O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Coppertone

#26 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Coppertone »

Sarajevo_Grad wrote:Ljudi, za koga (ne) glasati? :mrgreen:
Za pocetak one stranke ciji su ljudi bili na kljucnim pozicijama civilne zastite pa nam je pogorilo ihaaaaaaaajhaaaaaaaaj kvadratnih kilometara suma.
Coppertone

#27 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Coppertone »

nafree wrote:To je naj svježije što nisu odradili dosta stvari ima što nije objavljivano dok je kada je snijeg bio problem zimus.
Pa Tihić pravio problem oko formiranja radnih brigada koje su čistile snijeg po uličicama,valjda mislio čvaknuti te pare za sebe šta li...
Odatle treba krenuti, pozari plus snijeg plus (ne)snabdijevanje glavnog grada vodom. Ako hoce glas neka ga zasluze.
Coppertone

#28 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Coppertone »

Mislim da kod vode nema stele, ili imamo svi ili niko u cijevi. Prema tome nacelnici opcina su mogli malo zapeti jer ni oni nisu imali vode nocu, kao ni mi. Ne govorimo o snabdjevanju sela Lukomir vec o glavnom gradu. Mimo ove vodene problematike, cijena struje povecala za 33%. Trebalo je malo bolje razmisliti o posljedicama poskupljenja po gradjane.
Ne kontam ni osnovu zbog cega nam gorivo ovoliko poskupljuje. Od pocetka godina cijena nafte je oko 90$ po barelu i stabilna je. Samo zadnjih mjesec-dva gorivo je otislo nekih 10%.
Coppertone

#29 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Coppertone »

nafree wrote:Pa brate može im se jednostavno ,vidiš da vlada opća anarhija na svim nivoima od mjesnih zajednica do vlade.
Nekada tačno poželim da izbiju socijalni nemiri i da se stoka otjera onako komplet.... ali budući da mi nismo poneblje za to jer čim bi izbili nemiri naši klošari bi iskoristili i pobili i popljačkali sve po gradu što se opljačkati da s toga bolje ne ipak :?
Moze se i meni/nama ne glasati za njih.
Mračajski proto

#30 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Mračajski proto »

Ja kont'o za ove Alijine glasat'. 8-)
merisa1987

#31 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by merisa1987 »

napoleone wrote:
hepekcina wrote:Image
epic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ne glasaju za SDA papci...ma jok..sta ti je
ma ja sada papci a dok je trebalo državu braniti ,bilo je svejedno ko je ko!
coek

#32 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:22, edited 2 times in total.
coek

#33 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:21, edited 1 time in total.
coek

#34 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:21, edited 1 time in total.
hepekcina

#35 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by hepekcina »

merisa1987 wrote:
napoleone wrote:
hepekcina wrote:Image
epic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ne glasaju za SDA papci...ma jok..sta ti je
ma ja sada papci a dok je trebalo državu braniti ,bilo je svejedno ko je ko!
da li to možda insinuiraš da je samo SDA branila državu?

Evo ja sam je branio u ratu i nikada niti sam niti ću glasati za SDA i to je najbolja odbrana države u miru.
napoleone

#36 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by napoleone »

Pa jest SDA branila drzavu...pa evo sta smo dobili gdje je ta drzava..ja znam da su se svi moji borili za cjelovitu BiH...i nikako se nisu borili za ovo danas sto imamo....nisu se borili ni za SDA..da nas kradu,varaju i na kraju izdaju..zato nisu sigurno...Sta je SDA-a uradila,izdala nas u ratu,izdala nas poslije rata...i kao slag na tortu ovo zadnje..podrzvaju cetnike da smjene covjeka sto je rekao da rs nije drzava i nikad nece biti,i da je u Srebrenici bio genocid...sta je to nego izdaja...
napoleone

#37 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by napoleone »

Koje izradio borce,dali certifikate da bi na kraju iste kupovale od ti istih boraca za mizerne pare,jer sta ce ljudi nemaju sta jest...e to je dala SDA..gdje su te zlatne kasike...evo opet mile reko da nije bilo genocida u Srebrenice,,,gdje su sad ti sto su branili drzavu iz SDA,nego ko picke sute,gdje ce dirati brata milorada...
Zox

#38 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Zox »

Cuj kako nemate na lokalnom nivou nikoga da ga znate a da je kandidat?
Znam ih ja dobro, pojedine, zato i ne glasam za njih.
Čovjek

#39 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Čovjek »

nafree wrote:Bas me zanima sta ljudi sa podrucja Kantona Sarajevo misle o kandidatima za Sarajevske Općine ,prije svega o favoritima a i o ovim da kažem "neozbiljnim" kandidatima,poželjno je mišljenje obične raje ne raznih foruma mladih i političkih parazita koji su privatizirali forume. :D
Nosilac Liste za Općinu Novi Grad Sarajevo
http://www.youtube.com/watch?v=DUYmOoRugUc&feature=plcp
Čovjek

#40 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Čovjek »

nafree wrote:A napiši fino koji kandidat ebo ga youtube ne mogu da vidim bojkotujem ga kao i čitav Islamski svijet zbog neskidanja filma o Muhamedu S.A.W.S :-?
Nosilac Liste SDA Novi Grad Sarajevo za Općinsko Vijeće: Sabahudin Delalić

Image
Bosnjak333

#41 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Bosnjak333 »

Čovjek wrote:
nafree wrote:A napiši fino koji kandidat ebo ga youtube ne mogu da vidim bojkotujem ga kao i čitav Islamski svijet zbog neskidanja filma o Muhamedu S.A.W.S :-?
Nosilac Liste SDA Novi Grad Sarajevo za Općinsko Vijeće: Sabahudin Delalić

Image
Covjek sa najboljom biografijom! :thumbup:
Čovjek

#42 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Čovjek »

nafree wrote:Cijenim :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ali njega kao čovjeka,sportistu i patriotu
Nebi on ni stao na čelo ove liste, da u njoj nisu "Ljudi i patriote".

Toni Vukadin, diplomant prve generecije PA SDA.
Pravnik.
Jedan od idejnih tvoraca manifestacije "Denis Mrnjavac".
Image
http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/sje ... /100409056
http://www.klix.ba/vijesti/sarajevo/sje ... /100409056

To je još jedan kadar SDA, opet Lista SDA Novi Grad.
tf2_spy

#43 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by tf2_spy »

šta reći o kandidatima... nije govno, nego se pas posr'o.
Čovjek

#44 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Čovjek »

nafree wrote:
tf2_spy wrote:šta reći o kandidatima... nije govno, nego se pas posr'o.
Ma ne Delić je dobar momak skroz ,ali se bojim da postavljaju neiskusne kadrove koje je kasnije lako kontrolisati i upravljati njima,i iza mandata će ih narod na pasja kola staviti iako nisu ni krivi ni dužmi
Naveo sam reference Tonija Vukadina, to je samo djelić njegove biografije... Čovjeka koji ima 28 godina...

Nemoj mi demagogije, nego zavrni rukave i skupi 5000 mladih ljudi na jednom mjestu, ako si iskusan i sposoban i to sve u čast promocije sporta i dobrih stvari među tim mladim sportistima iz cijele BiH.
Čovjek

#45 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Čovjek »

nafree wrote:
Čovjek wrote: Naveo sam reference Tonija Vukadina, to je samo djelić njegove biografije... Čovjeka koji ima 28 godina...

Nemoj mi demagogije, nego zavrni rukave i skupi 5000 mladih ljudi na jednom mjestu, ako si iskusan i sposoban i to sve u čast promocije sporta i dobrih stvari među tim mladim sportistima iz cijele BiH.
Slušaj samo djeca ne znaju da tih 5000(?) ili 10/15000 su ustvari standardi članovi koji se svuda u gradu pojavljuju ,za Delića bih i ja došao ali za njega ne za stranku
Frajeru... eto koliko si upućen. Koga ti kritikuješ kad si neupućen? Kako te nije sramota prosipati šuplju priću o tome kako te je neko izradio, neka politika upropastila, kad ne pratiš stvari koje se događaju oko tebe.

Samo, Karate turnir, u okviru manifestacije Denis mrnjavac okupljao je 15 klubova tj 300 takmičara.
Hajde sad idi maši ušima i nekome drugome prosipaj šupljake, ili se fino informiši o nekim stvarima, pa dođi kritikuj.
;-)
http://sarajevo.co.ba/festival-mladosti ... -turnirom/
Ako ti djeca karatisti, sa slike ove vijesti, liče na aktiviste SDA, onda ne znam u šta ti gledaš i o čemu se informišeš.

Da to je to. Toni Vukadin , čovjek kojemu se možeš obratiti i bez stranačkog bedža, on će ti izaći u susret ako ima mogućnost. Nemoraš ga gledati kao stranački kadar, ali kada ovdje postavim kandidate SDA Novi Grad vidjet ćeš da svi oni imaju one prave moralne osobine i zrače sposobnošću i poštenjem. To ako tebi nije jasno, ja te žalim.
Bosnjak333

#46 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Bosnjak333 »

Sve tvrdnje Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da imaju nadasve poštene, izvrsne, sposobne kadrove, uključujući i njenog predsjednika Radončića, obmana su utemeljitelja Avaza, „imperije laži zla“, kako bi rekao njegov partner Lagumdžija.
Recimo, Fehim Škaljić, predsjednik Glavnog odbora SBB-a, iz SDA je prešao u Stranku za BiH, da bi se potom skrasio u SBB-u. Kad se ima na umu da je svojevremeno rekao da su „politike postale projekti bez cilja i zato što servisiraju interes užoj skupini ljudi…“, jasno je zašto se, na koncu, priključio SBB-u. Najznačajnija stavka Škaljićeve biografije jeste činjenica da je on zet Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a.

Dževad Rađo, predsjednik SBB-a Kantona Sarajevo, po nalogu ove stranke na demonstracijama boraca rušio je Vladu FBiH. Bunio se protiv uvođenja imovinskog cenzusa. Umirovljeni Rađo, sa petnaestak godina radnog staža, ima mjesečna primanja dva puta veća od mirovine doktora nauka s punim radnim stažom. Rađo je nekoliko godina honorarno savjetovao predsjedavajućeg Parlamenta Federacije BiH, a suprugu je, također, zaposlio u državnim institucijama. Na Stupu prodaje poslovni prostor za 375 hiljada eura. Svojevremeno je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je poginula jedna, a povrijeđene dvije osobe. Odgađao je odlazak u zatvor tri godine; na kraju je pomilovan. Trenutno kritizira vlast koja je „boračku populaciju dovela do prosjačkog štapa“.

Radžo i Radončić su kontaktirali već 1993. godine, kada je Radžo, tada komandant Vojne policije, uhapsio Radončića jer je iz kabineta Sefera Halilovića, komandanta Armije BiH, iznosio povjerljiva dokumenta. Nije nebitno podsjetiti i na činjencu da je, kada su kadrovi SBB-a u pitanju, Rifet Hrkić, kandidat SBB-a za načelnika Općine Zavidovići, inače novinar i režiser, usred rata je prodao svoju pušku i otišao u Australiju.
hepekcina

#47 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by hepekcina »

najjača prepucavanja u ovoj kampanji su SDA vs. SBB...kad počnu jedni drugima marifetluke nabrajati :-) a za svakoga znaju đe koju marku klepio :lol: :lol: neprocjenjivo
Coppertone

#48 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Coppertone »

hepekcina wrote:najjača prepucavanja u ovoj kampanji su SDA vs. SBB...kad počnu jedni drugima marifetluke nabrajati :-) a za svakoga znaju đe koju marku klepio :lol: :lol: neprocjenjivo
jos jedan od paradoxa ove drzave. sve znamo, a nista ne znamo. svi znamo gdje i ko krade, a kad treba na sudu pravdu istjerati onda nikom nista jer su dokazi nula.
Tiger 033

#49 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by Tiger 033 »

hepekcina

#50 Re: O kandidatima za lokalne izbore, bez dlake na jeziku.

Post by hepekcina »

Coppertone wrote:
hepekcina wrote:najjača prepucavanja u ovoj kampanji su SDA vs. SBB...kad počnu jedni drugima marifetluke nabrajati :-) a za svakoga znaju đe koju marku klepio :lol: :lol: neprocjenjivo
jos jedan od paradoxa ove drzave. sve znamo, a nista ne znamo. svi znamo gdje i ko krade, a kad treba na sudu pravdu istjerati onda nikom nista jer su dokazi nula.
u lopovskom sistemu lopovi i vladaju i pravdu dijele...ovdje će samo pošten najebat
Post Reply