Od Aerodroma do trole...
-
taksimetar
#26 Re: Od Aerodroma do trole...
OVO JE STVARNO BRUKA.
Ne poznajem ovakvu situaciju, da je aerodrom bukvalno smješten u samom gradu, a ne možes sa njega u grad javnim prevozom !
Svi znamo i o čemu se radi, taxi-mafijaški šefovi su očito jači od cijelog Sarajeva.
Ova situacija je dovoljan povod za obnavljanje tunela. Odnosno, njegovo produženje do prve T stanice!
Ne poznajem ovakvu situaciju, da je aerodrom bukvalno smješten u samom gradu, a ne možes sa njega u grad javnim prevozom !
Svi znamo i o čemu se radi, taxi-mafijaški šefovi su očito jači od cijelog Sarajeva.
Ova situacija je dovoljan povod za obnavljanje tunela. Odnosno, njegovo produženje do prve T stanice!
- Jara
#27 Re: Od Aerodroma do trole...
Čim ministar kaže da se krene...Nova autobuska linija od Aerodroma do Gazi Husrev-begovog bezistana: Gras i Centrotrans udružili snage
Red vožnje pratiće raspored letova, a autobusi će saobraćati od entitetske granice do Bezistana • Šest maraka u jednom pravcuU narednim danima uslijediće pokretanje nove autobuske linije od grada do Aerodroma, a vozila Grasa i Centrotransa će na njoj naizmjenično saobraćati, kazao je za Oslobođenje kantonalni ministar prometa i komunikacija Mihajlo Krmpotić.
Prema riječima direktora Centrotrans eurolinesa Muhameda Šaćiragića, preduzeća već duže vremena rade na otvaranju nove linije, za šta je u najvećoj mjeri zaslužan angažman resornog ministra Krmpotića.
- Spremni smo sarađivati i na taj način pomoći građanima i Kantonu. Dugo smo radili i elaborat o ovom projektu, kako bi sve bilo uspješno organizovano. A mi smo vam kao vojska - čim ministar kaže da krenemo, to ćemo i uraditi, istakao je Šaćiragić.
http://oslobodjenje.ba/index.php?id=2886
- M.O.S-
#28 Re: Od Aerodroma do trole...
nema gori ljudi od taxista 
- Jara
#29 Re: Od Aerodroma do trole...
Ministre Krmpotiću, hoće l' to?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#30 Re: Od Aerodroma do trole...
Kako ne možeštaksimetar wrote:OVO JE STVARNO BRUKA.
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#31 Re: Od Aerodroma do trole...
A kako je tek objašnjavati strancu pute što do aerodroma vode. 
- sekiracija
#32 Re: Od Aerodroma do trole...
Imam osjecaj da je ovo problem koji je mucio one svercere gaca iz madjarske i turske.Sve im je skupo pa i taksi koji te od aerodroma do na carsiju odveze za pisljivih 7 KM.
Pitajte DODIKA,mozda on zna odgovor,i onako samo slusate sta ce Dodik reci.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33 Re: Od Aerodroma do trole...
fino, pokažeš mu zgradu preko puta i kažeš da ide do ćoška i iza. Tamo nek priupita kog sretne, svako će mu reći: naranvno kao dobar domaćin ga napomeneš da oprezno pretrči ulicu (aerodromsku), jer oznaka nema, pa nek malo sačeka dok se smiri gužva . Onda iza ćoška zgrade, će mu već neko reći. Za deset minuta će dočekati trolu.Halleluhwah wrote:A kako je tek objašnjavati strancu pute što do aerodroma vode.
Crnjaka, hebo te.
- Jara
#34 Re: Od Aerodroma do trole...
@sekiracijo, ne pratiš temu, taksisti sa aerodromskog štanda NE UKLJUČUJU taksimetre, nego do Baščaršije naplaćuju od 20 KM do 20 €!sekiracija wrote:Imam osjecaj da je ovo problem koji je mucio one svercere gaca iz madjarske i turske.Sve im je skupo pa i taksi koji te od aerodroma do na carsiju odveze za pisljivih 7 KM.
Na koju čaršiju misliš?
A do Baščaršije, sa sve taksimetrom, je dva puta više, što je još uvijek manje od 10 do 20 €.
- respo
#35 Re: Od Aerodroma do trole...
ja sam vidjao onaj kao manji bus kombi sta li je
pisalo na njemu international airport sarajevo cini mi se da je imao i neke tanke male plave pruge
jeli bilo za osoblje ili za obicne gradjane ne znam
pisalo na njemu international airport sarajevo cini mi se da je imao i neke tanke male plave pruge
jeli bilo za osoblje ili za obicne gradjane ne znam
- Gile Šampion
#36 Re: Od Aerodroma do trole...
...ma za pilote... 
- trambusek88
#37 Re: Od Aerodroma do trole...
Danas sam, poslije nekoliko godina, vidio GRAS-ov minibus na liniji 200E Baščaršija Bezistan-Aerodrom, tako da turisti se neće više morati pitati "kako do grada"
Svaka čast za novog direktora GRAS-a koji odlično radi svoj posao i uvodi dosta kozmetičkih a bogami i pokoju bitniju promjenu. Za sada neznam kolko ima minibusa na liiji i svako kolko polaze.
Svaka čast za novog direktora GRAS-a koji odlično radi svoj posao i uvodi dosta kozmetičkih a bogami i pokoju bitniju promjenu. Za sada neznam kolko ima minibusa na liiji i svako kolko polaze.
Last edited by trambusek88 on 16/10/2009 23:45, edited 1 time in total.
- Edin H.
#38 Re: Od Aerodroma do trole...
trambusek88 wrote:Danas sam, poslije nekoliko godina vidio GRAS-ov minibus na liniji 200E Baščaršija Bezistan-Aerodrom i turisti se neće više morati pitati "kako do grada"
Svaka čast za novog direktora GRAS-a koji odlično radi svoj posao i uvodi dosta kozmetičkih a bogami i pokoju bitniju promjenu. interesantno za pokretanje linije nisam čuo u medijima
Dobro je da su se konacno sjetili.
Znas li koliko cesto ide minibus?
- perfect_guy
#39 Re: Od Aerodroma do trole...
Edin H. wrote:trambusek88 wrote:Danas sam, poslije nekoliko godina vidio GRAS-ov minibus na liniji 200E Baščaršija Bezistan-Aerodrom i turisti se neće više morati pitati "kako do grada"
Svaka čast za novog direktora GRAS-a koji odlično radi svoj posao i uvodi dosta kozmetičkih a bogami i pokoju bitniju promjenu. interesantno za pokretanje linije nisam čuo u medijima
čini mi se da su pominjali da ide svakih pola sata u periodima kada avioni dolaze na aerodrom
- Jara
#40 Re: Od Aerodroma do trole...
Bilo u Oslobođenju da je krenula linija... ne znam za TV.Edin H. wrote:trambusek88 wrote:Danas sam, poslije nekoliko godina vidio GRAS-ov minibus na liniji 200E Baščaršija Bezistan-Aerodrom i turisti se neće više morati pitati "kako do grada"
Centrotrans i Gras rade naizmjenično, vožnje zavise od polaska i dolaska aviona.
Čini mi se preskupa karta od 6 KM. Pa toliki put pređe "komercijala" od Vijećnice do Dobrinje, za 1,60 KM. Možda je ekonomski nerentabilno jeftinije, ne znam.
Za jednu osobu OK, jeftinije od taksi tarife ako se ide do centra grada. Ako je porodica npr. od 4 člana, jeftinije taksijem (pod uslovom da se plaća po taksimetru ).
- bach
#41 Re: Od Aerodroma do trole...
Urbanistu koji je projektovao ove ulice i uličice trebalo bi osuditi na najstrožu kaznu.
- macan prvi
#42 Re: Od Aerodroma do trole...
Cu neko...Skyfox wrote:moze link za temu gdje je neko sa slikama i crvenom linijom "docarao" put od aerodroma do trole???
- Brisbane
#43 Re: Od Aerodroma do trole...
Jel' moze neko slikati taj bus i gdje stoji...
AKo moze i taksiste te uzeti njihove komentare
AKo moze i taksiste te uzeti njihove komentare
-
backclocker
#44 Re: Od Aerodroma do trole...
To je nistaDena wrote:Prosle sedmice bila sam na jednom aerodromu, gdje je ovo savrseno organizovano.....
Imaju posebne linije minibusa koje voze u grad, ali taxi organizacija me odusevila!
Aerodrom je napravio ugovor sa samo jednom firmom.....Cjenovik je po gradskim zonama. A-B-C-D
Kad izadjes sa aerodroma ides na neki taxi info pult. Das mu adresu gdje treba da ides, on je ubaci u sistem i da ti racun i broj taxija u koji ides.
Dodjes u taxi, on vec ima na GPS tacno gdje da vozi......Kad dodjete na adresu platite po racunu koji ste dobili na aerodromu...i ostavite baksis ako zelite, ali to je do Vas.
Znaci ne morate uopste komunicirati sa vozacem, a kamo li slusati one suplje "E kako mene uvijek ove kratke voznje zapadnu" i kontati hocete li platiti 20KM ili 20 EUR.
Ma savrsen sistem!
Istambulski metro udje drito u Aerodrom Ataturk tako da nema potrebe da se guzvas u taksiju + sto izbjegnes gradsku vrevu i guzvu i tacno znas koliko ti treba vremena do cilja + sto ljudi prave podvodni tunel da spoje azijski i evropski dio pa da pod zemljom razvuku mrezu dalje po dijelovima grada.
Ma Turska je zaostala drzava mi smo ipak zasluzili da udjemo u EU
- Kurent
#45 Re: Od Aerodroma do trole...
A da li neko zna kolika je cijena Taxija od glavne autobuske stanice do aerodroma? Ja sam prosli mjesec usao u neki taxi i tamo me doceka neki masni koji ne upali taximetar i naplati mi 20 KM po izlasku.
A onda aerodrom je druga prica potpuno i "ljubazno" osoblje. Za kilogram, dva viska u prtljagu zezaju sve redom i jos kojesta tako da mislim da ce sve manje putnika koristiti taj aerodrom.
A onda aerodrom je druga prica potpuno i "ljubazno" osoblje. Za kilogram, dva viska u prtljagu zezaju sve redom i jos kojesta tako da mislim da ce sve manje putnika koristiti taj aerodrom.
- Ma.Le.Na
#46 Re: Od Aerodroma do trole...
vratimo se nasem aerodromu i prevozu do njega
ovo sto je GRAS napravio..dakle ta nova linija...ne trebamo sad ukivati u zvijezde..to je nesto sto je trebalo davno biti uvedeno..
e sad..o bezobrazluku i cijeni karte (6KM!!!) sta reci..
mislim da su pretjerali u svakom pogledu
recimo da do aerodroma ili sa aerodroma idu 2 osobe ..to je 12 KM...
za te iste pare mogu ici taxijem (ne ovim ispred aerodromima
nego normalnim koji narucis)
o vecem broju putnika...3 ili 4...racunica se tek pokazuje totalno besmislenom..
dakle...karta od neke 3 KM bi bila nekako normalnija
ovo sto je GRAS napravio..dakle ta nova linija...ne trebamo sad ukivati u zvijezde..to je nesto sto je trebalo davno biti uvedeno..
e sad..o bezobrazluku i cijeni karte (6KM!!!) sta reci..
mislim da su pretjerali u svakom pogledu
recimo da do aerodroma ili sa aerodroma idu 2 osobe ..to je 12 KM...
za te iste pare mogu ici taxijem (ne ovim ispred aerodromima
o vecem broju putnika...3 ili 4...racunica se tek pokazuje totalno besmislenom..
dakle...karta od neke 3 KM bi bila nekako normalnija