Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
- It_is_a_Leclerc
#251 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Puna podrška gospođi novinarki.
Djevojka ima pravo da kaže šta god hoće i šta god želi. To vas može vrijeđati do neba i nazad, možete se usaditi na vrh glave i plakati ko kišne godine, ali - da - mene, gospođu novinarku ili bilo koga - to apsolutno ne interesuje. Ako vam smeta šta neko misli o vašem vjerskom ubjeđenju ili, što je pomalo cirkusantski, o tome šta vi želite ili ne želite staviti na glavu, onda popijte lijepo tableticu za smirenje i polako - na spavanje.
Nećete vi određivati ovdje šta je dozvoljeno reći, napisati i kakvo je mišljenje ok, a kakvo nije. Niti će nečije vjersko ubjeđenje, ma kakvo bilo i kome pripadalo, biti važnije i esencijalnije od osnovnih prava i sloboda svakog čovjeka.
Ono što, pak, ne biste smjeli i ne bi trebalo biti dozvoljeno su ovi ispadi šovinizma i seksizma, tipično balkanskih ofucanih fazona, te pozivam administraciju foruma da stane u zaštitu gospođe novinarke, i spriječi ove uvrede koje joj se, na personalnom nivou, ovdje dijele.
Djevojka ima pravo da kaže šta god hoće i šta god želi. To vas može vrijeđati do neba i nazad, možete se usaditi na vrh glave i plakati ko kišne godine, ali - da - mene, gospođu novinarku ili bilo koga - to apsolutno ne interesuje. Ako vam smeta šta neko misli o vašem vjerskom ubjeđenju ili, što je pomalo cirkusantski, o tome šta vi želite ili ne želite staviti na glavu, onda popijte lijepo tableticu za smirenje i polako - na spavanje.
Nećete vi određivati ovdje šta je dozvoljeno reći, napisati i kakvo je mišljenje ok, a kakvo nije. Niti će nečije vjersko ubjeđenje, ma kakvo bilo i kome pripadalo, biti važnije i esencijalnije od osnovnih prava i sloboda svakog čovjeka.
Ono što, pak, ne biste smjeli i ne bi trebalo biti dozvoljeno su ovi ispadi šovinizma i seksizma, tipično balkanskih ofucanih fazona, te pozivam administraciju foruma da stane u zaštitu gospođe novinarke, i spriječi ove uvrede koje joj se, na personalnom nivou, ovdje dijele.
- KB9
#252 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
imas vjeru, ok, postujem, vjeruj za sebe, budes li mi nameto vjeru imam pravo rec da mi je tvoje vjerovanje big shit tj da vjerujem kako je tvoje vjerovanje big shit? koja je razlika u tome? apsolutno nikakva
danasnji vjernici su odlicni dok im ne kazes da bas i ne potpisujes sve u sta vjeruju a kad im kazes da se i oni malo trebaju prilagodit e onda si najgori moguci insan na svijetu te se zasluzujes przit u zabitima pakla
danasnji vjernici su odlicni dok im ne kazes da bas i ne potpisujes sve u sta vjeruju a kad im kazes da se i oni malo trebaju prilagodit e onda si najgori moguci insan na svijetu te se zasluzujes przit u zabitima pakla
-
dječak sa šibicama
#253 Re: RE: Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Menscini u tebe, sudeci po forumasimainsomnia78 wrote:Duh četnika ušo u djete?dječak sa šibicama wrote:Insomniji samo ovaj covjek moze pomoci
- zeina
#254 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
A po kojem to osnovu i zakonu ona ima pravo da vrijedja bilo koga po bilo kojoj osnovi, a nama koji joj vratimo istom mjerom bi trebalo zabraniti da komentarisemo, komentari pa cak i ako su sovinisticki i seksisticki nisu nista vise opasni od njenih islamofobicnih...nevjerovatno dokle seze ljudsko licemjerjeIt_is_a_Leclerc wrote:Puna podrška gospođi novinarki.
- dale cooper
#255 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Slažem se selnom samo što bih dodao da isto tako branim i pravo Lejle da kaže šta hoće bez obzira kolikolijepa u dusi wrote:seln wrote:Ja branim religiju.dobojlija81 wrote:ma ko brani religiju,vecina podjebava njene dubokumne statuse
Branim pravo ortodoksnih Jevreja da nose crne kaftane i kikice, branim pravo casnih sestara da neometano slijede vlastitu misiju, branim pravo Jehovinih svjedoka da mi na ulici u ruke trpaju "Kulu strazaru" (kao i moje pravo da kazem "ne, hvala").
Ne cinim to jer sam pretjerano religiozan...s dzamijom se vidjam urijetko, a imam i haramli sklonost ka single malt viskiju... no, to je moja privatna stvar.
Branim univerzalno pravo ljudi da zive u skladu sa svojim fizickim i duhovnim potrebama, toliko dugo dok to nije prijetnja za javnu sigurnost, ljudske slobode i prava drugih i dok nije OBJEKTIVNA smetnja drugima.
Ovo sam napisao vise puta, u raznim oblicima, u uvijek sam pisao o OBJEKTIVNOJ smetnji. Ako nekome smeta postojanje Jevreja, Jehovinih svjedoka ili muslimana kao takvih, neka od Lejle posudi dildo.
se lično ne slagao sa njenim mišljenjem. Slobode, pa tako i sloboda govora važe za sve.
- It_is_a_Leclerc
#256 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Po Povelji ljudskih prava koja je, preambulom Aneksa IV Dejtonskog sporazuma, tj. Ustava BIH, određena kao njegov integralni dio svaki pojedinac ima pravo da slobodno iskaže svoje mišljenje.zeina wrote:A po kojem to osnovu i zakonu ona ima pravo da vrijedja bilo koga po bilo kojoj osnovi, a nama koji joj vratimo istom mjerom bi trebalo zabraniti da komentarisemo, komentari pa cak i ako su sovinisticki i seksisticki nisu nista vise opasni od njenih islamofobicnih...nevjerovatno dokle seze ljudsko licemjerjeIt_is_a_Leclerc wrote:Puna podrška gospođi novinarki.
To što, u nekom slučaju, nečije mišljenje smatrate neprikladnim apsolutno nikog ne zanima.
E, ali kad počnete osobi pripisivati kojekakve epitete, uvrede, spominjanje porodice, seksualnog opredjeljenja i slično., e onda na to nemate pravo.
Mislim da je ovo vrlo jednostavan obrazac. Nije ga teško skontati.
-
NeenaSa
#257 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Debilno uprodjevinje junohske.
A da nam je pun koo..... fer , sveg', ... jest.
Danima se provlaci tema, ne samo kod nas, vec i kod svih europskih zemalja. Ne samo da nas kosta (poreske obaveznike) vengo kud ces u klinac. Svi oni (i nemojte mi molim vas osoporavat) su upoznati gdje idu.
Svrha im je promocija tkz. chednosti.
Jes' al' u ...
A da nam je pun koo..... fer , sveg', ... jest.
Danima se provlaci tema, ne samo kod nas, vec i kod svih europskih zemalja. Ne samo da nas kosta (poreske obaveznike) vengo kud ces u klinac. Svi oni (i nemojte mi molim vas osoporavat) su upoznati gdje idu.
Svrha im je promocija tkz. chednosti.
Jes' al' u ...
- dobojlija81
#258 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
najgori su ovi ateisti na baterije ko ova, idem stavit status jaoo kao cu ispasti kul i postane predmet sprdancije
ima nekoliko definicija tih ljudi na vukajliji
nit pojma o pojmu vjere nit pojma u ono sta ona vjeruje
ima nekoliko definicija tih ljudi na vukajliji
nit pojma o pojmu vjere nit pojma u ono sta ona vjeruje
-
Hakiz
#259 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Pa, ako seks ima osnovnu funkciju a to je produženje vrste, dakle, biološka je nužnost, nagon koji omogućava opstanak, a mehanizam koji koristi je zadovoljstvo obavljanja samog čina, a dildo je predmet u funkciji seksualnog zadovoljstva, onda ne vidim gdje je vrijeđanje poređenje predmeta koji nekoga čini sretnim na jedan način, zadovoljstvom seksualnog čina (i to izvedenog u privatnosti, vjerovatno ne uključujući treću stranu) sa predmetom koji neku drugu osobu čini zadovoljnom na drugi način, poštovanjem vjerskog naloga (nošenje marame ili drugog vjerskog simbola).zeina wrote:A po kojem to osnovu i zakonu ona ima pravo da vrijedja bilo koga po bilo kojoj osnovi, a nama koji joj vratimo istom mjerom bi trebalo zabraniti da komentarisemo, komentari pa cak i ako su sovinisticki i seksisticki nisu nista vise opasni od njenih islamofobicnih...nevjerovatno dokle seze ljudsko licemjerjeIt_is_a_Leclerc wrote:Puna podrška gospođi novinarki.
Oba su u funkciji činjenja osobe koja ih koristi sretnom.
Kako sreća koja ne nanosi zlo bilo kome može vrijeđati?
Last edited by Hakiz on 27/08/2016 15:36, edited 1 time in total.
-
lijepa u dusi
#260 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Pa niko joj ne brani. Kao sto ni nama onda niko ne brani da je zbog toga smatramo glupom i nepismenom. Sloboda za sve!dale cooper wrote:
Slažem se selnom samo što bih dodao da isto tako branim i pravo Lejle da kaže šta hoće bez obzira koliko
se lično ne slagao sa njenim mišljenjem. Slobode, pa tako i sloboda govora važe za sve.
- KB9
#261 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
jadna cura, nepismena jer pripada ljudima koji ne zele burke, burkinije, nikabe i ostalo 
- dale cooper
#262 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Pa ja je ne smatram ni glupom ni nepismenom, samo nekoga sa kime se baš i ne mogu složiti po ovom pitanju.lijepa u dusi wrote:Pa niko joj ne brani. Kao sto ni nama onda niko ne brani da je zbog toga smatramo glupom i nepismenom. Sloboda za sve!dale cooper wrote:
Slažem se selnom samo što bih dodao da isto tako branim i pravo Lejle da kaže šta hoće bez obzira koliko
Ja sam liberalan tip, vodim se onom "živi i pusti živjeti". Vrijeđanje i dijeljenje etiketa nije moj stil niti način
komunikacije.
-
Hakiz
#263 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Da bi nekoga proglasila glupom to moraš dokazati. Nizom od struke odabranih testova. To već nije stvar ličnog mišljenja. Tako da proglasiti nekoga glupim bez dokazivanja kroz standardne tekstove je uvreda. Koja, možda, više govori o onome ko je koristi, nego o onome na koga se odnosi.lijepa u dusi wrote:Pa niko joj ne brani. Kao sto ni nama onda niko ne brani da je zbog toga smatramo glupom i nepismenom. Sloboda za sve!dale cooper wrote:
-
trener-profesionalac
#264 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
znaci kad vam neko je.e mater nema veze to je njegova sloboda i nemate pravo reakcije.
eto jeb.m vam mater ateisticku al se nmojte ljutiti.
-
Hakiz
#265 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Ma ne ljutimo se. Mene su kao malo dijete učili da ljudi koji dobiju napade kao što je citirani nisu jadni sami krivi što su takvi. Sreća, postoje ustanove...trener-profesionalac wrote:znaci kad vam neko je.e mater nema veze to je njegova sloboda i nemate pravo reakcije.
Last edited by Hakiz on 27/08/2016 15:42, edited 1 time in total.
- seln
#266 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
Welcome to the club!KB9 wrote:slika i prilika navodnog pravog vjernikaKENJAC wrote:Sto ti treba da vrijedjas ? Eto te pravi vjernik !seln wrote: Da bi se to shvatilo, potreban je neki minimum inteligencije.
Za vas obojicu

Da imate inteligeciju, prije svega emocionalnu, shvatili bi:
vas jebeni egocentrizam i eurocentrizam je za povracanja. Mozete li shvatiti da veci dio svijeta ne zivi u uredjenim drzavama, vec u materijalnoj i duhovnoj bijedi ( npr. u BiH). Tim ljudima, koji nemaju skoro nista, potrebno je nesto u sto ce vjerovati, nesto cega ce se drzati, neka nada, bilo sta.
Bilo da se radi o simpatizeru FARC-a ili vojniku Frente Polisario, bilo da je doticni indijski parija, koji se nada da ce se u sljedecem zivotu roditi kao braman, bilo da je rijec o Indiosu, kojem vrac istjeruje zlog duha...
sta hocete? Da tim ljudima uzmete i ono malo vjere i nade? Vi, prosvijetljeni europejci, puni Wikipedia znanja, koji i sami vjerujete u vasu intelektualnu nadmoc nad "zatucanim kozojebima"...
fakat ste za povracanja. Te ljude tjera neznanje i bijeda, vas tjera vlastita sujeta.
- O'zone
- Globalni moderator
#267 Re: Novinarka-klixa-nositi-vjersko-obiljezje-na-glavi-jednako-je-perverzno-kao-nositi-dzinovski-umjetni-penis
LOCK.
Čišćenje ide malo kasnije.
Čišćenje ide malo kasnije.