belfy wrote:
ovo je neka logika da su svi sa drustvenim fakultetima glupi i ne znaju za prekvalifikaciju valjda... kolega tehnicki, ne valja ti kako si poceo, a ovo ide jos nize.
mislio sam probati sumirati komentarom ovo sto si napisao, ali procitaj sam i nadam se da ces se barem malo zacrveniti. jer...toliko nipodastavanja, kontradiktornosti i...nepovezanosti nije za ocekivati od nekoga kao ti. ispada da je ljudima dovoljno dobro da oni toga nisu ni svjesni, nego da im ti trebas to pojasniti. ipak, i ti si svjestan da nije tako, jel da?
Sto se tehnickih stvari tice glupi jesu pofino, u 99% slucajeva. Ne mora znaciti da ne zanju nesto drugo, znaju sigurno i imaju dovoljno kapaciteta cim fakultet zavrse pa kakav god. Prekvalifikacija ne ide, jer se pogube u svemu tome. Nezainteresovanost koja polazi od ne znam cega ne moze se ugasiti za 3mj, niti preoblikovati u zainteresovanost, pogotovo ne kod nase VSS omladine. Dolazili su dok sam u preventu radio, pa odlazili vrlo brzo... ostajali masinci uglavnom i srednja skola
Prica mi drug, za jednu banku ovdje u sarajevu, rade prekvalifikaciju u bankara, imaju komplet program 2mj. Svi drustveni padaju na matematici iako imaju pripremnu nastavu 7 dana matematike... jbg
Tehnicki i neki odsjwci pmf prolaze glat tu...
Koliko bi ih htjelo pristati da od VSS postanu "obicni" tapetari, keramicari i sl druga je prica
Uvijek stoji oglas otvoren u sinkru, praktiku, i ostalim proizvidnjama, kome treba kontakt nek mj se javi, mogu raditi, njima uvijek treba neko da puni jastuke, reze spuzvu, vari stolice itd, oni rade i obuku ako zelis stvarno.
Ja sam uvijek pisao da treba i ovdje pokusati i nikako ne dati debilu od gazde da te jebe u zdrav mozak... ako ne ide, probaj koji ugovor vani, posebno ove sezonske poslove. Realno od 6mj rada u austriji ovdje mozes zivjeti ostalih 6, jos gore ide penziono ako ode regularno - tako pola hercegovine radi
može li se na crno ovdje zaraditi toliko, cijelu godinu polahko, može garantujem. ako znaš šta radiš.
moj prvi komsija bavio se građevinom 15god u italiji pa se vratio, ovamo dovukao kombi i radi malo krovove malo moleraj... mislis da je sve bilo odlicno da bi se vratio? Trud i rad je gdje god