Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#101 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:au, imas poslove vani kazes? siguran sam da niko drugi na forumu ne radi sa inostranstvom...

dobro je, drzis prosjek, samo jedna laz i u ovom postu :D
Radi puno ljudi sa inostranstvom, utoliko ovo i jeste jako ozbioljan problem koji jesu kreirali jedan yugosloven kriminalac i jedan slučajni pussy prolaznik nesposobnjaković za sve sem za nepotizam i kriminal. Nije čak ni toliki problem u ljudima kojima partneri rade ino plaćanja, iako mogu lako reći.. habi se i ti i to da me netko provjerava. Veći su problem ljudi koji žive od onoga što im tetka čistačica pošalje ili sestra ili brat jer u zemlji kriminala, nepotizma ne mogu dobiti posao.
Ali, očekivati od Mirnesovog pravnika da išta o tome skonta je puno očekivati.
Last edited by KatarinaKosaca on 01/06/2014 19:49, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#102 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:au, imas poslove vani kazes? siguran sam da niko drugi na forumu ne radi sa inostranstvom...

dobro je, drzis prosjek, samo jedna laz i u ovom postu :D
Radi puno ljudi sa inostranstvom, utoliko ovo i jeste jako ozbioljan problem koji jesu kreirali jedan yugosloven kriminalac i jedan slučajni pussy prolaznik nesposobnjaković za sve sem za nepotizam i kriminal.
Ali, očekivati od Mirnesovog pravnika da išta o tome skonta je puno očekivati.
povratak u formu, dvije lazi u jednom postu :D samo naprijed kato, samo naprijed :D
KatarinaKosaca

#103 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:povratak u formu, dvije lazi u jednom postu :D samo naprijed kato, samo naprijed :D
Hajd što na tom Mirnesovom faksu ne učite financijsko poslovanje, ali što ne učite ni spamati kako treba :D

Ali sve će to Lagumdžija srediti brzom diplomatskom akcijom, već je rekao, ovako neče i :run: :roll1: či

Osvanuće i oktobar..
Alfons Kauders

#104 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:povratak u formu, dvije lazi u jednom postu :D samo naprijed kato, samo naprijed :D
Hajd što na tom Mirnesovom faksu ne učite financijsko poslovanje, ali što ne učite ni spamati kako treba :D

Ali sve će to Lagumdžija srediti brzom diplomatskom akcijom, već je rekao, ovako neče i :run: :roll1: či

Osvanuće i oktobar..
ja i sta onda? kad osvane? :D mislim :D pravo se brinem
mayab

#105 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by mayab »

Mene samo zanima moze li se ovde naci elemenata krivicne odgovornosti pomenutog krivoustog lika, sta radi drzavno tuzilastvo??!
Hafis

#107 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

mayab wrote:Mene samo zanima moze li se ovde naci elemenata krivicne odgovornosti pomenutog krivoustog lika, sta radi drzavno tuzilastvo??!
Tu ima stvarno osnove za krivično gonjenje.
Odbijanje predsjedatelja Doma naroda da na javni poziv par političara sazove izvanrednu sjednicu predstavlja jedno od težih krivičnih dijela usmjerenih protiv društvenog poretka, za koje je zakon predvidio kaznu od 5 do 10 godina zatvora.
RahatHurmašica

#108 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:
mayab wrote:Mene samo zanima moze li se ovde naci elemenata krivicne odgovornosti pomenutog krivoustog lika, sta radi drzavno tuzilastvo??!
Odbijanje predsjedatelja Doma naroda da na javni poziv par političara sazove izvanrednu sjednicu predstavlja jedno od težih krivičnih dijela, za koje je zakon predvidio kaznu od 5 do 10 godina.
ma treba ga nabiti nogom u guzicu, istjerati stoku iz vijeća ministara, ma nek ćaći svome truni o majorizaciji.

jel tako hafisaga?
Hafis

#109 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

RahatHurmašica wrote:
Hafis wrote:
Odbijanje predsjedatelja Doma naroda da na javni poziv par političara sazove izvanrednu sjednicu predstavlja jedno od težih krivičnih dijela, za koje je zakon predvidio kaznu od 5 do 10 godina.
ma treba ga nabiti nogom u guzicu, istjerati stoku iz vijeća ministara, ma nek ćaći svome truni o majorizaciji.

jel tako hafisaga?
Ja ne znam otkud Čovića ikako na mjestu predsjedatelja Doma naroda? Em kockoglav, em hercegovac, em HDZ-ejac. Nije mogla gora opcija
I taj Zlatko, kad je već odrađivao mjesto člana predsjedništva, mogao je i ovo mjesto odraditi.
RahatHurmašica

#110 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:[q
Ja ne znam otkud Čovića ikako na mjestu predsjedatelja Doma naroda? Em kockoglav, em hercegovac, em HDZ-ejac. Nije mogla gora opcija
I taj Zlatko, kad je već odrađivao mjesto člana predsjedništva, mogao je i ovo mjesto odraditi.
eto vidiš da i mi možemo naći zajedničku, samo kad se potrudiš.
madner

#111 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by madner »

Opet se merhamet odbija od glavu. Fino sam mu rekao da ne slusa Tihica i ide do kraja.
Hafis

#112 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

Samo da je Zlatko uspio uvaliti barem tri svoje daidže u hrvatski klub u Dom naroda PS. Sad bi Čova radio na recepciji Skupštine i brinuo o odlaganju garderobe.
madner

#113 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by madner »

Pa mogao je, no Tihic rece: dosta smo ih sutali, valjda su skontali sta ce se desiti ako se kurce.

Fino mu ja rekao da ce to shvatiti kao znak slabosti, no kada nece da slusa neka sada pamti ko mu je dao prave savjete. :D
KatarinaKosaca

#114 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Pa mogao je, no Tihic rece: dosta smo ih sutali, valjda su skontali sta ce se desiti ako se kurce.

Fino mu ja rekao da ce to shvatiti kao znak slabosti, no kada nece da slusa neka sada pamti ko mu je dao prave savjete. :D
Ma, da sve je Tihić kriv. I moja komšinica sa petog. I čarobnjak. I mi svi. I engleska kraljica. Svi samo politički pobačaj i kandidat za nicaZe Slučajni pussy prolaznik nije. :roll1:

Tihiću se ovakvi gafovi u vlasti nisu dešavali. Ni poplave. Za ovog moralnog patuljka i političku nakazu Tihić je gospodin Čerčil.
Hafis

#115 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

madner wrote:Pa mogao je, no Tihic rece: dosta smo ih sutali, valjda su skontali sta ce se desiti ako se kurce.

I ovdje ti ga je tako. Fino ja kažem Draganu: sad ih imaš u šaci i handri dalje do jaja. Nemoj ni sazivati sjednicu, ili još bolje ovaj novi recept - razbolite se sva trojica i nema kvoruma. U to će i ljetni odmori... Samo, čini mi se da neće poslušati, merhametlija je i nije osvetoljubljiv kao ja...tako da će biti sjednica 6.-og.
Last edited by Hafis on 02/06/2014 10:01, edited 1 time in total.
madner

#116 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote:

Ma, da sve je Tihić kriv. I moja komšinica sa petog. I čarobnjak. I mi svi. I engleska kraljica. Svi samo politički pobačaj i kandidat za nicaZe Slučajni pussy prolaznik nije. :roll1:

Tihiću se ovakvi gafovi u vlasti nisu dešavali. Ni poplave. Za ovog moralnog patuljka i političku nakazu Tihić je gospodin Čerčil.
Pa Tihic je dio vlasti, cuj nisu mu se desavali ovi gafovi.

:D
madner

#117 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by madner »

I da dodam da naravno krivim i Zlaju, jer nije slusao mudre savjete. :D
KatarinaKosaca

#118 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Pa Tihic je dio vlasti, cuj nisu mu se desavali ovi gafovi.

:jbt: Opet JUTROS nisam pročitala i tako obnovila gradivo onaj čuveni dopis (znaš onaj iz centrale što će "nadlažni organi" utvrditi odakle je došao). Opet je do mene :zid:
Dakle, Katarina, ponavljaj SDP NIJE U VLASTI, SDP IMA SAMO 17% I SAMO TOLIKO JE OSVOJIO, SVI OSTALI SU U VLASTI SAMO SDP NIJE JER JADNI SDP IMA SAMO 17% VLASTI SVI OSTALI SU ODGOVORNI SDP NIJE
SDP NIJE U VLASTI, SDP IMA SAMO 17% I SAMO TOLIKO JE OSVOJIO, SVI OSTALI SU U VLASTI SAMO SDP NIJE JER JADNI SDP IMA SAMO 17% VLASTI SVI OSTALI SU ODGOVORNI SDP NIJE
SDP NIJE U VLASTI, SDP IMA SAMO 17% I SAMO TOLIKO JE OSVOJIO, SVI OSTALI SU U VLASTI SAMO SDP NIJE JER JADNI SDP IMA SAMO 17% VLASTI SVI OSTALI SU ODGOVORNI SDP NIJE

Jel tako? :blento:
madner

#119 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by madner »

Nije, ali smjesan pokusaj jeste.

Alfons Kauders

#120 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Nije, ali smjesan pokusaj jeste.

kata i dalje misli da je NVZ desno krilo SDP...

mi tihi profesionalci ne saradjujemo s diletantima... :D
madner

#121 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by madner »

Oprosti joj, vidis kako uci. :D
ljutiajvar

#122 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by ljutiajvar »

1) Ne postoji crna lista moneyval-a
2) Crna lista je FATF-ova
3) Bih nece na crnu listu jer zapad vodi finansijski sektor u BiH, ukjlučujući i centralnu banku.
4) Prestanite vjerovati medijima
KatarinaKosaca

#123 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

ljutiajvar wrote:1) Ne postoji crna lista moneyval-a
3) Bih nece na crnu listu jer zapad vodi finansijski sektor u BiH, ukjlučujući i centralnu banku.
NIje na crnoj listi, ali jeste svaka zemlja članica dobila upute koje mora poštovati i radi se o provjerama. Kako će to svaka zemlja ponaosob raditi još se ne zna, ali će raditi. Upute podrazumjevaju provjere koje usporavaju svaku ino financijsku transakciju uključujući i kad ti tetka pošalje 100 eura preko wu. Sinoć su govorili kompetentni ljudi, nisu mediji interpretirali.

Znam da to Mirnes-instant-kvazipravnicima ne odgovara jer ne razumiju šta je poslovanje, pa ni financijsko poslovanje, pa ni ino doznake, ali to su fakti. (ovdje se ne misli na citiranog forumaša, nego na ove uskočice lošeg humora) I ako se usvoji zakon, do kraja septembra ove mjere neće biti povučene, jer se neće sastati Moneyval.
Alfons Kauders

#124 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
ljutiajvar wrote:1) Ne postoji crna lista moneyval-a
NIje na crnoj listi, ali jeste svaka zemlja članica dobila upute koje mora poštovati i radi se o provjerama. Kako će to svaka zemlja ponaosob raditi još se ne zna, ali će raditi. Upute podrazumjevaju provjere koje usporavaju svaku ino financijsku transakciju uključujući i kad ti tetka pošalje 100 eura preko wu. Sinoć su govorili kompetentni ljudi, nisu mediji interpretirali.

Znam da to Mirnes-instant-kvazipravnicima ne odgovara jer ne razumiju šta je poslovanje, pa ni financijsko poslovanje, pa ni ino doznake, ali to su fakti. (ovdje se ne misli na citiranog forumaša, nego na ove uskočice lošeg humora) I ako se usvoji zakon, do kraja septembra ove mjere neće biti povučene, jer se neće sastati Moneyval.
haj sto lazes... vec sto pojma nemas... :D
KatarinaKosaca

#125 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:haj sto lazes... vec sto pojma nemas... :D
Ok, Mirnese, hajde nam ti objasni šta podrazumjevaju upute zemljama članicama i kako će izgledati sad? Hajde, živ bio. NItko ne zna kakve će metode svaka zemlja primjenjivati u provjerama, evo, naš vrli pravnik MIrnes zna

Hajde, sva sam se pretvorila u oko, da pročitam umne expertize >Mirnesovog kolege kvazi pravnika
Post Reply