novo predsjedništvo - vaš dream team?

Prozor

#51 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by Prozor »

hawkeye wrote:
Alfons Kauders wrote:Biljana Plavsic
Leo Pickinic
Fatmir Alispahic
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zamisli sjednica u tom predsjedništvu :D
CAUS-VISOKO

#52 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by CAUS-VISOKO »

"velaxsa"
Sve dok ne bude jedan predsjednik,jedan zakon,jedna vlast od drzave nema nista...tri brata da dodju na vlast nece se moci dogovoriti a ne ovako....[/quote]
Vala bas. Braca su braca dok jednu sisu doje, a kada svaki svoju zaima ENDE. Buduci predsjednik BiH Amor Masovic, a ne bi mi bilo mrsko Bakir Izetbegovic.
zlatiborka

#53 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by zlatiborka »

CAUS-VISOKO wrote:"velaxsa"
Sve dok ne bude jedan predsjednik,jedan zakon,jedna vlast od drzave nema nista...tri brata da dodju na vlast nece se moci dogovoriti a ne ovako....
Vala bas. Braca su braca dok jednu sisu doje, a kada svaki svoju zaima ENDE.
Buduci predsjednik BiH Amor Masovic, a ne bi mi bilo mrsko Bakir Izetbegovic. [/quote]

:x :x

Jooojj.....samo ne malog princa.... :mrgreen: :mrgreen: usrace i sefa i stanicu.....

pa taj ne zna ni da govori, svaka druga rijec mu je: "ovaj,....onaj,....ovaj,....onaj,.....

:evil: :evil:
Zla polusestra

#54 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by Zla polusestra »

jedan predsjednik - Željko Komšić
Hrvoje_Hrvatinic

#55 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Hrvat - Ivo-Miro Jović
Srbin - Milorad Dodik
Bošnjak - Fikret Abdić-Babo (može i iz zatvora, nema veze).

E to bi bilo najsložnije predsjedništvo ikad. Ali najvažnije je da onaj šmrljo Komšić ode, a otići će akobogda, naši će istupiti sa zajedničkim kandidatom pa se neprijatelji Hrvata i ravnopravne BiH mogu slikati.
madner

#56 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by madner »

Bumo vidjeli, Komsic je zaradio reizbor :D
mustang

#57 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by mustang »

a Hare :?: :D
Hrvoje_Hrvatinic

#58 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

madner wrote:Bumo vidjeli, Komsic je zaradio reizbor :D
Pa što se toga tiče, prije svega od njega samog ne ovisi da li će se uopće kandidirati, već prvenstveno od onih koji su ga i instalirali prvi put, a poznato je da je britanski veleposlanik u BiH izjavljivao kako će najvjerojatnije odustati od "projekta Komšić".
Drugo, ako bude izabran onda će za njega ipak morati glasovati puno više Bošnjaka nego prošli put jer je broj Srba i Hrvata koji su njemu dali glas zanemariv, a broj hrvatskih glasova koji će ići jednom zajedničkom hrvatskom kandidatu će biti ipak znatno veći. A pitanje je kako će se to odraziti na interese vodećih Bošnjačkih stranaka SDA i SBiH, tj da li će na taj način Komšić prigrabiti nešto njihovih glasova. Vjerojatno bi im se malo umiješao u računicu pa bi ga stoga najradije uklonili.
Treće, kažeš da je on zaslužio reizbor? Ja ne znam po čemu, je li doveo kakvu stranu investiciju, otvorio kakvu tvornicu, je li bar njegovom zaslugom zaključen kakav dobar međunarodni sporazum, je li bar donesen kakav dobar zakon, je li bar kakavu knjigu napisao, je li išta učinio osim što je prosipao šupljake?? Po čemu pamtite njegov mandat, po tomu što je odvezao trudnicu u bolnicu, i rekao onome srbijanskom predsjedniku da će ostati i bez prstiju i bez... kako ono??'
To je sve, nema više - ali eto raja konta, bitno je da nije "njihov" pa makar pored njega travu pasli. Suptilna propaganda je čudo, a narod nasjeda. Ne konta da se udarom na jedan narod napada i cijela BiH, ili kontaju ali ih nije briga, jbg, jer pssst... bitno je jedino da smo ga izabrali MI, a ne "njihovi nekog svog ustašu".

Barem budite toliko pametni i pošteni pa shvatite i priznajte ono što je drugima dva naroda itekako poznato i jasno.
madner

#59 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by madner »

Hrvata ima 10%, SDP ima 15% glasaca. Hrvati samo od sebe napravili manjinu, trgovinom zelenih djelova za krs.

Kada nadjes po cemu je Ivo Jovic strucniji i bolji kandidat od Komsica mozemo pricat. Ovako: meni dosta da ne prica o sebi u trecem licu.
Joey Tribbiani

#60 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by Joey Tribbiani »

madner wrote:Hrvata ima 10%, SDP ima 15% glasaca. Hrvati samo od sebe napravili manjinu, trgovinom zelenih djelova za krs.

Kada nadjes po cemu je Ivo Jovic strucniji i bolji kandidat od Komsica mozemo pricat. Ovako: meni dosta da ne prica o sebi u trecem licu.
Sta ti je ba, jesi li normalan? Bitnije je da on samo pametne stvari govori, da je kratak i konkretan...uradio je puuuuno toga kad je prosli put bio u predjesnistvu. On se, iako narod nije imao sta da jede, nije imao posla, trudio za HRVATSKI KANAL. To je najbitnije, svi glasajte za njega, imat cete kanal svoj, i onako Bosnjaci imaju svoj Igman :-)
građanin x

#61 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by građanin x »

1.Milorad Dodik
2.Igor Radojičić
3.Dane Čanković
madner

#62 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by madner »

Joey Tribbiani wrote:
madner wrote:Hrvata ima 10%, SDP ima 15% glasaca. Hrvati samo od sebe napravili manjinu, trgovinom zelenih djelova za krs.

Sta ti je ba, jesi li normalan? Bitnije je da on samo pametne stvari govori, da je kratak i konkretan...uradio je puuuuno toga kad je prosli put bio u predjesnistvu. On se, iako narod nije imao sta da jede, nije imao posla, trudio za HRVATSKI KANAL. To je najbitnije, svi glasajte za njega, imat cete kanal svoj, i onako Bosnjaci imaju svoj Igman :-)
Ma ja sam zbunjen, onaj Ante rodom iz opcine Konjic nam svima objasnio da smo rvacko cvijece. A sad se bune sto cvijece glasa. Pa mislim ko je ovdje lud? :D
Hrvoje_Hrvatinic

#63 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Mogao si napisati i da Hrvata ima i 5%. Što bi falilo a? Najbolje da ih ima samo 1%, ili čak da ih i nema.
Što se tiče SDP-a i njegovih glasača, nemam pojma koliko ih ima niti me je briga za njih, daleko im lijepa kuća od moje.
Nema Hrvata samo 10% niti ti to možeš znati bez popisa. Prema svim procjenama Hrvata je oko 14-15%. Moj rođak koji je svećenik u Sarajevu je obrađivao podatke o vjernicima za prošlu godinu i kaže da je broj katolika u BiH 527 000. Od toga nisu svi Hrvati Ali preko 95% jesu, znači ipak preko pola milijuna. Onda bi po tebi značilo to da u Bih ima 5 milijuna stanovnika a prema svim procjenama ima ih oko 3,3-3,7 milijuna, pa ti sad računaj koliko te volja.
A te priče da su Hrvati sami sebe protjerali su u rangu one spike sa SRNE da muslimani u Sarajevu sami sebe granatiraju.
Jović je kakav je da je, priča gluposti često (isto kao i Komšić) je obišao svaku općinu dok je bio član predsjedništva, svako hrvatsko selo i skoro svakog povratnika u npr Posavinu, ohrabrivao ih na povratak i velikim dijelom osiguravao im humanitarnu pomoć i donacije za lakši povratak. Sama ta činjenica ga čini neusporedivo boljim kandidatom od Komšića koji nije nikad učinio za te ljude ništa i ako ih je nekad eventualno i obišao to je bilo jednom godišnje.

Ne znam možda je Komšić kao Hrvatski član predsjedništva primarno obilazio Bošnjake a Hrvate izbjegavao, onda je jasno zašto ga volite, s njim imate 2 bošnjačka člana predsjedništva a kad bi dali Hrvatima da izaberu svoga sukladno ustavu, onda bi imali samo jednog a to je za vas "jazuk."
softly

#64 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by softly »

Ja predlazem ovaj multietnicki sastav (sve tri nacije)

Ivo-Miro-Jovic

(Miro - skraceno Mirsad)
madner

#65 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by madner »

Brkas pojmove, nije po ustavu da Hrvati biraju svog, nego da bude izabran neko ko se izjasnjava kao Rvat. Procitaj to, jako je bitna razlika.

Tebe ako boli istina da je Njofra prodao Posavinu i Srednju Bosnu za Knin, ja to shvatam. Ipak, gledaj to ovako. Covjek je uradio sve za Rvacku, a prema Bosancima nije imao nikakvu obavezu. Dakle, moras se suociti sa tim kako bi ti bilo lakse u zivotu, dobices zuc pa se valja operisati na Kosevu.

Broj stanovnika po zadnjoj procjeni zavoda za statisiku BiH je
3,842,265 procjena od 30.6.2008. godine.

Tacno je da ne znamo ko se kako izjasnjava, ali ovo za 10% su navodi kada se hoce istaci ugrozenost
Biskup mostarskoduvanjski msgr. Ratko Perić ustvrdio je tako, u četvrtak navečer na javnom predstavljanju svoje najnovije knjige "Kroz mnoge nam je nevolje", kako je trenutačno u ukupnom pučanstvu Bosne i Hercegovine Hrvata 10 posto.
A tih 14% kada se hoce dobiti veci uticaj u politici. :D

Nego koliko ih je dalo glas Milanu?
Hrvoje_Hrvatinic

#66 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

madner wrote:Brkas pojmove, nije po ustavu da Hrvati biraju svog, nego da bude izabran neko ko se izjasnjava kao Rvat. Procitaj to, jako je bitna razlika.
Brkaš ti pojmove, nacionalna ravnopravnost je ustavna kategorija a izborni zakon je protuustvan jer omogućuje nacionalnu neravnopravnost pa tako i biranje Komšiča od strane Bošnjaka.
sprcilus

#67 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by sprcilus »

1. Zeljko Komsic
2. Zdravko Krsmanovic
3. Zaista ne poznajem cestitog Bosnjaka na nasoj politickoj sceni
madner

#68 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by madner »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
madner wrote:Brkas pojmove, nije po ustavu da Hrvati biraju svog, nego da bude izabran neko ko se izjasnjava kao Rvat. Procitaj to, jako je bitna razlika.
Brkaš ti pojmove, nacionalna ravnopravnost je ustavna kategorija a izborni zakon je protuustvan jer omogućuje nacionalnu neravnopravnost pa tako i biranje Komšiča od strane Bošnjaka.
Auuuu, koja fula.
Malo osnove ponovi, bezveze mi da ti dajem casove u slobodno vrijeme.

Nigdje se u ustavu ne spominje da ce se listicma brojati krvna zrnca. Cak je i ovo brojanje krvnih zrnaca kandidata upitno (pogledaj slucaj Finci) :D
Hrvoje_Hrvatinic

#69 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

madner wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Auuuu, koja fula.
Malo osnove ponovi, bezveze mi da ti dajem casove u slobodno vrijeme.

Nigdje se u ustavu ne spominje da ce se listicma brojati krvna zrnca. Cak je i ovo brojanje krvnih zrnaca kandidata upitno (pogledaj slucaj Finci) :D

Krenimo kroz prizmu ustava. Što naime kaže ustav BiH glede njegove situacije i političkih prava jednog naroda, u ovom slučaju hrvatskoga da biraju svoje predstavnike u tijela vlasti. Još u preambuli (koja je sastavni i punovažan dio ustava) se kaže

Predani miru, pravdi, toleranciji i pomirenju…

Promotrimo, da li je pravedno da jedan konstitutivan narod nema temeljna politička prava da bira svoje predstavnike, da li su određeni krugovi prema Hrvatima dovoljno tolerantni i da li pridonosi pomirenju Komšićev izbor za člana BiH Predsjedništva. Naravno da je za sve navedeno odgovor – Ne. Taj moment će samo produljiti tenzije između naroda koji žive u BiH, a ne će te narode pomiriti. Zapravo, političko djelovanje Hrvata se spušta na nižu razinu djelovanja, na pokušaj ostvarivanja političke tolerancije a ne ravnopravnosti kako bi logično bilo da imaju, odnosno na koju formalno-pravno imaju pravo.

Nadahnuti Općom deklaracijom o ljudskim pravima,

Međunarodnim paktovima o civilnim i političkim pravima,

odnosno o gospodarskim, socijalnim i kulturnim pravima i

Deklaracijom o pravima osoba koje pripadaju nacionalnim ili

etničkim, vjerskim i jezičnim manjinama, kao i drugim instrumentima ljudskih prava…

Ovo ne treba detaljnije ni pojašnjavati, jasno je svim koji se elementarno razumiju u političke procese od kolike je političke štete Komšićev izbor i što u suvremenom svijetu prema ovim međunarodnim aktima predstavlja gušenje političke volje jednog naroda.

Podsjećajući na Temeljna načela usuglašena u Genevi 8. rujna

1995. i u New Yorku 26. rujna 1995.,Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao

konstitutivni narodi (zajedno s ostalima), i građani Bosne i

Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine…

Ovaj isječak nam omogućava uvid u intenciju ustavotvorca da ukaže na konstitutivnost i jednakopravnost 3 naroda koja u BiH žive kao i svih njenih građana. Tu je očito da Hrvatski narod sa druga 2 nije ravnopravan jer ostali imaju predstavnike koji su sami izabrali a samo hrvatski onoga kojeg su izabrali predstavnici bošnjačkog naroda i koji predstavlja i zastupa taj bošnjački narod i zagovara bošnjačku politiku, tako da praktički Bošnjaci imaju 2 člana predsjedništva, Srbi jednog a Hrvati nijednog, a to priznati ćemo nije u načelu ravnopravnosti i konstitutivnosti 3 BiH naroda.

Moram samo dodati za one koji možda ne znaju, - Ustav je temeljni akt jedne države i svi zakoni i niži propisi moraju biti sukladni njemu, a preambula ustava je sastavni i punovažan dio ustava kao i svaki drugi njegov članak. To dalje znači da je ovo što je u preambuli navedeno jače od bilo kojeg zakona i podzakonskog akta u BiH.

Znači, imajući u vidu navedeno, shvaćajući da je preambula sastavni dio ustava i da je na temelju nje utvrđeno da postojeći izborni zakon koji regulira izbor za člana predsjedništva, jeste neustavan, samim tim možemo reći da je i izbor člana Željka Komšića neustavan, odnosno u suprotnosti za važećim pozitivnim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini, a sam Komšić s obzirom da je po struci pravnik i to mu nije niti mu smije biti nepoznato, svjesno krši propise ove zemlje.
madner

#70 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by madner »

Jel ovo Ivo Jovo sastavio. :D

Naravno da Hrvati imaju pravo da biraju svoje predstavnike, ali nigdje ne pise da mora biti izabran. To je nesto sasvim drugo. Da li je neko ometao Rvate da se organizuju u politicke partije i da izadju na izbore? Da li je njihov glas bio manje vrijedan?

Naravno da nije i time je ispostovan princip ravnopravnosti.

Osoba koja je to napisala bi trebala znati da su izbori tajni i slobodni, dakle da listici nemaju etnicku pripadnost i da je glupost u tom kontekstu pricati o izboru bilo koga kroz etnicku prizmu.

Dakle za zadacu razluciti razliku izmadju pravo da biras slobodno i ultimatuma da se tvoj izbor uvazi.
Control panel

#71 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by Control panel »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
madner wrote:Bumo vidjeli, Komsic je zaradio reizbor :D
Pa što se toga tiče, prije svega od njega samog ne ovisi da li će se uopće kandidirati, već prvenstveno od onih koji su ga i instalirali prvi put, a poznato je da je britanski veleposlanik u BiH izjavljivao kako će najvjerojatnije odustati od "projekta Komšić".
Drugo, ako bude izabran onda će za njega ipak morati glasovati puno više Bošnjaka nego prošli put jer je broj Srba i Hrvata koji su njemu dali glas zanemariv, a broj hrvatskih glasova koji će ići jednom zajedničkom hrvatskom kandidatu će biti ipak znatno veći. A pitanje je kako će se to odraziti na interese vodećih Bošnjačkih stranaka SDA i SBiH, tj da li će na taj način Komšić prigrabiti nešto njihovih glasova. Vjerojatno bi im se malo umiješao u računicu pa bi ga stoga najradije uklonili.
Treće, kažeš da je on zaslužio reizbor? Ja ne znam po čemu, je li doveo kakvu stranu investiciju, otvorio kakvu tvornicu, je li bar njegovom zaslugom zaključen kakav dobar međunarodni sporazum, je li bar donesen kakav dobar zakon, je li bar kakavu knjigu napisao, je li išta učinio osim što je prosipao šupljake?? Po čemu pamtite njegov mandat, po tomu što je odvezao trudnicu u bolnicu, i rekao onome srbijanskom predsjedniku da će ostati i bez prstiju i bez... kako ono??'
To je sve, nema više - ali eto raja konta, bitno je da nije "njihov" pa makar pored njega travu pasli. Suptilna propaganda je čudo, a narod nasjeda. Ne konta da se udarom na jedan narod napada i cijela BiH, ili kontaju ali ih nije briga, jbg, jer pssst... bitno je jedino da smo ga izabrali MI, a ne "njihovi nekog svog ustašu".

Barem budite toliko pametni i pošteni pa shvatite i priznajte ono što je drugima dva naroda itekako poznato i jasno.
samo se ti tjesi da su zeljka izabrali bosnjaci. pa ko bolan onda glasa za lepog i za tihog, kad su bosnjaci glasali za Zeljka.
Zeljko ce opet biti predsjednik i ako bog da da jednom imamo samo jednog covjekla za predsjednika onda bi to bio Zeljko. Mislim da ce ovaj put dobiti jos vise glasova nego prosli put jer je pokazao svoju velicinu. sto nijedan drugi Hrvat nema. ali vi to necete nikad shvatiti. vama je bitnije sto je vise povezan sa ustasama to je veci Hrvat.
Better Man

#72 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by Better Man »

sprcilus wrote:1. Zeljko Komsic
2. Zdravko Krsmanovic
3. Zaista ne poznajem cestitog Bosnjaka na nasoj politickoj sceni
Evo ja ću Ti reči jednog: Jasmin Imamović. Mislim da bi to bio idealan trio.
al_akhisari

#73 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by al_akhisari »

madner wrote:Jel ovo Ivo Jovo sastavio. :D

Naravno da Hrvati imaju pravo da biraju svoje predstavnike, ali nigdje ne pise da mora biti izabran. To je nesto sasvim drugo. Da li je neko ometao Rvate da se organizuju u politicke partije i da izadju na izbore? Da li je njihov glas bio manje vrijedan?

Naravno da nije i time je ispostovan princip ravnopravnosti.

Osoba koja je to napisala bi trebala znati da su izbori tajni i slobodni, dakle da listici nemaju etnicku pripadnost i da je glupost u tom kontekstu pricati o izboru bilo koga kroz etnicku prizmu.

Dakle za zadacu razluciti razliku izmadju pravo da biras slobodno i ultimatuma da se tvoj izbor uvazi.
Potpisujem :thumbup: I ja se pitam, po cemu je to gospodin Ivo M. J. bio bolji član predsjednistva od gospodina Komsica ( naravno, nisam odusevljen ucinkom niti jednog clana predsjendistva, pa tako niti gospodina komsica; procitao sam onu tezu o obilasku "svakog sela" )...
1gorstak

#74 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by 1gorstak »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Znači, imajući u vidu navedeno, shvaćajući da je preambula sastavni dio ustava i da je na temelju nje utvrđeno da postojeći izborni zakon koji regulira izbor za člana predsjedništva, jeste neustavan, samim tim možemo reći da je i izbor člana Željka Komšića neustavan, odnosno u suprotnosti za važećim pozitivnim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini, a sam Komšić s obzirom da je po struci pravnik i to mu nije niti mu smije biti nepoznato, svjesno krši propise ove zemlje.
Generalno, slazem se da Bosnjaci ne treba da imaju utjecaj na to ko ce biti predstavnik hrvatskog naroda u Predsjednistvu. Ali, drzava je suocena sa dva separatisticka pokreta, od kojih jedan cak ima policijski sistem pod svojom kontrolom, a to sasvim opravdava poteze koji u nekoj drugoj situaciji ne bi trebali da prolaze. Covic treba da se izdvoji iz Dodikovog tabora, iz tabora onih koji traze etnicki karakter podjele i tada ce imati sasvim legitimno pravo da se buni. Medjutim, on nastavlja idiotski forsirati princip etnicke podjele, a trazi fer plej. Covic svojim potezima zeli reci : "Nemojte me sjebavati dok pokusavam sjebati drzavu".

To nije konstruktivan pristup, Covic treba da trazi decentralizaciju, treba da trazi jacanje kantona do te mjere da FBiH nema skoro nikakve nadleznosti. Ali zauzvrat treba da se pocne ponasati konstruktivno, treba prestati sa insistiranjem na etnickoj podjeli i svojatanju dijelova zajednicke BiH. Treba okrenuti ledja Dodiku a dogovor sa Sarajevom poplocati distanciranjem od projekta etnicke podjele. Mislis da Sarajevu ne treba Coviceva asistenacija protiv Dodika ? Treba. A to je put ka zastiti hrvatskog naroda u BiH. Treba napraviti listu zahtjeva :

1. regulisati izbor predstavnika u Predsjednistvo
2. skuckati mehanizam kojim ce se onemoguciti preglasavanje u institucijama FBiH
3. podici nivo autonomije kantona

itd itd itd

U zamjenu, HDZ treba zabiti noz u ledja velikosrpskim partnerima (HDZ ima iskustva u tom zabijanju noza u ledja, znace kako i sta) jer samo saradnja sa Sarajevom moze dovesti do boljeg statusa hrvatskog naroda (sirom drzave). Saradnjom sa Dodikom se moze dobiti samo ku*ac od ovce.
Last edited by 1gorstak on 10/02/2010 12:04, edited 2 times in total.
Better Man

#75 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?

Post by Better Man »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Momak saberi se i dobro razmisli o onome što pišeš. Nisu samo Bošnjaci izabrali Komšića, već i Hrvati. Ko je kriv Hrvatima kad im vodeće stranke kandiduju sve veće i veće debile i nacional fašiste tipa Ive Mire Jovića, pa normalni Hrvati ne žele da glasaju za takve spodobe i glasaju za Komšića ili uopće ne glasaju. Dakle ne stoji teza da Bošnjaci su izabrali željka, već prije svega katastrofalna i kriminalna politika oba HDZ-a i sličnih je doprinjela da kao što sam već spomenuo Hrvati glasaju za Komšića, a ne kandidate ovih stranaka ili da uoće ne glasaju. Gledajući najavu Hrvatskih starnaka da izađu sa jednim kandidatom, piši propalao, jer već postoje sukobi iz koje će stranke biti kandidat, tako da će opet biti više kandidata, a ne jedan od strane Hrvatskih stranaka.
Post Reply