O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

mr.gugl

#26 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by mr.gugl »

ma ovi i jastrebove i ovce i volove i konje i svinje u isti tor stavise...jebaji ga, ima li iko dobar? ne spomenuse SDP cini mi se nigdjee...znaci, otaj rad! :run: :D
vivaldi

#27 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by vivaldi »

-LIBERO- wrote:Godina ,dvije...dok poklopi medijsko trziste,sto nece biti bas pretesko,onda ide stranka....za 4-5 godina Sanela prva predsjednica BiH :D :D :D
Kod gdje. Sanele samo je jedna stvar sigurna - da je mnogo dobra riba, a ovo ostalo cisto sumnjam. Treba ustvari dodati i nekoliko desetina radnih mjesta sto je svakako dobra stvar.

Televizija ce biti stranacka, a ne ulaze ni svoje ni od muza pare. Finansijska pozadina je vrlo zanimljiva, al ce program biti "100% bih".

Cim ce biti stranacka, ne moze poklopiti cijelu bih jer jedina televizija u bih koja ima ujednacenu gledanost u oba entiteta je pink jer nema informativni program, a pritom ima farmu i grand (ovo drugo vise nece imati) jer je to jedini zajednicki faktor sirokim narodnim masama medju svim narodima.
Kad je rijec o informativnim medijima - svako gleda i cita iskljucivo svoje tako da ova tv puca na samo frtalj/trecinu zemlje.

Medjutim, posto je televizija (koja ne pusta 20 sati dnevno spotove) jako, jako skup sport bice vrlo zanimljivo gledati razvojni put ove televizije.
high_volume

#28 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by high_volume »

Hajd' nek mi neko pomogne da shvatim i ja: Gdje je u uvodnom tekstu Sanela "progovorila..."?

I zašto je sva ova priča o Saneli na pdf. politika?
Sunrise00

#29 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by Sunrise00 »

Najlakse je pljuvati po nekome. Koliko bi nas doniralo tolike pare da se nadje u situaciji da ih ima?

Mi sve mozemo oprostiti osim uspjeha...
>Dina<

#30 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by >Dina< »

@Bosnolog, :thumbup: , potpisujem svaku tvoju rijec. Nekako je tuzno citati mnogo toga, i nikad necu razumjeti zasto ljudi imaju potrebu popljuvati svakoga ko se makar malo izdize iznad njihovog horizonta i ko je makar malo bolji od prosjeka? Pa kakvi smo to, uvraga? Umjesto da budemo ponosni sto imamo jednu Sanelu, sto se konacno, za razliku od mnogih dosadasnjih heroja i idola, pojavio neko ko svojim radom i zivotom promovira neke pozitivne, ljudske i humane ideje, odmah se nadju zli jezici da pokusaju da je diskredituju, zbog ovog ili onoga. Sto nije ovo, sto nije ono, sto nije ovako, sto nije onako? Pa jel to Sanela jedina bosanka koja je nesto uspjela? Gdje su mnogi drugi da urade makar dio onoga sto je Sanela uradila? Ne kazem da ih nema, ima, ali ne razumijem tu potrebu da se pljuje po zeni koja je toliko toga uradila. Umjesto hvala, i hvala Bogu sto imamo jednu takvu Sanelu, mi eto jedva docekali da je popljujemo. Zloba, zavist, ljubomora, sta li je? Problem je sto neki ljudi izgleda nikad nece nauciti da ono sto govore vise govori o njima samima, a ne o drugima, niti ce njihove lose rijeci nekog uciniti losim, ali njih sigurno hoce. Eto sad bi joj k'o trebala biti mana sto se udala za bogatog covjeka :-? Sto? Jel to nije smjela? Jel bi vam bila draza da se nije snasla, da zivi na socijali negdje u tudjini, da je propala od tuge nad licnom tragedijom, pa da je svi trebaju sazalijevati i udjeljivati joj. Sanela je odlican primjer za sve ljude u nasoj zemlji kako se i nakon tragedije covjek moze dici visoko i iznjedriti ono najbolje sto ljudsko bice moze napraviti, i za to sto je fighter u zivotu tek ima poseban respekt od mene! Zato, go, Sanela, go! :wink:[/quote]

:thumbup: Upravo tako.
Salko sto je u vodu skako

#31 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by Salko sto je u vodu skako »

1gorstak wrote:Rubina, ti si samo ljubomorna. Da imas njenu kombinaciju; da si lijepa, da si pametna, da imas lovu i mogucnost da se druzis sa holivudskim zvijezdama, kurac bi ti uopste dosla u Srebrenicu a jos su manje sanse da bi pomogla da se Srbiji ne izruci Ganica. Smeta ti sto neko ko pise i radi protiv velikosrpstva ode na glamuroznu (i dobrotvornu) veceru koju organizuje Son Pen, a ti sama i pred televizorom veceras kljukusu.
a izgleda moze pojesti sto jes jes :dance: to je ta rubina posle 2-3 kile kljukuse :lol: :dance:

Image
and

#32 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by and »

Lobistica Sanela Jenkins
Donatorska noć za BiH na Beverly Hillsu
Svjetski poznata Bosanka Sanela Jenkins upriličila je prijem u Peninsula hotelu na Beverly Hillsu u Los Angelesu na kojem se skupljao novac za finansiranje UCLA "Sanela Diana Jenkins” Centra za međunarodnu pravdu, koji je osnovan u avgustu prošle godine njenom donacijom od 4 miliona dolara i posebno fokusiran na istraživanje ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Prijem je upriličen upravo u sedmici Oskara kako bi mu se pridružile brojne ličnosti iz medijskog, javnog i političkog života Hollywooda i Los Angelesa. Specijalni gost iz naše zemlje bio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić, a prijemu su prisustvovali i Sanelina majka Rašida, te aktivisti Fondacije “Irnis Ćatić” Adnan i Admir Pašić.

Sanela je tom prilikom promovisala i zbirku umjetničkih fotografija objavljenih u knjizi "Room 23“, a kompletan prihod od ove knjige, koja će koštati 99 američkih dolara, ići će za finansiranje UCLA "Sanela Diana Jenkins“ Centra za međunarodnu pravdu.

Među mnogim poznatim licima na prijemu su se mogli vidjeti Cindy Crawford, Elton John, Larry King, Jerry Weintraub, Gabrielle Reece, Melissa Odabash, Anthony Kiedis, Vladimir Kličko, Hayden Panettiere, Gina Gershon, Julie Brown, Natasha Henstridge, Michele Hicks, Harry Hamlin, Lisa Rinna, i mnogi drugi. Donatorsku večer otvorili su član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić i model Cindy Crawford.

Dr. Silajdžić je u svom obraćanju posebno istakao Sanelinu viziju i opredjeljenost za pomoć izučavanju ljudskih prava i njenu odlučnost za traganjem za pravdom, te naglasio: “Sanelin najveći uspjeh je njena podrška žrtvama, onima čiji glas se ne može čuti tako često, i na tome joj svi trebamo biti zahvalni.”

"Drago mi je što sam dio projekta koji će pomoći BiH. Sanela mi je ispričala mnogo lijepih stvari o svojoj zemlji i nadam se da ću imati priliku da je posjetim“, prilikom svog obraćanja istakla je top model i manekenka Cindy Crawford.

Ova Bosanka koristi svaku priliku da promoviše Bosnu i Hercegovinu.

"BiH je mala zemlja velikih mogućnosti, uvijek otvorena i gostoljubiva za sve ljude dobre volje“, izjavila je Sanela. “Velika mi je želja da promijenim imidž koji BiH trenutno ima u cijelom svijetu. Imidž rata, krvi i ubijanja, želim promjeniti i reći ljudima u svijetu da smo bolji od mnogih drugih. Želim privući ljude da dođu i vide naše prirodne ljepote i obiđu turističke destinacije. Ja znam šta nam se desilo, i to neću nikad zaboraviti, i tražiću pravdu do kraja života, ali svi u svijetu moraju znati da se više nikad sa nama ne mogu igrati. Da nismo manje vrijedni od drugih, naprotiv, mi smo mali ali pametan narod koji ima prelijepu zemlju. To će biti moja poruka gdje god se budem kretala“, kaže Sanela koja je prošle godine u Sarajevo dovela pop zvijezdu James Blunta i modnog gurua Roberta Cavalija.

Ideja za projekt "Room 23“, čije je fotografije uradila poznata umjetnica Deborah Anderson, potekla je upravo od Saneline želje da okupi poznata imena koja daju podršku njoj i Bosni i Hercegovini.

"Znam kako funkcioniše ovaj svijet i kako s njima komunicirati“, govori Sanela. "Uspjela sam u jednom projektu, jednoj knjizi, okupiti mnoge zvijezde Holivuda koje ne samo da su pomogle BiH, već žele da je posjete i podržavaju na njenom putu izgradnje demokratskog i prosperitetnog društva. Možda neko ne shvata kakve veze imaju umjetničke fotografije i naša zemlja. Ili šta je zajedničko za ovakvu knjigu i pitanje ljudskih prava i zločina u BiH. Međutim, ta knjiga je atraktivna za ljubitelje filma i umjetnosti. Kupovaće je mnogi zbog fotografija, a onda kad je otvore tamo će naći u jednom kratkom tekstu rečenice o našoj zemlji i o UCLA klinici za ljudska prava“, kaže ova Bosanka čija humanitarna Fondacija "Irnis Ćatić“ već dugih niz godina pomaže najugroženim populacijama u našoj zemlji.
and

#33 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by and »

dobra je i priča kada je sanela u kanu organizovala parti,a jedan prijatelj,poznati glumac,je pitao može li dovesti prijatelja.kad se ispostavilo da je prijatelj nemanja kusturica,rekla je da ne može.

#34 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

exliberal wrote:
Bosnolog wrote:
1gorstak wrote:Rubina, ti si samo ljubomorna. Da imas njenu kombinaciju; da si lijepa, da si pametna, da imas lovu i mogucnost da se druzis sa holivudskim zvijezdama, kurac bi ti uopste dosla u Srebrenicu a jos su manje sanse da bi pomogla da se Srbiji ne izruci Ganica. Smeta ti sto neko ko pise i radi protiv velikosrpstva ode na glamuroznu (i dobrotvornu) veceru koju organizuje Son Pen, a ti sama i pred televizorom veceras kljukusu.
:D :lol: :lol:

:thumbup:

Sanela je od izbjeglice i zrtve velikosrbizma cijeg su brata ubili zlikovci kao i grad Sarajevo postala uspjesna i ponosna zena koja nije zaboravila svoju domovinu ponesena slavom i bogastvom koje je stekla kao izbjeglica, vec je isto iskoristila da pomogne razne humanitarne projetkte u BiH te iskoristila svoju moc da pomogne odbrani BiH od iste bolesti koja traje i danas a koja joj je nanijela toliko zlobe,stoga ona odlicno razumije i shvata bol zrtava velikosrpstva jer je i sama bila zrtva i shvatila kako i kada moze pomoci svojoj domovini koju nije zaboravila,.....

Njena pomoc Ganicu je bio veliki moralni i ljudski gest polaganjem novcane kaucije da se brani sa slobode,....Sanela se krece u drustvu svijetske kreme holivudskih zvijezda i uticajnih licnosti najmocnije zemlje Svijeta.Njena humanitarna fondacija je pomogla stanovnicima zemljotresom razorenih Haitija koju je CNN tada doveo u najgledaniju emisiju da prica o svojoj sudbini i tragediji njenog narod i drzave BIH.

Sanela sve vise postaje bosanska princeza Dajana koja uziva sve vise simpatija u Bosni i Svijetu,.....Radi se o intelegentnoj osobi,velikom humanitarcu sirokog srca i BH rodoljubu,....Licno joj zelim svako dobro u svemu sto radi a njeno vrijme borbe i lobiranja za BiH tek dolazi,.......

Bosnolog

Nije ona stekla bogatstvo i slavu ona se udala u bogatstvo i slavu.....
ovo je pod znakom pitanja :dance:
dharma

#35 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by dharma »

Joj sto ne mogu ovoga " Ona se u bogatstvo i slavu udala". Udajte se i vi, niko vam ne brani.
Koliko ja znam( iz nekog clanka o njoj, ona nesto pricala) kad se udala, njen muz nije bio bogat. Za ove koji ne shvataju, u braku su stekli to bogatstvo. S druge strane, i da jeste, koga boli briga. Nije njena duznost nikome da pomaze ako nece. Mogla je vrlo lahko razguliti i nikad BiH i ne spomenuti, nego jok, nadjimo joj manu u tome sto se bogato udala.

Naprijed Sanela :thumbup:
and

#36 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by and »

dharma wrote:Joj sto ne mogu ovoga " Ona se u bogatstvo i slavu udala". Udajte se i vi, niko vam ne brani.
Koliko ja znam( iz nekog clanka o njoj, ona nesto pricala) kad se udala, njen muz nije bio bogat. Za ove koji ne shvataju, u braku su stekli to bogatstvo. S druge strane, i da jeste, koga boli briga. Nije njena duznost nikome da pomaze ako nece. Mogla je vrlo lahko razguliti i nikad BiH i ne spomenuti, nego jok, nadjimo joj manu u tome sto se bogato udala.

bitno je samo da se pare ulažu u prave stvari.sanela :thumbup: :bih:

#37 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

dharma wrote:Joj sto ne mogu ovoga " Ona se u bogatstvo i slavu udala". Udajte se i vi, niko vam ne brani.

upoznali su se na londonskom fakultetu gdje je sanela studirala a jenkins radio kao predavac a bogatsvo su stekli kasnije kad je sa velikim uspjehom uso u svijet bankara ali nasi ljudi ko nasi :dance:
Frankyee

#38 Re: O čemu li razmišlja Sanela Dženkins?

Post by Frankyee »

Da je jos 10 ili 15 ovakvih ljudi kao stoje Sanela, svima bi u BiH bilo mnogo bolje. Ona nista nije uzela iz Bih ona samo daje . Svi Bosanci trebaju biti ponosni na Sanelu i na to sto je ona postigla i sto ima vremena da ode u Srebrenicu.

Ima mnogo onih koji imaju mnogo manje para, slave i veza pa se ipak nekako uobraze i prave "englezi" i nemaju vremena da bilo sta urade za ovu Drzavu.

Koliko god pomogla hvala joj i zelim joj mnogo zdravlja, srece i uspjeha u njemom zivotu
Locked