Odbjegla nevjesta
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Nekatamo
#1 Odbjegla nevjesta
Da ja ispricam svoju tuznu pricu.I svaki bi mi savjet dobro dosao.Znam ,bice vise onih koji ce da me ismijavaju ali molila bih takve da me obidju,dosta je sto se ljutim sama na sebe.
Naime ,da ne duljim,upoznala sam jednog divnog momka s kojim sam krenula 1.1.ove godine.Nije iz mog grada tako da smo se rijetko vidjali ali dane smo provodili na telefonu.Bio je najbolji decko kojeg sam upoznala.Imao sve ono sto sam ja htjela u zivotu.Tada sam bila u fazi lizanja rana od bivseg i nisam se nista trudila.Ali se trudio on.....I to previse.I tako,zaprosio me.Iz nekog razocarenja,bijesa radi bivseg,neznam cega, ja sam pristala.Zakazali smo da se vjencamo 16.3.Danas,ili to vec dodje juce
Posto on zivi sa svojima na selu na istom spratu moj je prijedlog bio da zivimo u gradu(odakle je on ) jer on tu radi,i ja bih nasla posao,pocela raditi,i bili bi postanari a svremenom ko zna....I pristao je.Dolazila sam sa svojima kod njega,bili su mu svi od familije.rucak.....prelijep dan.Sve vec gotovo ,papiri spremni samo se stan ceka.I 16.2 je sasvim slucajno rekao sta zurim oko stana kada cemo tu da zivimo samo dva mjeseca.Dok izradi sprat svoje kuce i vratili bi se tu.Naravno izbila je svadja tu oko toga jer ja necu na selo,regovali smo prebrzo oboje....rekla sam mu da otkaze vjencanje da se necu udati....I sada ispastam.Ne prosje dan da ne zaplacem,da ne molim Boga da mi ga vrati.Cula sam da je jako postidjen i povrijedjen,niko od njegovih ne govori samnom,pokusavala sam mu slati poruke a odgovor je bio da me mrzi,da sam umrla za njega i da ne zeli da mu dosadjujem .....A ja bih da se ubijem.Sta da radim ima li ikakav nacin da ga vratim i koliko vas bi oprostilo ovo sto sam mu uradila.
Naime ,da ne duljim,upoznala sam jednog divnog momka s kojim sam krenula 1.1.ove godine.Nije iz mog grada tako da smo se rijetko vidjali ali dane smo provodili na telefonu.Bio je najbolji decko kojeg sam upoznala.Imao sve ono sto sam ja htjela u zivotu.Tada sam bila u fazi lizanja rana od bivseg i nisam se nista trudila.Ali se trudio on.....I to previse.I tako,zaprosio me.Iz nekog razocarenja,bijesa radi bivseg,neznam cega, ja sam pristala.Zakazali smo da se vjencamo 16.3.Danas,ili to vec dodje juce
Posto on zivi sa svojima na selu na istom spratu moj je prijedlog bio da zivimo u gradu(odakle je on ) jer on tu radi,i ja bih nasla posao,pocela raditi,i bili bi postanari a svremenom ko zna....I pristao je.Dolazila sam sa svojima kod njega,bili su mu svi od familije.rucak.....prelijep dan.Sve vec gotovo ,papiri spremni samo se stan ceka.I 16.2 je sasvim slucajno rekao sta zurim oko stana kada cemo tu da zivimo samo dva mjeseca.Dok izradi sprat svoje kuce i vratili bi se tu.Naravno izbila je svadja tu oko toga jer ja necu na selo,regovali smo prebrzo oboje....rekla sam mu da otkaze vjencanje da se necu udati....I sada ispastam.Ne prosje dan da ne zaplacem,da ne molim Boga da mi ga vrati.Cula sam da je jako postidjen i povrijedjen,niko od njegovih ne govori samnom,pokusavala sam mu slati poruke a odgovor je bio da me mrzi,da sam umrla za njega i da ne zeli da mu dosadjujem .....A ja bih da se ubijem.Sta da radim ima li ikakav nacin da ga vratim i koliko vas bi oprostilo ovo sto sam mu uradila.
- dusa_raskopuša
#3 Re: Odbjegla nevjesta
A ju, gdje tu ljubaF?
Selo presudilo.
Selo presudilo.
-
hhaarree
#4 Re: Odbjegla nevjesta
pa dje ces bona nakon 3 mjeseca veze se udavat. Al haj, trebali ste bar fino popricat o svemu valjda nije mala stvar zapocet zajednicki zivot, tako da ste trebali skontat gdje cete zivit i koliko dugo. I ne kontam sta ima ko tebi oprastat kad je on tebe htjeo na selo odvest.
kako god sacekajmo iskusnije forumase
kako god sacekajmo iskusnije forumase
-
crnoplavo
#5 Re: Odbjegla nevjesta
Nekatamo wrote: Naime ,da ne duljim,upoznala sam jednog divnog momka s kojim sam krenula 1.1.ove godine.Nije iz mog grada tako da smo se rijetko vidjali ali dane smo provodili na telefonu..
Tada sam bila u fazi lizanja rana...
Oni (njegovi) su sa sela, a on je iz gradaPosto on zivi sa svojima na selu na istom spratu moj je prijedlog bio da zivimo u gradu(odakle je on )
al doduse ima i logike, ako je roden u gradskoj bolnici
-
BornInHell
#6 Re: Odbjegla nevjesta
ma naice novi don't worry
- Troll_Happens
#7 Re: Odbjegla nevjesta
Nekatamo wrote:Da ja ispricam svoju tuznu pricu.I svaki bi mi savjet dobro dosao.Znam ,bice vise onih koji ce da me ismijavaju ali molila bih takve da me obidju,dosta je sto se ljutim sama na sebe.
Oce seljak iz sela,al' nece selo iz seljaka
Hahahaha sta si navalila u grad pa valja neko i u selu ostat ccc
-
Lounge Act
#8 Re: Odbjegla nevjesta
Nakon 2 mjeseca i 16 dana u brak
wow
meni se cini da nesto s njim nije uredu dok je toliko pozurio
ali hajd neka je sve to ok, kako je on sam mogao isplanirati da cete u gradu zivjeti samo 2 mjeseca pa, kako ja shvatih, u zajednicu na selo
ako te niko nista ne pita ni prije bracnog zivota pa tako vazne odluke donosi sam, sta bi tek bilo u braku
na osnovu ovog sto si napisala, na vrijeme si se rijesila
i nema sta on tebi da oprasta, treba da od tebe trazi oprost sto je nakon mjesec i po veze poceo da planira sta ce s tvojim zivotom bez da te pita
(dok ovo pisem cini mi se ko da se kakvoj srednjoskolki obracam
)
meni se cini da nesto s njim nije uredu dok je toliko pozurio
ali hajd neka je sve to ok, kako je on sam mogao isplanirati da cete u gradu zivjeti samo 2 mjeseca pa, kako ja shvatih, u zajednicu na selo
ako te niko nista ne pita ni prije bracnog zivota pa tako vazne odluke donosi sam, sta bi tek bilo u braku
na osnovu ovog sto si napisala, na vrijeme si se rijesila
i nema sta on tebi da oprasta, treba da od tebe trazi oprost sto je nakon mjesec i po veze poceo da planira sta ce s tvojim zivotom bez da te pita
(dok ovo pisem cini mi se ko da se kakvoj srednjoskolki obracam
- didžej
#9 Re: Odbjegla nevjesta
jutros mi se javio mladozenja i ispricao svoju verziju ove tuzne romanse sa nesretnim krajem. evo o cemu se radi, naime:
on je rodjen u cvecu livada
cuva stada pokraj reke gruze
al zavole devojku iz grada
sa usnama ko pupoljak ruze
Bele ruke a prsti ko dirke
pricala mu najneznije bajke
zalud uzdah iz grudi pastirke
zalud suze njegove stare majke
Sin je plavih suma i livada
gaji dobre konje i volove
zbog lepote devojke iz grada
zaboravio brda i dolove
pa je zvao ulicama dugim
i venuo ko trava jesenja
jednog dana spazio je s drugim
zagrljenu u senci kestenja
Sta je mog'o vec bol svoj da pati
mladost svoju da tuzi za celo
morao je kuci da se vrati
svome domu u rodjeno selo
I sad opet svoga vranca jase
i u krcmi krcmi svoja stada
kiti svirce i razbija case
i proklinje devojku iz grada.
Bele ruke a prsti ko dirke
pricala mu najneznije bajke
zbog lepote devojke iz grada
zaboravio brda i dolove
pa je zvao ulicama dugim
i venuo ko trava jesenja
jednog dana spazio je s drugim
morao je kuci da se vrati
I sad opet svoga vranca jase
- zlo zlo
#10 Re: Odbjegla nevjesta
Cuj brak nakon 3 mj veze, to je poremeceno malo
, nema šanse da se u to doba upoznate, onako istinski, tako ako te tjesi razveli bi se 100% u roku godine dana, prije braka trebaš osobu dobro poznat, onak istinski, znat kako reagira u nekim situacijama itd, poželjno je i živit malo skupa prije braka, da vidis kako kopcate skupa u svakodnevnom životu, a brak bez temelja, ne može opstat, za dobar brak, ko i za kucu, treba zabetonirat temelje dobro. 
-
crnoplavo
#11 Re: Odbjegla nevjesta
didžej wrote:jutros mi se javio mladozenja i ispricao svoju verziju ove tuzne romanse sa nesretnim krajem. evo o cemu se radi, naime:
Bele ruke a prsti ko dirke![]()
pricala mu najneznije bajke![]()
zbog lepote devojke iz grada![]()
zaboravio brda i dolove
pa je zvao ulicama dugim
i venuo ko trava jesenja
jednog dana spazio je s drugim![]()
morao je kuci da se vrati![]()
I sad opet svoga vranca jase![]()
- respo
#12 Re: Odbjegla nevjesta
nekatamo hos se udati? 
- bosan
#13 Re: Odbjegla nevjesta
Ako si krenula s njim 01.01. znaci da si bila pod utjecajem alkohola 
-
sickle_and_hammer
- Nekatamo
#15 Re: Odbjegla nevjesta
Znali smo se od ljeta prosle godine ali u vezu usli 1.1. Nemislim da je malo skoro godinu dana poznavati nekoga pa odluciti da se udas.
I gore neko kaze da je on iz grada a njegovi sa sela.Ne vidim da sam ja igdje napisala da je on iz grada,oni zive na selu ali ja kazem da bi ja i on otisli u grad u postanare 2 mjeseca i onda se vratili kod njegovih na selo.Mislim da pricam Bosanski a ne Spanski da neko ovdje poveze da je on iz grada
I gore neko kaze da je on iz grada a njegovi sa sela.Ne vidim da sam ja igdje napisala da je on iz grada,oni zive na selu ali ja kazem da bi ja i on otisli u grad u postanare 2 mjeseca i onda se vratili kod njegovih na selo.Mislim da pricam Bosanski a ne Spanski da neko ovdje poveze da je on iz grada
- honky tonk
#16 Re: Odbjegla nevjesta
sjo jeste pozurili, mada su se i moji uzeli poslije 3 mjeseca (ne, nije bila trudna) i evo danas 24 godine u braku.
al drugo vrijeme, sad se zene poslije 10 godina veze, pa se razvedu nakon par mjeseci.
al drugo vrijeme, sad se zene poslije 10 godina veze, pa se razvedu nakon par mjeseci.
- Nisrin
#17 Re: Odbjegla nevjesta
Nekatamo wrote:Znali smo se od ljeta prosle godine ali u vezu usli 1.1. Nemislim da je malo skoro godinu dana poznavati nekoga pa odluciti da se udas.
Ma sto se tice ovog osudjivanja "rano ste poletili u brak" to su samo neki kompleksi i stereotipi, vjeruj, znam ljude koji su nakon 20 dana veze odmah odlucili da je sljedeci korak brak i zive godinama sretno, imaju i djecu...sve je relativno! Znam za ljude koji su po 3-5-7 godina u vezi, odluce se na brak, pa to ne uspije...
Sa njegove strane je bas sebicno i nezrelo sto se nije drzao dogovora, nego je SAM- u dogovoru sa svojima, donio odluku da IPAK zivite na selu, jer "imate krov nad glavom, a u gradu biste bili podstanari, pa je to teze blablabla" Ako ima siguran i stabilan posao u gradu ne shvatam zar onda nije bolje zivjeti u gradu, jer grad pruza vise mogucnosti, perspektive nego selo, a i da se ne lazemo, tesko je ici sa konja na magarca, jer neko ko je rodjen i odrastao u gradu, tesko bi se naviknuo na sredinu kakva je selo...tako da te sa te strane potpuno razumijem!
Rijetke su zene koje pristanu na to, posebno ako je selo u bukvalnom smislu...drugaciji je to mentalitet, drugaciji su obicaju, obaveze, privatnosti skoro da nemas, jer su to klasicne mahale, a na to sve zivot u zajednici...
Kako sam shvatila, IPAK se kajes pa bi sad pristala i na selo samo da ste zajedno??! Ja ipak vjerujem da ces naci jos bolju srecu, on nije jedini niti je posljednji...ljudi se razvode i prekidaju zbog manjih stvari, ipak zivot na selu je odluka koja se ne donosi preko noci i ne donosi se ishitreno, to ima utjecaja, vjerovatno, na ostatak zivota! Jer ako on pravi svoj sprat na selu, ulaze u to novac, tesko da ce se odluciti pa poceti u gradu (gdje je sve i skuplje) nesto novo, uvijek je ljudima tesko poceti nesto ispocetka, sto bi se reklo od nule!
Draga moja, digni glavu i potrazi srecu na drugom mjestu! Sada, sve i da se pomirite ocekuj da bi ti cijeli zivot nabijali na nos i osudjivali te, jer si "ih obrukala u selu", malte ne ostavila si ga "pred oltarom", a to njihov mentalitet ne moze tako lako podnijeti-.-
- respo
#18 Re: Odbjegla nevjesta
u tih pola godine koliko ga znas nisi bila s njim svaki dan da bi ga bolje upoznala tako da ga efektivno mozda znas 20 danaNekatamo wrote:Znali smo se od ljeta prosle godine ali u vezu usli 1.1. Nemislim da je malo skoro godinu dana poznavati nekoga pa odluciti da se udas.
- Nekatamo
#19 Re: Odbjegla nevjesta
Nisrin
Svaka cast na pomoci.Jeste da mi je tesko mozda se vise kajem jer je on predivan momak a i vrijeme mi je za udaju vec odavno bilo ali zivjeti na selu je malo sebicno.On ocekuje od mene da ja njega razumijem jer "Sto da placamo kiriju pored njegove kuce".Ali kako on razumije mene da sam ja haustorce rodjeno i odraslo u gradu i haustoru i koje ne zna ni vatru loziti a ne koze cuvati(nije da ih ima ali tako mu ga dodje).I jos on ljut na mene ko da me mrzi,gadim mu se,ja sam za Pariza nisam za seljaka,da bi prije ciganku doveo kuci nego mene vise itd,to su sve njegove poruke.I cemu se ja nadam?
Svaki dan saljem poruke na koju mi nekada odgovori nekada ne.Nemoram se ni pomiriti ako je tako ali bih voljela da mi pruzi sansu da makar razgovaramo
Svaka cast na pomoci.Jeste da mi je tesko mozda se vise kajem jer je on predivan momak a i vrijeme mi je za udaju vec odavno bilo ali zivjeti na selu je malo sebicno.On ocekuje od mene da ja njega razumijem jer "Sto da placamo kiriju pored njegove kuce".Ali kako on razumije mene da sam ja haustorce rodjeno i odraslo u gradu i haustoru i koje ne zna ni vatru loziti a ne koze cuvati(nije da ih ima ali tako mu ga dodje).I jos on ljut na mene ko da me mrzi,gadim mu se,ja sam za Pariza nisam za seljaka,da bi prije ciganku doveo kuci nego mene vise itd,to su sve njegove poruke.I cemu se ja nadam?
Svaki dan saljem poruke na koju mi nekada odgovori nekada ne.Nemoram se ni pomiriti ako je tako ali bih voljela da mi pruzi sansu da makar razgovaramo
- respo
#20 Re: Odbjegla nevjesta
on nije predivan momak cim tako razmislja
- Nekatamo
#21 Re: Odbjegla nevjesta
Mislim predivan u smislu kako se ophodio prema meni i kako smo se slagalirespo wrote:on nije predivan momak cim tako razmislja
-
Lounge Act
#22 Re: Odbjegla nevjesta
respo wrote:on nije predivan momak cim tako razmislja
prije ce biti da se ti zbog ovakvog razmisljanja kajes nego zbog toga sto je on "predivan momak"Neka tamo wrote: vrijeme mi je za udaju vec odavno bilo
pusti taj seljacki mentalitet kad je vrijeme za udaju i tako to, bolje biti jos koju godinu sam nego cijeli zivot sa hajvanom
- trcicu trceci
#23 Re: Odbjegla nevjesta
Prvo sa njim nesto definitivno nije uredu kada hoce tako brzo da te zeni.
Drugo, dje ces ti bona, ohani malo ?.
I trece, je l' ti stvarno mislis da ga poznajes da bi se toliko kajala ?

Drugo, dje ces ti bona, ohani malo ?.
I trece, je l' ti stvarno mislis da ga poznajes da bi se toliko kajala ?
- fantom slobode
#24 Re: Odbjegla nevjesta
U prvom dijelu citiranog moze se lijepo procitati da nema nacina da ga vratis. Sto se tice samoubijanja, steta, nisi puno presla, mozda bi mogla da uveselis nekog drugog muskarca ili vise njih. Nego ti se lijepo razvedi, podijelite imovinu, tebi deka, njemu jorgan ili neka druga kombinacija...da zavrsis to administrativno.Nekatamo wrote:Cula sam da je jako postidjen i povrijedjen,niko od njegovih ne govori samnom,pokusavala sam mu slati poruke a odgovor je bio da me mrzi,da sam umrla za njega i da ne zeli da mu dosadjujem .....A ja bih da se ubijem.Sta da radim ima li ikakav nacin da ga vratim i koliko vas bi oprostilo ovo sto sam mu uradila.
On ce sebi vec naci neku, a mozes i ti, ako si zainteresovana za isti pol. Ako nisi, onda nadji sebi opet nekog muskarca. Nemoj iz istog sela, jer tamo ti je losa reklama. I ne moras se udati odmah, mozes pricekati par sedmica vise. Samo, ne zaboravi da je sad konkurencija ubojita.
- Nisrin
#25 Re: Odbjegla nevjesta
Sad si u fazi da ga idealiziras, a da je toliko divan kako TRENUTNO mislis vjeruj da biste bili zajedno!
Mislim da ne vrijedi dati svoj odgoj i svoje mogucnosti i perspektivu zbog neke "seoske sebicne ljubavi". Da se razumijemo, nemam nista protiv sela, niko od nas ne zna sta ga ceka i kakva mu je nafaka, ali donekle svi imamo mogucnost izbora!
Savjet, iskren je da mu prestanes slati bilo kakve poruke, povrijedjena si zbog toga sto te odbacuje, sto nece da zna za tebe, sto je sad "nedostupan i nedodirljiv", to ti je klasicna psiholoska igra na koju ne trebas nasjedati!!!
Presmijesno je cuti "davno ti bilo vrijeme za udaju", a kladim se da nemas vise od 27-28 godina, to ti je velika PREDRASUDA...vjeruj da ako ti je sudjeno udat ces se i u 35oj, kao i 40oj...Moja rodica se udala u 32., ova druga se udala u 22. pa se razvela nakon nekoliko mjeseci, pa se udala opet u 29oj...Takvih primjera je koliko hoces!
Ne obaziri se na okolinu, ne ovisis o drugim ljudima, pa nek te se ne ticu tudji komentari, bit ce ih uvijek i u svakoj prilici...
To momce sa sela nek zivi sa mamicom i babom i nek ima "siguran krov" i nek nadje sebi ravnu djevojku kojoj takav nacin zivota NECE SMETATI i sa kojom ce biti sretan...
Je li mislis da ako se pomirite i ponovo zakazete svadbu, odes zivjeti na selo, da ces biti sretna i ispunjena?
Mislim da ne vrijedi dati svoj odgoj i svoje mogucnosti i perspektivu zbog neke "seoske sebicne ljubavi". Da se razumijemo, nemam nista protiv sela, niko od nas ne zna sta ga ceka i kakva mu je nafaka, ali donekle svi imamo mogucnost izbora!
Savjet, iskren je da mu prestanes slati bilo kakve poruke, povrijedjena si zbog toga sto te odbacuje, sto nece da zna za tebe, sto je sad "nedostupan i nedodirljiv", to ti je klasicna psiholoska igra na koju ne trebas nasjedati!!!
Presmijesno je cuti "davno ti bilo vrijeme za udaju", a kladim se da nemas vise od 27-28 godina, to ti je velika PREDRASUDA...vjeruj da ako ti je sudjeno udat ces se i u 35oj, kao i 40oj...Moja rodica se udala u 32., ova druga se udala u 22. pa se razvela nakon nekoliko mjeseci, pa se udala opet u 29oj...Takvih primjera je koliko hoces!
Ne obaziri se na okolinu, ne ovisis o drugim ljudima, pa nek te se ne ticu tudji komentari, bit ce ih uvijek i u svakoj prilici...
To momce sa sela nek zivi sa mamicom i babom i nek ima "siguran krov" i nek nadje sebi ravnu djevojku kojoj takav nacin zivota NECE SMETATI i sa kojom ce biti sretan...
Je li mislis da ako se pomirite i ponovo zakazete svadbu, odes zivjeti na selo, da ces biti sretna i ispunjena?
Last edited by Nisrin on 17/03/2013 10:37, edited 1 time in total.