Novi Ustav BiH u pripremi ...

Victor

Post by Victor »

Znali ko mozel se gdje `skinut` taj nacrt ustava? :)
Mr_M

Post by Mr_M »

Kad sam vidio sta Holbruk predlaze nasmijao sam se.
Kao prvo niko ne ferma ni 1% sta kaze neka nevladina organizacija iz USA.
Kao drugo holbruk vise nema nikakvih ovlastenja da bi bio u stanju da sprovede takvo nesto.
Znaci cisto blebetanje od strane holbruka.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

da pamtis wrote:
E. Jaganjac wrote:
gavrilo wrote:ocigledno je samo meni holbruk trn u oku
I meni.

Promjenu legalnog Ustava Republike BiH, ako ga treba mijenjati, treba da predloze i usvoje legalni i legitimni Zatrupnici u Paralamentu Republike BiH. Svako nametanje je mac sa dvije ostrice, nabacivanje ludjacke kosulje, pa onda kritika ludjaka. Ili jesmo suvereni ili nismo suvereni. Sa tom zahebancijom se mora jednom prestati. ILEGALNI Dejtonski ustav je nametnut i vidimo svi kako je ispalo. Raj za krimogene tipove i pakao za postenu raju.
"ilegalni dejtonski ustav" je zaustavio rat u BiH to ne treba da zaboravimo, i bio je dobar neko vrijeme, trenutno nam treba novi ustav ali "zastupnika u parlamentu repub. bosne i herceg" nema sto znaci da oni i nece/ne mogu napraviti novi ustav, daj da mijenjamo dejtonski, ako holbruk moze napraviti bolji odmah treba prihvatiti a tek poslije "taj" mijenjati...............
To je ono sto izdajnici Republike BiH hoce da vi mislite. Dejton nije zaustaviom RAT, vec ARMIJU BIH, kada su cetnici u Banja Luci bili vec na traktorima.

Upravo je Holbruk bio taj, koji je zaustavio Armiju BiH i tom se covjeku vise nikada ne smije vjerovati niti ga pustiti u Republiku BiH.

Republike BiH ima, njen ustav je jos uvijek jedini legalan i legitiman. Druga je prica sto ga izdajnici Republike BiH NECE. To je problem izdaje, a ne stanja na terenu. Nekima je draza slast, mast i vlast od domovine, demokratije, prava i pravde i oni su ti koji tvrde da je Dejton zaustavio rat. Rat nije zaustavljen, jos uvijek traje drugim sredstvima, samo sto je skoro porazena strana Dejtonom spasena, leglizovana, dovedena u istu ravan sa braniocima Republike BiH.
kekec

Post by kekec »

Jaganjac, ako vec diskutujes o Ustavu, bar nauci ime drzave o cijem Ustavu pises. :D
Clan 1 tog ustava:
Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama....

Drugo, ako dodje do usvajanja Ustava, isti usvajaju svi punoljetni gradjani
BiH
i to referendumom, a ne nekakvi poslanici i zastupnici. :-)
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

kekec wrote:Jaganjac, ako vec diskutujes o Ustavu, bar nauci ime drzave o cijem Ustavu pises. :D
Clan 1 tog ustava:
Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama....

BiH

Hvala na savjetu kekec

ja sam malo stariji i vise potkovan od tebe o toj materiji.

Prvo, drzava moze biti ili republika ili monarhija i nsta drugo. Izbacivanje rijeci Republika u nametnutom ilegalnom Dejtonskom "ustavu" znaci trasiranje puta za ukidanje bosanske drzave i stvarnje na njenoj teritoriji dvije nove nezavisne drzave Rs i FBIH, kada se ispune ostali pravni preduslovi (pristanak bosnjackog naroda).

Druga stvar, ustav Republike biH je usvojen u Paralament Republike BiH (1974), a sa amandmanima na ustav 1991, 1992, Republika Bih prihvata paralmentarnu demokratiju (visepartijski sistem) kao osnovu unutrasnjeg politickog uredjenja. Putem svojih zastupnika narod je izrazio svoju politicku volju na legalan i legitiman nacin, kao i u svim drugim demokratskim drzavama.

Pitanja o ujedinjeju drzave u slozenu drzavu (federacijau) ili disolucija od slozene drzave (SFRJ) se rjesava referndumom sto smo imali u martu 1992. godine i vecinom od 64.4% glasova narod se izjasnio za nezavisnu i cjelovitu Republiku BiH. Ova politicka volja naroda je na brutalan nacin pokopana topovima, ucjenom, agresijom, zlocinima i td.

Niko nikada nije pitao ni narod ni Parlament Republike BiH za promjenu legalnog Ustava Republike BiH. Dejtonski ustav je nametnut vojnom agresijom susjednih drzava, te ucjenom, genocidom, ratnim dejstvima i td., sto ga po svim pravnim normama unutarnjeg i internacionalnog parva cini ilegalnim. Nazovi ad-hoc "ratifikacija" Dejtonskog ustava od strane nekompletnog Paralamnta RBiH, u uslovima opsade, genocida i ucjene nema pravnu snagu po artiklima UN-a i po Beckoj konvenciji o sklapanju medjudrzavnih ugovora. Jedini razlog sto se isti ne ponisti je sto okupatori potkupljuju tkzv " bosnjacke" politicare da sabotiraju unutrasnje i internacionalno pravo.

U svakom slucaju nema tog pamfleta, koga bi Holbruk sastavio u Americi i donio ovdje kao ustav. Svaka akcija na organizovanju kojekakvih referenduma oko skrabotina jednog cionistickog spijuna bila bi izdaja i Republike i naroda i DEMOKRATIJE.
Ustavi se mogu mjenjati samo na legaln nacin prema ustavnoj proceduri i zakonima legalnog i legitimnog ustava Republike BiH, sto znaci u institucijama sistema i kroz institucije sistema. S toga jos uvijek jedini legalni i legitimni ustav u Bosni je ustav Republike BiH. Svi ioni koji provode Dejtonsku ustav su izdajnici Republike BiH, izdajnici gradjana Republike biH, izdajnici prava i pravde i izdajnici demokratije.
Dezze

Post by Dezze »

Krivokapic wrote:Zašto li se u posljednje vrijeme sve više pojavljuje natpisa kao što su:

1. odvajanje od bosne i hercegovine(bilo srbi ili hrvati)
2. mi želimo svoju državu, pa kolika god da je(bošnjaci)

Mirišem kraj nacionalnim strankama, stvarno mi ih je više na vrh glave. Da mi je da živim normalno kao i svaki drugi student, a ne da svakim danom razbijam glavu kada vidim vjesti na tv-u.

Jedva cekam dan da kad upalim dnevnik u pola 8 ono price o ekonomskim uspjesima Bosne i Hercegovine, sportskim uspjesima, i da nam najveci problemi budu zimi radi snjega a ne kao što je sad.
Zar ne mislis da je ova nasa draga BiH vec postigla ekonomske uspjehe??? Uz ovoliku administraciju, silne kradje drzavnih novaca, mi jos uvijek nekako opstajemo....Ja bih rekao da je to VELIK uspjeh :D
Dezze

Post by Dezze »

E. Jaganjac wrote:
kekec wrote:Jaganjac, ako vec diskutujes o Ustavu, bar nauci ime drzave o cijem Ustavu pises. :D
Clan 1 tog ustava:

BiH

Hvala na savjetu kekec

Prvo, drzava moze biti ili republika ili monarhija i nsta drugo. Izbacivanje rijeci Republika u nametnutom ilegalnom Dejtonskom "ustavu" znaci trasiranje puta za ukidanje bosanske drzave i stvarnje na njenoj teritoriji dvije nove nezavisne drzave Rs i FBIH, kada se ispune ostali pravni preduslovi (pristanak bosnjackog naroda).

Druga stvar, ustav Republike biH je usvojen u Paralament Republike BiH (1974), a sa amandmanima na ustav 1991, 1992, Republika Bih prihvata paralmentarnu demokratiju (visepartijski sistem) kao osnovu unutrasnjeg politickog uredjenja. Putem svojih zastupnika narod je izrazio svoju politicku volju na legalan i legitiman nacin, kao i u svim drugim demokratskim drzavama.

Pitanja o ujedinjeju drzave u slozenu drzavu (federacijau) ili disolucija od slozene drzave (SFRJ) se rjesava referndumom sto smo imali u martu 1992. godine i vecinom od 64.4% glasova narod se izjasnio za nezavisnu i cjelovitu Republiku BiH. Ova politicka volja naroda je na brutalan nacin pokopana topovima, ucjenom, agresijom, zlocinima i td.

Niko nikada nije pitao ni narod ni Parlament Republike BiH za promjenu legalnog Ustava Republike BiH. Dejtonski ustav je nametnut vojnom agresijom susjednih drzava, te ucjenom, genocidom, ratnim dejstvima i td., sto ga po svim pravnim normama unutarnjeg i internacionalnog parva cini ilegalnim. Nazovi ad-hoc "ratifikacija" Dejtonskog ustava od strane nekompletnog Paralamnta RBiH, u uslovima opsade, genocida i ucjene nema pravnu snagu po artiklima UN-a i po Beckoj konvenciji o sklapanju medjudrzavnih ugovora. Jedini razlog sto se isti ne ponisti je sto okupatori potkupljuju tkzv " bosnjacke" politicare da sabotiraju unutrasnje i internacionalno pravo.

U svakom slucaju nema tog pamfleta, koga bi Holbruk sastavio u Americi i donio ovdje kao ustav. Svaka akcija na organizovanju kojekakvih referenduma oko skrabotina jednog cionistickog spijuna bila bi izdaja i Republike i naroda i DEMOKRATIJE.
Ustavi se mogu mjenjati samo na legaln nacin prema ustavnoj proceduri i zakonima legalnog i legitimnog ustava Republike BiH, sto znaci u institucijama sistema i kroz institucije sistema. S toga jos uvijek jedini legalni i legitimni ustav u Bosni je ustav Republike BiH. Svi ioni koji provode Dejtonsku ustav su izdajnici Republike BiH, izdajnici gradjana Republike biH, izdajnici prava i pravde i izdajnici demokratije.

Zasto raspravljate, kad ionako znate da ce odluka o buducnosti BiH i ostalih sitnih zemalja biti donesena negdje drugo, u nekom kabinetu, od strane ljudi koji nikada nisu ni culi bosanski jezik, a kamoli da ga pricaju.....
kekec

Post by kekec »

Hvala na savjetu kekec
Nema na cemu, sitnica. :)

Da li si stariji? Mozda.
Potkovaniji? Pitanje je. Ne zelim da se upustam dublje u temu.
Kucanja preko glave, a nesto mi se ne kuca mnogo.
O ovakvim stvarima i temama radije razgovaram.
Nastavite kolega, izvolite. :)

(bez "Republika" molim :D )
Dezze

Post by Dezze »

Imamo dva dobro potkovanih konja ovdje:)
Dezze

Post by Dezze »

Dezze wrote:Imamo dva dobro potkovanih konja ovdje:)
I jednog nepismenog Dezzea:) Ma hajde, kakvi su nam politicari, ja sam Klaic za njih :-)
kekec

Post by kekec »

Dezze wrote:
Dezze wrote:Imamo dva dobro potkovanih konja ovdje:)
I jednog nepismenog Dezzea:) Ma hajde, kakvi su nam politicari, ja sam Klaic za njih :-)
Nisi ti potkovan, ti si glup ! :D

( preneseno iz "Audicije 2") :)
da pamtis

Post by da pamtis »

E. Jaganjac wrote:
Clan 1 tog ustava:

BiH

Hvala na savjetu kekec

uvazeni g E. Jaganjac meni pun qurac plakanja nema vise ni mog naroda ni moje RBiH, imamo to sto je Alija podpisao u deytonu i gotovo, da li treba mijenjati deytonski ustav treba ali kako? imamo RS i Federaciju htjeli mi to ili ne priznavali mi to ili ne to je tako. da li je alija trebao podpisati dejton nije da li bi se i danas vodio rat u bih da nije doslo do deytona ne znam, da li se mogao izbjeci rat mislim da jeste da li se mogao izbjeci genocid u srebrenici mozda, ja gospodo ne mogu vise kukati i plakati za nekim ustavom i za nekom bivsom bih i sfrj i tito je umro, umro je i moj babo umro je i ustav o kom ti pises, meni treba SADASNJOST buducnost mi je zagarantovana Kur'anom............
orbit

Post by orbit »

da pamtis wrote:uvazeni g E. Jaganjac meni pun qurac plakanja nema vise ni mog naroda ni moje RBiH, imamo to sto je Alija podpisao u deytonu i gotovo, da li treba mijenjati deytonski ustav treba ali kako? imamo RS i Federaciju htjeli mi to ili ne priznavali mi to ili ne to je tako. da li je alija trebao podpisati dejton nije da li bi se i danas vodio rat u bih da nije doslo do deytona ne znam, da li se mogao izbjeci rat mislim da jeste da li se mogao izbjeci genocid u srebrenici mozda, ja gospodo ne mogu vise kukati i plakati za nekim ustavom i za nekom bivsom bih i sfrj i tito je umro, umro je i moj babo umro je i ustav o kom ti pises, meni treba SADASNJOST buducnost mi je zagarantovana Kur'anom............
ti si barem svjestan sadasnjosti za razliku od mnogih tu, a vidim ne trebas se brinuti niti za budcnost :D :zzzz:
da pamtis

Post by da pamtis »

orbit wrote:
da pamtis wrote:uvazeni g E. Jaganjac meni pun qurac plakanja nema vise ni mog naroda ni moje RBiH, imamo to sto je Alija podpisao u deytonu i gotovo, da li treba mijenjati deytonski ustav treba ali kako? imamo RS i Federaciju htjeli mi to ili ne priznavali mi to ili ne to je tako. da li je alija trebao podpisati dejton nije da li bi se i danas vodio rat u bih da nije doslo do deytona ne znam, da li se mogao izbjeci rat mislim da jeste da li se mogao izbjeci genocid u srebrenici mozda, ja gospodo ne mogu vise kukati i plakati za nekim ustavom i za nekom bivsom bih i sfrj i tito je umro, umro je i moj babo umro je i ustav o kom ti pises, meni treba SADASNJOST buducnost mi je zagarantovana Kur'anom............
ti si barem svjestan sadasnjosti za razliku od mnogih tu, a vidim ne trebas se brinuti niti za budcnost :D :zzzz:
:D lijepa smrt :D ti bas ne vjerujes da ces umrijeti :D
Orbit moras da shvatis jednu razliku a to je da je Tudjman najkasicniji primjer bolesnoumnog, fasisoidnog neandertalca. Jer covjek koji je toliko lajao recimo protiv Tita a toliko ga kopirao moze samo bolestan um.
Dalje Alija nije dijelio ni Srbiju ni Hrvatsku a Franjo je dijelio Bosnu a ostalo ti se samo po sebi kaze. Uporedjivati Aliju sa Tudjmanom je bezobrazno u konekstu rata i ratnih ciljeva, zaista bezobrazno.
sam da podpisem :D
Last edited by da pamtis on 10/09/2005 08:27, edited 1 time in total.
orbit

Post by orbit »

da pamtis wrote:lijepa smrt :D ti bas ne vjerujes da ces umrijeti
itekako vjerujem, ali ne prihvacam takve garancije.
uostalom nije niti bitno, ako tebe neka vrsta garancije smiruje jos bolje bit ces bolji prema svojoj okolini.
no to je sloboda izbora svakog pojedinca/gradjanina pa da bezveze ne skrecemo s teme...
orbit

Post by orbit »

da pamtis wrote:
Orbit moras da shvatis jednu razliku a to je da je Tudjman najkasicniji primjer bolesnoumnog, fasisoidnog neandertalca. Jer covjek koji je toliko lajao recimo protiv Tita a toliko ga kopirao moze samo bolestan um.
Dalje Alija nije dijelio ni Srbiju ni Hrvatsku a Franjo je dijelio Bosnu a ostalo ti se samo po sebi kaze. Uporedjivati Aliju sa Tudjmanom je bezobrazno u konekstu rata i ratnih ciljeva, zaista bezobrazno.
sam da podpisem
ovo tek sad procitah. vidim da si odnekud ubacio taj citat, pa da ti odgovorim: tudjman djelio bih? gdje to pise? jel optuzen u haagu za to?

buduci da ih dosta vele da je haag objektivan i da mu vjeruju: znaci nije optuzen nije to ni radio. tocka!

ili je maramica dokaz :D :-)

posto reakciju odmah znam: postoje druge optuznice gdje se nesto kao spominje. postoje optuznice gdje se spominje i izetbegovic, no niti on nije optuzen. e sad jesu obadvojica prerano umrli ili ne, ne znam...

sto se podjele srbije i hrvatske tice: nije bio u poziciji niti da obrani sarajevo, a kamoli da dijeli drzave u kojima gotovo uopce nema bosnjaka. na sandzaku su odjednom postali svi bosnjaci i njihovu odluku postujem, ali tamo nije niti imao snage nesto napraviti kad mu je vamo gorilo pod nogama. osim toga bih NIJE srbija niti hrvatska i ta poredjenja su NEUMJESNA. o tome o cemu ti govoris - to je mozda onaj bosnjacki dio federacije i tu bi se slozio s tobom. ali tvoje poredjenje bih sa srbijom i hrvatskom u tom smislu je neumjesno. jer je bih DRZAVA 3 NARODA !
da pamtis

Post by da pamtis »

no to je sloboda izbora svakog pojedinca/gradjanina pa da bezveze ne skrecemo s teme...
:D i ovo podpisujem :D
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Citirat cu Hegela:

"Robovlasnik razmišlja: vladaću, pa makar ne živio; rob razmišlja: samo da živim, pa makar kao rob".

Rob postaješ onda kad se s tim složiš ili kada se neki izdajnik slozi u tvoje ime.

Rob nema nikakvu ni sadsnjost ni buducnost, sa ili bez Kurana. kada ti robovlasnik siluje zune, prva stvar koja ce se desiti poslije toga je da pozeli da ti siluje kcerku i tako redom, DOK GOD SE TI SLAZES SA TIME, ili dok god se neko drugi u tvoje ime slaze sa time.

Jedini izlaz je bezkompromisan zahtjev za prvanom lagalnoscu odnosa, koji su definisani legalnim ustavom Republike BiH, tj puna ravnopravnost svakog gradjanina na svakoj stopi Republike BiH i ukidanje procesa koji vodi ukidanju bosanske drzave (Dejton). Odustajuci od prava da budes ravnopravan i slazuci se sa nestankom vlastite drzave ti svjesno prihvatas poziciju roba i sam sebi oduzimas i sadasnjost i buducnost.
da pamtis

Post by da pamtis »

E. Jaganjac wrote:
Citirat cu Hegela:

"Robovlasnik razmišlja: vladaću, pa makar ne živio; rob razmišlja: samo da živim, pa makar kao rob".

Rob postaješ onda kad se s tim složiš ili kada se neki izdajnik slozi u tvoje ime.

Rob nema nikakvu ni sadsnjost ni buducnost, sa ili bez Kurana. kada ti robovlasnik siluje zune, prva stvar koja ce se desiti poslije toga je da pozeli da ti siluje kcerku i tako redom, DOK GOD SE TI SLAZES SA TIME, ili dok god se neko drugi u tvoje ime slaze sa time.

Jedini izlaz je bezkompromisan zahtjev za prvanom lagalnoscu odnosa, koji su definisani legalnim ustavom Republike BiH, tj puna ravnopravnost svakog gradjanina na svakoj stopi Republike BiH i ukidanje procesa koji vodi ukidanju bosanske drzave (Dejton). Odustajuci od prava da budes ravnopravan i slazuci se sa nestankom vlastite drzave ti svjesno prihvatas poziciju roba i sam sebi oduzimas i sadasnjost i buducnost.
:D jarane da mi glasamo protiv SDA jerbo oni su meni uzeli i proslost i sadasnjost a bogami i buducnost :D nisam ja podpiso dejton :D sta se deres :D
orbit

Post by orbit »

u kojem ti vremenu zivis jaganjac. bih kako god da organiziras ostaje jedna siromasna drzava koja ti nista u zivotu ne moze garantirati. ako ne vjerujes uvjerit ces se uskoro. pokusaj malo globalnije razmisljati, ekonomski problemi NISU SAMO zbog stanja u bih...u cijelom su svijetu.

kad ti budes spreman "crnciti" (bolje bi bilo reci kineziti) kao kinezi za sitnu lovu, mozda budes i konkurentan, a do tada filozofirajmo...

naravno ne moras niti biti konkurentan i raditi za sitan novac, mozes se recimo....baviti poljoprivredom...onako za sebe - zdrava hrana i to...
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

orbit wrote:u kojem ti vremenu zivis jaganjac. bih kako god da organiziras ostaje jedna siromasna drzava koja ti nista u zivotu ne moze garantirati. ako ne vjerujes uvjerit ces se uskoro. pokusaj malo globalnije razmisljati, ekonomski problemi NISU SAMO zbog stanja u bih...u cijelom su svijetu.

kad ti budes spreman "crnciti" (bolje bi bilo reci kineziti) kao kinezi za sitnu lovu, mozda budes i konkurentan, a do tada filozofirajmo...

naravno ne moras niti biti konkurentan i raditi za sitan novac, mozes se recimo....baviti poljoprivredom...onako za sebe - zdrava hrana i to...
Legalan i legitiman drzavno-pravni sistem je najvazniji preduslov za ekonomski prosperitet. Dok god je taj sistem suspendovan i umjesto njega silom i ucjenom uveden kvazi-sistem po mjeri agresora na RBIH, stranih globalnih interesa, domace mafije svioh boja, nema ni ekonomskog progresa.

Da je ekonomski progres moguc u RbiH dokaz je i ozivljavanje proizvodnje i ekonomski bum koji je RBiH imala u doba reformi Ante Markovica, kada smo poceli primati skoro evropske plate, a radnici pstajali vlasnici korporativne svojine (bivse drustvene svojine). Sve je to unistio ludi Milosevic, nagovaran i vodjen od strane anglocionisticke globalne mafije.

Sada, ta drustvena svojina je opljackana od njenih stvarnih vlasnika, (zaposlenih) koji su je i stvorili i prodaje se u bescjenje medjunarodnoj globalnoj mafiji i domacim kriminalcima. To je uzrok siromastva, pljacka i obespravljeni gradjani Republike BiH, a ne neka zla sudbina koja se nadvila nad Balkanom.
mahalas

Post by mahalas »

da pamtis wrote:
E. Jaganjac wrote:
Citirat cu Hegela:

:D jarane da mi glasamo protiv SDA jerbo oni su meni uzeli i proslost i sadasnjost a bogami i buducnost :D nisam ja podpiso dejton :D sta se deres :D
:x :x

Nisam imao namjeru da se mjesam. Ali prijatelju nije PODPISATI nego POTPISATI. Pravopis jezika 6 razdred osnovnog skolovanja. Pozdrav :-D
Skljoco

Post by Skljoco »

Clan 1 tog ustava:

BiH
-------------------------------------------
Nigdje u svitu Ustav drzave neusvajaju svi njeni gradjani pa bili i punoljetni .
Ustav drzave usvajaju samo oni koji pripadaju naciji i narodu drzave ciji se Ustav usvaja .
----------------
Sta ima da usvaja Ustav drzave BH neki Srbin, Hrvat , Bosnjak, Slovenac, Makedonac,Albanac, Alzirac,Rus ...
Daj malo da se presaberemo ...
da pamtis

Post by da pamtis »

Nisam imao namjeru da se mjesam. Ali prijatelju nije PODPISATI nego POTPISATI. Pravopis jezika 6 razdred osnovnog skolovanja. Pozdrav
ok prijatelju hvala na ispravci problem je u tome sto sam 6 razred onovne skole zavrsio na jednom stranom jeziku :D SDA mi poklonila stipendiju :D

:D sta se deres :D nisam na kontrolnom pravopisa :D
onda cu ovo potpisati :D
Skljoco

Post by Skljoco »

da pamtis wrote:Nisam imao namjeru da se mjesam. Ali prijatelju nije PODPISATI nego POTPISATI. Pravopis jezika 6 razdred osnovnog skolovanja. Pozdrav
ok prijatelju hvala na ispravci problem je u tome sto sam 6 razred onovne skole zavrsio na jednom stranom jeziku :D SDA mi poklonila stipendiju :D

:D sta se deres :D nisam na kontrolnom pravopisa :D
onda cu ovo potpisati :D
----------------------
Samo ti care pisi , ja znam sve citati . I da ti dam podrsku jer ja jos nikad nisam nista procitao slovo po slovo , vidim prvo , srednje i eventualno zadnje i jasno mi je ... kakve greske i pravopis , kakvi bakraci ...
Ovdje se iznose misljenja a kako ce ih ti prezentirati to nije uopcebitno.
Agata je bila nepismena pa je ipak bila najveci pisac a pisac nije onaj ko pise vec ko prica "pricu" ...
Post Reply