Ocite agresorske lazi

zzzzz

Post by zzzzz »

Jao Tariq jesi mi ti fincukast :-) da nam je vise takvih Bosna bi cvjetala
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Uplasen,ubijen propagandom RTS-a,hiljadama tenkova i arsenalom JNA u rukama njegovih sunarodnika...posteni srbin u dvojbi izmedju ovog sto sam naveo i slabih ili nikako naoruzanih skupina hrabrih patriota u tenama i lovackim puskama.....posteni srbin je izabrao ove prve....ja mu oprastam...ali trazim da danas kad vise nema rata,prisile ,JNA...i hordi zla iz Srbije..da pruzi ruku pomirenja i da me ne tjera da ponovo biramo strane kojim cemo se prikloniti jer ovaj puta on ce imati tezi izbor nego ja....
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

zavrzlama wrote:Uplasen,ubijen propagandom RTS-a,hiljadama tenkova i arsenalom JNA u rukama njegovih sunarodnika...posteni srbin u dvojbi izmedju ovog sto sam naveo i slabih ili nikako naoruzanih skupina hrabrih patriota u tenama i lovackim puskama.....popsteni srbin je izabrao ove prve....ja mu oprastam...ali trazim da danas kad vise nema rata,prisile ,JNA...i hordi zla iz Srbije..da pruzi ruku pomirenja i da me ne tjera da ponovio biramo strane kojim cemo se prikloniti jer ovaj puta on ce imati tezi izbor nego ja....

Vidis, to je ok razmisljanje, ljudi su ti pruzili ruku pomirenja, vise se ne ratuje ne vidim tu problem., a to sto ce svima nama zivce kidat cinjenica da oni Banja Luku smatraju Srbijom ili u najmanju ruku glavnim gradom Republike Srpske a nikako gradom u BiH to ne moze promjenit ni tarik ni zavrzlama ni bilo ko drugi. To je tako i nikad se oni otcjepit nece al nikad se ni ja necu moci dreknut u Banjaluci BOSNA, nit cu na stadionu Borca moci gledati utakmicu reprezentacije BiH,
Ja se slazem s tobom al fakti su takvi. mozemo se mi jesti koliko hocemo al Banjaluka za njih nije bosanski grad i to ne tvrdim ja nego svi oni i ne moze se tu nista promjenit
oslobad

Post by oslobad »

Tariq_rambo wrote:
zavrzlama wrote:Uplasen,ubijen propagandom RTS-a,hiljadama tenkova i arsenalom JNA u rukama njegovih sunarodnika...posteni srbin u dvojbi izmedju ovog sto sam naveo i slabih ili nikako naoruzanih skupina hrabrih patriota u tenama i lovackim puskama.....popsteni srbin je izabrao ove prve....ja mu oprastam...ali trazim da danas kad vise nema rata,prisile ,JNA...i hordi zla iz Srbije..da pruzi ruku pomirenja i da me ne tjera da ponovio biramo strane kojim cemo se prikloniti jer ovaj puta on ce imati tezi izbor nego ja....

Vidis, to je ok razmisljanje, ljudi su ti pruzili ruku pomirenja, vise se ne ratuje ne vidim tu problem., a to sto ce svima nama zivce kidat cinjenica da oni Banja Luku smatraju Srbijom ili u najmanju ruku glavnim gradom Republike Srpske a nikako gradom u BiH to ne moze promjenit ni tarik ni zavrzlama ni bilo ko drugi. To je tako i nikad se oni otcjepit nece al nikad se ni ja necu moci dreknut u Banjaluci BOSNA, nit cu na stadionu Borca moci gledati utakmicu reprezentacije BiH,
Ja se slazem s tobom al fakti su takvi. mozemo se mi jesti koliko hocemo al Banjaluka za njih nije bosanski grad i to ne tvrdim ja nego svi oni i ne moze se tu nista promjenit
Valda za sve te probleme tariq neko je ipak kriv.

zasto bi se mi jeli zbog neceg sto su drugi svjesno ustolicili,potpisali i na kraju uz prijateljski stisak ruke aminovali.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Tariq_rambo wrote:

Ti "takvi" imaju BIH pasos...koriste jedinstvenu monetu.....tablice....jedinstvenu granicnu sluzbu...i x x x toga.....

Ti "takvi" ce sutra prihvatiti i sve ono sto cini BIH normalnom drzavom...pa ces slobodno gledat repku BIH u Banja Luci....srpski narod nisu neki monstrumi ..nego narod kao i svi normalni narodi u BIH...njihov je problem sto su taoci velikosrpskog projekta..isto kao sto i ja mogu postati taoc vehabizma i slicnih sila mraka...a nase je da se borimo protiv svih vrsta mraka..a preporucljivo je boriti se zajedno....lijeze na rudu sve :)
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

zavrzlama wrote:
Tariq_rambo wrote:

Ti "takvi" imaju BIH pasos...koriste jedinstvenu monetu.....tablice....jedinstvenu granicnu sluzbu...i x x x toga.....

Ti "takvi" ce sutra prihvatiti i sve ono sto cini BIH normalnom drzavom...pa ces slobodno gledat repku BIH u Banja Luci....srpski narod nisu neki monstrumi ..nego narod kao i svi normalni narodi u BIH...njihov je problem sto su taoci velikosrpskog projekta..isto kao sto i ja mogu postati taoc vehabizma i slicnih sila mraka...a nase je da se borimo protiv svih vrsta mraka..a preporucljivo je boriti se zajedno....lijeze na rudu sve :)
Ma tesko, mislim ja ne krivim sad srbe da su oni ovakvi ili onakvi, jednostavno ljudi imaju pravo da se osjecaju tako i to im ne moze niko osporiti. Valjda smo naucili lekciju da na Balkanu kad neko nekom narodu nesto pocne osporavati dolazi do rata. Tu si u pravu kad kazes da oni koriste pasos, licnu, nemam pojma tablice itd. Al nije sustina u tome vec da bi u slucaju ugrozavanja RS oni stali na stranu RS a ne DRZAVE BiH sto se kosi sa svim postulatima o lojalnosti gradjana svojoj drzavi. A za repku , daBOGda ja i ti dozivjeli to pa zajedno navijali sa svim gradjanima BiH. A to je samo ja bi rekao ideal koji tesko da ce ostvarit. Znas kako su srbi u jednom grafitu napisali. Nije hrabrost otic na Trg Bana Jelacica u Zagrebu i popet se na kip bana Jelacica i vikati SRBIJA SRBIJA SRBIJA, Hrabrost bi bila sici sa kipa. Tako nekako ti je i kod nas, otici u banjaluku i velicat BiH. Ne znam jesu li promjenili al prije ni na jednoj instituciji nije pisalo BiH pa RS nego samo RS, sto ti govori da tamo BiH ne postoji. ne zivi
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

oslobad wrote:
Tariq_rambo wrote:

Valda za sve te probleme tariq neko je ipak kriv.

zasto bi se mi jeli zbog neceg sto su drugi svjesno ustolicili,potpisali i na kraju uz prijateljski stisak ruke aminovali.
Ko je kriv haj ti meni reci i kako da se ispravi krivica?
jugoistocnjak

#33 Re: Ocite agresorske lazi

Post by jugoistocnjak »

chuchumbamayumbe wrote:
jugoistocnjak wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ja kolio znam Delić i jos mnogi siđoše sa Trebevića nekada u maju (haman ih zarobiše). A prije toga su i oni radili na ukopavanju artiljerije i buducem ratu i genocidu.
Šta reći...
Jeli ti to pokusavas sugerisati da je Delic pucao po Sarajevu ili komandovao artiljerijom koja je to radila? Nemam namjeru braniti Delica ili cinjenicu da se on prilicno kasno, bar zvanicno, ukljucio u redove Armije BiH, ali mislim da je i ova tvoja teza pucanj u prazno. Zar ne mislis da nebi do sada neko iz redova onih koji su pripremali optuznicu protiv Delica i tu cinjenicu ukljucio u optuznicu protiv njega? Ili mislis da mozda nije ispitana njegova uloga u JNA prije nego sto je postavljen za komandanta A BiH? Njegova bliskost sa SDA krugovima je sigurno pomogla da on dodje na tu poziciju, ali niko ga nebi unaprijedio u komandanta ako je neposredno ucestvovao u tako necem. Cinjenica da je zarobljen, ili vec sta drugo, na prilazima Sarajevu, ne znaci da je i komandovao utvrdivanjem artiljerijskih polozaja oko Sarajeva ili radio nesto jos gore.
Takodje znam neke bivse oficire JNA koji tokom aprila '92 nisu jednostavno mogli pobjeci iz redova JNA. Drugo je pitanje, zasto to oni nisu napravili u martu '92 ili jos ranije.
Ma hajde ba...
Procitaj okolo po postovim, iznad i spod, sta ljudi pisu, pa nastavi.
Znaci, po tvome sada ispade da, posto Delic nije imao komandnu odgovornost, nije ni kriv po bilo kojoj tacki? OK, onda nije krivi niti jedan cetnicki artiljetrac niti snajpersista koji je ubijao po BiH, jer nije imao komandnu odgovornost. Ako cemo tako, onda ne vidim cemu sva ova prica?
Ne znam ja da li je Delic pucao ili komandovao u periodu prije zarobljavanja, znas li ti???
I to sto spominjes SDA i pomoc, SDA je postavljala i dan danas postavlja ljude na polozaje, iskljucivo po podobnosti, a ne po zaslugama, znanju ili iskustvu. Onakvog belchka kao Delica da postave za komandanta Armije RBiH...Nije ni cudo sto je kasnije prerasla u vecinsku bosnjacku armiju, sto su protjerali sve "nelojalne i nepodobne" kadrove, a postavili svoje poltrone, sto su ljudi otisli kada su shvatili u sta prerasta Armija koja je nastala kao Armija svih naroda BiH u osbrani od agresije i genocida, a prerasla u nesto sasvim trece. A da ne spominjem kojekakve ratne talove, sverc na relaciji Lukavica-Dobrinja, pa preko Bentbase...Mozda nije bilo ni mudzahedina, ili sva raja oko mene laze, a eto, branitelji istine najbolje to znaju? Jes, danas svi lazu, nije onako kako je bilo nego mi to najbolje znamo!
Joj, cime se ja zamaram...
Haj zdra'o!

Mudzahedini?! Sverc?!
Joj jarane moram ti reci da se tebi to sve zbrckalo. Svega si udrobio. Jesi ti to nesta ucio, vidi se, ali ipak ostavi malo nek' se slegne, pa se opet javi.
Post Reply