novi voz

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubav_aha

#126 Re: novi voz

Post by ljubav_aha »

kao sto sma vec napislaa,stranica proteming.org vise ne postoji,ali sam nasla jednu interesatnu FORUM-stranicu
ZELJEZNICE.NET

http://zeljeznice.net/forum/index.php?s ... f51c94d2a9
tech10

#127 Re: novi voz

Post by tech10 »

drot wrote:
Image
Sjedista su se ubila za rezbarenja i ono obavezno "Volim te,
Amela"
Eborg

#128 Re: novi voz

Post by Eborg »

I da se cigarom malo progori.
Tihomirac

#129 Re: novi voz

Post by Tihomirac »

ljubav_aha wrote:kao sto sma vec napislaa,stranica proteming.org vise ne postoji,ali sam nasla jednu interesatnu FORUM-stranicu
ZELJEZNICE.NET

http://zeljeznice.net/forum/index.php?s ... f51c94d2a9
Ima jos jedna koja ce vam biti interesantnija jer se na njoj nalazi sve o zeljeznicama u BIH
--- SPAM ---
Ajatolah_

#130 Re: novi voz

Post by Ajatolah_ »

tech10 wrote:
drot wrote:
Image
Amela"
Jok, nije tvrda podloga. Nego, za mjesec dana sjedišta će biti crna, potpisi pisani markerima, pepeo posvuda; za godinu dana već očekuj išarane vagone s vanjske strane, sjedišta popucala i prljava da se većina neće usuditi sjesti bez nekakvog podguza, i naravno, još potpisa. :D
ljubav_aha

#131 Re: novi voz

Post by ljubav_aha »

EdoI wrote:
tech10 wrote:
drot wrote:
Image
Amela"
Jok, nije tvrda podloga. Nego, za mjesec dana sjedišta će biti crna, potpisi pisani markerima, pepeo posvuda; za godinu dana već očekuj išarane vagone s vanjske strane, sjedišta popucala i prljava da se većina neće usuditi sjesti bez nekakvog podguza, i naravno, još potpisa. :D

podguza :lol:

najbolja su znaci plasticna sjedista :mrgreen: sa koristenjem vlasitih podguza :mrgreen:
samo malo

#132 Re: novi voz

Post by samo malo »

Daj toto saberi se, cuj u Plocama da mijenjaju lokomotivu :D

Kad se fura do Zagreba, u Doboju se mijenja federalna sa onom RS lokomotivom, a HZ lokomotiva se kaci negdje ispod Kostajnice uglavnom u Hrvatskoj. Niko ne mijenja lokomotivu drito na granici, nije izvedivo tehnicki.
striker

#133 Re: novi voz

Post by striker »

U ovom vouz neće biti pušenja 100%, imaće zaštitarsku službu angažovanu, neće stajati na svakoj stanici i putovaće samo putnici sa rezervisanom kartom. Mislim da su to koraci koji će pomalo početi mjenjati svjest našeg čovjeka u odnosu putovanja vozom.
Mene da se pita samo bi okupani ili pod abdestom mogli da se voze njime.
;-) :D
samo malo

#134 Re: novi voz

Post by samo malo »

Eborg wrote:Nadam se samo da će ove lezihljeboviće iz kancelarija prebaciti u voz da paze na red i mir. Kada se naklate babe sa masnim torbama, prigradski školarci i lopovi (plastike, metala i LCD ekrana za poželjeti) ima svega da bude. :(
Bice ono "eno mora ljuuuudiii!!" i ovi kad okrenu, on po djepovima.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#135 Re: novi voz

Post by Toto »

samo malo wrote:Daj toto saberi se, cuj u Plocama da mijenjaju lokomotivu :D

Kad se fura do Zagreba, u Doboju se mijenja federalna sa onom RS lokomotivom, a HZ lokomotiva se kaci negdje ispod Kostajnice uglavnom u Hrvatskoj. Niko ne mijenja lokomotivu drito na granici, nije izvedivo tehnicki.
Ako je od granice do krajnje stanice jednoscifren broje u km sto se mora mijenajti lokomotove ikako. Ako se moze mjenjati u Kostajnici sto se ne moze mjenjati i u Plocama :D Po meni je ovo mjenjanje lokomotive u capljini glupo i nepotrebno isto kao sto je glupo mjenjat lokomotivu u Plocama.

A kako nije tehnicki izvodljivo/ treba jedna skretnice i 50 m sina?
kurty

#136 Re: novi voz

Post by kurty »

A sta mislite da nakon godinu dana upetrebe vozova, udjete u njega i oni haman pa ko kad su dosli...
Nema posaranih sjedista, proprzenih naslonjaca...Niko ne voli Amelu...

Treba nekad i pozitvino razmisljat...jeste da je glupost bilo kupiti vozove, koji ce voziti sa maximalno 50% svje normalne brzine, ali krenulo se... i to je nesto
sarajevsko_pivo

#137 Re: novi voz

Post by sarajevsko_pivo »

Image
Image
Joey Tribbiani

#138 Re: novi voz

Post by Joey Tribbiani »

Cudo da ga GRAS nije natakario kod remize pa po gradu malo drndo sa njim :mrgreen:

fin je pravo
Edin H.

#139 Re: novi voz

Post by Edin H. »

Toto wrote:
macan prvi wrote:
macan prvi wrote:
Capljina je granica s Hrvatskom. ;-) Tu se uvijek mijenja lokomotiva - nemoj misliti da Rvati daju da se ono 15 minuta do Ploca vozi bh. lokomotivom. :D

A sto se tice mijenjanja u Doboju - vozio sam se zeljeznicama u raznim dijelovima Evrope i nigdje, ali stvarno nigdje, nisam vidio da se unutar jedne zemlje mijenjaju lokomotive. :x To u Doboju ako nista produzava putovanje vozom i bar zato je besmisleno.

To je granicna stanica i opremljena je za smjenu lokomotiva. Razlozi zasto hrvatska lokomotiva ulazi na bh. teritoriju su onda tehnicke prirode (bolje i to nego smjena lokomotiva na ledini na pravoj granici :D ) i tako se to svugdje radi.
pa sto ne bi i BiH lokomotiva otisla tih nekoliko kilometara od granice do Ploca, iz istih tehnickih razloga, pa nek tamo zamjenu lokomotivu.
Poucen bosanskim i regionalnim primjerom odlucio sa da pisem Eurostaru koji iz Londona do Brisela vozi za oko 2 i pol sata, prolazeci kroz tri zemlje.

E vala vrijeme je da malo mucnu mozgom i promjene tri lokomotive na toj relaciji :oops: pa nek traje koliko traje. A uostalom moglo bi mjenjati svaki put kada ulaze u drugu opstinu.
striker

#140 Re: novi voz

Post by striker »

sarajevsko_pivo wrote:Image
Image

Pivo, mogao si napisati bar odakle hapaš ove fotke, ipak je ovo exkluziva.
kurty

#141 Re: novi voz

Post by kurty »

striker wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Image
Image

Pivo, mogao si napisati bar odakle hapaš ove fotke, ipak je ovo exkluziva.

coJek radi vjeovatno u zeljeznicama, ili ima poznanzva...ako su njegove slike, zavidim mu :D :D :D
Eborg

#142 Re: novi voz

Post by Eborg »

Pa bile su slike na tom linku koji je ranije postan. :-)
macan prvi

#143 Re: novi voz

Post by macan prvi »

Toto wrote:
samo malo wrote:Daj toto saberi se, cuj u Plocama da mijenjaju lokomotivu :D

Ako je od granice do krajnje stanice jednoscifren broje u km sto se mora mijenajti lokomotove ikako. Ako se moze mjenjati u Kostajnici sto se ne moze mjenjati i u Plocama :D Po meni je ovo mjenjanje lokomotive u capljini glupo i nepotrebno isto kao sto je glupo mjenjat lokomotivu u Plocama.

A kako nije tehnicki izvodljivo/ treba jedna skretnice i 50 m sina?
Ne moze bh. lokomotiva skroz do Ploca jer bi to bio atak na neovisnost RH. :mrgreen: A mijenjanje u Capljini ima smisla jer se paralelno vrsi granicna kontrola.
Nedavno sam isao vozom iz Zagreba, i tu je hrvatska lokomotiva otkacena tek u Bosni, u Dobrljinu. :D
felipe kajetano

#144 Re: novi voz

Post by felipe kajetano »

Samo za hard CoRe fanoVe
striker

#145 Re: novi voz

Post by striker »

felipe kajetano wrote:Samo za hard CoRe fanoVe

Dobarrrrrrr! :thumbup:

Evo još jedan:
Jara

#146 Re: novi voz

Post by Jara »

Ala volem vagon restorane! :skoljka: Hoće l' bit' šta slično u ovom? :)
felipe kajetano

#147 Re: novi voz

Post by felipe kajetano »

Uf..i ja voLem vagon-restorane :D Prije 7-8 godina sam znao cesto ici nocnim BL-BG..par puta sam znao biti sam u citavom vozu do Doboja(ocigledna zainteresovanost za liniju :D ) provedem put u vagon restoranu sa kondukterima,namazanim do bola konobarima i eventualno nekom gospodjom sumnjivog morala koja deRe vinjak 8-)
Uglavnom cjelovecernja stand up komedija :-D
Eborg

#148 Re: novi voz

Post by Eborg »

Hm, evo jedno realno pitanje. Imaju li ovi Talgo vozovi utičnice za struju kako bi se mogli laptopi prištekati kod dugih putovanja? Makar u prvoj klasi? :-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#149 Re: novi voz

Post by Toto »

Eborg wrote:Hm, evo jedno realno pitanje. Imaju li ovi Talgo vozovi utičnice za struju kako bi se mogli laptopi prištekati kod dugih putovanja? Makar u prvoj klasi? :-)
imaju ako kupac naruci i plati sjedista sa tom instalacijom...
po slikama bi se reklo da ce se morat ici u vagon restoran pa kupit kantu struje
Eborg

#150 Re: novi voz

Post by Eborg »

Pa bude li makar u restoranu? Vidio sam da većina vozova u inostranstvu ima u prvoj klasi utičnice.
Post Reply