Odgovornost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
User avatar
drugtito2011
Posts: 2101
Joined: 01/08/2011 18:45

Odgovornost

Post by drugtito2011 » 17/05/2012 21:39

Neznam da li je neko vec postavljao pitanje odgovornosti odgovornoh lica, zaposlenih radnika i firmi, ali meni trenutno neda mira sljedece:

1. Gledam bakljade na zadnje dvije utakmice, na Kosevu i u Sirokom, i pitam se zasto klubovi placaju zastitarske firme i raznorazne agencije za obezbjedjenje. Ako su ih vec platili, zasto im ne odbijaju od dogovorenog iznosa za svaku unesenu baklju i slicne predmete? Siguran sam da plate 1000 KM po svakoj unesenoj baklji, svaka sljedeca utakmica bila puno bolje obezbijedjena, i bez incidenata tog tipa. Jer ako je ljubav prema klubu to sto ce neko zapaliti baklju, baciti je na atletsku stazu i ostetiti je, a nakon svega klub platiti kaznu, onda neko treba da snosi odgovornost i da nas sve zastiti od takve vrste ljubavi.

2. Tehnicki pregled - Stalno nam pricaju o starim i neispravnim autima na nasim putevima, i da je veliki broj takvih uzrocnik udesa. Kad se svode racuni nakon udesa, tu su neprilagodjena voznja i neispravna vozila. Ko je kriv za neispravna vozila? Ko im daje potvrdu da mogu biti registrovana i da mogu na cestu? Da li ste ikada culi da je neka firma koja radi tehnicke preglede pozvana naodgovornost zbog neispravnog auta na cesti? Ja nisam. Sta oni mogu utvrditi za 5 minuta pregleda, osim izduvne gasove. Jeli pregled to sto ce lik koji mrzi sam sebe sici u kanal sa sijalicom baciti pogled ispod auta, ko da je dobra zenska u pitanju, lupne 2-3 puta oko tockova, kao sto ovi nasi zeljeznicari pregledaju vagone, i nakon "pregleda" izdaju potvrdu da je auto OK. ZA 5 MINUTA!!!! KAD CE ONI ODGOVARATI ZA JAVASLUK I GUBITAK LJUDSKIH ZIVOTA NA CESTAMA? Oni su prvi u lancu, pa tek onda sve ostalo. Imal li iko m.u.d.a. u ovoj drzavi da im stane na zulj kazni za to sto (ne) rade?


Bellica
Posts: 1681
Joined: 19/08/2009 14:32
Location: Sarajevo

Re: Odgovornost

Post by Bellica » 26/05/2012 12:30

Ja bih samo dodala i auto-skole koje nicemu ne nauce kandidate o saobracajnim pravilima i komisiju koja "prodaje" vozacke dozvole, a lik nema pojma o saobracajnim pravilima i sl. Cula sam da dosta ljudi polozi upravo na ovaj nacin, pa zato imamo auta na trotoarima, tramvajskim stajalistima i sl. Treba neko da snosi odgovornost i za ovo ja mislim.

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: Odgovornost

Post by PipiDugaDevetka » 27/05/2012 11:07

Ovo je moj voljeni Balkan i još voljenija Bosna i Hercegovina. Uskoro će dijaspora na godišnji odmor u domovinu, pa će da se vjenčavaju, popravljaju zube, sređuju po opštinskim službama papirologiju,...Ko će to sve da poplaća?

Ipak, hvala im što čuvaju BiH jer upravo zbog njih i njihovih WESTERN-UNION doznaka imamo ''socijalni mir''.
Koliko ono šalju oni para za BiH...Je li još uvijek 6mlrd KM?

Post Reply