Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#76 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

jastuk1 wrote:Ovakav jedan post je isto primjer kako se na prefidan i pogan način ruši država. Besramno relativiziranje krivnje (kad se jako dobro zna kako Čović u zdrav mozak ovu zemlju sa Sejdić Finci i svim ostalim opstrukcijama) je protvrda zalaganja za nepravdu i potvrda usmjerenja snaga ka daljem rušenju ove države. Ovakve besramne postove mogu bljuvati samo oni koji podržavaju i vole rušitelje ove zemlje.

Rekao bih sramota, ali znam da gospoda koja pišu ovakve postove nemaju ni trunke srama.
Da, ja nemam srama, a ti , očito, mozga. Čović je sasvim u pravu kad kaže Lagumdžiji da se sjetio sad 7 dana pred "sankcije". Potpuno. To što on (Čović) ruši i zaista ruši državu nije ništa novo, ali nije ni mvp baš ništa napravio ni lobirao da to spriječi. Uzimao je plaću džaba. I dok ti raspravljaš ko ima pravo, a ko srama, dok dokazuješ kako je naš čovjek dobar čovjek, Lagumdžija je kreirao situaciju u kojoj je nemoguće raditi, jer je posao za njegove privilegirane poslušnike, a od sad ni tetka ne može poslati. I onda kuka i plače. Pa šta je radio 4 godine do sad? Ah, da imao je samo 17%, što nije otišao u oporbu? Tihić nas do ovog jada ne bi doveo, sigurno. Kakav je god.
KatarinaKosaca

#77 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:ah pa kata je slicnih stvari na ovim stranicama vec davno zaradila prikladan nadimak... :D
Prikladnijeg nadimka od vrlog pravnika sa Mirnesovog faksa nema i dugo neće biti ;-)
jefferson

#78 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by jefferson »

22 godine se iste face vrte u politici, i kao sad neko sokiran ovim ishodom.
zbsn

#79 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by zbsn »

jastuk1 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dok je ovakvih ovaca Lagumdžija će još koju pošteno stečenu vilu u dubrovniku i Poljinama steći, a Čović se može pretplatiti na krađu naredno stoljeće, dok ne umre u cijetu svoje mladosti kao Pantelija. Radi se o vašim parama koje vam kradu, vi se svađate ko je kriv. Pa nije se ni ministar vanjskih poslova sjetio dok nije pokucalo na vrata kako savjesno radi svoj posao, niti je bezidejni kamanjarac jugoslovenske provijencije i ćirilićne nostalgije imao išta bolje ponuditi svom puku osim gole misije nacionalnog prepucavanja na koju ste zagrizli kao gladan som udicu, a ako vam tetka pošalje sto ojra iz Njemačke koje je zaradila čisteći da kupite sebi cipele provjeravaće je da li je to oprala, a vas da li ste terorista jer ste bez posla
I treba nam ovako, bolje i nismo zaslužili. Pokvareni jesu obojica na svoj način, ali pametniji od svog stada svaki na svoj način
Ovakav jedan post je isto primjer kako se na prefidan i pogan način ruši država. Besramno relativiziranje krivnje (kad se jako dobro zna kako Čović u zdrav mozak ovu zemlju sa Sejdić Finci i svim ostalim opstrukcijama) je protvrda zalaganja za nepravdu i potvrda usmjerenja snaga ka daljem rušenju ove države. Ovakve besramne postove mogu bljuvati samo oni koji podržavaju i vole rušitelje ove zemlje.

Rekao bih sramota, ali znam da gospoda koja pišu ovakve postove nemaju ni trunke srama.
Ti sigurno ne znaš da je slučaj Sejdić-Finci nastao pod patronatom bošnjačke političke elite. Pojednostavljeno to su htjeli iskoristiti kao instrument da od "građšanske" BiH naprave bošnjačku.
To što stvari nisu ispale kako velikobošnjaci žele je druga priča.
muha_sa

#80 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by muha_sa »

zbsn wrote: Ti sigurno ne znaš da je slučaj Sejdić-Finci nastao pod patronatom bošnjačke političke elite. Pojednostavljeno to su htjeli iskoristiti kao instrument da od "građšanske" BiH naprave bošnjačku.
To što stvari nisu ispale kako velikobošnjaci žele je druga priča.
:thumbup:
KatarinaKosaca

#81 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

jefferson wrote:22 godine se iste face vrte u politici, i kao sad neko sokiran ovim ishodom.
Kakve sad ima veze koliko dugo su u politici? Ima veze što ne rade. Ishod je šokantan (za tebe je svejedno, nisi ovdje)po sve ljude koji za razliku od udobne budžetske fotelje i poslušnosti pudlice kreiraju egzistenciju na tržištu, koje nije uvijek Kiseljak. I iduće sedmice na primjer kad netko naplati profesionalnu uslugu ili robu treba poslovnog partnera da mu provjeravaju da li je terorista ili pere lovu. Okrenuće se i otići nekom drugom. O tome se radi. Umjesto da na to stave akcenat dežurni vlastobrani po partijskom zadatku se hrvaju ko je više, a ko manje kriv, i kako je naš čovjek sigurno dobar čovjek.
Tu i takvu politiku poslušnih pudlica jeste SDA entablirao i udario joj duboke temelje, ali je SDP nastavio i do savršenstva od toga napravio neoboriv soliter. Vidi se.
jastuk1

#82 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by jastuk1 »

KatarinaKosaca wrote:
jefferson wrote:22 godine se iste face vrte u politici, i kao sad neko sokiran ovim ishodom.
Kakve sad ima veze koliko dugo su u politici? Ima veze što ne rade. Ishod je šokantan (za tebe je svejedno, nisi ovdje)po sve ljude koji za razliku od udobne budžetske fotelje i poslušnosti pudlice kreiraju egzistenciju na tržištu, koje nije uvijek Kiseljak. I iduće sedmice na primjer kad netko naplati profesionalnu uslugu ili robu treba poslovnog partnera da mu provjeravaju da li je terorista ili pere lovu. Okrenuće se i otići nekom drugom. O tome se radi. Umjesto da na to stave akcenat dežurni vlastobrani po partijskom zadatku se hrvaju ko je više, a ko manje kriv, i kako je naš čovjek sigurno dobar čovjek.
Tu i takvu politiku poslušnih pudlica jeste SDA entablirao i udario joj duboke temelje, ali je SDP nastavio i do savršenstva od toga napravio neoboriv soliter. Vidi se.

Čini se da koliko su četnici i ustaše razvalili BiH u ratu toliko je HDZ razvalio u zadnje 2, 3 godine maksimalnim opstrukcijama. I na drugim temama samo blatiš Bošnjačke političare, a kad god se spominju nebošnjački političari - sve relativiziraš - onda su svi krivi. I nije važno ko je kriv.

Bestidni i besramni su tvoji postovi.
KatarinaKosaca

#83 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Dok je cyber distant ratnika BIH ne treba da brine za svoju budućnost
Naš čovjek=dobar čovjek
Acerovac

#84 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Acerovac »

Valjda nece ukinuti Pay Pal.
Bodkin

#85 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Bodkin »

jastuk1 wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Čini se da koliko su četnici i ustaše razvalili BiH u ratu toliko je HDZ razvalio u zadnje 2, 3 godine maksimalnim opstrukcijama. I na drugim temama samo blatiš Bošnjačke političare, a kad god se spominju nebošnjački političari - sve relativiziraš - onda su svi krivi. I nije važno ko je kriv.

Bestidni i besramni su tvoji postovi.
Hdz je po defaultu protiv tvoje vizije bih i to je normalno ali sad se pokazzuje koliko je pogresna zlatkova politika bila gdje je pokusao izguratu hdz, a nije bio dovoljno jak. Kao zguzicemo hdz i sad kad ovi to sve vracaju onda se takvi kao ti bune
KatarinaKosaca

#86 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Acerovac wrote:Valjda nece ukinuti Pay Pal.
Postoji mogućnost. Provjera sigurno. Kašnjanje u isplati radi provjere 100%. Čak će i pomoć poplavljenim kasniti. to ovima koji su daleko kao i onima koji vegetiraju na budžetu je, naravno, svejedno pa onda u misiji zvana super jastuk u otkrivanju neprijatelja zemlje svu energiju usmjeravaju na to ko je više, a ko manje kriv. A što puno ljudi neće moći kupiti repromaterijal jer mu provjeravaju poslovnog partnera negdje vani, što tetkin transfer preko wu će kasniti radi istih provjera, što će pošten svijet biti pod lupom terorizma, pih, to je sitnica, bitno je ko se drznuo Zlatka the sposobnog prozvati u cijeloj priči.
KatarinaKosaca

#87 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Bodkin wrote:Hdz je po defaultu protiv tvoje vizije bih i to je normalno ali sad se pokazzuje koliko je pogresna zlatkova politika bila gdje je pokusao izguratu hdz, a nije bio dovoljno jak. Kao zguzicemo hdz i sad kad ovi to sve vracaju onda se takvi kao ti bune
Čović smatra da je pretplaćen na vlast i vraća okrutno, drsko, nemilosrdno. Puno ljudi sa Zlatkom nemaju ništa, ni sa njegovom nesposobnošću, pa će im egzistancija doći u pitanje. Ovo uopće nije naivna stvar. Ipak, mvp ima sigurnu plaću, nekretnine i sve pošteno stečeno i živo mu se hebe. Ništa manji razbijač BIH od Dodika i Čovića, ništa manji, koliko god se zvao Zlatko Bošnjak.
Alfons Kauders

#88 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:ah pa kata je slicnih stvari na ovim stranicama vec davno zaradila prikladan nadimak... :D
Prikladnijeg nadimka od vrlog pravnika sa Mirnesovog faksa nema i dugo neće biti ;-)
nisam ti ga ja dao, ali iz recenice u recenicu ga opravdavas... :D kata lazljivica, zvuci kao fino ime za kakvu muzicku numeru u izvedbi pripite dalmatinske klape... :D
KatarinaKosaca

#89 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:
nisam ti ga ja dao, ali iz recenice u recenicu ga opravdavas... :D kata lazljivica, zvuci kao fino ime za kakvu muzicku numeru u izvedbi pripite dalmatinske klape... :D
Nisam ni ja tebi ovaj za Mirnesa, i tebi tvoj nadimak lijepo stoji. Ok, ja sam lažljivica, to nema baš nikakve veze sa tim da sam izdajnik i rušitelj BIH, kao i sa time da ne znam kako ću naplatiti potraživanje iduće sedmice. Baš nikakve.
dudlov

#90 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by dudlov »

Ma i ja to kontam, nešto sam konto naručiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
KatarinaKosaca

#91 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

dudlov wrote:
Ma i ja to kontam, nešto sam konto naručiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Najgore je što i ako usvoje zakon u petak, valjda hoće, mjere će ostati do kraja septembra :roll:
Alfons Kauders

#92 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nisam ni ja tebi ovaj za Mirnesa, i tebi tvoj nadimak lijepo stoji. Ok, ja sam lažljivica, to nema baš nikakve veze sa tim da sam izdajnik i rušitelj BIH, kao i sa time da ne znam kako ću naplatiti potraživanje iduće sedmice. Baš nikakve.
da, vrlo slicno... s tim da ja s mirnesom nemam nista osim sto sam ga vidjao po gradu... a da ti fakat jesi lazljivica sto je potrvrdjeno masu puta... (manje vise svakim tvojim postom)

a kako ces naplatit? pa strpi se malo... do oktobra... ja sam spreman pomoci - ako os moremo napravit neku cesiju (uz 10% provizije)
KatarinaKosaca

#93 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:da, vrlo slicno... s tim da ja s mirnesom nemam nista osim sto sam ga vidjao po gradu... a da ti fakat jesi lazljivica sto je potrvrdjeno masu puta... (manje vise svakim tvojim postom)

a kako ces naplatit? pa strpi se malo... do oktobra... ja sam spreman pomoci - ako os moremo napravit neku cesiju (uz 10% provizije)
Jesam, ba, lažljivica sam, i ja i svatko čiji ti se post ne svidi i pokvari i naruši ugled, znanje i ljepotu dragog vođe. to nema veze sa ovom temom. A ni sa tvojim neuspjelim humorom. I u skokovima, živ bio, budžetlija.. :run:
Alfons Kauders

#94 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:da, vrlo slicno... s tim da ja s mirnesom nemam nista osim sto sam ga vidjao po gradu... a da ti fakat jesi lazljivica sto je potrvrdjeno masu puta... (manje vise svakim tvojim postom)

Jesam, ba, lažljivica sam, to nema veze sa ovom temom. A ni sa tvojim neuspjelim humorom. I u skokovima, živ bio, budžetlija.. :run:
dobro je, popravljas prosjek - samo jedna laz u postu

vidis da se moze kad se hoce :)
Hafis

#95 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

I pozdravi Mirnesa :D
KatarinaKosaca

#96 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:dobro je, popravljas prosjek - samo jedna laz u postu

Dosadan si kao p**v, ali fakat. A nisam ni raspoložena za seoska nadmudrivanja, jer fakat imam poslovne relacije vani i egzistencijalno me se tiče igrarija tvog nesposonog vođe.. upsss, ne to je onaj što ćeš ga iz inate glasati, jel tako MIrnese
Bodkin

#97 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote:
Bodkin wrote:Hdz je po defaultu protiv tvoje vizije bih i to je normalno ali sad se pokazzuje koliko je pogresna zlatkova politika bila gdje je pokusao izguratu hdz, a nije bio dovoljno jak. Kao zguzicemo hdz i sad kad ovi to sve vracaju onda se takvi kao ti bune
Čović smatra da je pretplaćen na vlast i vraća okrutno, drsko, nemilosrdno. Puno ljudi sa Zlatkom nemaju ništa, ni sa njegovom nesposobnošću, pa će im egzistancija doći u pitanje. Ovo uopće nije naivna stvar. Ipak, mvp ima sigurnu plaću, nekretnine i sve pošteno stečeno i živo mu se hebe. Ništa manji razbijač BIH od Dodika i Čovića, ništa manji, koliko god se zvao Zlatko Bošnjak.
ne kazem ja da je zlatko 100% kriv za ovo ali ocekivati od covica da voli bih i radi ono sto odgovara zlatku nakon sto ga je ovaj pokusao zgaziti je za menje inteligentne. od pocetka 2010 zlatko je pokusao neke stvari koje bi bile dobre da su prosle ali ocigledno nije bio dovoljno jak da ih dovrsi. jedna od njih je izbacivanje hdz-a iz uloge hdz=hrvati. to mu se ocigledno obilo o glavu i ovo je samo prirodni nastavak
Hafis

#99 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

I ne samo to. Ima još dobrih vijesti:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdzi ... /140601055
Lagumdžija: Učinit ćemo sve da saniramo posljedice nerazumnih odluka.

Rekoh li ja, još će Bosna jača izići iz ovog svega. A sve Zlatko ne valja
Alfons Kauders

#100 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:dobro je, popravljas prosjek - samo jedna laz u postu

Dosadan si kao p**v, ali fakat. A nisam ni raspoložena za seoska nadmudrivanja, jer fakat imam poslovne relacije vani i egzistencijalno me se tiče igrarija tvog nesposonog vođe.. upsss, ne to je onaj što ćeš ga iz inate glasati, jel tako MIrnese
au, imas poslove vani kazes? siguran sam da niko drugi na forumu ne radi sa inostranstvom...

dobro je, drzis prosjek, samo jedna laz i u ovom postu :D
Post Reply