Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sjever76

#26 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by sjever76 »

ma otkud ti ovo za 24 ekipe na euru majke ti??????????????? to ce biti tek od 2016.

izvlacenja su tek u januaru tako da ce tekme baraza itekako uticati na koef. u kvalifikacijam ce biti 6 grupa sa po 6 ekipa i 3 grupe sa po 5,ja licno bih volio da budemo u grupi sa 6.
na euro idu prvoplasirani i najbolji drugoplasirani a ostalih 8 idu u baraz bas kao i u ovim kvalifikacijama za SP gdje se traze jos 4 sudionika
elSaik

#27 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by elSaik »

udrch wrote:Jel vi pričate o Euru 2012 godine..
Koliko vidim vi pravite kalkulacije kao da će na Euru učestvovati samo 16 ekipa..
U Poljskoj i Ukrajini prvi put će učestvovati 24 reprezentacije..tako da ćemo mi sigurno biti u drugoj jakosnoj skupini kad su u pitanju kvalifikacije za Euro..
24 ekipe učestvuju tek tamo od 2016.
El_comadante

#28 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by El_comadante »

e vala ako sad neuđemo u treću jakosnu grupu onda neznam kad čemo. međutim mene više brine ko če nam biti selektor?!
convict

#29 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by convict »

Znači kvalifikaciona grupa za Euro bi mogla biti:
Hrvatska
Slovačka
BiH
Vels
Armenija
San Marino

Ili, ne daj Bože:
Španija
Portugal
BiH
Sj. Irska
Makedonija
Kazahstan
vee-jay

#30 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by vee-jay »

ovo je tema koju cemo u naredno vrijeme sve vise pratit, najvjerovatnije vec od 18.11 :D

uiskrinu vjerujem da cemo ici na EP 2012!

:bih:
salle_eh1986

#31 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by salle_eh1986 »

sjever76 wrote:ma otkud ti ovo za 24 ekipe na euru majke ti??????????????? to ce biti tek od 2016.

izvlacenja su tek u januaru tako da ce tekme baraza itekako uticati na koef. u kvalifikacijam ce biti 6 grupa sa po 6 ekipa i 3 grupe sa po 5,ja licno bih volio da budemo u grupi sa 6.
na euro idu prvoplasirani i najbolji drugoplasirani a ostalih 8 idu u baraz bas kao i u ovim kvalifikacijama za SP gdje se traze jos 4 sudionika
Norvešku i Škotsku ćemo sigurno preskočiti jer za samo učešće u baražu ćemo dobiti dodatnih 1*280 bodova, i Irce bi da oni nisu u baražu, ako uzmemo samo bod u obje utakmice, eto nas i ispred Finske i Poljske, dva ispred Bugarske, sa 4 boda idemo na 19. mjesto ispred Rumunije i Izraela. Sve je ovo teoretski jer ima tu još reprezentacija koje bi mogle napredovati zbog baraža ali uglavnoma među 20 smo ako se plasiramo na svjetsko (onda bi trebali uskočiti u drugu jakosnu skupinu) a onda bi se mogli još progurati u zavisnosti od rezultata u Africi.
mostarac

#32 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by mostarac »

salle_eh1986 wrote:
sjever76 wrote:ma otkud ti ovo za 24 ekipe na euru majke ti??????????????? to ce biti tek od 2016.

Norvešku i Škotsku ćemo sigurno preskočiti jer za samo učešće u baražu ćemo dobiti dodatnih 1*280 bodova, i Irce bi da oni nisu u baražu, ako uzmemo samo bod u obje utakmice, eto nas i ispred Finske i Poljske, dva ispred Bugarske, sa 4 boda idemo na 19. mjesto ispred Rumunije i Izraela. Sve je ovo teoretski jer ima tu još reprezentacija koje bi mogle napredovati zbog baraža ali uglavnoma među 20 smo ako se plasiramo na svjetsko (onda bi trebali uskočiti u drugu jakosnu skupinu) a onda bi se mogli još progurati u zavisnosti od rezultata u Africi.
grupe se izvlace u februaru 4 mjeseca prije afrike, al i ovo je pomak veliki, jer do sad nismo bili u trecoj skupini :)
salle_eh1986

#33 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by salle_eh1986 »

Da se ispravim, ipak se konačna lista zna nakon utakmica baraž-a a prije svjetskog, znači reprezentacija na 19 mjestu ide u drugu jakosnu skupinu jer se ne računa Ukraina koja neće sudjelovati u kvalifikacijama. Znači ima se šanse i za drugu skupinu, četri boda iz dvije utakmice baraža uz dosta sreće pa da Irci ne osvoje više od jednog boda ( ili mi 6 a oni 3 :D )
jeza u ledja

#34 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by jeza u ledja »

mostarac wrote:
salle_eh1986 wrote:

grupe se izvlace u februaru 4 mjeseca prije afrike, al i ovo je pomak veliki, jer do sad nismo bili u trecoj skupini :)
Sad idemo u trecu, do sad smo bili u cetvrtoj. ;)

S obzirom za smo u donjem djelu trece jakosne skupine, mislim da su nam male sanse da se probijemo u drugu, al eto.
mostarac

#35 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by mostarac »

to sam i ja rekao :D
sam84

#36 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by sam84 »

a ja glupa sistema da se ne racuna se svjetsko prvenstvo!!!

oni koji se plasiraju na svjetsko bi odskakali u bodovima od onih koji nisu al nije fer jer ljudi igraju na svjetskomprvenstvu i imaju sanse da se bore za bodole....

ovo je cista debilana!!!
El_comadante

#37 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by El_comadante »

sam84 wrote:a ja glupa sistema da se ne racuna se svjetsko prvenstvo!!!

oni koji se plasiraju na svjetsko bi odskakali u bodovima od onih koji nisu al nije fer jer ljudi igraju na svjetskomprvenstvu i imaju sanse da se bore za bodole....

ovo je cista debilana!!!
e pa i nije glup sistem. recimo mi se nikada nismo plasirali na EP ili SP a bilo je reprezentacija gori od nas tamo što če reći da bi mi pali još niže. i kao što reče nebi bilo fer prema onim što neigraju. a onda kad bi bilo izvlačenje s obziro da prventsvo završava u 7 mjesecu a kvalifikacije počnju u 9. znaš ono mora se dogovoriti raspored utakmica pa onda oko gostovanja hoteli i sve to treba dogovoriti prije početka kvalifikacija a malo jače od mjesec da je malo za to.
jutarnji

#38 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by jutarnji »

Mamicu im njihovu kako su to oni skontali, koja je to formula koristena da se dobiju ti koeficijenti.
Ne znam sta se ima tu sabirat, oduzimat,pa sve pomnozit sa brojem dlaka na tinatari onog Platinija?
9 ovih sto su otisli direktno na svjetsko u prvi sesir, drugoplasirani u drugi sesir a ostali nek se tamo
dogovore. Ovo bi bilo najpostenije :D
ovajonaj

#39 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by ovajonaj »

ja mislim da cemo za euro 2012 kval. biti u slijedecoj grupi...
Spanija
Turska
BiH
Belgija
Estonija
Armenija...

:)
DOBOJLIJA

#40 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by DOBOJLIJA »

jos 1.40 min pa izvlacenje, daj da znam gdje i kad da avijonske zakazem.
salle_eh1986

#41 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by salle_eh1986 »

sam84 wrote:a ja glupa sistema da se ne racuna se svjetsko prvenstvo!!!

ovo je cista debilana!!!
Drug moj sve se računa. Kad bude izvlačenje parova za svjetsko prvenstvo 2014, dodaće se i rezultati sa svjetskog 2010. A za post gore što kaže da smo pri dnu treće jakosne skupine,od 1-9 mjesta je prva jakosna, od 10-19 druga (Ukraina je 17.), 20-29 treća jakosna skupina (Poljska je 23.). Mi jesmo na 27. mjestu ali kad se dodaju bodovi za učešće u baražu a to je 1,280 imaćemo 26,585 što nas katapultira na 25. Jedan bod znači i 0,400 bodova pa tako da kako sam ja rekao ako otkinemo portugalcima 4 boda onda smo 19. a iz gore navedenog teksta ekipa na tom mjestu je u drugoj jakosnoj skupini (Jedino i da se sve desi ovako kako sam rekao može da za..be Irska ako osvoji više od jednog boda protiv Francuza u što nevjerujem). Znači 4 boda i eto nas u drugoj jakosnoj :D :bih:
jeza u ledja

#42 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by jeza u ledja »

Ne znam je li vec bilo, ali u ovom bodovanju za ranking ekipa pred kvalifikacije za sljedece EP - ne racunaju se prijateljske utakmice. Racunaju se tri zadnja kvalifikaciona ciklusa plus dva zavrsna turnira.

Mi cemo za playoff dobiti jos neke dodatne bodove, bez obzira na rezultat, koji su ekvivalent bodova koji se dobiju iz remija.
El_comadante

#43 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by El_comadante »

prema wikipedia ovako izgleda situacija:

pot 1:
Portugal
Spain
Germany
Netherlands
Italy
England
Croatia
Russia
France

pot 2:
Greece
Czech Republic
Sweden
Switzerland
Serbia
Turkey
Denmark
Slovakia
Romania

pot 3:
Israel
Bulgaria
Finland
Republic of Ireland
Norway
Scotland
Bosnia and Herzegovina
Northern Ireland
Austria

pot 4:
Slovenia
Latvia
Hungary
Lithuania
Belarus
Belgium
Wales
Macedonia
Cyprus

pot 5:
Montenegro
Albania
Estonia
Georgia
Moldova
Iceland
Armenia
Kazakhstan
Liechtenstein

i pot 6:
Azerbaijan
Luxembourg
Malta
Faroe Islands
Andorra
San Marino

a ovo je link za uefa http://www.uefa.com/competitions/euro20 ... 01647.html
Utokkha

#44 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by Utokkha »

@karanana
bili smo u četvrtoj jakosnoj skupini :D :lol:

nadam se ovom ludilu:

Bosna
Srbija
Hrvatska
Slovenija
Crna Gora

:D
jeza u ledja

#45 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by jeza u ledja »

Slovenija ce najvjerovatnije prestici barem Austriju nakon playoffa u kom se dobija nesto boba i biti s nama u jakosnoj grupi.

Po meni najbolja opcija:

Hrvatska
Slovacka
BiH
Litvanija
Lihtenstajn
San Marino

Iz prve jakosne grupe jos su dobri Portugal i Rusija.
Iz druge Grcka, Svedska i Svicarska.
Iz cetvrte ne bih volio Belgiju, Madjarsku, Sloveniju, pa ni Latviju i Kipar. Najbolje pored Litve, Vels, Bjelorusija.
Iz pete ubjedljivo najlaksi Lihtenstajn.
Iz seste samo ne Azerbejdzan.
MojaMalenkost

#46 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by MojaMalenkost »

jeza u ledja wrote:Slovenija ce najvjerovatnije prestici barem Austriju nakon playoffa u kom se dobija nesto boba i biti s nama u jakosnoj grupi.

Po meni najbolja opcija:

Hrvatska
Slovacka
BiH
Litvanija
Lihtenstajn
San Marino

Iz druge Grcka, Svedska i Svicarska.
A Turci? :D
jeza u ledja

#47 Re: Objavljen spisak koeficijenta za EURO2012

Post by jeza u ledja »

Turci i Belgijanci bi jedva docekali da nam se osvete. Dosta vise i njih i Spanaca, svaki put iste ekipe. :-)
Post Reply