O vjernici! Propisuje vam se post...

Rasprave o vjerskim temama.
paja patak

#51 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by paja patak »

ljubav_aha wrote:
paja patak wrote:
ljubav_aha wrote:
ma to nije tema,niti moja zelja,mene samo interesuje,kako mozes voliti i osjecati Boga,kako dozivljavas Njegovu bliskost,a i ne poznajes Ga,hm,najlakse je reci,kako propustam ljubav prema Bogu
jest jest to je tema, sad ces ti mene uvjeravat kako se ja samo bojim Allaha i kako radim sve sarte iz straha a ne iz uzitka ili zelje i potrebe za tim... aa prosetaj 8-)

hajd ba molim te, prezvakana si ovdje :wink:

ne,zasto bih te uvjeravala :!: samo sam pitala,razumijem,mnogi kazu uzitak ,potreba i slicno,ali kako ne mozes razumjeti da nemaju svi na ovom svijetu istu potrebu ili uzitak
pa razumijem da nemaju, i sta sad? :? sta cu im ja? odnosno cu TI ja?

a ti bi ko neki recept za to? :-?

imam ja dobar recept za sutliju ako moze pomoc? 8-)
arzuhal

#52 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by arzuhal »

HAVANA wrote:Arza, ne gledaj tudje stražnjice :twisted:
Eto tvoju ću gledat...Razguli :twisted:
citroen

#53 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by citroen »

Ljubav_aha ,stvarno si me razocarala sa tvojim pitanjima i odgovorima na ovoj temi,ispadas tako "plitka"osoba i zao mi te zbog toga.Mozda je vrijeme da pocnes uciti Qur'an...da te Allah uputi na pravi put
HAVANA

#54 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by HAVANA »

arzuhal wrote:

Priznaj kako sam ovo kulturno reKo,stražnjice... :D
BHF_Manijak

#55 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by BHF_Manijak »

Curu, hajd Allahati na kafu, nadji momka, nesto ba zanimljivo radi...Ocigledno(izvini ali ja sam tako zakljucio)nikad u zivotu nisi volila, imala momka i slicno...Cim ti ljubavi trazis uzrok, onda... :-? Samo nemoj sad izletiti pa glupo pitanje postavit

"A kako voliti Onoga koga ne vidis :?: :!: "

Vjernik, kako ba to vise ne skontas, ne trazi razloga ibadeta, on ih OBAVLJA, to sto ti ne kontas ili ne shavacas poentu/ne vidis razlog/glupo ti je, to Allaha savrseno ne zanima...On ti je propisao, pa ti kako hoces!Fino ti Kur`an kaze, vjeruj u sta hoces, ali ces biti pitan za to!
arzuhal

#56 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by arzuhal »

HAVANA wrote:
arzuhal wrote:

Priznaj kako sam ovo kulturno reKo,stražnjice... :D
Ja sam se zacrvenio, usporedivši tvoju suptilnosti i tananost izričaja spram mog očevidno barbarskog jezika :D
ljubav_aha

#57 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by ljubav_aha »

Baby Blue wrote: Ne radi to vjernik da bi zaradio paznju, nego zbog sebe, jer je to njegova licna duhovna nadogradnja. Ne sporim da ima i ljubavi, i straha, i nade, i svega, ali ko si ti da sudis o necijim licnim motivima i karakterises ko je licemjeran. Ako ce neko lakse zivjeti vjerujuci u Boga, ispunjavajuci odredjene vjerske propise (bilo koje vjere), ako mu to pricinjava duhovno zadovoljstvo, cini ga boljim i sretnijim, to je sasvim dovoljan razlog, bez obzira dal to u tvojim ocima bilo vazno ili logicno. 1000 ljudi, 1000 cudi, 1000 jedinstvenih mikro kosmosa. Zivi i pusti druge da zive. I krscani poste, na drugaciji nacin, budisti zagovaraju potpuni asketizam i sta to ima kome biti logicno ili vazno. Niko te ne tjera da i ti to radis. Svako po svojoj savjesti i ubjedjenjima zivi zivot kako misli da mu je bolje i lakse.
ma to je razumljivo,ali upravo svi vjernici zive u uvjerenju da su oni na jedinom dobrom putu,otkud toliko samopouzdanje :!:
ljubav_aha

#58 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by ljubav_aha »

Baby Blue wrote: Svako po svojoj savjesti i ubjedjenjima zivi zivot kako misli da mu je bolje i lakse.(

a ubjedjenja su upravo uvjerenja = vjera ;-)

:thumbup:
ljubav_aha

#59 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:Curu, hajd Allahati na kafu, nadji momka, nesto ba zanimljivo radi...Ocigledno(izvini ali ja sam tako zakljucio)nikad u zivotu nisi volila, imala momka i slicno...Cim ti ljubavi trazis uzrok, onda... :-? Samo nemoj sad izletiti pa glupo pitanje postavit

Vjernik, kako ba to vise ne skontas, ne trazi razloga ibadeta, on ih OBAVLJA, to sto ti ne kontas ili ne shavacas poentu/ne vidis razlog/glupo ti je, to Allaha savrseno ne zanima...On ti je propisao, pa ti kako hoces!Fino ti Kur`an kaze, vjeruj u sta hoces, ali ces biti pitan za to!

a oktud tebi ideja da nemam nekoga pored sebe ;-) slabo si zakljucio,zra ne volimo drugacije,mozda je tvoja definicija ljubavi drugacija od moje,a ovdje pisemo o ljubavi prema religiji,koja je tebi vrlo bliska, meni ne

meni je drago da si sa svojom hanumom iftaris,i ja ti kao nevjernica nikad ne bih tako nesto napisala kao sti si ti upravo napisao meni,dzaba ti i namaz i post :-D
statix

#60 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by statix »

Vidi je sto joj je drago kad nekome negira namaz i post... :lol: joj drame, majke mi... :lol:
ljubav_aha

#61 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by ljubav_aha »

statix wrote:Vidi je sto joj je drago kad nekome negira namaz i post... :lol: joj drame, majke mi... :lol:
jedna od napisanih gluposti dana :thumbup:
BHF_Manijak

#62 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by BHF_Manijak »

ljubav_aha wrote:
BHF_Manijak wrote:Curu, hajd Allahati na kafu, nadji momka, nesto ba zanimljivo radi...Ocigledno(izvini ali ja sam tako zakljucio)nikad u zivotu nisi volila, imala momka i slicno...Cim ti ljubavi trazis uzrok, onda... :-? Samo nemoj sad izletiti pa glupo pitanje postavit

a oktud tebi ideja da nemam nekoga pored sebe ;-) slabo si zakljucio,zra ne volimo drugacije,mozda je tvoja definicija ljubavi drugacija od moje,a ovdje pisemo o ljubavi prema religiji,koja je tebi vrlo bliska, meni ne

meni je drago da si sa svojom hanumom iftaris,i ja ti kao nevjernica nikad ne bih tako nesto napisala kao sti si ti upravo napisao meni,dzaba ti i namaz i post :-D
Ja ti nisam nigdje rekao da si nevjernica... :wink: A sta sam ja to gore tebi lose napisao,na kontam?!A opet Allah zna da li je moj post kabul ili ne,kao i namaz,a tebi se nema sta (ne)ukabulit :mrgreen: Mozes se izvalciti na ovosvjetske stvari,kako pomazes ljudima,kako si dobra prema svima bla bla bla bla...A u Kur`anu na xx mjesta kaze "Oni kaje vjeruju i rade dobra djela",a preispitaj kakve je vjera u kojo ne obavljas propise koje Je naredio Onaj u koga vjerujes...Paradox :lol: :mrgreen: Dakle, pored radjenja dobrih djela treba i vjerovati i izvrsavati ono sto ti Gospodar kaze...Eto toliko od mene,a ti i dalje po svom...Ne klanjaj,ne posti, pa se necemu nadaj...Sve cemo Jednog Dana vidjeti...Samo nemoj molim te vise da pises kako svi vjernici iz straha vjeruju i da nemaju Ljubavi prema svome Gospodaru i Milostivom, smijesno mi bude... :mrgreen: :run:
ljubav_aha

#63 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:Ja ti nisam nigdje rekao da si nevjernica... :wink: A sta sam ja to gore tebi lose napisao,na kontam?!A opet Allah zna da li je moj post kabul ili ne,kao i namaz,a tebi se nema sta (ne)ukabulit :mrgreen: Mozes se izvalciti na ovosvjetske stvari,kako pomazes ljudima,kako si dobra prema svima bla bla bla bla...A u Kur`anu na xx mjesta kaze "Oni kaje vjeruju i rade dobra djela",a preispitaj kakve je vjera u kojo ne obavljas propise koje Je naredio Onaj u koga vjerujes...Paradox :lol: :mrgreen: Dakle, pored radjenja dobrih djela treba i vjerovati i izvrsavati ono sto ti Gospodar kaze...Eto toliko od mene,a ti i dalje po svom...Ne klanjaj,ne posti, pa se necemu nadaj...Sve cemo Jednog Dana vidjeti...Samo nemoj molim te vise da pises kako svi vjernici iz straha vjeruju i da nemaju Ljubavi prema svome Gospodaru i Milostivom, smijesno mi bude... :mrgreen: :run:
pazi,Bog je taj koji nas je stvorio razlicitim,kako onda mozemo biti svi isti vjernici ili uopste vjernici ,eto ti jos jedan paradkos :mrgreen:
statix

#64 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by statix »

ljubav_aha wrote:
statix wrote:Vidi je sto joj je drago kad nekome negira namaz i post... :lol: joj drame, majke mi... :lol:
Pa naravno kad je interpretacija tvoje recenice i smajlija na kraju... :D
ljubav_aha

#65 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by ljubav_aha »

statix wrote:
ljubav_aha wrote:
Pa naravno kad je interpretacija tvoje recenice i smajlija na kraju... :D
eh sad sam znaci kriva sto nisi nis' skont'o :lol:
BHF_Manijak

#66 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by BHF_Manijak »

ljubav_aha wrote:
BHF_Manijak wrote:Ja ti nisam nigdje rekao da si nevjernica... :wink: A sta sam ja to gore tebi lose napisao,na kontam?!A opet Allah zna da li je moj post kabul ili ne,kao i namaz,a tebi se nema sta (ne)ukabulit :mrgreen: Mozes se izvalciti na ovosvjetske stvari,kako pomazes ljudima,kako si dobra prema svima bla bla bla bla...A u Kur`anu na xx mjesta kaze "Oni kaje vjeruju i rade dobra djela",a preispitaj kakve je vjera u kojo ne obavljas propise koje Je naredio Onaj u koga vjerujes...Paradox :lol: :mrgreen: Dakle, pored radjenja dobrih djela treba i vjerovati i izvrsavati ono sto ti Gospodar kaze...Eto toliko od mene,a ti i dalje po svom...Ne klanjaj,ne posti, pa se necemu nadaj...Sve cemo Jednog Dana vidjeti...Samo nemoj molim te vise da pises kako svi vjernici iz straha vjeruju i da nemaju Ljubavi prema svome Gospodaru i Milostivom, smijesno mi bude... :mrgreen: :run:
pazi,Bog je taj koji nas je stvorio razlicitim,kako onda mozemo biti svi isti vjernici ili uopste vjernici ,eto ti jos jedan paradkos :mrgreen:
"A da je Allah htio, On bi vas sljedbenicima jedne vjere učinio, ali, On hoće da vas iskuša u onome što vam propisuje, zato se natječite ko će više dobra učiniti; Allahu ćete se svi vratiti, pa će vas On o onome u čemu ste se razilazili obavijestiti."

Eh eto sto...Sve je do toga da li zelis ili ne...Nismo svi isti,ali objav je jedan!Ako ti ne shvatas nesto,opet ti ponavljam,ne znaci da ga ne mroas izvrsavati,ma koliko se rpotivila tome i govorila "sta cu izvesavati kad ne osjecam potrebu..."! :mrgreen: Hoce li ti i to biti izvlakusa Gore?!Hoces li tako reci,da nisi osjecala potrebu?!Pazi da ti ne upali... :lol:
wewa

#67 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by wewa »

Manijace, pitaju dzematlije za tebe, falis na sijelu :)
BHF_Manijak

#68 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by BHF_Manijak »

wewa wrote:Manijace, pitaju dzematlije za tebe, falis na sijelu :)
Pokusavam koji hajr zaradit objasnjavajuci Pravi put onome ko jos luta stazama imana trazeci pravu djadu... :)
wewa

#69 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by wewa »

BHF_Manijak wrote:
wewa wrote:Manijace, pitaju dzematlije za tebe, falis na sijelu :)
Pokusavam koji hajr zaradit objasnjavajuci Pravi put onome ko jos luta stazama imana trazeci pravu djadu... :)
mescini da si dao sve od sebe, sad trazi sevapa na drugim mjestima ;)
pametnome jedna dosta.
wewa

#70 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by wewa »

lilla wrote:
wewa wrote: mescini da si dao sve od sebe, sad trazi sevapa na drugim mjestima ;)
Što bi Hafiz rekao: ali nije sebe :)
eh... vazda moze vise :) ali moze i drugdje :)
BHF_Manijak

#71 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by BHF_Manijak »

lilla wrote:
wewa wrote: mescini da si dao sve od sebe, sad trazi sevapa na drugim mjestima ;)
Što bi Hafiz rekao: ali nije sebe :)
Virtuelno se ne mogu dati...da mi je tu negdje,mozda bi veceg hajra bilo...
ljubav_aha

#72 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:
ljubav_aha wrote: pazi,Bog je taj koji nas je stvorio razlicitim,kako onda mozemo biti svi isti vjernici ili uopste vjernici ,eto ti jos jedan paradkos :mrgreen:
"A da je Allah htio, On bi vas sljedbenicima jedne vjere učinio, ali, On hoće da vas iskuša u onome što vam propisuje, zato se natječite ko će više dobra učiniti; Allahu ćete se svi vratiti, pa će vas On o onome u čemu ste se razilazili obavijestiti."

Eh eto sto...Sve je do toga da li zelis ili ne...Nismo svi isti,ali objav je jedan!Ako ti ne shvatas nesto,opet ti ponavljam,ne znaci da ga ne mroas izvrsavati,ma koliko se rpotivila tome i govorila "sta cu izvesavati kad ne osjecam potrebu..."! :mrgreen: Hoce li ti i to biti izvlakusa Gore?!Hoces li tako reci,da nisi osjecala potrebu?!Pazi da ti ne upali... :lol:
ma ne lazem ni sebe,tebe ili Boga,ne brini,nema izvlacenja,zar nije bolje reci istinu :-D

Bog nas jeste stvorio razicitim na svim nivoima,stoga nema sanse da cijeli Svijet postane Svijet istih vjernika

meni je drago sto ti znas da neces goriti u paklu
arzuhal

#73 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by arzuhal »

BHF_Manijak wrote: Virtuelno se ne mogu dati...da mi je tu negdje,mozda bi veceg hajra bilo...
:run:
BHF_Manijak

#74 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by BHF_Manijak »

Niko to ne zna...ALI trebas raditi nesto da bi se sacuvala od toga...A sta?!Eh pa to ti u Kur`ani Drago pisem,ako te zanima...A samo da svijet oko sebe gotivis,a da zaboravis na Onog koji te je poslao na ovaj svijet, eh tu vec se nazire stosta... :wink:
wewa

#75 Re: O vjernici! Propisuje vam se post...

Post by wewa »

arzuhal wrote:
BHF_Manijak wrote: Virtuelno se ne mogu dati...da mi je tu negdje,mozda bi veceg hajra bilo...
:run:
Arzo, crni Arzo :lol:
Locked