Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

juan

Post by juan »

DaysleepeR wrote:
BSn wrote:
pun_mjesec wrote:sad javise na tvsa da je bolic menadzer reprezentacije.

jel' to neka nova funkcija? ako nije ko je do sada bio na tom mjestu?
Ne bi trebalo da je to prije postojalo. To je njega Kodro tako prozvao, a on ce, valjda, biti nesto kao prvi covjek poslije selektora u reprezentaciji.
cccccc

kako nije postojalo, a šta je direktor reprezentacije ako ne Menadžer reprezentacije?

Bola će radit ono što je trebao da radi Pašalić
ne bas,

Seronja je bio "direktor svih reprezentacija!" znaci i U21, U19 itd. (jedinstveno u svijetu). A menadzer A-repke bi Bola bio ko u svabiji onaj bierhoff il menscini Prosinecki kod hrvata. znaci ostale poslove koje se tice repke, a ne spadaju u opis posla Mehage...

i jos jedna za Mehu: Udri udri Mehaga i babo je tako, zene ce te Meho zavoljeti lakoo... :P :P :P
BSn

Post by BSn »

DaysleepeR wrote:
BSn wrote:
pun_mjesec wrote:sad javise na tvsa da je bolic menadzer reprezentacije.

jel' to neka nova funkcija? ako nije ko je do sada bio na tom mjestu?
Ne bi trebalo da je to prije postojalo. To je njega Kodro tako prozvao, a on ce, valjda, biti nesto kao prvi covjek poslije selektora u reprezentaciji.
cccccc

kako nije postojalo, a šta je direktor reprezentacije ako ne Menadžer reprezentacije?

Bola će radit ono što je trebao da radi Pašalić
Nije ba tako! :D

Oni su ukinuli funkciju Direktora, ali su napravili nesto kao koordinator A i U-21 repke, sto ti se na isto "fata".

Ali Bola nije taj koordinator, on je menager.

Znaci imamo dvije nove funckije. :D
Last edited by BSn on 08/01/2008 14:56, edited 1 time in total.
_ferhat_

Post by _ferhat_ »

stranac2 wrote:
Faruk wrote:
stranac2 wrote:Eto Meho nema iskustva kao da ga je Baka imao .... a Meho ima znanja siguran sam 5 puta vise od Bake ....
Kodro je gospodin za ono kockarsko smeće
aj tinks :-D
Dobr ne treba pretjerivati ... i Baka je imao nekih jakih strana ... ne treba ga vrijedjati ....
Sve se slazem, i to da je baka imao lose strane i da je kockar i alkoholicar i sve...ali reci da baka nema pojma o fudbalu je glupost...covjek je jedan od najboljih igraca sa ovih prostora svih vremena
radeljas

Post by radeljas »

stranac2 wrote: sto je god radio do sada uspio je
a sta je to radio kao fudbalski trener i koje je uspjehe postigao. dobro bi bilo da cujemo i to. ja bih rekao da tih uspjeha jos nije imao i da smo dobili pocetnika na klupi. i dalje se samo gasi pozhar, nema sistema, nema ciljeva, eksperimentisanje se nastavlja. predvidjam da padamo dalje sto se tice fudbala, ako moze jos ispod dna
and

Post by and »

radeljas wrote:
a sta je to radio kao fudbalski trener i koje je uspjehe postigao. dobro bi bilo da cujemo i to. ja bih rekao da tih uspjeha jos nije imao i da smo dobili pocetnika na klupi. i dalje se samo gasi pozhar, nema sistema, nema ciljeva, eksperimentisanje se nastavlja. predvidjam da padamo dalje sto se tice fudbala, ako moze jos ispod dna
nize ne moze.
ukljucivanje bolica i eventualno marica u strucni stab je pomak naprijed u startu.
pustimo covjeka da pokaze sta zna pa ga onda komentarisimo.
adisio

Post by adisio »

Da upravu si da postoji funkcija koordinatora, a bola je nesto drugo kao manadzer repke... ja sam to skontao kao da je kodro dao Bolicu pravo da se svadja sa ovim iz saveza kad oni budu trazili da se ubacuju njihovi igraci. :)

Svi znamo da je Bola rodjen za to.
tavijapi

Post by tavijapi »

sve mi ovo mirusi na dobro. ma bice to ok.
stranac2

Post by stranac2 »

radeljas wrote:
Ono sto sam htio da kazem je da je covjek svaki cilj u karijeri ispunio do sada ... sto daje odredjenu nadu da ce uspjeti i kao trener .. a za mene je i uspjeh biti bilo kakva vrsta trenera u onakvoj primeri , bez da te rodjak/daidza/babo gura ...a covjek je tek na pocetku trenerske karijere ... i ovo nije uopste tako nerijedak slucaj da neiskusni treneri dobijaju sansu .. treba pustiti covjeka da radi ..
radeljas

Post by radeljas »

stranac2 wrote:a covjek je tek na pocetku trenerske karijere ... i ovo nije uopste tako nerijedak slucaj da neiskusni treneri dobijaju sansu .. treba pustiti covjeka da radi ..
da je i u jednoj izjavi rekao ili da je postavio uslov savezu da mu se da prilika da stvori reprezentaciju od mladih igraca (uz 3-4 starija i iskusnija) koja ce se boriti za plasman tek za 4 godine, ja bih se nadao i cijenio ga vise. ovako sve ce biti kao prije. prica o tome kako imamo sanse, kako cemo se plasirati, kako se uvijek ide na pobjedu, a na kraju kad se podvuce crta razocarenje.
treba stvoriti kostur, sistem, pravila, bez obzira na rezultat u ovim kvalifikacijama, ali to nikome ne treba. tako se u ovoj zemlji ne radi.
3per

Post by 3per »

Tih kostura, stvaranja igraca za neke tamo kvalifikacije mi je preko glave.
Cilj svakog trenera je jasan, plasman na prvenstvo. Sve ostalo je neuspjeh.
Meni licno je najgore odmah traziti neki alibi, "nama je bitan plasman za 4 godine...."
Sta se koji klinac onda takmicimo uopste ako nam nije cilj ici dalje. :?

U slucaju da odredjeni trener pokaze napredak, dobru igru ali se ne plasira, onda se moze razmisljati da mu se produzi ugovor.
radeljas

Post by radeljas »

3per wrote:Tih kostura, stvaranja igraca za neke tamo kvalifikacije mi je preko glave.
ma ja eto mi imamo sve i tim i organizaciju i prepoznatljivu igru, samo nam treba trener. moze i pomocni trener pocetnik. i onda horuk na pobjedu protiv svakoga. a cim dodje prvi poraz promjenicemo i trenera i 5 igraca. samo ce savez ostati isti. pa ce poceti kalkulacije, ako spanija izgubi u turskoj, a belgija odigra nerjeseno, pa mi pobjedimo sviju do kraja i ako budemo imali dobru gol razliku. to su nasi dosadasnji ciljevi i to je nas sistem.
cyprus

Post by cyprus »

3per wrote:Tih kostura, stvaranja igraca za neke tamo kvalifikacije mi je preko glave.
Cilj svakog trenera je jasan, plasman na prvenstvo. Sve ostalo je neuspjeh...
E, jbg, a kakva doza realnosti? :shock:

Po ovome se svakako može reć i da nam je neuspjeh neosvajanje nekog prvenstva :-) .
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

treće mjesto, to je naš cilj 8)
grep

Post by grep »

A sto nemogu ovo taktiziranje politicara u pm...svi pametni i svi bi htjeli neke velikane u reprezentaciji,
a do juce se nije smjelo prismrditi savezu.
Sama pomisao da je ona 'svinja' udaljena sa mjesta direktora i da su tu dvije fudbalske legende poput Mehe i Bole cini veliki pomak na osnovu prosle godine. Jos kad se tu doda da nema Jelica, pa uskoro odstranjivanje Usljanovica i povratak otpisanih, puna saka brade za ovu godinu.
E sad kad se mi plasiramo na SP, pa tu ostvarimo neku zapazenu ulogu, onda mozemo traziti trenere poput Vahe, Meshe...Hidnika, Murinja..itd.
A stvarno ove nashe patriote zakazashe ovaj put(???)
Osim Meshe i Hadzije (reda radi,) ovi drugi se nisu ni oglasili kako treba, mislim na Vahu, Princa i ostale velikane.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

malo je van teme ali mi nesto nije jasnio.zar protiv onog usanovica nije pokrenut krivicni postupak?ako jeste, kako onda on putuje u spaniju na pregovore?zar ne bi trebao biti izbacen iz saveza?
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

taxi_driver wrote:malo je van teme ali mi nesto nije jasnio.zar protiv onog usanovica nije pokrenut krivicni postupak?ako jeste, kako onda on putuje u spaniju na pregovore?zar ne bi trebao biti izbacen iz saveza?
10og Januara se treba pojavit pred sudom. Valjda ce tad biti nogiran iz saveza.
3per

Post by 3per »

cyprus wrote: E, jbg, a kakva doza realnosti? :shock:

Po ovome se svakako može reć i da nam je neuspjeh neosvajanje nekog prvenstva :-) .
Ma ja, nama je uspjeh da smo se zamalo kvalifikovali :roll: :roll: :roll:
cyprus

Post by cyprus »

3per wrote:
cyprus wrote: E, jbg, a kakva doza realnosti? :shock:

Ma ja, nama je uspjeh da smo se zamalo kvalifikovali :roll: :roll: :roll:
Pa ako posmatramo stvar sa aspekta da je cilj u svakoj utakmici pobjedit i da je svaki poraz neuspjeh, onda si u pravu. Ali, realno gledajući, plasirat se na neko prvenstvo za nas je podvig, a ne neki rezultat koji se od nas očekuje, jerbo nismo tolika fudbalska nacija kako neki misle. Ne kažem da bi naš plasman na neko prvenstvo bio tolika senzacija da bi ušo u domen nerealnog, ali mi moramo prihvatiti činjenicu da mi u kvalifikacijama dosad nikad nismo bili favoriti nego nam je uloga mnogo bila bliža autsajderskoj ili u najboljem slučaju uloga ekipe koja može iznenaditi. Dakle, ja ne znam baš puno primjera gdje su se ekipe iz četvrtog šešira uspjele plasirat na neko veliko takmičenje. Otkad pratim fudbal, to je za rukom koliko se mogu sjetit pošlo samo Sloveniji i Latviji, ako ko zna još koji primjer nek kaže. Dakle, šta hoću da kažem. Ne može se pretjeranim neuspjehom smatrati kada izgubiš od jačih, a ma šta neki pričali, budite realni: Turska i Belgija su jače ekipe od nas, ali naravno lopta je okrugla, pa to ne mora ništa da znači, ali eto čisto da se zna ko je favorit u našoj grupi. :-) :roll:
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Za nasu reprezentaciju je dolazak u situaciju da se do zadnjeg kola bori za plasman na neko od prvenstava ravan samom plasmanu na prvenstvo.Kamo puste srece da se brzo ponovi onakva euforija kakva je bila pred utakmicu protiv Danske kada smo sami odlucivali o svojoj sudbini :roll:
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Meni je jako zao sto ljudi lako smanjuju zahtijeve i svoje ambicije!

Zapamtite, mi imamo u ovom momentu kadar da se plasiramo na EP i da tamo ne budemo kanta za nabijanje!
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Slazem se s tobom da imamo igrace koji su sposobni da nas odvedu na svjetsko prvenstvo,ali isto tako taj kvalitet imaju i spanci i turci,a i belgijanci su u usponu.Prema tome ja mislim da ce biti veliki uspjeh ako se budemo nosali sa protivnicima do samog kraja kvalifikacija,a onda hebiga sta bude.Cesto se desava da i najboljim reprezentacijama za plasman na prvenstvo treba i dosta srece
red07

Post by red07 »

JEDRILICA wrote:Meni je jako zao sto ljudi lako smanjuju zahtijeve i svoje ambicije!

Zapamtite, mi imamo u ovom momentu kadar da se plasiramo na EP i da tamo ne budemo kanta za nabijanje!
a na osnovu cega ti to kazes ?
haj mi samo jedan realan razlog reci zbog cega mi imamo kadar da se plasiramo ?
i jos da nas ne razvale tamo ?
daj ne budi smijesan.......
cyprus

Post by cyprus »

JEDRILICA wrote:Zapamtite, mi imamo u ovom momentu kadar da se plasiramo na EP i da tamo ne budemo kanta za nabijanje!
Ne kažem da nemamo, ali zapamti ti da kadar za plasman na SP imaju i Španija, Turska i Belgija, i to jači nego mi. :roll:
Comrad

Post by Comrad »

JEDRILICA wrote:Meni je jako zao sto ljudi lako smanjuju zahtijeve i svoje ambicije!

How yes no. Pogledaj ligu. Pogledaj savez. Pola najboljih nece da ti igra. Aha, imamo kadar, ali za mediteranske igre... :zzzz:
3per

Post by 3per »

KODRO: Zaista sam prijatno iznenađen. Nisam vjerovao da će svi biti za mene. Ne mislim samo na novinare, već i na trenere, igrače... Osjećam se nekako baš ponosno. Osjećam da je došao pravi trenutak i da bi se moglo nešto pozitivno napraviti. Veliki sam optimista i pun sam samopouzdanja.

DANI: Koliko veliki optimista?

KODRO: Toliki da smatram kako možemo, prije svega, napraviti dobru ekipu, sastavljenu od igrača koji će na terenu izginuti, ostaviti srce. Kada budemo imali takav tim, doći će i rezultat. Loptu ne možeš prevariti, ne možeš se uzdati samo u sreću. To je samo jedan dio, a ostalo je, ipak, teren, pristup igrača. Ne mogu sada da obećam kako ću odvesti Bosnu i Hercegovinu u Južnu Afriku na SP 2010. godine, ali ću obećati da se nacija neće stidjeti reprezentacije! To sigurno mogu obećati. Zna se da smo u vrlo teškoj grupi, da su Španija, Turska, pa i Belgija favoriti u odnosu na nas. Ipak, teren je sasvim druga priča. Tu nema favorita, tu se sve pokaže. Mislim da je samo Španija bolja od nas, ali i s njima ćemo se boriti. Smatram da moramo pobjeđivati i Armeniju i Estoniju i na našem, ali i na njihovom terenu. Ne smije biti potcjenjivanja, opuštanja. To se u nogometu kažnjava!

:thumbup: :bih:
Post Reply