Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

nokturno

Post by nokturno »

Santos wrote: Koji su to uspjesi Mehe Kodre kao trenera.Ako je Bilic uspio neznaci da ce i Kodro. Ja mu zelim sve najbolje ali on je mekan za ove ostlopere i kad tad ce ga obrlatit.Zivi bili pa vidjeli.
Ako je on mekan, koga su trebali izabrati? Kranjcara, jel' on nije mekan? Niko ne garantuje da ce Kodro uspjeti ali tih garancija ne bi imali ni sa drugim kandidatima koje smo mi mogli platiti. Gori od Sliskovica ne vjerujem da moze biti.

Vec nakon utakmice sa Japanom znat cemo puno vise, ako nista drugo formaciju koju preferira novi selektor.

Slaven Bilic je nekoliko godina trenerski zanat ucio u Premier ligi, prvenstveno kod Arsena Wengera i Bore Primorca, sa kojima je provodio mjesece i mjesece i studirao Arsenov nacin rada. Dalje, bio je na velikom broju treninga i utakmica West Hama, isao je na trenerske seminare, proveo neko vrijeme u drustvu sa Fergusonom. Naravno, imao je sva vrata otvorena kao istaknuti igrac Premier lige.
Pa je li ovo iskustvo? Mislis da Kodro nije isao po seminarima ako ima trenersku licencu? Bilic nije izmislio toplu vodu, bili su i prije njega Katanec, Klinsman...
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

Meho samo naprijed, ako bi ikako uspio dovesti sebi pomoćnike Bolića, Hibića, Konjića, al ako sam dobro razumio Čeku mora će paziti na nacionalni sastav pomoćnika.
Ukoliko neuspije se drugačije dogovoriti prve tri naše utakmice su
Belgija-BIH
BIH-Turska i
Španija-BIH; i činime se
Estonija-BIH, ostale ne znam
in33sa

Post by in33sa »

nokturno wrote: Pa je li ovo iskustvo? Mislis da Kodro nije isao po seminarima ako ima trenersku licencu? Bilic nije izmislio toplu vodu, bili su i prije njega Katanec, Klinsman...
Nije izmislio toplu vodu, ja samo kazem da nije toliki trenerski pocetnik kako se misli.

Katanec, on je ucio od Osima, on je jos za vrijeme igracke karijere kod Osima kotirao kao neka vrsta zamjenika, odnosno bio je Osimov covjek za odnose sa igracima, da tako kazem. Slicno je bilo i u Sampdoriji, gdje je istu ulogu imao kod Boskova.

Klinsmanov nacin rada vec ne poznajem.

I nije Bilic samo isao po seminarima i bubao taktiku iz knjiga, bio je maltene clan strucnog staba Arsenala i West Hama. Maltene, jer je bio samo volonter.
Ucio je od najboljih, ukratko.
ObiVan

Post by ObiVan »

Kao prvo nema vece gluposti od izjave da nikada nije na mjesto selektora dosao trener bez prethodnog trenerskog iskustva. Samo bih napomenuo ime Klinsmann-a. Argumentovati u ovom smjeru je nadasve kontra pameti. Ako postoje argumenti za jednog od ostalih kandidata, onda to u slucaju Kranjcar jeste sigurno iskustvo. Sto se tice Lothara, moze se sa sigurnoscu govoriti o neuspjesnom iskustvu kao trener, jer ne vidim neko bajno i uspjesno iskustvo. Veliko igracko ime, koje bi privuklo maksimalnu paznju igraca, sto se ne moze podcijeniti, ali koliko bi on bio uspjesan kao selektor, to se ne moze na osnovu dosadasnjih iskusatava reci, niti nesto pretjerano puno sigurnosti postoji. Medjutim pitanje je da li je Kranjcar pored svega ispred M.Kodre po svim kriterijima. Kao prvo Kodro je igrac, koji je nosio dres nase reprezentacije, sto mu u startu daje odredjenu prednost. Drugo, Kodro je igrac, koji poznaje dobro moderni fudbal, te sigurno intenzivno prati jake lige svijeta, te moze da unese svjeze, mlade energije u nas sastav, da ponudi neka kreativna rjesenja za buducnost nase selekcije. Naravno da ce mu cijeli zadatak teze pasti, nego iskusnom Kranjcaru, ali ima i razlika. Kranjcar bi zadatku pristupio profesionalno, pokusajuci ga uraditi na najbolji moguci nacin. Sloziti i izvuci maksimum onoga sto se pruzi, dok se od Kodre moze ocekivati da ce sigurno sa srcem pristupiti zadatku. Nije mu samo cilj da dobro uradi posao, nego da svoju mladu karijeru kao trener krunise uspjehom. Prednosti postoje i zbog cinjenice da je Spanija jedan od protivnika u kvalifikacijama. Ja sam uvijek govorio da u kvalifikacijama ne treba racunati na ijedan bod protiv zemalja tipa Spanije, jer ti bodovi nisu presudni za kvalifikaciju. Kljucne su ostale utakmice. Kodro je igrac koji nije tek tako davno prestao igrati. Igrac, koji je nosio dres velike Barce i sl. To da to nekima ne znaci nista, drugima sve, to je nista drugo nego Bosna. Ko god da je izabran za selektora treba mu dati vremena. Covjek se mjeri po njegovom radu, po uspjehu. Onako kako radi svoj cjelokupni posao. Ako Kodro ne uspije da sastavi tim, da slozi igru, da komunicira sa javnoscu, da animira sve snage itd. onda mozemo da raspravljamo o njemu. Ali covjek je tek izabran. Izabran je neko sa ne malim igrackim iskustvom, ugledom itd. Dajte mu sansu da prodise kao selektor, a ne da ga odmah lincujete, prozivate druga imena i sl. Pa pogledajte velike fudbalske nacije, tipa Njemacke. Poslije prvenstva se povlaci Klinsmann, mijenja ga Löw, koji je bio na funkciji trenera reprezentacije, ne selektora. Löw i nije trener sa nekim pretjeranim prethodnim uspjehom, ali mu je uloga kod uspjeha Njemacke na prvenstvu bar jednaka Klinsmann-ovoj. Javnost ga je objerucke prihvatila kao selektora, pored toga sto Njemacka ima zvucnijih trenerskih imena, para da dovede koga hoce i sl. Razlika je sto se da vremena i podrske covjeku, a ne kamenjem po njemu.
nokturno

Post by nokturno »

@in33sa, bezveze nam ova naglabanja, ne vodi nas to nigdje. Hvaliti Bilica je glumiti generala poslije bitke a niko ne garantuje da Bilic vec na EP nece dozivjeti fijasko. Ja bih mogao reci da je Kodro ucio od najveceg medju fudbalskim znalcima, Johana Krojfa, onom ko vedri i oblaci u FCB i po cijem sistemu Barca i dan danas igra ali male su sanse da ce Kodro od toga imati velike koristi.

Trebat ce mu puno srece, podrsku igraca i javnosti vec ima a siguran sam da posjeduje i osnovno trenersko znanje cim ima licencu i iskustvo pomocnog trenera na klupi Real Sociedada. Nije pao s Marsa u svakom slucaju.
lahor

Post by lahor »

ObiVan wrote:Kao prvo nema vece gluposti od izjave da nikada nije na mjesto selektora dosao trener bez prethodnog trenerskog iskustva. Samo bih napomenuo ime Klinsmann-a. Argumentovati u ovom smjeru je nadasve kontra pameti. Ako postoje argumenti za jednog od ostalih kandidata, onda to u slucaju Kranjcar jeste sigurno iskustvo. Sto se tice Lothara, moze se sa sigurnoscu govoriti o neuspjesnom iskustvu kao trener, jer ne vidim neko bajno i uspjesno iskustvo. Veliko igracko ime, koje bi privuklo maksimalnu paznju igraca, sto se ne moze podcijeniti, ali koliko bi on bio uspjesan kao selektor, to se ne moze na osnovu dosadasnjih iskusatava reci, niti nesto pretjerano puno sigurnosti postoji. Medjutim pitanje je da li je Kranjcar pored svega ispred M.Kodre po svim kriterijima. Kao prvo Kodro je igrac, koji je nosio dres nase reprezentacije, sto mu u startu daje odredjenu prednost. Drugo, Kodro je igrac, koji poznaje dobro moderni fudbal, te sigurno intenzivno prati jake lige svijeta, te moze da unese svjeze, mlade energije u nas sastav, da ponudi neka kreativna rjesenja za buducnost nase selekcije. Naravno da ce mu cijeli zadatak teze pasti, nego iskusnom Kranjcaru, ali ima i razlika. Kranjcar bi zadatku pristupio profesionalno, pokusajuci ga uraditi na najbolji moguci nacin. Sloziti i izvuci maksimum onoga sto se pruzi, dok se od Kodre moze ocekivati da ce sigurno sa srcem pristupiti zadatku. Nije mu samo cilj da dobro uradi posao, nego da svoju mladu karijeru kao trener krunise uspjehom. Prednosti postoje i zbog cinjenice da je Spanija jedan od protivnika u kvalifikacijama. Ja sam uvijek govorio da u kvalifikacijama ne treba racunati na ijedan bod protiv zemalja tipa Spanije, jer ti bodovi nisu presudni za kvalifikaciju. Kljucne su ostale utakmice. Kodro je igrac koji nije tek tako davno prestao igrati. Igrac, koji je nosio dres velike Barce i sl. To da to nekima ne znaci nista, drugima sve, to je nista drugo nego Bosna. Ko god da je izabran za selektora treba mu dati vremena. Covjek se mjeri po njegovom radu, po uspjehu. Onako kako radi svoj cjelokupni posao. Ako Kodro ne uspije da sastavi tim, da slozi igru, da komunicira sa javnoscu, da animira sve snage itd. onda mozemo da raspravljamo o njemu. Ali covjek je tek izabran. Izabran je neko sa ne malim igrackim iskustvom, ugledom itd. Dajte mu sansu da prodise kao selektor, a ne da ga odmah lincujete, prozivate druga imena i sl. Pa pogledajte velike fudbalske nacije, tipa Njemacke. Poslije prvenstva se povlaci Klinsmann, mijenja ga Löw, koji je bio na funkciji trenera reprezentacije, ne selektora. Löw i nije trener sa nekim pretjeranim prethodnim uspjehom, ali mu je uloga kod uspjeha Njemacke na prvenstvu bar jednaka Klinsmann-ovoj. Javnost ga je objerucke prihvatila kao selektora, pored toga sto Njemacka ima zvucnijih trenerskih imena, para da dovede koga hoce i sl. Razlika je sto se da vremena i podrske covjeku, a ne kamenjem po njemu.
Potpisujem dobar dio tvog teksta ali prva recenica ti je katastrofa.Daj navedi molim te neku reprezentaciju ciji selektor nema ni minute, ne selektorskog nego trenerskog iskustva.Mozda Tunguzija i njoj slicne. :? I jos nesto niko nikog nije lincovao nego nismo svi nojevi da zabijamo glavu u pjesak pred stvarnoscu.Mi po obicaju prvo uzdizemo i slavimo do neba a poslije gazimo i mrcvarimo do besvjesti.Ja podrzavam Kodru ali on je izbor zloglasnog saveza i bice uskoro njihovo zrtveno jagnje.Njemacka jeste fudbalska velesila ali kad je zadnji put nesto osvojila?
in33sa

Post by in33sa »

Ma ne hvalim ja Bilica, pogresno me razumijes, ja zelim reci da nije fer Kodri na ledja navaljivati teret Klinsmana, Kataneca ili Bilica kao neki imperativ, kao ako mogu oni, mora i on.

Nisu pocetnici, bar ne Katanec i Bilic, imali su ljudi vec nekog iskustva u trenerskom poslu. A ne znam koliko Kodro ima iskustva, pa rekoh, mozda nije fer porediti ga sa necim sto nije njegov rang.

Da ne govorim sad kakve igrace ima Bilic na raspolaganju, kakve je imao Klinsman, a kakve ima Kodro. Budimo realni, mi nemamo kvalitet Njemacke ili Hrvatske, ni izbliza.
I ne mozemo ocekivati slicne rezultate, bar za sada ne.
nokturno

Post by nokturno »

Izbor selektora A reprezentacije je zavrsen, preostaje nista manje vazan izbor selektora U21. Kako sad stvari stoje glavna dva kandidata su Sredojevic i Tulic...

Moj glas Sredojevicu.
lahor

Post by lahor »

in33sa wrote:Ma ne hvalim ja Bilica, pogresno me razumijes, ja zelim reci da nije fer Kodri na ledja navaljivati teret Klinsmana, Kataneca ili Bilica kao neki imperativ, kao ako mogu oni, mora i on.

Nisu pocetnici, bar ne Katanec i Bilic, imali su ljudi vec nekog iskustva u trenerskom poslu. A ne znam koliko Kodro ima iskustva, pa rekoh, mozda nije fer porediti ga sa necim sto nije njegov rang.

Da ne govorim sad kakve igrace ima Bilic na raspolaganju, kakve je imao Klinsman, a kakve ima Kodro. Budimo realni, mi nemamo kvalitet Njemacke ili Hrvatske, ni izbliza.

Istu stvar dokazujem ali uzalud, izgleda da je bolje odustati.
nokturno

Post by nokturno »

in33sa wrote:Ma ne hvalim ja Bilica, pogresno me razumijes, ja zelim reci da nije fer Kodri na ledja navaljivati teret Klinsmana, Kataneca ili Bilica kao neki imperativ, kao ako mogu oni, mora i on.

Ja bas mislim suprotno, da je puno teze bilo Klinsmanu nego sto ce biti Kodri. Klinsmanov teret na ledjima je bio neosporan kvalitet u ekipi, Savez koji je mogao platiti selektora kojeg pozeli i puno vece ambicije reprezentacije koju je vodio.

Ja od Kodre ne ocekujem puno, dovoljno mi je da ne eksperimentise kao Sliskovic i igra jednu utakmicu sa cetvoricom u odbrani a vec slijedecu sa liberom, da ne glumi Pasalicevog advokata i moralistu kao sto je to radio Muzurovic i da ne poziva igrace po narudzbi kao sto su to radila oba njegova prethodnika. Samo neko ko veze nema o fudbalu moze traziti od Kodre siguran plasman na SP sa reprezentacijom koju vodi. Mehin zadatak je da stvori dobru atmosferu, da pomiri struje unutar reprezentacije i da se svi zajedno okrenu istom cilju za dobrobit bh fudbala....ostalo kako god bude. Druga dva kandidata nisu imali predispozicije da postignu ono osnovno a to je mir u kuci, moje misljenje.
ObiVan

Post by ObiVan »

lahor wrote:
ObiVan wrote:Kao prvo nema vece gluposti od izjave da nikada nije na mjesto selektora dosao trener bez prethodnog trenerskog iskustva. Samo bih napomenuo ime Klinsmann-a. Argumentovati u ovom smjeru je nadasve kontra pameti. Ako postoje argumenti za jednog od ostalih kandidata, onda to u slucaju Kranjcar jeste sigurno iskustvo. Sto se tice Lothara, moze se sa sigurnoscu govoriti o neuspjesnom iskustvu kao trener, jer ne vidim neko bajno i uspjesno iskustvo. Veliko igracko ime, koje bi privuklo maksimalnu paznju igraca, sto se ne moze podcijeniti, ali koliko bi on bio uspjesan kao selektor, to se ne moze na osnovu dosadasnjih iskusatava reci, niti nesto pretjerano puno sigurnosti postoji. Medjutim pitanje je da li je Kranjcar pored svega ispred M.Kodre po svim kriterijima. Kao prvo Kodro je igrac, koji je nosio dres nase reprezentacije, sto mu u startu daje odredjenu prednost. Drugo, Kodro je igrac, koji poznaje dobro moderni fudbal, te sigurno intenzivno prati jake lige svijeta, te moze da unese svjeze, mlade energije u nas sastav, da ponudi neka kreativna rjesenja za buducnost nase selekcije. Naravno da ce mu cijeli zadatak teze pasti, nego iskusnom Kranjcaru, ali ima i razlika. Kranjcar bi zadatku pristupio profesionalno, pokusajuci ga uraditi na najbolji moguci nacin. Sloziti i izvuci maksimum onoga sto se pruzi, dok se od Kodre moze ocekivati da ce sigurno sa srcem pristupiti zadatku. Nije mu samo cilj da dobro uradi posao, nego da svoju mladu karijeru kao trener krunise uspjehom. Prednosti postoje i zbog cinjenice da je Spanija jedan od protivnika u kvalifikacijama. Ja sam uvijek govorio da u kvalifikacijama ne treba racunati na ijedan bod protiv zemalja tipa Spanije, jer ti bodovi nisu presudni za kvalifikaciju. Kljucne su ostale utakmice. Kodro je igrac koji nije tek tako davno prestao igrati. Igrac, koji je nosio dres velike Barce i sl. To da to nekima ne znaci nista, drugima sve, to je nista drugo nego Bosna. Ko god da je izabran za selektora treba mu dati vremena. Covjek se mjeri po njegovom radu, po uspjehu. Onako kako radi svoj cjelokupni posao. Ako Kodro ne uspije da sastavi tim, da slozi igru, da komunicira sa javnoscu, da animira sve snage itd. onda mozemo da raspravljamo o njemu. Ali covjek je tek izabran. Izabran je neko sa ne malim igrackim iskustvom, ugledom itd. Dajte mu sansu da prodise kao selektor, a ne da ga odmah lincujete, prozivate druga imena i sl. Pa pogledajte velike fudbalske nacije, tipa Njemacke. Poslije prvenstva se povlaci Klinsmann, mijenja ga Löw, koji je bio na funkciji trenera reprezentacije, ne selektora. Löw i nije trener sa nekim pretjeranim prethodnim uspjehom, ali mu je uloga kod uspjeha Njemacke na prvenstvu bar jednaka Klinsmann-ovoj. Javnost ga je objerucke prihvatila kao selektora, pored toga sto Njemacka ima zvucnijih trenerskih imena, para da dovede koga hoce i sl. Razlika je sto se da vremena i podrske covjeku, a ne kamenjem po njemu.
Potpisujem dobar dio tvog teksta ali prva recenica ti je katastrofa.Daj navedi molim te neku reprezentaciju ciji selektor nema ni minute, ne selektorskog nego trenerskog iskustva.Mozda Tunguzija i njoj slicne. :? I jos nesto niko nikog nije lincovao nego nismo svi nojevi da zabijamo glavu u pjesak pred stvarnoscu.Mi po obicaju prvo uzdizemo i slavimo do neba a poslije gazimo i mrcvarimo do besvjesti.Ja podrzavam Kodru ali on je izbor zloglasnog saveza i bice uskoro njihovo zrtveno jagnje.Njemacka jeste fudbalska velesila ali kad je zadnji put nesto osvojila?

Svaki posao koji prvi put radis, radis bez prethodnog iskustva. Ponavljam ime Klinsmann-a, ime Völler-a, koji je prehodno nesto vodio Bayer Leverkusen, ali skoro nikakvo iskustvo, obojica na poziciju selektora Njemacke. Pitati sta je Njemacka osvojila? Van pameti! Kao prvo Njemacka je sa tim igracima u poredjenju sa igracima Holandije, Francuske, Spanije, Italije itd. na Svjetskom u Japanu/Koreji dalje dogurala, a i na posljednjem prvenstvu ostavila mnoge favorite iza sebe. A sada sasvim druga prica. Za nas savez i nasu selekciju ej nemoguce naci trofejnijeg trenera, da nije djuturum ili da nije vec na totalnom zalasku karijere. Na mjesto selektora se postavlja neko ko obecava, kome se mozes nadati. Kodro je imao prilike da uci od velikih, dovoljno je mlad, te dovoljno dobar igrac. Moze trcati sa igracima, ali i prenijeti iskustvo, steci povjerenje, izgraditi odnos. Nasoj selekciji, kao malo kojoj ijedno ime predstavlja garanciju za kvalifikacije, kao sto ni Capello nije Engleskoj. Ono cemu se mozemo nadati je kvalitetan i profesionalan rad. Ostalo ce biti kako bude.
lahor

Post by lahor »

ObiVan wrote:
lahor wrote:

Svaki posao koji prvi put radis, radis bez prethodnog iskustva. Ponavljam ime Klinsmann-a, ime Völler-a, koji je prehodno nesto vodio Bayer Leverkusen, ali skoro nikakvo iskustvo, obojica na poziciju selektora Njemacke. Pitati sta je Njemacka osvojila? Van pameti! Kao prvo Njemacka je sa tim igracima u poredjenju sa igracima Holandije, Francuske, Spanije, Italije itd. na Svjetskom u Japanu/Koreji dalje dogurala, a i na posljednjem prvenstvu ostavila mnoge favorite iza sebe. A sada sasvim druga prica. Za nas savez i nasu selekciju ej nemoguce naci trofejnijeg trenera, da nije djuturum ili da nije vec na totalnom zalasku karijere. Na mjesto selektora se postavlja neko ko obecava, kome se mozes nadati. Kodro je imao prilike da uci od velikih, dovoljno je mlad, te dovoljno dobar igrac. Moze trcati sa igracima, ali i prenijeti iskustvo, steci povjerenje, izgraditi odnos. Nasoj selekciji, kao malo kojoj ijedno ime predstavlja garanciju za kvalifikacije, kao sto ni Capello nije Engleskoj. Ono cemu se mozemo nadati je kvalitetan i profesionalan rad. Ostalo ce biti kako bude.
Nase ambicije i nasi apetiti su samo plasman na neko prvenstvo i bili bi sretni i presretni da se plasiramo,zvali bi to velikim uspjehom.Njemacka je fudbalska velesila od koje njihovi navijaci ocekuju titule,a u poslednje vrijeme titula nema.Njima nije kao nama imperativ samo plasman na takmicenje oni hoce titule a polufinale sigurno ne smatraju uspjehom.Pogotovo ovo poslednje prvenstvo kad su bili domacini,oni su bili medju favoritima i nisu ostavili nikoga iza sebe vec su ih Italijani i Francuzi pretekli.
xxxVedoxxx

Post by xxxVedoxxx »

lahor wrote:
Dunga,selektor Brazila.. :wink:
nokturno

Post by nokturno »

Mislim da si to slabo pratio lahor, da se grublje ne izrazim.

Ovo posljednje prvenstvo Nijemci su docekali sa najvecim strahom jer su bili svjesni da nikad nisu bili inferiorniji od kad se igraju svjetska prvenstva. Klinsman je proslavljen kao pobjednik bez obzira sto je zavrsio kao bronzani. Nijemci, za razliku od nas, realnije procjenjuju svoje mogucnosti.
max_power

Post by max_power »

Drug lahor ima odgovor na sve, ako kazes da je Kodro bio veliki fudbaler on kontrira da je Kranjcar bio veci... How yes no :-)
Sta jos kaze, da je Kodro izbor zloglasnog saveza?
Prema tome, Kranjcar bi bio izbor koga? Navijaca sigurno ne bi... Mozda onoga sto je podnio ostavku iz moralnih razloga? :zzzz:
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Ja ne mislim da Kodro nema materijala. BiH moze biti sigurno jaca od Belgije i Turske a Spaniju da spustimo na zemlju. Bitan je pristup i povratak najboljih.

Evo npr. tim koji cu ispod navesti je po meni veoma respektabilan!

----------------------------Hasagic (Tolja)----------------

Salihamidzic---------Spahic----------Pandza(Covic)----------Papac

--------------------------------Rahimic-------------------------------------

----------------Bajramovic(Ibricic)---------------Misimovic (Pjanic,Salihovic)

----------------------------------Barbarez------------------------------

--------------------Dzeko----------------------Muslimovic (Custovic)
adisio

Post by adisio »

in33sa wrote:Prije nego se uporede Bilic i Kodro, treba znati neke stvari o Bilicu.

Slaven Bilic je nekoliko godina trenerski zanat ucio u Premier ligi, prvenstveno kod Arsena Wengera i Bore Primorca, sa kojima je provodio mjesece i mjesece i studirao Arsenov nacin rada. Dalje, bio je na velikom broju treninga i utakmica West Hama, isao je na trenerske seminare, proveo neko vrijeme u drustvu sa Fergusonom. Naravno, imao je sva vrata otvorena kao istaknuti igrac Premier lige.

U pauzama je vodio Hajduk par mjeseci, a nakon toga je vodio mladu hrvatsku reprezentaciju.

Cisto da se zna da Bilic nije pao sa neba kao trener. Covjek je nekoliko godina ucio od najboljih.
Ne znam gdje je i sta ucio Kodro, to cemo tek saznati. Ali on i Bilic ne idu u istu recenicu, cisto zbog toga sto Bilic nije toliko neiskusan koliko se misli.
Isto tako i Kodro nije da nema nikakvog iskustva, dobro nesto manje od Bilica. Ali ipak kao trener je skolova, bio trener mlade ekipe real sociedada a onda i pomocni trener A tima. TO je ipak iskustvo koje je ja mislim 10 puta vrijednije nego iskustvo koje su imali Muzurovic, Sliskovic, Smajlovic, pa cak i iskustvo koje je Hadzibegic imao u trenutku preuzimanja reprezentacije. On je bio u velikim timovima i kao igrac i kao trener, skolovan je, u toku je sto se tice modernih trenerskih trendova, profesionalizma. Jer vjerujte mi u nasoj Premijer ligi od prvog do zadnjeg tima na tabeli Treniranje je ravno amaterskog tima bilo koje evropske drzave. Cak i ona najveca imena poput Hadziabdica, Musemica... nemaju minute profesionalizma ili obrazovanosti u trenerskom poslu.
stranac2

Post by stranac2 »

Prosto me iznenadjuje kako izabrase Mehu al eto valjda se osjecaju pritisnuti uza zid pa ono da zadovolje narodne mase ....

O Mehi sve najbolje i mislim da je pravi karakter za trenera bez obzira na sva naglabanja u postovima gore ..

Razlika izmedju Meheee i ostalih nasih bivsih "zvijezda" je sto je on taj karakter koji se ne busa po novinama (mada ima zato razloga punoooo) nego covjek suti i radi.
Ne vjerujem ni da ce pokleknuti prod pritiscima ... sjecam se kada je ulazio prve tekme u igru u Velezu prije rata (u vrijeme Tuceee,Kajtaza i ostalih imena ..) . Tada je raja Mehii zvizdala i hakala ga al se momak nije obazirao :thumbup: ... sta je od njega ispalo na kraju i,tko se zadnji smijao zna se ...

Zato sretno Mehoooo ... :bih: ... treba nam malo uspjeha ...
Santos

Post by Santos »

Ovome sto me prozva djetetom i da ja nemam pravo reci nista o Kodri.ja pratim fudbal od onog dana kada su za Zelju igrali ljudi poput Mujkica,brace Kojovic i slicni.Ako neznas koji su to raspitaj se.Za Kodru mogu rec bio dobar igrac,patriota nemogu jer patriota za 10,000 kolko hoces ima i u BiH.Ja ne tvrdim da je on los ili da mu ne zelim uspjeh ali on je najmeksi i sa njim se jedino moze manipulirat ko sto se sa Muzurom radilo,i na kraju najpodobniji za savez jer ako popusi imaju izgovor eto vecina je njega htjela,bio je neiskusan i ostali supljaci.
ibnHome

Post by ibnHome »

stranac2 wrote:Prosto me iznenadjuje kako izabrase Mehu al eto valjda se osjecaju pritisnuti uza zid pa ono da zadovolje narodne mase ....

O Mehi sve najbolje i mislim da je pravi karakter za trenera bez obzira na sva naglabanja u postovima gore ..

Razlika izmedju Meheee i ostalih nasih bivsih "zvijezda" je sto je on taj karakter koji se ne busa po novinama (mada ima zato razloga punoooo) nego covjek suti i radi.
Ne vjerujem ni da ce pokleknuti prod pritiscima ... sjecam se kada je ulazio prve tekme u igru u Velezu prije rata (u vrijeme Tuceee,Kajtaza i ostalih imena ..) . Tada je raja Mehii zvizdala i hakala ga al se momak nije obazirao :thumbup: ... sta je od njega ispalo na kraju i,tko se zadnji smijao zna se ...

Zato sretno Mehoooo ... :bih: ... treba nam malo uspjeha ...
Upravo tako...
Mesa je momak koji je dosao niodkud...zna sta je mukotrpan rad...mnogo mu je teze bilo uci u prvu jedanestoricu veleza nego se prodati u barcelonu...jer meho je dijete sa sela...vozar, rekli bi mostarci...
punih 6 godina je sjedio na klupi veleza...ko sve nije guran u tim prije njega...od glavovica, jurica, gudelja...i pored toga sve ih je nadvisio i igrom i karakterom....
i on nije glup...ni malo, a ni naivan...
u svemu ovome ima i veliki licni interes...ako uspije otvorice sebi vrata za novu karijeru...trenersku ovaj put...zato sumnjam da ce dozvoliti kojekakvim kokosarima da mu pokvare sansu ili da ce se sam utaliti s njima radi sitnog interesa...a taj sitni interes je sliskovicu i slicnima bio plafon mogucnosti...
izazovno, nema sta...
ulpinian

Post by ulpinian »

Po mom skromnom mišljenju, zadatak selektora jeste da bude dobar psiholog i dobar moralista. Šta to jedan Meho može reći npr. Barbarezu, Rahimicu, Muslimoviću... već da ih malo "naloži" pred tekmu i to je to. Te neke taktike sad on da nešto predviđa. pa tamo - vamo... nema se tu šta puno predviđati i raditi kao selektor reprezentacije. Zna se ko koga može pobijediti i ko koga može dobiti kad je reprezentativni nogomet u pitanju. Sad će sigurno mnogi navesti primjer Hrvatske i Engleske, po mom skromnom mišljenju... to je samo sreća, et' :P
in33sa

Post by in33sa »

2:0 na Maksimiru, i 3:2 u Londonu. Cista sreca :D
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

ulpinian wrote:Po mom skromnom mišljenju, zadatak selektora jeste da bude dobar psiholog i dobar moralista. Šta to jedan Meho može reći npr. Barbarezu, Rahimicu, Muslimoviću... već da ih malo "naloži" pred tekmu i to je to. Te neke taktike sad on da nešto predviđa. pa tamo - vamo... nema se tu šta puno predviđati i raditi kao selektor reprezentacije. Zna se ko koga može pobijediti i ko koga može dobiti kad je reprezentativni nogomet u pitanju. Sad će sigurno mnogi navesti primjer Hrvatske i Engleske, po mom skromnom mišljenju... to je samo sreća, et' :P
To vec nije tano. Hrvatska je ocitala englezima lekciju u svim pogledima fudbala
max_power

Post by max_power »

Pa i makedonci su nadigrali engleze u oba susreta. Da su imali jednog strijelca tipa Eduardo, pobjedili bi ih
in33sa

Post by in33sa »

max_power wrote:Pa i makedonci su nadigrali engleze u oba susreta. Da su imali jednog strijelca tipa Eduardo, pobjedili bi ih
Ti ili nisi gledao pa pricas napamet, ili si gledao nesto petnaesto.

U obje utakmice Englezi su satrali Makedonce, i da su imali strijelca tipa Eduarda, napunili bi Makedonce do vrha. Makedonci su u obje utakmice tri puta presli centar.

ali to nije tema, ovdje se govori o Bh reprezentaciji. Kad je prva provjera?
Post Reply