novi voz
-
Eborg
- melbaa
#203 Re: novi voz
Eh, moram:
Prije par godina hocu djete da provozam u vozu i odem do Zenice i nazad.... i kad smo se vracali ja u soku od prizora u vozu.... kako je bio prljv, smeca posvuda.... cak i kondukteri sjede i puse
. A moj sin (tada je bio 8 godina star) sjedi sav ukocen (valjda i on ne dolazi sebi od prizora) i veli: "A hocemo li se okupati kada dodjemo kuci?"
Kako ce brzo i ova novi voz dijeliti istu sudbinu sa ovim naprijed spomenutim

Prije par godina hocu djete da provozam u vozu i odem do Zenice i nazad.... i kad smo se vracali ja u soku od prizora u vozu.... kako je bio prljv, smeca posvuda.... cak i kondukteri sjede i puse
Kako ce brzo i ova novi voz dijeliti istu sudbinu sa ovim naprijed spomenutim
- holowey
#204 Re: novi voz
onaj predratni ribarski sto je kretao oko 2 ujutro je stizao za cca 3 sata, mozda ovaj bude mogao za 2 sata, ko zna...karanana wrote:manje od 2 sata do ploca???
zasto ja u ovo sumnjam?
-
fišek
#205 Re: novi voz
karanana wrote:ovo je onaj koncarov jelde?
Yes.Nedavno ga malo vozali od Sarajeva do Bradine.
Ribarski je bio lokal i svugdje je stajao,pa kako kažeš za 3 sata bi stigao u Ploče.
A,ovaj će valjda biti expresni i stajati,možda,samo u Konjicu,Mostaru i Čapljini (BiH) i Metkoviću (HR) i moguće je da postigne neko približno vrijeme 2,5 - 3 sata,naravno,pod uslovom da se pruga sredi za brzine preko 100 km/h.
Kontam da je SA-PLO oko 200 km i eto lako izračunati.
-
detroit-mercy
#206 Re: novi voz
Zavisi sta...........callmethebreeeze wrote:smije li se pusiti po ovim vozima
- karanana
#207 Re: novi voz
znaci trebala bi mu dva sata do ploca da ide non stop 100 na sat i da apsolutno nigdje ne staje. a eto stati ce na najmanje 4 mjesta. konjic mozda 5 minuta, mostar mozda 5-10, ali capljina i metkovic ce uzeti najmanje 45 minuta dok se zamijene lokomotive i pregledaju pasosi. znaci najmanje 3 sata, a sumnjam i da ce svugdje moci ici 100 na sat. mozda od dreznice do mostara i dalje prema capljini na onoj ravnici, ali kroz bosnu.....ne znam.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#208 Re: novi voz
ma ono je bio sinobus dizelas i jos je stajo gdje god se pastrmka izbaciholowey wrote:onaj predratni ribarski sto je kretao oko 2 ujutro je stizao za cca 3 sata, mozda ovaj bude mogao za 2 sata, ko zna...karanana wrote:manje od 2 sata do ploca???
zasto ja u ovo sumnjam?
ovaj ce ic do Mostara na struju i to jos hercegovacku
- Doda37
#209 Re: novi voz
taj je stajao kod svake bijele kuce, prva stanica kad krene sa zeljeznicke je bila Alipasin most, dolazio je u Ploce 6-6:30, tako nesto, najbrzi u to vrijeme je bio olimpik stizao za 2 i po sataholowey wrote:onaj predratni ribarski sto je kretao oko 2 ujutro je stizao za cca 3 sata, mozda ovaj bude mogao za 2 sata, ko zna...karanana wrote:manje od 2 sata do ploca???
zasto ja u ovo sumnjam?
-
Eborg
#210 Re: novi voz
Mene interesuje kako će tehnički internet biti omogućen u vozu? To nešto preko satelita ili...? 
- Daisy
#211 Re: novi voz
zna li se kad ovo pocinje?
mene brinu pruge, hoce li to podnijeti i koliko su zapravo sigurne
- Edin H.
#212 Re: novi voz
Ma to je bar lako, postavicemo predajnike za bezicni internet diljem prugeEborg wrote:Mene interesuje kako će tehnički internet biti omogućen u vozu? To nešto preko satelita ili...?
Da li ce Centrotrans ubaciti internet u svoje autobuse?
- Toto
#213 Re: novi voz
Preko trole se nakace na ElektroprivreduEborg wrote:Mene interesuje kako će tehnički internet biti omogućen u vozu? To nešto preko satelita ili...?
- Edin H.
#214 Re: novi voz
Savremena komunikacija je od vitalne vaznosti za prosjecnog bosankog korisnika zeljeznickih usluga.Toto wrote:Preko trole se nakace na ElektroprivreduEborg wrote:Mene interesuje kako će tehnički internet biti omogućen u vozu? To nešto preko satelita ili...?![]()
Ima li astal da se pile rasjece
- Toto
#215 Re: novi voz
imaju i mikrovalni razanj u vagon restoranuEdin H. wrote:Savremena komunikacija je od vitalne vaznosti za prosjecnog bosankog korisnika zeljeznickih usluga.Toto wrote:Preko trole se nakace na ElektroprivreduEborg wrote:Mene interesuje kako će tehnički internet biti omogućen u vozu? To nešto preko satelita ili...?![]()
Ima li astal da se pile rasjece
- macan prvi
#216 Re: novi voz
Pruga od Bradine do Konjica je remontirana prije par godina. Ako se ne varam, ocekuje se remont pruge Konjic - Capljina.Daisy wrote:zna li se kad ovo pocinje?
- holowey
#217 Re: novi voz
mozda grijesim, ali s dobro sjecam panicnog hvatanja taxija oko pola 2 (da ne zakasnimo) i autobusa za makarsku koji je iz kardeljeva polazio u 5.10 a na koji smo bez problema stizali (i usput stizali i sladoled pokupiti kod shipaka koji su bas u ta neka doba otvarali svoje sLJasticarne)... u bifeu je uvijek bilo najmanje 6-7 ribara sa ruksacima i stapovima, hence ribarski vozDoda37 wrote:taj je stajao kod svake bijele kuce, prva stanica kad krene sa zeljeznicke je bila Alipasin most, dolazio je u Ploce 6-6:30, tako nesto, najbrzi u to vrijeme je bio olimpik stizao za 2 i po sataholowey wrote:onaj predratni ribarski sto je kretao oko 2 ujutro je stizao za cca 3 sata, mozda ovaj bude mogao za 2 sata, ko zna...karanana wrote:manje od 2 sata do ploca???
zasto ja u ovo sumnjam?
- igorailwayman
#218 Re: novi voz
Za dva sata do Ploča!
To se ner odnosi na ovaj voz, na toj relaciji će voziti Talgo vozovi, ali nema veze za 2 sata oz sarajeva u Ploče se neće nikada moći stugnuti. Znamo kakvo je stanje trase naše pruge i po kakvim brdima ide i kakve su krivine. I kada bi imali novu infrastrukturu i super brze vozove to nebi bilo moguće ostvariti.
To, za 2 sata, je samo jedna obična laž, koju nažalost ovaj portal iznosi.
Hvala!
To se ner odnosi na ovaj voz, na toj relaciji će voziti Talgo vozovi, ali nema veze za 2 sata oz sarajeva u Ploče se neće nikada moći stugnuti. Znamo kakvo je stanje trase naše pruge i po kakvim brdima ide i kakve su krivine. I kada bi imali novu infrastrukturu i super brze vozove to nebi bilo moguće ostvariti.
To, za 2 sata, je samo jedna obična laž, koju nažalost ovaj portal iznosi.
Hvala!
-
fišek
#219 Re: novi voz
Ne iznosi laži ovaj portal,nego vaš narcis.
Svako malo talgo vaki,talgo naki,a željezničari svako malo štrajkuju zbog njegove nesposobnosti.
Svako malo talgo vaki,talgo naki,a željezničari svako malo štrajkuju zbog njegove nesposobnosti.