Novo ubistvo u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dario-x

#1 Novo ubistvo u Sarajevu

Post by dario-x »

Sinoć oko 19,40 sati na prostoru pijace "Ciglane", na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Patriotske lige, došlo je do upotrebe vatrenog oružja (automatske puške) od K. Sejada rođenog 1962. godine iz Sarajeva.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060809001
zena21

Post by zena21 »

Boze sacuvaj... pa ovo svakim danom postaje sve vise ko divlji zapad :roll: :roll:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Ah šta očekivati kada i ptice na granama znaju da nam je policija inertna a ni sudstvo nije Bog zna kako efikasno, a oružja na ulici k'o u priči...

Ne smiješ nikoga ružno pogledati, jer je onda realno za očekivati da ti taj neko prisloni cijev na čelo... nego šuti i puši :-?
branimir_s

Post by branimir_s »

Nije vazno sto se ljudi svakodnevno upucavaju i rokaju bombama, automatima, pistoljima, nozevima... Policiji je vaznije da ste u automobilu svezani, da imate fluoroscentni prsluk i da imate naljepnicu da ste mladji od 23. godine. Sramota. Neki dan pise da su uhvatili nekog momka koji je imao 72 krivicna djela. Pa gdje ovo zivimo majko moja mila.
occulto

Post by occulto »

zena21 wrote:Boze sacuvaj... pa ovo svakim danom postaje sve vise ko divlji zapad :roll: :roll:
slazem se :roll:
BHG

Post by BHG »

treba uveste smrtnu kaznu za ubice i silovatelje....
ArtefakT

Post by ArtefakT »

BHG wrote:treba uveste smrtnu kaznu za ubice i silovatelje....
podrzavam!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BHG wrote:treba uveste smrtnu kaznu za ubice i silovatelje....
... i novinare... :D
Skyfox

Post by Skyfox »

Koliko sam razumio od komsinice internetuse, jutros u troli, radi se o dva cvjecara koji su vec godinama u zavadi i da je samo bilo pitanje vremena kada ce se nesto desiti...
latinalover

Post by latinalover »

Skyfox wrote:Koliko sam razumio od komsinice internetuse, jutros u troli, radi se o dva cvjecara koji su vec godinama u zavadi i da je samo bilo pitanje vremena kada ce se nesto desiti...
ko je taj K. Sejo......da nije neko onih Kubata?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

i ja sam maločas čula sličnu verziju s tim da je ovaj koji je pucao, navodno "pukao" uslijed dugotrajnog maltretiranja (psiho/fizičkog) :-?

ma ko će ga znati.... :-?
JD

Post by JD »

zena21 wrote:Boze sacuvaj... pa ovo svakim danom postaje sve vise ko divlji zapad :roll: :roll:
Joj drame. kakav divlji zapad, niko ne ubija nikog bez razloga.
sure_alma

Post by sure_alma »

JD wrote:
Joj drame. kakav divlji zapad, niko ne ubija nikog bez razloga.
s koje si ti planete pa mozes da provalis tako nesto...
nego zao mi je cuti sta se desava u nasem lijepom seheru i kakvi tipovi nam se sad krecu ulicama...
JD

Post by JD »

Pa eto zasto se onda brinuti, osim ako nekome ne dugujes hiljade KM-ova. Nece tebi niko bez razloga prici i sasut rafal u tebe... Sta te onda briga sto grad nije siguran ako je tebi cist racun, nek se ubijaju, svaki put bude jedan papak manje... Sad ta drama kao "jao sta se to desava" nista ne pomaze, ne treba se uopste iscudjavati s obzirom da svi znamo kakav se seljakluk ovdje naselio, a o uticaju drzave i policije da ne govorim. Kakva nam je policija cudo ne bude 10 ubistava dnevno...
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

JD wrote:Pa eto zasto se onda brinuti, osim ako nekome ne dugujes hiljade KM-ova. Nece tebi niko bez razloga prici i sasut rafal u tebe... Sta te onda briga sto grad nije siguran ako je tebi cist racun, nek se ubijaju, svaki put bude jedan papak manje... Sad ta drama kao "jao sta se to desava" nista ne pomaze, ne treba se uopste iscudjavati s obzirom da svi znamo kakav se seljakluk ovdje naselio, a o uticaju drzave i policije da ne govorim. Kakva nam je policija cudo ne bude 10 ubistava dnevno...
Nisi baš sav svoj. Ja koliko sam shvatio nastradao je i neki momak od 20 godina koji se tu zadesio. Nije ni čudo, kad je lik zarafalao iz kalaša. :roll:
JD

Post by JD »

Pa dobro - kolateralna steta. Zivot je takav...

A nisam cuo da je jos neko pogodjen? Jel' bi momak ucesnik toga ili slucajni prolaznik to ne pise pretpostavljam.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

branimir_s wrote:Nije vazno sto se ljudi svakodnevno upucavaju i rokaju bombama, automatima, pistoljima, nozevima... Policiji je vaznije da ste u automobilu svezani, da imate fluoroscentni prsluk i da imate naljepnicu da ste mladji od 23. godine. Sramota. Neki dan pise da su uhvatili nekog momka koji je imao 72 krivicna djela. Pa gdje ovo zivimo majko moja mila.
Zato sto policija ne smije da prne balavcima koji nose pistolje i kojekakvo razno oruzje, pa im je jedino preostalo da kontrolisu saobracaj. Jebo ti takav ustav gdje policajac zatvori manguba sto je bacio bombu u kafic, i mangup prije izadje iz zatvora nego sto policajac napise report. Jest ima i levata (da se fino izrazim), koji su policajci, al ko zna kako su dosli do tok zaposlenja, i njih boli neka stvar nego samo da tebi bez pojasa dokazu da su oni neko i nesto.
harisl

Post by harisl »

Tako i treba.... A one policajce koji bi se borili protiv kriminala (gluho i daleko bilo) odmah treba desertificirati.

P.S. A da nije taj cvjecar slucajno iz Alan Ford-a?

edit: ?
iceman ze

Post by iceman ze »

hm....nezelim nikog braniti, ipak lose je kada pojedinci uzmu stvar u svoje ruke, da rjesavaju svoje privatne probleme, a da nisu to mogli odraditi na drugi nacin, imao sam prilike od sudionika hapsenja cuti izjavu navedenog lika koji je pucao.......sta da kazem zalosno je, a opet s druge strane, mislim da nije bilo zrtava slucajnih prolaznika......
la ciliegia

Post by la ciliegia »

JD wrote:Pa dobro - kolateralna steta. Zivot je takav...

A nisam cuo da je jos neko pogodjen? Jel' bi momak ucesnik toga ili slucajni prolaznik to ne pise pretpostavljam.
Pise da je momak zaposlen u jednoj od te dvije cvjecare...

A nije bas da se treba brinuti samo ako nekome dugujes vise milja...jedna moja kolegica je prije par godina prolazila ulicom ispred kafica u kojem su dvojica pucala jedan na drugog i zaradila dva metka...kako kazes - kolateralna steta, ali ipak ako svaki takav obracun povlaci ovakvu kolateralnu stetu... :roll: ...ali sta cemo, to nam je jedna od stvari kojom se najbrze priblizavamo Zapadu...pa makar, kako neko rece, i divljem... :( :roll:
Post Reply