pa sta se furas..napisi gdje si...jefferson wrote:Ja sam bogami tek nedavno raspalio, prije malo vise od dvije godine.
Nisam ono otisao zato sto sam morao, cak sta vise tad sam zivio u BiH bolje nego sad ovdje.
Ali sam otisao iz nekih mojih ideala, za obrazovanjem, karijerom itd. Nisam htio da budem ogranicen izmedju onih planina, gledam sve vecu nepismenost i neobrazovanje. U sustini neke nove vrijednosti koje dole vladaju su bile presudne za moj odlazak.
Zajebo se ni sekunde nisam, sto vise gledam dole situaciju sve dublje kopam temlje da ostanem u "novom svijetu"
Ovdje sam dogurao vise nego sto sam ocekivao, a jos uvijek idem naprijed. radim ono sto volim, putujem puno, milion planova, i srce mi se kida kada vidi sta se dole desava a sta se desava u svijetu.
Odabir zemlje u kojoj zivite
-
Ivanche
-
jefferson
Pa jebiga rece "novi svijet"Ivanche wrote:pa sta se furas..napisi gdje si...jefferson wrote:Ja sam bogami tek nedavno raspalio, prije malo vise od dvije godine.
Nisam ono otisao zato sto sam morao, cak sta vise tad sam zivio u BiH bolje nego sad ovdje.
Ali sam otisao iz nekih mojih ideala, za obrazovanjem, karijerom itd. Nisam htio da budem ogranicen izmedju onih planina, gledam sve vecu nepismenost i neobrazovanje. U sustini neke nove vrijednosti koje dole vladaju su bile presudne za moj odlazak.
Zajebo se ni sekunde nisam, sto vise gledam dole situaciju sve dublje kopam temlje da ostanem u "novom svijetu"
Ovdje sam dogurao vise nego sto sam ocekivao, a jos uvijek idem naprijed. radim ono sto volim, putujem puno, milion planova, i srce mi se kida kada vidi sta se dole desava a sta se desava u svijetu.
USA
-
FireFly
Ivanche wrote:Nemoj se da bi se pretrgno...sva 2 puta...svaka cast!!!FireFly wrote:Prezivio ono sve dole u SA i '97 dosao u Kanadu. Poceo sve ispocetka sa 33 godine. Od tada bio samo dva puta po 10 dana u SA. (ni to ne bih da mi nema staraca dole)
Ne pada mi na pamet da se ikad vratim (ali nikad ne reci nikad)
Dok starci mogu dolaziti ovamo ja nemam razloga da idem dole. Oni bar mogu ostati po par mjeseci, a ja dole nemam s kim ni kavu popiti. Sva moja raja (ali bas sva) su se razisla. Ima najmanje 20 zemalja gdje mogu otici da imam nekog dragog do koga mi je stalo i ko ce mi se obradovati kad me vidi.
-
Ivanche
FireFly wrote:Ivanche wrote:Nemoj se da bi se pretrgno...sva 2 puta...svaka cast!!!FireFly wrote:Prezivio ono sve dole u SA i '97 dosao u Kanadu. Poceo sve ispocetka sa 33 godine. Od tada bio samo dva puta po 10 dana u SA. (ni to ne bih da mi nema staraca dole)
Ne pada mi na pamet da se ikad vratim (ali nikad ne reci nikad)
Dok starci mogu dolaziti ovamo ja nemam razloga da idem dole. Oni bar mogu ostati po par mjeseci, a ja dole nemam s kim ni kavu popiti. Sva moja raja (ali bas sva) su se razisla. Ima najmanje 20 zemalja gdje mogu otici da imam nekog dragog do koga mi je stalo i ko ce mi se obradovati kad me vidi.
To je nazalost sluchaj nas sviju u dijaspori...gdje god odes imas nekoga...koliko je lijepo, toliko je i tuzno!!!