Nemam vremana citati sve odgovore, a ovih par prvih me iznenadjuje, kako mozete odmah zauzeti stav da se radi o nevaspitanju?semmy wrote:iznervirana danasnjim ponasanjem djecacica ( 3-4 god.staraosti ) odlucih da vas pitam sta mislite kada treba poceti sa odgojem djece, dok je jos u pelenama ili kad???
ono sto sam danas vidjela, drsko ponasanje i vristanje na majku, te vriska da svi oko njega cuju sta zeli a sta ne, i skoro pa bacanje na pod a majka ga samo tihim glasom usutkuje..
kad pored ovakovog djeteta sjedite pola sata i pokusavate da jedete u nekoj normalnoj atmosferi a ono vam ne dozvoljava dodje mi da prvo majku namlatim dobro pa onda to djete...moj sin ( 8 god.) ga pratio sa cudjenjem i samo mahao glavom...ipak mislim da odgoj djece pocinje vec u pelenama i da sam s tim napravila pravu stvar u odgoju svog sina...
da li sa odgojem djeteta pocinjete dok je jos u pelenama ili puno kasnije????
Smatram da makar ovi koji imaju djecu, znaju koiko se i njihova " fina " djeca znaju divlje ponasati u nekim situacijama. Gladno, nenaspvano, umorno djete pokusava da to ispolji na neki nacin, moze li biti?
Sto se tice vaspitanja, pocnjes od rodjenja, mada ko sto neko rece jos u stomaku.
Ne znam da je jos iko prepustio djete samo sebi, pa kad je vec doslo u neke godine, skonto : " ja, sad bih ga trebao poceti vaspitavati"
Vaspitnje je stvar umjeca, obrazovanja, vremena, drustva i prirode djeteta nadasve.