komplikacija ista kolika je i sa slobodnom
- Murat Sabanovic
anisa ,presli smo na osjecaje....jeste da je sa slobodnom lakse biti...anais_nin wrote:Murat Sabanovic wrote:u tome i jeste fazonanais_nin wrote: ja sam zbunjujuce postavila pitanje...mislila sam koje su komplikovanije kad hoces nesto vise, udate ili slobodne???ja samo pokusavam reci da bilo kakva igra sa udatim/ozenjenim je ujedno i igra s vatrom...jer ko ti garantuje da ces cijelo vrijeme samo kitom razmisljat
ako ti srce potrci za udatom onda je komplikacija ista kolika je i sa slobodnom![]()
![]()
ISTA??????????? pa slobodnom je vrlo jednostavno biti...sa udatom pakao zivi cak i ako ona osjeca isto za tebe
![]()
ali ako ti srce za udatom kuca ,onda ti rizik uzimas koji moze da snosi odromne posljedice ....
u tom trenutku srce razmiljsa a ne mozak
- anais_nin
pa presli smo na osjecaje jer je moja poenta bila da je i "samo" sex sa zuazetom osobom igra s vatrom jer nikad ne znas sta se od tog "samo" sex moze izroditi...Murat Sabanovic wrote: anisa ,presli smo na osjecaje....jeste da je sa slobodnom lakse biti...
ali ako ti srce za udatom kuca ,onda ti rizik uzimas koji moze da snosi odromne posljedice ....
u tom trenutku srce razmiljsa a ne mozak
- Murat Sabanovic
u zivotu se nikad nista ne zna ...anais_nin wrote:pa presli smo na osjecaje jer je moja poenta bila da je i "samo" sex sa zuazetom osobom igra s vatrom jer nikad ne znas sta se od tog "samo" sex moze izroditi...Murat Sabanovic wrote: anisa ,presli smo na osjecaje....jeste da je sa slobodnom lakse biti...
u tom trenutku srce razmiljsa a ne mozaki onda prije nego sto trepnes u belaju si do guse...
to i cini zivot interesantnim...ko zna anais, mozda jednog dana za ozenjenim potrcis..
- anais_nin
teskoMurat Sabanovic wrote: u zivotu se nikad nista ne zna ...
to i cini zivot interesantnim...ko zna anais, mozda jednog dana za ozenjenim potrcis..
- Murat Sabanovic
nadam se da neces ,ali nikad nemoj reci neanais_nin wrote:teskoMurat Sabanovic wrote: u zivotu se nikad nista ne zna ...
to i cini zivot interesantnim...ko zna anais, mozda jednog dana za ozenjenim potrcis..bilo je prilika na izvoz do sada....ako nisam do sada, tesko, ali bas tesko, da cu od sada
- anais_nin
samo sam rekla TESKOMurat Sabanovic wrote:nadam se da neces ,ali nikad nemoj reci neanais_nin wrote:teskoMurat Sabanovic wrote: u zivotu se nikad nista ne zna ...
to i cini zivot interesantnim...ko zna anais, mozda jednog dana za ozenjenim potrcis..bilo je prilika na izvoz do sada....ako nisam do sada, tesko, ali bas tesko, da cu od sada
-
sarajevoshop
#116 glupa ti je tema
sudrzi se od nebuloznih tema u buducnosti jer dzabe trosis mozak
varanje je po serijatu smrtna kazna pa bujrum izvolite
varanje je po serijatu smrtna kazna pa bujrum izvolite
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
anais_nin wrote: ..... je li mi se desavala neka hemija i sa osobama koje su mi nedostupne? jeste...ali sam svaki put dosta dobro odeljela iskusenju, i nisam zapocinjala nesto sto ne mogu zavrsiti
I nikad ne iskljucuj mogucnost da ces malo manje dobro odoljeti iskusenju, ....
I Adam se opirao, a jabuka, ... zrela, .... rumena i mirisljava bila .....
- Murat Sabanovic
tako je pape,pape wrote:anais_nin wrote: ..... je li mi se desavala neka hemija i sa osobama koje su mi nedostupne? jeste...ali sam svaki put dosta dobro odeljela iskusenju, i nisam zapocinjala nesto sto ne mogu zavrsiti.... malo mi cudna ova formulacija. !?
![]()
I nikad ne iskljucuj mogucnost da ces malo manje dobro odoljeti iskusenju, ....![]()
I Adam se opirao, a jabuka, ... zrela, .... rumena i mirisljava bila .....![]()
cak i najveci nisu odoljeli iskusenju
- anais_nin
pape wrote:anais_nin wrote: ..... je li mi se desavala neka hemija i sa osobama koje su mi nedostupne? jeste...ali sam svaki put dosta dobro odeljela iskusenju, i nisam zapocinjala nesto sto ne mogu zavrsiti.... malo mi cudna ova formulacija. !?
![]()
I nikad ne iskljucuj mogucnost da ces malo manje dobro odoljeti iskusenju, ....![]()
al' isto tako ima more zrelih, rumenih, mirisljavih, NEOZENJENIH jabuka
- pape
anais_nin wrote:pape wrote:anais_nin wrote: ..... je li mi se desavala neka hemija i sa osobama koje su mi nedostupne? jeste...ali sam svaki put dosta dobro odeljela iskusenju, i nisam zapocinjala nesto sto ne mogu zavrsiti.... malo mi cudna ova formulacija. !?
![]()
![]()
to znaci da osim nekog povrsnog VERBALNOG flerta nije bilo NISTA
![]()
![]()
al' isto tako ima more zrelih, rumenih, mirisljavih, NEOZENJENIH jabuka![]()
Sreo sam ja mnogo pametnih zenica skromnog izgleda, ali .... onaj dzavo na ramenu me stalno bocka "trokukom" i tjera me da ga "zakucam" nekoj manje pametnoj, a vise atraktivnoj.
Anais, ... mozda je tvoj dzavo jos u stanju mirovanja, al`... ako se probudi!?
- Murat Sabanovic
pape wrote:anais_nin wrote:pape wrote:.... malo mi cudna ova formulacija. !?
![]()
![]()
to znaci da osim nekog povrsnog VERBALNOG flerta nije bilo NISTA
![]()
![]()
al' isto tako ima more zrelih, rumenih, mirisljavih, NEOZENJENIH jabuka![]()
E dobra si, .... ima i more "neozenjenih" jabuka, ali .... zivot je cudo, ...
.... svi mi znamo da su one male sitne, nespricane jabuke iz nasih basci po Bosni, a u koje "hoce" i crv, ... najzdravije u najukusnije. Dzaba, ... ne da dzavo mira, ... svi "letimo" za velikim, ... crvenim i mirisljavim.
Sreo sam ja mnogo pametnih zenica skromnog izgleda, ali .... onaj dzavo na ramenu me stalno bocka "trokukom" i tjera me da ga "zakucam" nekoj manje pametnoj, a vise atraktivnoj.![]()
Anais, ... mozda je tvoj dzavo jos u stanju mirovanja, al`... ako se probudi!?![]()
![]()
pape legenda si
- anais_nin
pape, tvoje rijeci su poezija za moje ocipape wrote:E dobra si, .... ima i more "neozenjenih" jabuka, ali .... zivot je cudo, ...
.... svi mi znamo da su one male sitne, nespricane jabuke iz nasih basci po Bosni, a u koje "hoce" i crv, ... najzdravije u najukusnije. Dzaba, ... ne da dzavo mira, ... svi "letimo" za velikim, ... crvenim i mirisljavim.
Sreo sam ja mnogo pametnih zenica skromnog izgleda, ali .... onaj dzavo na ramenu me stalno bocka "trokukom" i tjera me da ga "zakucam" nekoj manje pametnoj, a vise atraktivnoj.![]()
Anais, ... mozda je tvoj dzavo jos u stanju mirovanja, al`... ako se probudi!?![]()
![]()
p.s. nisi ti kriv sto te ne privlace pametne
p.p.s. zar ja djelujem kao da moj djavo spava????
- pape
anais_nin wrote: pape, tvoje rijeci su poezija za moje ocieh kako ti to lijepo docaras....e vidis ja sam uvijek kontra u svemu....ja ti volim one srednje, zelene, KISELE, jabuke
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s. nisi ti kriv sto te ne privlace pametnesvi mi imamo svoje slabosti...mene je recimo kod muskaraca uvijek obarao s nogu smisao za humor i neprepotentna inteligencija...vise nego misici ili lijepa faca
![]()
p.p.s. zar ja djelujem kao da moj djavo spava????suti bolan moram mu pilule za uspavljivanje svako malo poturat
@anais_nin, .... i ja volim "nakisele" ...
Opet kazem, ... zivot je cudo. Govorimo o onom - "tatalane", .... flertu sa udatom/ozenjenim. Toga je bilo i bit ce dok je svijeta. Desavalo mi se, ... sta cu, .... priznajem. Opirem se junacki, ali ... pokleknem.
Bona ne bila, ... kad zensko hoce, ... kad se u sejtana pretvori i kad ima cilj da nekoga "prevrne", a ...
PS. - I sad, ... da ne ispadnem bas "laka roba", ... naravno da pametnice kod mene imaju prednost, ali ovdje se govorilo o flertu.
- anais_nin
eh pape, pape, pa cekaj sada....je li flert ili djidji midji???? razlika je deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerasticnapape wrote: @anais_nin, .... i ja volim "nakisele" ...![]()
Opet kazem, ... zivot je cudo. Govorimo o onom - "tatalane", .... flertu sa udatom/ozenjenim. Toga je bilo i bit ce dok je svijeta. Desavalo mi se, ... sta cu, .... priznajem. Opirem se junacki, ali ... pokleknem.![]()
Bona ne bila, ... kad zensko hoce, ... kad se u sejtana pretvori i kad ima cilj da nekoga "prevrne", a ...... zgodna, ... zna se "nakindzuriti", ... zna odabrati parfem, a ... "retoricki potkovana" ...
![]()
![]()
PS. - I sad, ... da ne ispadnem bas "laka roba", ... naravno da pametnice kod mene imaju prednost, ali ovdje se govorilo o flertu.
a sto jest jest, mi zene kad se nameracimo, puno nam je lakse nego vama...zavesti mislim