Eh, kada bi samo to bio problem.RahatHurmašica wrote:ovo je potvrda ispravnosti politike odjebavanja hdz-a iz svih nivoa vlasti.Hafis wrote:Šta se sekiraš oko toga... ti ono bi Bosanac, kako reče.Alfons Kauders wrote:
dobro, ima li jos nesto za sta bosnjaci nisu krivi? ima li jos kakava ucjena na koju treba pristati?
inače, isuviše je jednostavno sve svaliti na Čovića. Ovdje je nepisano pravilo da se svaki zakon nakon maratonskih nadmudrivanja se donosi u posljednjenem trenutku.
Ovaj put nije upalila dugogodišnja praksa. Uostalom, višegodišnji nerad i kalkuliranje se ne može nadomjestiti nekakvim izvanrednim nedeljnim sjednicama u 5 do 12.
Inače, koja nam je ovo po redu crna lista na koju samo stavljeni?
Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
-
Hafis
#26 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
-
dudlov
#27 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Treba izdurati do 6. juna, a onda po starombrand wrote:Komitet stručnjaka za ocjenu mjera protiv pranja novca i finansiranja terorizma (MONEYVAL) danas je izdao saopćenje vezano za BiH, kojim se naša zemlja stavlja na takozvanu "crnu listu".
Razlog je neusvajanje izmjena Krivičnog zakona i Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti koje nisu usvojene u Domu naroda BiH.
"MONEYVAL poziva države i teritorije koje su pod supervizijom MONEYVAL-a, kao i druge zemalje, da svojim finansijskim institucijama savjetuju da obrate posebnu pažnju i mjere prilikom finansijskih transakcija s licima i finansijskim institucijama iz ili u Bosni i Hercegovini, kako bi se odgovorilo na rizike od pranje novca i financiranja terorizma", kaže se između ostalog u saopćenju koje je izdao pomeniti komitet Vijeće Evrope.
Time se naša zemlja našla u društvu Ukrajine, Sjeverne Koreje i Irana.
Podsjećamo, Predstavnički dom BiH na sjednici održanoj 28. maja usvojio je Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH. Otalo je da ista rješenja usvoje delagati u Diomu naroda BiH, a postavljeni rok je bio 1. junu. S obzirom da sjednica Doma naroda jučer nije održana (sazvana za 6. juni op.a.) saopćenje MONEYVALA danas je automatski objavljeno.
-
Hafis
#28 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Tako je. Čovke će 6.-og sabajle sazvati sjednicu, prozvati delegate i: tko je za? - Svi smo. OK.
Mala piši u tefter: ''Zakon usvojen jednoglasno'' i Bog vas veselio.
I onda po starom.
I onda po starom.
- Paranoid
#29 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Do 6-og nek kockoglavi potpise specijalne veze sa Kim Jong Un-om...Hafis wrote:Tako je. Čovke će 6.-og sabajle sazvati sjednicu, prozvati delegate i: tko je za? - Svi smo. OK.
I onda po starom.
- O'zone
- Globalni moderator
#30 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Još se nismo izliječili od sindroma cudjenja
)))
12000 crna lista na koju smo uvršteni a da ne spominjemo liste na kojima držimo neslavna mjesta jer smo najgori.
Imali ljudi skoro godinu da usvoje zakon al' se ko i obično zajebavali e kad je došlo 5 do 12 onda panika. Srceparajuce izjave o dobrobiti države, privrede i naroda a u stvari ih zabili kurko.
Elem nije ovo nista bit ce i gore
12000 crna lista na koju smo uvršteni a da ne spominjemo liste na kojima držimo neslavna mjesta jer smo najgori.
Imali ljudi skoro godinu da usvoje zakon al' se ko i obično zajebavali e kad je došlo 5 do 12 onda panika. Srceparajuce izjave o dobrobiti države, privrede i naroda a u stvari ih zabili kurko.
- Alfons Kauders
#31 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
pa od tebe, koji nisi u stanju uputiti nijednu kritiku kritiku stozernoj stranci i stranackom sefu, i ne ocekujem da kazes ko je krivacHafis wrote:Šta se sekiraš oko toga... ti ono bi Bosanac, kako reče.Alfons Kauders wrote:
dobro, ima li jos nesto za sta bosnjaci nisu krivi? ima li jos kakava ucjena na koju treba pristati?
inače, isuviše je jednostavno sve svaliti na Čovića. Ovdje je nepisano pravilo da se svaki zakon nakon maratonskih nadmudrivanja donosi u posljednjenem trenutku.
Ovaj put nije upalila dugogodišnja praksa. Uostalom, višegodišnji nerad i kalkuliranje se ne može nadomjestiti nekakvim izvanrednim nedeljnim sjednicama u 5 do 12.
Inače, koja nam je ovo po redu crna lista na koju samo stavljeni?
medjutim, sve mi se vise cini se da ce se capo di tutti capi na ovom pitanju malcice zajebati...
- Alfons Kauders
#32 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
to je malcice pojednostavljeno, nije da nema istine... ali zna se zasto je ovaj relativno banalan zakon postao problematican... i komeO'zone wrote:Još se nismo izliječili od sindroma cudjenja)))
i ne, ne treba pristajati na neki kompromis i nuditi nesto kao kompenzaciju za njega, jer se radi o blefu koji je otisao malcice predaleko... ako nece, ne moraju... samo sacekati koju sedmicu i onda naplatiti, kada covic i dodo budu kmecali i trazili da se usvoji zakon... mislim, daleko od toga da tvrdim da pojedine stranke u sarajevu u ovom cirkusu vide tu priliku, ma ko bi to mogao i pomisliti...
- JohnnyS
#33 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Ako se već dugo vremena znalo do kad je rok, je li se baš moralo ovoliko čekati. Mislim, ja sam zadnji koji će braniti Čovića, ko ga jebe, ali zar se nije moglo nekako drukčije uvrstiti na dnevni red nego čekat čekat čekat i onda je kriv onaj koji nije sazvao sjednicu za nedjelju?
-
Strahinja M
#34 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
BiH i jeste geografski pojam za koji se vezuje obitovanje islamskih terorista.Dodatne kontrole finansijskih tokova mogu samo pomoći u borbi protiv terorizma.
- Alfons Kauders
#35 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Pa uvodilo se, ali se odbijalo. Odbijao je SNSD, dvije godine blokade, a HDZ ih je podrzavao. SNSD je na kraju popustio i nasao se kompromis da se udovolji zahtjevima. HDZ nije.JohnnyS wrote:Ako se već dugo vremena znalo do kad je rok, je li se baš moralo ovoliko čekati. Mislim, ja sam zadnji koji će braniti Čovića, ko ga jebe, ali zar se nije moglo nekako drukčije uvrstiti na dnevni red nego čekat čekat čekat i onda je kriv onaj koji nije sazvao sjednicu za nedjelju?
Sta je tu nejasno?
http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/mo ... BiH_en.pdf
- Paranoid
#36 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Dajte baa...jel to se neko zbog ovog nasikirao? Jebes Moneyval i koga briga za njih....., jeeeebalo majku, ovde se haman neko nasikirao sto su nas stavili u isti red sa S. Korejom i Iranom!?
Uzivajte u poplavama, katastrofa tek slijedi!
- Alfons Kauders
#37 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
da - precednik ce da ukine moneyvalParanoid wrote:Dajte baa...jel to se neko zbog ovog nasikirao? Jebes Moneyval i koga briga za njih....., jeeeebalo majku, ovde se haman neko nasikirao sto su nas stavili u isti red sa S. Korejom i Iranom!?
-
Hafis
#38 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Bosna će iz ovog izići još jača 
- Alfons Kauders
#39 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
nece, ali ce tvoj stranacki sef izaci slabijiHafis wrote:Bosna će iz ovog izići još jača
sto je manje vise ista stvar
- JohnnyS
#40 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Alfons Kauders wrote:Pa uvodilo se, ali se odbijalo. Odbijao je SNSD, dvije godine blokade, a HDZ ih je podrzavao. SNSD je na kraju popustio i nasao se kompromis da se udovolji zahtjevima. HDZ nije.JohnnyS wrote:Ako se već dugo vremena znalo do kad je rok, je li se baš moralo ovoliko čekati. Mislim, ja sam zadnji koji će braniti Čovića, ko ga jebe, ali zar se nije moglo nekako drukčije uvrstiti na dnevni red nego čekat čekat čekat i onda je kriv onaj koji nije sazvao sjednicu za nedjelju?
Sta je tu nejasno?
Pa dobro, nekad SDP naguzi HDZ, nekad SNSD naguzi SDA, sad HDZ naguzi SDP, sutra će HDZ opet bit nagužen... To je u nas normalno...
-
Hafis
#41 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Aha. Kaznit će ga glasači na izborima.
- tandmand
#42 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Jos jedan dokaz da lideri ne vode brigu o svome narodu, pogotovo onome koji je stradao u poplavama.
Kako sada misle da traze inostrana donatorska sredstva za sanaciju steta od poplave, kada se BiH nalazi na crnoj listi?
Povjerenje, kada je u pitanju utrosak donacija je ionako davno izigrano. Ali nije samo u pitanju obicni narod, vec i "gospodarstvenici" koji su uvoznici, zastupnici svega i svacega, sada ce biti pod prismotrom. Velika nevolja nikad ne dolazi sama.
Kako sada misle da traze inostrana donatorska sredstva za sanaciju steta od poplave, kada se BiH nalazi na crnoj listi?
Povjerenje, kada je u pitanju utrosak donacija je ionako davno izigrano. Ali nije samo u pitanju obicni narod, vec i "gospodarstvenici" koji su uvoznici, zastupnici svega i svacega, sada ce biti pod prismotrom. Velika nevolja nikad ne dolazi sama.
-
Hafis
#43 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Red je bio konačno i da HDZ dođe na red, da i on zguzi nekoga. Dosta su ga guziliJohnnyS wrote:Alfons Kauders wrote:Pa uvodilo se, ali se odbijalo. Odbijao je SNSD, dvije godine blokade, a HDZ ih je podrzavao. SNSD je na kraju popustio i nasao se kompromis da se udovolji zahtjevima. HDZ nije.JohnnyS wrote:Ako se već dugo vremena znalo do kad je rok, je li se baš moralo ovoliko čekati. Mislim, ja sam zadnji koji će braniti Čovića, ko ga jebe, ali zar se nije moglo nekako drukčije uvrstiti na dnevni red nego čekat čekat čekat i onda je kriv onaj koji nije sazvao sjednicu za nedjelju?
Sta je tu nejasno?
Pa dobro, nekad SDP naguzi HDZ, nekad SNSD naguzi SDA, sad HDZ naguzi SDP, sutra će HDZ opet bit nagužen... To je u nas normalno...
A i onako je na lošem glasu, pa mu ga dođe isto...zguzio-ne zguzio, isto mu ga se piše.
-
zbsn
#44 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Zašto bi s ikim potpisivali veze kad je BiH lipo baš ovako samoj.Paranoid wrote:Do 6-og nek kockoglavi potpise specijalne veze sa Kim Jong Un-om...Hafis wrote:Tako je. Čovke će 6.-og sabajle sazvati sjednicu, prozvati delegate i: tko je za? - Svi smo. OK.
I onda po starom.
Nego ako su hercegovci Hrvati kockoglavi, šta su bosanci Bošnjaci
- Alfons Kauders
#45 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
pa zguzite, nikakav problem...Hafis wrote:Red je bio konačno i da HDZ dođe na red, da i on zguzi nekoga. Dosta su ga guziliJohnnyS wrote:Alfons Kauders wrote:
Pa uvodilo se, ali se odbijalo. Odbijao je SNSD, dvije godine blokade, a HDZ ih je podrzavao. SNSD je na kraju popustio i nasao se kompromis da se udovolji zahtjevima. HDZ nije.
Sta je tu nejasno?
Pa dobro, nekad SDP naguzi HDZ, nekad SNSD naguzi SDA, sad HDZ naguzi SDP, sutra će HDZ opet bit nagužen... To je u nas normalno...![]()
A i onako je na lošem glasu, pa mu ga dođe isto...zguzio-ne zguzio, isto mu ga se piše.
tvoje stranacke kolege racunaju da hrvatska nece uvesti sankcije, sto je djelimicno tacno... no s obzirom na strucnost kadrova koji donose te odluke (kolega sa "diplomama" tvog sveucilista), mogu ti odmah reci da su se zajebali u dvije naizgled nebitne sitnice... a kojim? e pa to vec kosta moj doktore, a ja svoju struku cijenim, pa bujrum skuckajte kakvih para da elaboriram i s kolegama napisem opsezan izvjestaj (valja i par ekonomista angazovat, a znaju biti prilicno pohlepni kad su u pitanju honorari)
jednu od tih "sitnica" ce skontat vec sutra, vjerovatno do podne... druga - ne znam ni sam, zavisi od dinamike, ne znam kako ce se kretati neke stvari... ali dobra je vijest da do nje vjerovatno nece ni doci, jer ce sef morati sazvati sjednicu sljedece sedmice i glumeci silu pustiti zakon da prodje - mada zapravo nece imati izbora, to ce biti predstava za budale...
postoji mala sansa da ponovo pokusa opstruirati proces... ako bude pokusavao s ucjenama, to ce biti znak da drugu sitnicu jos uvijek nisu skontali... u tom slucaju mu dajem do sredine ljeta, ovisno od intenziteta kmechanja i nepismenosti vasih nazovi strucnjaka iz stozerne stranke...
(ponuda za bespalatan kurs hrvatskog za tvoju malenkost i dalje stoji
-
stojcevac
#46 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Hoće li se i na koji način ovo odraziti na transakcije putem paypala?
- It_is_a_Leclerc
#47 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Jašta su. Praljak i Jelavić - bh. patriote.hellue wrote:I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za KomsicaIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
Mani me šuplje.
-
zbsn
#48 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Tko je za tebe BiH patriota.It_is_a_Leclerc wrote:Jašta su. Praljak i Jelavić - bh. patriote.hellue wrote:I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za KomsicaIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
Mani me šuplje.
Onaj tko doista vjeruje u multi-kulti BiH ili bošnjaku BiH?
- It_is_a_Leclerc
#49 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Za mene je patriota onaj ko nema afinitet da razbije državu, ko ne sarađuje sa Dodikom, kao negatorom i promicateljom genocida, ko dozvoljava da se negdje u kantonu 8. nađe državna zastava, eto.. to je za mene patriota.zbsn wrote: Onaj tko doista vjeruje u multi-kulti BiH ili bošnjaku BiH?
-
zbsn
#50 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Znači ne znaš odgovoriti, ili ne želiš?It_is_a_Leclerc wrote:Za mene je patriota onaj ko nema afinitet da razbije državu, ko ne sarađuje sa Dodikom, kao negatorom i promicateljom genocida, ko dozvoljava da se negdje u kantonu 8. nađe državna zastava, eto.. to je za mene patriota.zbsn wrote: Onaj tko doista vjeruje u multi-kulti BiH ili bošnjaku BiH?
Ponavljam, bošnjačka BiH ili multi kulti gdje su svi ravnopravni?