Obilježja (R)BiH

palermo

#126 Re: Obilježja (R)BiH

Post by palermo »

vonSchtigliz wrote: Ne postoji ni jedan razlog da Bosnjaci prihvate tu zastavu OHR-a prije svega jer im je nametnuta upravo da bi se zadovoljili Srbi i Hrvati na ustrb patriota ove zemlje pa pored svega oni je neprihvacaju jer je njihov cilj bio da nema nikakvih obiljezja BiH narocito istoriskih a i da bi isprovocirali Bosnjake . Ja bi da sam u mogucnosti volio organizirati javno spaljivanje OHR- ve zastave zajedno sa onom Srpskom trobojkom pod kojom je izvrsan genocid nad Bosnjacima kao i sahovnicom zbog zlocina HVO-a i agresij RH na RBiH . Ljiljani forever :thumbup:
Ali je prihvataju, na utakmice se nosi ta zastava, ja vidim i kada svadba prođe da se nosi ta zastava, na nekoj novoj izgrađenoj kući postavlja se ta zastava, tako da se ne bi reklo ( i pored ovih postova ovdje) da ta zastava nije prihvaćena.
I neka je prihvaćena, ona je u sebi nosila i nosi i dalje želju za boljim životom, ona u sebi nosi simboliku nove Bosne i Hercegovine, ona simbolizuje državu, i njeno prihvatanje. Ja je svakako prihvatam, i osjećam je kao svoju zastavu.

A to što neki neće i ne žele bilokakvo obilježje Bosne i Hercegovine prihvatiti je sasvim druga priča.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#127 Re: Obilježja (R)BiH

Post by plain vanilla »

Desert Wind wrote:sjajno - naucili smo novu historijsku cinjenicu da su bosanci i hercegovci ratovali protiv hrvata i srba i upadali na teritorij hrvatske i srbije i napadali nenaoruzane civile...

sjajno - strasan historijski fakat kojeg sam proful'o pored zdravih ociju :lol: :lol: :lol: :lol:

al eto izgleda da ovi sto imaju desetine hiljada postova imaju i kredibilitet da vrse veliku i malu nuzdu kako im se cefne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

al' nema veze i za tu slobodu leze momci na lavu kovacima i 8000 dusa oko Srebrenice :( i jos 98000 znanih i neznanih...
ako je ovo na moju adresu, molim te da me citiras gdje sam rekla da su Bosnjaci napadali i upadali na teritorij Hrvatske i Srbije....
jel to nije bio rat? jel se u ratu ne ratuje? pa i onaj koji se brani svejedno ratuje :-)

da, pored zdravih ociju si izokrenuo moje rijeci, citiraj me gdje sam rekla ovo za sta me optuzujes
bosanska rijec

#128 Re: Obilježja (R)BiH

Post by bosanska rijec »

plain vanilla wrote:
Desert Wind wrote:sjajno - naucili smo novu historijsku cinjenicu da su bosanci i hercegovci ratovali protiv hrvata i srba i upadali na teritorij hrvatske i srbije i napadali nenaoruzane civile...

sjajno - strasan historijski fakat kojeg sam proful'o pored zdravih ociju :lol: :lol: :lol: :lol:

al eto izgleda da ovi sto imaju desetine hiljada postova imaju i kredibilitet da vrse veliku i malu nuzdu kako im se cefne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

al' nema veze i za tu slobodu leze momci na lavu kovacima i 8000 dusa oko Srebrenice :( i jos 98000 znanih i neznanih...
ako je ovo na moju adresu, molim te da me citiras gdje sam rekla da su Bosnjaci napadali i upadali na teritorij Hrvatske i Srbije....
jel to nije bio rat? jel se u ratu ne ratuje? pa i onaj koji se brani svejedno ratuje :-)

da, pored zdravih ociju si izokrenuo moje rijeci, citiraj me gdje sam rekla ovo za sta me optuzujes
plain vanilla wrote: neki kao da su se probudili iz dugogodisnjeg sna

jeste li mozda zaboravili da se pod zastavom ljiljana ratovala protiv srba i hrvata?
a sad ocekujete da srbi i hrvati prihvate ljiljane kao svoju zastavu? :?

aham, al' malo sutra
Nije se bona ne bila ratovalo protiv Srba i Hrvata , nego protiv agresora :wink: ...a , sad sto se tu "igrom slucaja" zaista radilo o najvecem broju Srba i Hrvata, nije kriva zastava ![/quote]

Koja si ti... uuuu sjecam se jedne tako pod nickom @danas a bilo je i vise takvih sa desetinama hiljada postova srali su svasta pod plastom, bosanstva i multieticnosti, srala je isto ko' i ti glumila Bosanca a zamotana u celofan pa misli da se nije vidjelo da je pravi salonac e tako i ti. Samo malo si smijesna, ti si odavno providna
ko flis papir ali nisi jedina ima vas koliko i tvojih postova.

Prvo Bosanci nisu bili ni protiv koga niti su ratovali protiv bilo koga, oni su se branili od agresora, a to se ne moze nazvati ni rat nego masakr nad narodom bosanskim, medju kojima su najvise unistavani Bosnjaci.
Ma mah.... :mrgreen:
Ljepoje

#129 Re: Obilježja (R)BiH

Post by Ljepoje »

Image
nellington

#130 Re: Obilježja (R)BiH

Post by nellington »

Boga vam, definirajte glagol ratovati.
konrad

#131 Re: Obilježja (R)BiH

Post by konrad »

Meni je ova bijela zastava bas ruzna. Nekako nema to veze sa zastavom, tu je samo grb.
AC_grom_DC

#132 Re: Obilježja (R)BiH

Post by AC_grom_DC »

bosanska rijec wrote: Koja si ti... uuuu sjecam se jedne tako pod nickom @danas a bilo je i vise takvih sa desetinama hiljada postova srali su svasta pod plastom, bosanstva i multieticnosti, srala je isto ko' i ti glumila Bosanca a zamotana u celofan pa misli da se nije vidjelo da je pravi salonac e tako i ti. Samo malo si smijesna, ti si odavno providna
ko flis papir ali nisi jedina ima vas koliko i tvojih postova.
Prvo Bosanci nisu bili ni protiv koga niti su ratovali protiv bilo koga, oni su se branili od agresora, a to se ne moze nazvati ni rat nego masakr nad narodom bosanskim, medju kojima su najvise unistavani Bosnjaci.
Ma mah.... :mrgreen:
ovaj je do sad najgluplji od svih ( u veoma oštroj avlijanerskoj konkurenciji lajavaca).......al ono baš, baš......bolestan frajer
Van Halen

#133 Re: Obilježja (R)BiH

Post by Van Halen »

Trenutna zastava Bosne i Hercegovine je službena zastava i kao takva mi ne smeta i ima mjesta pogotovo što je kombinovana iz tradicionalnih bosanskih boja modro plave, žute i bijele. Boje su u heraldici bitne, pa je bitno i to što službena zastava BiH sadrži iste boje kao i druga zastava, a to je zastava bosanskog naroda sa ljiljanima. Može se nazvati i narodnom i državnom zastavom jer ima tradiciju bosanske državnosti i bosanskog naroda u sebi. Bosanska zastava sa ljiljanima je za nas Bosance i Hercegovce isto što i hrvatska sa šahovnicom i srbijanska sa dvoglavim orlom. Predstavlja simbol naroda i zemlje, kao što to isto za dva susjedna naroda predstavljaju trobojnice sa šahovnicom i orlom. Ne postoji nikakav, AMA BAŠ NIKAKAV razlog za spočitavanje korištenja zastave sa ljiljanima, i ona će se uz službenu zastavu BiH i dalje koristiti, jer nakon dužeg vremena bosanski narod je povratio obilježja svoje državnosti i nikad AMA BAŠ NIKAD neće odustati od njih. Stoga, obje zastave smatram državnim zastavama, s tim što je jedna trenutno službena, a druga trenutno nije.
konrad

#134 Re: Obilježja (R)BiH

Post by konrad »

Van Halen wrote:Bosanska zastava sa ljiljanima je za nas Bosance i Hercegovce isto što i hrvatska sa šahovnicom i srbijanska sa dvoglavim orlom. Predstavlja simbol naroda i zemlje, kao što to isto za dva susjedna naroda predstavljaju trobojnice sa šahovnicom i orlom.
Objektivno ta zastava je zvanicno odbacena.
Van Halen wrote:Ne postoji nikakav, AMA BAŠ NIKAKAV razlog za spočitavanje korištenja zastave sa ljiljanima, i ona će se uz službenu zastavu BiH i dalje koristiti, jer nakon dužeg vremena bosanski narod je povratio obilježja svoje državnosti i nikad AMA BAŠ NIKAD neće odustati od njih. Stoga, obje zastave smatram državnim zastavama, s tim što je jedna trenutno službena, a druga trenutno nije.
Da se pogresno ne shvatim, nemam ja nista protiv te zastave, mada se meni estetski ne svidja sto sam vec prije rekao, ali nije mi jasno kada kazes bosanski narod. To je nekako nejasan pojam. Ja predpostavljam da podrazumijevas Bosnjake, ali opet ko zna.
AC_grom_DC

#135 Re: Obilježja (R)BiH

Post by AC_grom_DC »

Bosance i Hercegovce...... :-) :-) :-) :-) :-)
koji su sad ti?
vidim da se nešto forsiraju naaakvi Bosanci i Hercegovci.....
meni je dovoljno da budem Bošnjak, nisam nikakav Bosanac i Hercegovac (čuj Bosanac i Hercegovac :-) :-) :-) ), živim u zajedničkoj zemlji sa Hrvatima i Srbima za koje znam da se se neće odreći svog hrvatstva i srpstva ni po cijenu novog rata i novih 300-400 hiljada mrtvih i koji će isključivo ljiljane na zastavi prihvatiti samo po cijenu novog rata i novih pokolja.
al dobro...možda iz bečke perspektive sve izgleda puno ružičastije. ono....super smo se uhljebili na arijevskom 'ljebu pa hajmo sad malo srat o ........khm, khm......Bosancima i Hercegovcima :-) :-) :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#136 Re: Obilježja (R)BiH

Post by JoseMujica »

ma vi ljudi niste normalni...oca mi :-) da ste u kafani pobili bi ste se do sad :shock:

zastave se ne jedu, od zastava se ne živi...poštujem svaku zastavu al mašite njima negdje drugdje od srca vas molim :cry:
zovemsecrveni

#137 Re: Obilježja (R)BiH

Post by zovemsecrveni »

:sax:
Last edited by zovemsecrveni on 09/11/2011 22:14, edited 1 time in total.
cyprus

#138 Re: Obilježja (R)BiH

Post by cyprus »

nellington wrote:Boga vam, definirajte glagol ratovati.
Da probam ja :oops:

ratovati - aktivno sudjelovati u oružanom sukobu između najmanje dvije vojne ili paravojne formacije :oops:
nellington

#139 Re: Obilježja (R)BiH

Post by nellington »

cyprus wrote:

ratovati - aktivno sudjelovati u oružanom sukobu između najmanje dvije vojne ili paravojne formacije :oops:
Sad, da upotrijebimo taj glagol u rečenici.

Armija BiH je ratovala protiv HVO (ponegdje sretoše i HV), VRS, VJ, paravojnih i policijskih formacija takozvane Srpske republike Bosne i Hercegovine te vojnih postrojbi takozvane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#140 Re: Obilježja (R)BiH

Post by plain vanilla »

nellington wrote:
cyprus wrote:

Sad, da upotrijebimo taj glagol u rečenici.

Armija BiH je ratovala protiv HVO (ponegdje sretoše i HV), VRS, VJ, paravojnih i policijskih formacija takozvane Srpske republike Bosne i Hercegovine te vojnih postrojbi takozvane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.
oho li se tebi :D
nellington

#141 Re: Obilježja (R)BiH

Post by nellington »

Salonac bio i ostao :oops:
BiH-x

#145 Re: Obilježja (R)BiH

Post by BiH-x »

bingov buraz wrote:Moze se na tu zastavu staviti grb Karadjordjevica sa pozlacenim guslama i dlakom iz brade Bore Corbe opet ga nece prihvatiti jer bi to opet nosilo naziv grb i zastava BiH.Sljedom toga zasto bi mene bilo briga za one koji ne zele da bilo kakva zastava BiH uopste postoji i koji bi se da imaju moc i prakticno pobrinuli za isto.
:)
konrad

#146 Re: Obilježja (R)BiH

Post by konrad »

BiH-x wrote:
bingov buraz wrote:Moze se na tu zastavu staviti grb Karadjordjevica sa pozlacenim guslama i dlakom iz brade Bore Corbe opet ga nece prihvatiti jer bi to opet nosilo naziv grb i zastava BiH.Sljedom toga zasto bi mene bilo briga za one koji ne zele da bilo kakva zastava BiH uopste postoji i koji bi se da imaju moc i prakticno pobrinuli za isto.
:)
I ja se slazem sa ovim :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#148 Re: Obilježja (R)BiH

Post by -LIBERO- »

Hajde ba sta se glupirate sa tim potvrdjivanjem i citiranjem velicine cijele stranice.

Ako imate sta napisati bujrum,ovako sje*bavate temu totalno.
torcida

#149 Re: Obilježja (R)BiH

Post by torcida »

-LIBERO- wrote:Hajde ba sta se glupirate sa tim potvrdjivanjem i citiranjem velicine cijele stranice.

Ako imate sta napisati bujrum,ovako sje*bavate temu totalno.
karu ljudi..šareno i bud*li drago..pa sad... :D
Post Reply