Deckard74 wrote: ↑01/04/2022 16:07Prvo dečko skrati jezik postaješ ozbiljno bezobrazan, to što nemaš argumenata je tvoj problem. U hadisu piše baš to što tvrdim.jesi l iti toliko opicen covjek kad pises takve gluposti, svako moze pogledati hadis i nepise nista to sto ti tvrdis i mlataras gluposti, cu jgledati tudje zene u wc boze sacuvaj jesi cudan covjek.
Engleski definitivno razumijem, govorim, pišem i poznajem bolje od tebe i tvrdim idalje, ljudi se okupljali na putu do ženskog wc-a. gathering - skup, okupljanje, to ne možeš porećije li razumijes engleski jesi li razumio ovaj dio
Buharija 6240
Omer je tražio od Muhameda da se žene pokriju. Muhamed nije bio za to. Poslanikove supruge su išle u WC noću u Al Manasi. Jednom je Sauda koja je bila visoka išla u WC i vidjevši je, Omer (koji je bio na nekom skupu) reče: "O Sauda prepoznao sam te!" Omer je rekao tako jer je želio ajet kojim se ženama zabranjuje da izlaze nepokrivene.
Evo doslovan prevod hadisa. Šta možemo zaključiti? Omer tražio pokrivanje žena, poslanik ga odbio, Sauda išla u WC, Omer s nekom rajom joj dobacio "O Sauda pozno sam te!" I Allah mu ugodio ajetom o obaveznom pokrivanju - How convenient is that?!. Te žene nisu bile rahat ni na putu do WCa noću jer fina raja im je usput dobacivala.
Buharija 4795:
Sauda, poslanikova žena je išla u WC (nakon dolaska ajeta o pokrivanju) bila je krupna i svi su je mogli prepoznati. Vidjevši je, Omer reče:"O Sauda, Allaha mi, ne možeš se sakriti od nas, pa razmisli na koji način možeš biti neprepoznatljiva." Sauda se vratila kući dok je Muhamed večerao a kost sa mesom mu je bila u ruci. Sauda uđe u kuću i reče mu:" Poslaniče išla sam u WC i Omer mi je rekao tako i tako." Alah ga je inspirisao, i kad je stanje inspiracije prošlo kost mu je još bila u ruci i on reče:"Žene, dozvoljeno vam je ići u WC"
Šta možemo zaključiti, Omer strikes again, can't hide from him. Omeru je i ajet o pokrivanju bio malo, pa je opet s rajom odlučio maltretirati pokriven Saudu kad ide u WC. Ova to ispriča poslaniku i on u po večere (even more convenient) dobije direktan faks od boga koji dozvoljava ženama odlazak u WC.
Shvataš li koliko je ovo jadno i degradirajuće prema ženama? Umjesto da zabrani perverznjacima da maltretiraju žene kad idu u WC, bog im spuca obavezu pokrivanja. Doduše dozvolio im je da idu u WC. Makar nešto. Dok Omer opet ne naiđe zavirivati.
Hadisi su prava riznica ovakvih bisera i baš je šteta što ih ljudi ne čitaju više
Pazi ovaj: Sahih Muslim 2771
pa ti ne vidis koliko je jadno tvoje tumcenje, koje veze s vezom nema....Shvataš li koliko je ovo jadno i degradirajuće prema ženama?
jasno ti pise Omer bio u drustvu na skupu nekom, negdje na ulici, prosla Sevda i onda joj je rekao sto je rekao.
kakvo je ovo uhodjenje? nikakvo
zato prestani izmisljati gluposti
a po tvojoj prici ispade da se Omer sunjao i virio tudje zene kad idu u WC puno ti je glupa prica, promijeni plocu slobodno....