Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
Avetinho

#1601 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Avetinho »

Na ovaj post gore je nemoguce odgovoriti, jer forumas ne zna s kim razgovata i kome odgovara.

Majko moja sta ja radim ovdje.
The BEN10

#1602 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by The BEN10 »

Nije trebao biti, ali je to glup i besmislen razlog za ovaj čin.Osim toga, Turska je samo Grčkoj u posljednjih desetak godina nekoliko desetina puta povrijedila zračni prostor, a i presmješna je priča Turske da je deset puta upozoravala Ruse, jer to nije moguće u tako kratkom periodu u kojem je avion bio (ako i jeste) u Turskoj. Vrlo je moguće, da avion nije ni bio u Turskoj, već u Siriji, pa da je čak i Turska povrijedila Sirijski zračni prostor
Dakle, hrpa gluposti nabacana na jednom mjestu.
Za početak:
1. vojni avion za par minuta može doprijeti daleko u neprijateljsku teritoriju i napraviti dar-mar. To valjda svaki žutokljunac zna.
2. kada radarski sistem otkrije avion, na ekranu radara se vidi mala tačka. I ništa više. Nit piše čiji je, jel naoružan. NIŠTA. Doduše, po radarskom odrazu se može otprilike utvrditi koja je vrsta aviona.
3. vazdušni prostor svake zemlje je SUVEREN i NEPOVREDIV, te se povreda istog može učiniti samo uz raniji dogovor i NAJAVU (što ovi nisu učinili). Pa ne možeš u tuđu avliju ući bez pitanja, a kamoli još do zuba naoružan! :-)

Dakle, šta da se dogodilo da je u avionu SU-24 bio pilot koji je iz nekog razloga van kontrole ruske armije (kao što su u našem ratu hrvati sa avionima bježali iz JNA), naoružan do zuba, htijući arsenal od 40 tona naoružanja sasuti na bilo koji turski grad!?!?!?
zanzakpizdolizije

#1603 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by zanzakpizdolizije »

Znači svaki put kad neki avion povrijedi zračni prostor druge zemlje treba ga srušiti? Samo žutokljunac misli da je cilj tog jednog bombardera bio da naudi turskoj na bilo koji način, ali eto bilo je i glupljih izgovora od ovoga.
Lako je srušiti bombardera koji nema pratnju lovaca. Preporučujem turcima da ponovo pokušaju sa rušenjem da vidimo kako će proći sa d kada ti bombarderi imaju pratnu i u zraku a bogami i na kopnu.
5 miliona rusa svake godine ljetuje na potezu Antalya- Alanya, za 3 godine ljetovanja u Turskoj vidio sam da su preko 70% gostiju tih hotela rusi.
E sad me zanima ko će im zamjeniti te goste, posebno u duhu da sve više postoji opasnost od terorizma i u tim područjima.
Meni nije samo jasna ta ljubav brojnih bošnjaka spram turske.
Ako se bošnjak uvrijedi kad mu neko kaže da je nastao od turčina i krene sa pričama o bogumilima zašto onda toliko obožavanje turaka?
Ako su turci stoljećima bili okupatori na ovim prostorima čemu onda obožavanje okupatora? Da to nije onaj sluganski mentalitet balkanskih naroda?
Ja se poserem na sve okupatore od austro-ugarske, italije, turske i ostalih gamadi koji su stoljećima pljačkali prirodna bogatsktva i živjeli na našoj grbači. Obožavati okupatora (ma kako se on zvao: Murat, Hasan, Fridrih, Alojz, Đanluka....) koji je pljačkao, silovao, odvodio mladost u svoje ratove može samo totalna neuka IQ = 0, budaletina.
Argument da su turci iste vjere kao i bošnjaci je isto besmislen jer zašto onda ne obožavate recimo indoneziju koja je najveća islamska država u aziji ili iran, ili sudan ili maroko.....Zašto baš turska? A niste turci (valjda)?
The BEN10

#1604 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by The BEN10 »

zanzakpizdolizije wrote:Znači svaki put kad neki avion povrijedi zračni prostor druge zemlje treba ga srušiti?

Da, nakon određenog broja upozorenja, predviđenih međunarodnim pravilima. Zbog već navedenih razloga. Tako nešto može dovoditi u pitanje samo ortodoksni balavi žutokljunac!
A sad, rusofili, izvolite nastavite kmečati. :evil:
BAK-eV

#1605 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by BAK-eV »

zanzakpizdolizije wrote: Argument da su turci iste vjere kao i bošnjaci je isto besmislen jer zašto onda ne obožavate recimo indoneziju koja je najveća islamska država u aziji ili iran, ili sudan ili maroko.....Zašto baš turska? A niste turci (valjda)?
Jer su Turci bili saveznici Bosnjacima u borbi protiv cetnika i ustasa i u ono vrijeme.

Pomogli nam, Bosnjaci vladali 400 godina i to ti je to.

Kad je te pomoci i moci nestalo, dig'o se ustanak ali Rizvan-beg zezn'o stvar!
zanzakpizdolizije

#1606 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by zanzakpizdolizije »

BAK-eV wrote:
zanzakpizdolizije wrote: Argument da su turci iste vjere kao i bošnjaci je isto besmislen jer zašto onda ne obožavate recimo indoneziju koja je najveća islamska država u aziji ili iran, ili sudan ili maroko.....Zašto baš turska? A niste turci (valjda)?
Jer su Turci bili saveznici Bosnjacima u borbi protiv cetnika i ustasa i u ono vrijeme.

U koju si ti školu išao da mi je samo znati?
BAK-eV

#1607 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by BAK-eV »

zanzakpizdolizije wrote:
BAK-eV wrote:

U koju si ti školu išao da mi je samo znati?
Pitanje ti je Off topic!

Al' ono totalno!
SA 071

#1608 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

Kaže Putin danas da su Turci na dnevnoj bazi narušavali zračni prostor Sirije do obaranja ruskog aviona i da su Rusi postavili S400 u Siriji pa nek Turci sada pokušaju narušiti zračni prostor Sirije. :)

A Turci ne samo da više ne lete tamo, već su se i iz Iraka počeli povlačiti :)

Hrabri Turci, nema šta... :)
General War

#1609 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by General War »

SA 071 wrote:Kaže Putin danas da su Turci na dnevnoj bazi narušavali zračni prostor Sirije do obaranja ruskog aviona i da su Rusi postavili S400 u Siriji pa nek Turci sada pokušaju narušiti zračni prostor Sirije. :)

...samo jos iz carigrada nikako da mrdnu :D
Avetinho

#1610 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Avetinho »

SA 071 wrote:Kaže Putin danas da su Turci na dnevnoj bazi narušavali zračni prostor Sirije do obaranja ruskog aviona i da su Rusi postavili S400 u Siriji pa nek Turci sada pokušaju narušiti zračni prostor Sirije. :)

Putincad kmeci li kmeci.
_drunken_santa_

#1611 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by _drunken_santa_ »

Republikanska debata u americi nam je pokazala da samo otpali kandidati koji ne idu u korak sa vremenom ocekuju glasova na prici o zaostravanju odnosa sa Rusijom i pomaganju fantomskih umjerenih pobunjenika. Trump govori sta ljudi hoce da cuju a danas je rekao da je "dobar" sa putinom. Cruz je nebulozne tvrdnje da postoje neki pobunjenici u Siriji koji su "umjereni" okarakterisao istim kao tvrditi da postoji "ljubicasti jednorog".

Cak je i Kerry popustio sa pricom da se Assad-a po svaku cijenu ukloni.

Skoro svi bi naoruzali Kurde.

Ako neko razuman dođe na vlast u americi erdoganu se ne pose dobro.
ABH017

#1612 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by ABH017 »

zanzakpizdolizije wrote:Znači svaki put kad neki avion povrijedi zračni prostor druge zemlje treba ga srušiti? Samo žutokljunac misli da je cilj tog jednog bombardera bio da naudi turskoj na bilo koji način, ali eto bilo je i glupljih izgovora od ovoga.
Lako je srušiti bombardera koji nema pratnju lovaca. Preporučujem turcima da ponovo pokušaju sa rušenjem da vidimo kako će proći sa d kada ti bombarderi imaju pratnu i u zraku a bogami i na kopnu.
5 miliona rusa svake godine ljetuje na potezu Antalya- Alanya, za 3 godine ljetovanja u Turskoj vidio sam da su preko 70% gostiju tih hotela rusi.
E sad me zanima ko će im zamjeniti te goste, posebno u duhu da sve više postoji opasnost od terorizma i u tim područjima.
Ako se bošnjak uvrijedi kad mu neko kaže da je nastao od turčina i krene sa pričama o bogumilima zašto onda toliko obožavanje turaka?
Ako su turci stoljećima bili okupatori na ovim prostorima čemu onda obožavanje okupatora? Da to nije onaj sluganski mentalitet balkanskih naroda?
Ja se poserem na sve okupatore od austro-ugarske, italije, turske i ostalih gamadi koji su stoljećima pljačkali prirodna bogatsktva i živjeli na našoj grbači. Obožavati okupatora (ma kako se on zvao: Murat, Hasan, Fridrih, Alojz, Đanluka....) koji je pljačkao, silovao, odvodio mladost u svoje ratove može samo totalna neuka IQ = 0, budaletina.
Argument da su turci iste vjere kao i bošnjaci je isto besmislen jer zašto onda ne obožavate recimo indoneziju koja je najveća islamska država u aziji ili iran, ili sudan ili maroko.....Zašto baš turska? A niste turci (valjda)?
Ovaj post mi skrenuo pažnju zbog obraćanja u trećem licu množine... Pa kontam, možda se i mene tu svrstava.. Pa hajd'..
Što se tiče Rusko-Turskih odnosa zabole me lijevi bubreg i za jedne i za druge. Mislim da se ni velika većina Bošnjaka neće počešati iza uha zbog toga, osim u onoj mjeri, koliko to doprinosi zaoštravanju odnosa u cijelom svijetu.
Pitaš se zašto Bošnjaci obožavaju Turke, pa da ti kažem da nisi u pravu. Bošnjaci vole Tursku (ne Turke), čisto iz interesa, što im često drži stranu, pomaže, ulaže pare u infrastrukturu itd, ali to ne znači da je obožavaju. S druge strane vjera nam je ista, pa je ta ljubav malo prisnija. Bošnjaci imaju respekt i prema Austrougarskoj, jer je ostavila neizbrisiv trag u infrastrukturi gradova, iako je bila agresor, kao i Otomanska država. Međutim, pojedinačno, Bošnjaci uopšte ne vole Turke, jer je to narod sa totalno drugačijim mentalitetom od našeg. Osim toga, pokušaj razgraničiti dvije stvari, Otomansku imperiju od prije 200-500 godina i današnju modernu Tursku državu. Ova Turska nije slala kopnenu vojsku na BiH i Bošnjake, nije slala dobrovoljce da ubijaju i protjeruju Bošnjake, ali ni ostale narode u BiH. Što ne možemo reći za Rusiju, Grčku, Rumuniju, a pogotovo za Srbiju i Crnu Goru.
Stoga, pričati o bošnjačkom obožavanju Turaka je smiješno. Smeta nam što nas vijekovima zovete Turcima, jer mi to nismo. Više im vi sličite, onako realno.
Nadam se da to možeš da shvatiš.
S druge strane, spočitavati Bošnjacima navodno obožavanje Turaka je utoliko smješnije, jer vi jako dobro znate šta znači obožavati neki narod. Znate kako je zvati neku zemlju svojom majčicom, a nikad je u životu ne vidjeti, osim na slikama. Toliko ljubit guzicu Putinu, a zamjerati nekom drugom što voli državu koja mu je u posljednje vrijeme mnogo pomogla, je malo licemjerno, pogotovo jer ta ista Turska, ekonomski pomaže sve narode u BiH, a ne samo Bošnjake.
To što vi živite u prošlosti i još uvijek modernu Tursku državu gledate kao Otomansku imperiju, je vaš problem. Okanite se mitova, pa će vam biti lakše živjeti.
A što se tiče drugih, griješiš mnogo. Mi volimo i Indonežane, Irance posebno, Marokance, Sudance, Malezijce, Palestince, pa i sve ostale narode, koji nas nisu napadali i ubijali, koji ne osporavaju naše pravo da volimo koga hoćemo, ispoljavamo vjeru koju hoćemo, govorimo jezikom kojim hoćemo i da svoju naciju nazivamo onako kako mi hoćemo i mislimo da treba, a ne kako nam neko kaže.
Jel' imalo bistrije? Znam da nije. Teško se osloboditi okova mitologije duge 500 godina.

Jeste off topic, i ovim putem se ujedno izvinjavam forumskim kolegama, ali i ovo je neki vid mog objašnjenja zašto bošnjaci drže stranu turcima u ovom sukobu.
luckylaka

#1613 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by luckylaka »

ABH017 wrote:
zanzakpizdolizije wrote:Znači svaki put kad neki avion povrijedi zračni prostor druge zemlje treba ga srušiti? Samo žutokljunac misli da je cilj tog jednog bombardera bio da naudi turskoj na bilo koji način, ali eto bilo je i glupljih izgovora od ovoga.
Ovaj post mi skrenuo pažnju zbog obraćanja u trećem licu množine... Pa kontam, možda se i mene tu svrstava.. Pa hajd'..
Što se tiče Rusko-Turskih odnosa zabole me lijevi bubreg i za jedne i za druge. Mislim da se ni velika većina Bošnjaka neće počešati iza uha zbog toga, osim u onoj mjeri, koliko to doprinosi zaoštravanju odnosa u cijelom svijetu.
Pitaš se zašto Bošnjaci obožavaju Turke, pa da ti kažem da nisi u pravu. Bošnjaci vole Tursku (ne Turke), čisto iz interesa, što im često drži stranu, pomaže, ulaže pare u infrastrukturu itd, ali to ne znači da je obožavaju. S druge strane vjera nam je ista, pa je ta ljubav malo prisnija. Bošnjaci imaju respekt i prema Austrougarskoj, jer je ostavila neizbrisiv trag u infrastrukturi gradova, iako je bila agresor, kao i Otomanska država. Međutim, pojedinačno, Bošnjaci uopšte ne vole Turke, jer je to narod sa totalno drugačijim mentalitetom od našeg. Osim toga, pokušaj razgraničiti dvije stvari, Otomansku imperiju od prije 200-500 godina i današnju modernu Tursku državu. Ova Turska nije slala kopnenu vojsku na BiH i Bošnjake, nije slala dobrovoljce da ubijaju i protjeruju Bošnjake, ali ni ostale narode u BiH. Što ne možemo reći za Rusiju, Grčku, Rumuniju, a pogotovo za Srbiju i Crnu Goru.
Stoga, pričati o bošnjačkom obožavanju Turaka je smiješno. Smeta nam što nas vijekovima zovete Turcima, jer mi to nismo. Više im vi sličite, onako realno.
S druge strane, spočitavati Bošnjacima navodno obožavanje Turaka je utoliko smješnije, jer vi jako dobro znate šta znači obožavati neki narod. Znate kako je zvati neku zemlju svojom majčicom, a nikad je u životu ne vidjeti, osim na slikama. Toliko ljubit guzicu Putinu, a zamjerati nekom drugom što voli državu koja mu je u posljednje vrijeme mnogo pomogla, je malo licemjerno, pogotovo jer ta ista Turska, ekonomski pomaže sve narode u BiH, a ne samo Bošnjake.
To što vi živite u prošlosti i još uvijek modernu Tursku državu gledate kao Otomansku imperiju, je vaš problem. Okanite se mitova, pa će vam biti lakše živjeti.
A što se tiče drugih, griješiš mnogo. Mi volimo i Indonežane, Irance posebno, Marokance, Sudance, Malezijce, Palestince, pa i sve ostale narode, koji nas nisu napadali i ubijali, koji ne osporavaju naše pravo da volimo koga hoćemo, ispoljavamo vjeru koju hoćemo, govorimo jezikom kojim hoćemo i da svoju naciju nazivamo onako kako mi hoćemo i mislimo da treba, a ne kako nam neko kaže.
Jel' imalo bistrije? Znam da nije. Teško se osloboditi okova mitologije duge 500 godina.

Jeste off topic, i ovim putem se ujedno izvinjavam forumskim kolegama, ali i ovo je neki vid mog objašnjenja zašto bošnjaci drže stranu turcima u ovom sukobu.
:thumbup: Ja brate svaka ti cast .Ovo kada se covjek razumije u stvari.
ABH017

#1614 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by ABH017 »

luckylaka wrote:
ABH017 wrote:

:thumbup: Ja brate svaka ti cast .Ovo kada se covjek razumije u stvari.
Laka brate, ovo je level opšte poznavanje prilika koje nas okružuju. Ipak hvala.
Kad se isključi mitologija i kompleksi stari 500 godina, onda se situacija može sagledati realno.
Da se razumijemo, mitomana ima na obje strane, sa tom razlikom da su naši mitomani "izolovani" slučajevi, dok je kod njih mitomanija uvučena u sve pore društva, posebno u nacionalnu viziju i politiku, a otriježnjeni likovi su izolovani slučajevi. Sve to nije sporno i niko ne poteže to pitanje, dok ne uleti neki padobranac, kao ovaj, da nam skrene pažnju na "sluganski mentalitet" balkanskih naroda. Ako ništa drugo, naši političari ne idu u tu "sataniziranu" Tursku po mišljenje i nacionalni plan i program rada.
AleksoMKD

#1615 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by AleksoMKD »

Sarajmen wrote: ''Crna kutija'' narandzaste boje ...
Sve crne kutije su narandzaste ili zute kako bi se lakse uocile.
Fudo387

#1616 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

Sarajmen wrote:''Crna kutija'' narandzaste boje ...
Meni malo cudno kako je hadzo rastavi koristeci samo sarafciger, i to skida sarafe k'o da su frisko postavljeni.
To cudo zveknulo sa bokte pitaj kakve visine i pri kojoj brzini, a on ono rastavlja lakse nego guvernale na biciklu.
Najbolji mi onaj novinar na drugoj minuti, gleda frajer i ne vjeruje svojim ocima. :D :lol:
Na kraju, strani izvjestaci molimo vas da napustite prostoriju, imamo tehnickih problema.
tututuuuu

#1617 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tututuuuu »

BAK-eV wrote:

Süleyman Demirel...

Bio je jedini strani visoki zvaničnik na sahrani Franje Tuđmana.
:D

https://bs.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCleyman_Demirel

Image :oops:

A ovo Bosnjaci vladali 400 godina i "borba protiv cetnika i ustasa i u ono vrijeme" haha sto me nasmija, bas ti hvala. :lol:
Fudo387

#1618 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

Sarajmen wrote:Nije to @fudo obični šarafciger, već najšarafcigerastiji šarafciger :D
Ma jarane, lijepo se vidi da je ono malo ostecenje na cosku neko majzlom sfuserio.
:D
karanana

#1619 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by karanana »

a i nosi crne vijesti
AleksoMKD

#1620 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by AleksoMKD »

Sarajmen wrote:
AleksoMKD wrote:
Sarajmen wrote: ''Crna kutija'' narandzaste boje ...
Sve crne kutije su narandzaste ili zute kako bi se lakse uocile.
:thumbup:
:D Al' se nazivaju ''crne'' jer često budu takve boje, zbog požara i vatre koji to od njih naprave.
MA prilicno su jake, mislim da cak i tesko "pocrne".
AleksoMKD

#1621 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by AleksoMKD »

http://www.bbc.com/news/world-europe-35130953

The memory card in the flight recorder of a Russian fighter plane downed by Turkey on the Syrian border last month is damaged, Russian investigators say.
The "black box" of the Su-24 jet was officially opened in Moscow on Friday in front of journalists and diplomats.
Nikolai Primak, head of the Russian investigation, said flight information appeared to be missing.

:-)
Avetinho

#1622 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Avetinho »

Ukrali atlantisticki imperijalisti.
Fudo387

#1623 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

Ovako besmislene predstave za javnost ne bi priredile ni smijesne organizacije, tipa rukometni savez BiH.
I ti klovnovi pretendiraju da budu svjetska supersila? :lol:
AleksoMKD

#1624 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:Ovako besmislene predstave za javnost ne bi priredile ni smijesne organizacije, tipa rukometni savez BiH.
Cekaj dan-dva, mislim da ce lupnut nesto bolje :D

Navodno je unisteno 5 od 8 "memory banks" al nije jasno kako.
Udbas

#1625 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Udbas »

Patuljak puko ko tromblon. Rusi moraju naći zamjenu za njega, definitivno. Pokazuje simptome psihičke poremećenosti. Do saada je bila vidljiva samo iskompleksiranost zbog svoje nizine. Ovo je već ozbiljno.
Do godine u konstantinopolu!!!
Post Reply