Njegova argumentacija po tome pitanju je bila da mladi ljudi moraju da vide kako se i negdje drugdje zivi da bi imali predstavu o tome da ima i bolje i time prebrodili nacionalisticke stavove. I sa time se u potpunosti slazem. Samo se na ovom forumu moze vidjeti kolika je mrznja prema, pa mozemo reci svima koji nisu "nasi". I vjerojatno bi ta mrznja bila malo manja kada bi ljudi mogli slobodnije i vise da putuje i vide da su oni koje oni mrze iz dna duse slicni njima samima..._BosanaC wrote:Naravno da nije...B.Medjed wrote:Za mandata ne, vjerojatno. Ali sam ga ja gled'o kad se jos 2004. svadja sa Busekom i ostalim levatima zbog getoizacije BiH i zalaze se za ukidanje viza, i neke druge olaksice za putovanja mladih. Nakon takvih par stvari koje je pravio ja sam naravno imao veliku nadu u njega, ali izgleda da nije dovoljno imati samo dobru volju!!!_BosanaC wrote: Ruku na srce, koliko god se ja trudio, ne mogu da se sjetim sta je to u svom mandatu dobro za bilo koga uradio, osim mozda za sebe...
Medjutim, meni samo jedna stvar nije jasna a to je da svi sve nade polazu u ukidanje viza. Do cega bi to dovelo? Samo do toga da oni koji i nisu do sada otisli odavde napuste BiH za sva vremena. A to bi znacilo smrt za ovu drzavu. I Evropa je toga svjesna, te me cudi kako se kriteriji jos i poostrili nisu.
S druge strane, ko danas ima para za neka aman-zaman turisticka putovanja? Odnosno, ko danas, ako vec ima pare, ne moze otici gdje hoce preko bilo koje turisticke agencije?
Ako ce se dobrobit ogledati samo u ovome, i ako ce nam neko pomagati tako sto nam cini medvjedju uslugu, onda mu se bolje zahvaliti na vrijeme.
A da ima svojih zasluga, to se slazem, ima vise nego mnogi sto ih imaju.
Medjutim to je bio samo primjer koji sam ja naveo. Covjek je se zalagao za rjesenje vise ostalih nerjesenih pitanja i organizovao i animirao i ostale poslanike u Bundestagu da se zainteresuju za pitanje BiH. Vjeruj da su ga mada je iz CDU ljudi iz SPD slusali i postovali!!!
Ne mogu da sjetim kako se zvao jedan levat iz Gere koji je prihvatio da bude Paten, .ebiga kako se to kaze, sirocadima iz Jablanice ili tako nesto.
Chika Christi nije bio nikad los!!!